Feminizam

Mi generalno kao ljudi ne volimo i ne postujemo jedni druge.
A onda ne bi bilo ni ovih problema.
Da, ovo je prava konstatacija.
Samo medjusobno postovanje, i ne bi imali ovakvih tema.

Pa ništa, zapošljavamo mlađe žene na junior pozicije, pošto seniora žena programera zaista nema dovoljno.

Na taj način držimo ravnotežu koliko-toliko.
Ako ti ponude da dolazis u suknji na posao i nasminkan, bar dobro naplati!!

Pa ništa, zapošljavamo mlađe žene na junior pozicije, pošto seniora žena programera zaista nema dovoljno.

Na taj način držimo ravnotežu koliko-toliko.
Jasno. A posle cete izaci po novinama kako "neke" firme sistematski zadrzavaju zene zaposlene na junior pozicijama i ne daju im mogucnost napredka. Natrpace vam firmu menadzerkama sa izmisljenim pozicijama. 3 project menadzerke, 4 jira masterke, jedno 5 njih u nabavci i jos 5 u prodaji. A nabavka: crko kuler i treba stolica.

Ako ti ponude da dolazis u suknji na posao i nasminkan, bar dobro naplati!!
Da, to bi bilo alternativno rešenje, da nađemo seniore koji su za određenu nadoknadu spremni da se izjasne kao žene. Jer, ko ima pravo da ti kaže da li si rodno opredeljen kao žena ili kao muškarac? Čak i ako je oženjen i ima decu, uvek može da kaže da je on zapravo lezbejka u telu muškarca.

Naravno, ne bi morali da dolaze našminkani i u suknji, jer vremena su moderna, ni "tradicionalne" žene više ne moraju da dolaze na posao u suknji i našminkane, naročito ne u programerskim firmama.

Jasno. A posle cete izaci po novinama kako "neke" firme sistematski zadrzavaju zene zaposlene na junior pozicijama i ne daju im mogucnost napredka.
Znam da ima tih slučajeva, ali kod nas konkretno to nije neki problem, seniority se stiče praktično sa godinama radnog staža, pa ko hoće on i napreduje, ko neće njemu super. Niko ne gleda je li u pitanju muško ili žensko, ako zna znanje.

@tema - dok recimo feminizam prvog talasa i početak drugog talasa smatram izvanrednim dostignućem u razvoju civilizacije, ovaj moderni feminizam trećeg talasa u poslednjih 30-tak godina je postao razvodnjena borba za nešto što ni sami feministi više ne znaju šta je.

Uglavnom, pišanje uz vetar, borba protiv nekih vetrenjača na potpuno pogrešan način.

Niko nije srozao ugled feminizma više od pristalica trećeg talasa feminizma. A to je šteta.

Znam da ima tih slučajeva, ali kod nas konkretno to nije neki problem, seniority se stiče praktično sa godinama radnog staža, pa ko hoće on i napreduje, ko neće njemu super. Niko ne gleda je li u pitanju muško ili žensko, ako zna znanje.
Kapiram, to je dobro. A od tih juniorki, koliko ti od njih, realno gledano, deluje motivisano i zainteresovano za napredovanje? Pricamo o programiranju. Dakle konstantno ucenje, nove solucije, nove prakse u programiranju, nove tehnologije, posevacivanje i ucenje van radnog vremena, jednostavno ili si glavom u tome ili ne?

Pa pokušala bih da uvedem vladavinu mudrih uz demokratiju. Na primer, da se glasa na izborima za neku stranku, ali da onda ta stranka mora da pronađe mudre pojedince i to zakonom da se reguliše, svi obavezno iz struke kojom se bave za razne poslove. To je praktično ona vladavina "filozofa" ili danas stručnjaka. Obavezno da su časni ljudi, to bi se proveravalo detaljno kako su do tada živeli, kakve su im preporuke itd... Tada bi se z politike izbacili svi oni neozbiljni ljudi koji danas vladaju, a koje narod bira na izborima zato što su "zabavniji" od drugih u nekom smislu, ili previše patetišu ili su lažovi iti ludaci, itd. Mada to nije za LjiS. Evo sad sam to smislila, ali oduvek sam prosto znala da tako nešto treba uraditi . :cool:
A kako ćemo da utvrdimo kriterijume za gore navedeno i ko će da ih odredi? :mrgreen:

Kapiram, to je dobro. A od tih juniorki, koliko ti od njih, realno gledano, deluje motivisano i zainteresovano za napredovanje? Pricamo o programiranju. Dakle konstantno ucenje, nove solucije, nove prakse u programiranju, nove tehnologije, posevacivanje i ucenje van radnog vremena, jednostavno ili si glavom u tome ili ne?
Pa nekako mi je to individualno, ne vidim neku razliku tu u smislu pola... neki ljudi koji stvarno vole svoj posao, a neki ga samo otaljavaju. Ima stvarno žita i kukolja na obe strane. Imao sam (i imam) par koleginica koje su izuzetno vredne i ambiciozne, a i one koje su se nakon dobijanja dece nekako povukle, imao sam one koje su preambiciozne i žele više nego što realno mogu, ali isto tako je bilo i među muškarcima.

Nema tu, mislim, nekog pravila.

Pa nekako mi je to individualno, ne vidim neku razliku tu u smislu pola... neki ljudi koji stvarno vole svoj posao, a neki ga samo otaljavaju. Ima stvarno žita i kukolja na obe strane. Imao sam (i imam) par koleginica koje su izuzetno vredne i ambiciozne, a i one koje su se nakon dobijanja dece nekako povukle, imao sam one koje su preambiciozne i žele više nego što realno mogu, ali isto tako je bilo i među muškarcima.

Nema tu, mislim, nekog pravila.
Ako sam te dobro razumeo, kazes da je podjednak br zena i muskaraca koje interesuje taj posao i podjednako apliciraju?

Ako sam te dobro razumeo, kazes da je podjednak br zena i muskaraca koje interesuje taj posao i podjednako apliciraju?
Niko ne aplicira... mi jurimo ljude da zaposlimo, plaćamo headhuntersima da nam jure ljude, itd.

Više niko ne aplicira nigde, samo firme jure ljude. Strašan je deficit ljudi na ovom polju.

sad ste presli na fazu "zene su glupe za programiranje i ne interesuje ih napredovanje"

:zcepanje:
je li to tvoja najnovija teorija ili šta

A kakav sistem treba da bude da bi funkcionisao bez rada i resavanja problema?

Malo humaniji i solidarniji jer ima ljudi sa recimo šest dijagnoza koji ne mogu da rade i privredjuju, a očekuje se od njih. I to se traži funkcionisanje u istoj ravni sa onim zdravim uz deljenje lekcija. I to ne rad za neki normalan život nego recimo za kiriju i preživljavanje.

Inače u svetu kakav jeste se stalno rešavaju neki problemi, a nikad se ništa ne reši. Plus mala grupa ljudi drži sve u svojim rukama.

Sta ti njima ovde kopipejstujes zeno,pa oni sprcali ko zna koliko decenija u guzicu, a ovoliko teksta nisu ukuno procitali za sve te godine, inace bi da jesu, nesto bi znali, ne bi tresli praznu slamu i palamudili

Back