- Poruka
- 66.474
Pa ništa, zapošljavamo mlađe žene na junior pozicije, pošto seniora žena programera zaista nema dovoljno.I sta cete da radite?
Na taj način držimo ravnotežu koliko-toliko.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa ništa, zapošljavamo mlađe žene na junior pozicije, pošto seniora žena programera zaista nema dovoljno.I sta cete da radite?
Da, ovo je prava konstatacija.Mi generalno kao ljudi ne volimo i ne postujemo jedni druge.
A onda ne bi bilo ni ovih problema.
Ako ti ponude da dolazis u suknji na posao i nasminkan, bar dobro naplati!!Pa ništa, zapošljavamo mlađe žene na junior pozicije, pošto seniora žena programera zaista nema dovoljno.
Jasno. A posle cete izaci po novinama kako "neke" firme sistematski zadrzavaju zene zaposlene na junior pozicijama i ne daju im mogucnost napredka. Natrpace vam firmu menadzerkama sa izmisljenim pozicijama. 3 project menadzerke, 4 jira masterke, jedno 5 njih u nabavci i jos 5 u prodaji. A nabavka: crko kuler i treba stolica.Pa ništa, zapošljavamo mlađe žene na junior pozicije, pošto seniora žena programera zaista nema dovoljno.
Da, to bi bilo alternativno rešenje, da nađemo seniore koji su za određenu nadoknadu spremni da se izjasne kao žene. Jer, ko ima pravo da ti kaže da li si rodno opredeljen kao žena ili kao muškarac? Čak i ako je oženjen i ima decu, uvek može da kaže da je on zapravo lezbejka u telu muškarca.Ako ti ponude da dolazis u suknji na posao i nasminkan, bar dobro naplati!!
Znam da ima tih slučajeva, ali kod nas konkretno to nije neki problem, seniority se stiče praktično sa godinama radnog staža, pa ko hoće on i napreduje, ko neće njemu super. Niko ne gleda je li u pitanju muško ili žensko, ako zna znanje.Jasno. A posle cete izaci po novinama kako "neke" firme sistematski zadrzavaju zene zaposlene na junior pozicijama i ne daju im mogucnost napredka.
Ma zezam se za oblacenje... Ali ako dodaju 20% od plate izjasnicu se kao Japanka u menopauzi, sta mi tesko )Da, to bi bilo alternativno rešenje, da nađemo seniore koji su za određenu nadoknadu spremni da se izjasne kao žene.

Kapiram, to je dobro. A od tih juniorki, koliko ti od njih, realno gledano, deluje motivisano i zainteresovano za napredovanje? Pricamo o programiranju. Dakle konstantno ucenje, nove solucije, nove prakse u programiranju, nove tehnologije, posevacivanje i ucenje van radnog vremena, jednostavno ili si glavom u tome ili ne?Znam da ima tih slučajeva, ali kod nas konkretno to nije neki problem, seniority se stiče praktično sa godinama radnog staža, pa ko hoće on i napreduje, ko neće njemu super. Niko ne gleda je li u pitanju muško ili žensko, ako zna znanje.
Možda je rad stvorio čoveka, ali je nerad stvorio gospodina.Neki kažu da je rad stvorio čoveka, neki se ne slažu haha.
A kako ćemo da utvrdimo kriterijume za gore navedeno i ko će da ih odredi?Pa pokušala bih da uvedem vladavinu mudrih uz demokratiju. Na primer, da se glasa na izborima za neku stranku, ali da onda ta stranka mora da pronađe mudre pojedince i to zakonom da se reguliše, svi obavezno iz struke kojom se bave za razne poslove. To je praktično ona vladavina "filozofa" ili danas stručnjaka. Obavezno da su časni ljudi, to bi se proveravalo detaljno kako su do tada živeli, kakve su im preporuke itd... Tada bi se z politike izbacili svi oni neozbiljni ljudi koji danas vladaju, a koje narod bira na izborima zato što su "zabavniji" od drugih u nekom smislu, ili previše patetišu ili su lažovi iti ludaci, itd. Mada to nije za LjiS. Evo sad sam to smislila, ali oduvek sam prosto znala da tako nešto treba uraditi .![]()

Sta je poenta ovog upisa osim da vredjas?za pojedine odgovore koje dajes nema sumnje da li si
lepsa rec je ostrascena na muski rod ali neka bude po tvom
Pa nekako mi je to individualno, ne vidim neku razliku tu u smislu pola... neki ljudi koji stvarno vole svoj posao, a neki ga samo otaljavaju. Ima stvarno žita i kukolja na obe strane. Imao sam (i imam) par koleginica koje su izuzetno vredne i ambiciozne, a i one koje su se nakon dobijanja dece nekako povukle, imao sam one koje su preambiciozne i žele više nego što realno mogu, ali isto tako je bilo i među muškarcima.Kapiram, to je dobro. A od tih juniorki, koliko ti od njih, realno gledano, deluje motivisano i zainteresovano za napredovanje? Pricamo o programiranju. Dakle konstantno ucenje, nove solucije, nove prakse u programiranju, nove tehnologije, posevacivanje i ucenje van radnog vremena, jednostavno ili si glavom u tome ili ne?
Ako sam te dobro razumeo, kazes da je podjednak br zena i muskaraca koje interesuje taj posao i podjednako apliciraju?Pa nekako mi je to individualno, ne vidim neku razliku tu u smislu pola... neki ljudi koji stvarno vole svoj posao, a neki ga samo otaljavaju. Ima stvarno žita i kukolja na obe strane. Imao sam (i imam) par koleginica koje su izuzetno vredne i ambiciozne, a i one koje su se nakon dobijanja dece nekako povukle, imao sam one koje su preambiciozne i žele više nego što realno mogu, ali isto tako je bilo i među muškarcima.
Nema tu, mislim, nekog pravila.
Sta je poenta ovog upisa osim da vredjas?
stvarno te niko nije pitao za savetda Ti ukazem da malo kada imas postovanja prema sagovornicima muskim pogotovo
i da previse generalizujes
Docicu ja, nije problem. Zaklina Napokonovic senior/medior developer jevandjelista teknolodzi entusiast.Da, ovo je prava konstatacija.
Samo medjusobno postovanje, i ne bi imali ovakvih tema.
Ako ti ponude da dolazis u suknji na posao i nasminkan, bar dobro naplati!!

Niko ne aplicira... mi jurimo ljude da zaposlimo, plaćamo headhuntersima da nam jure ljude, itd.Ako sam te dobro razumeo, kazes da je podjednak br zena i muskaraca koje interesuje taj posao i podjednako apliciraju?
je li to tvoja najnovija teorija ili štasad ste presli na fazu "zene su glupe za programiranje i ne interesuje ih napredovanje"
![]()
A kakav sistem treba da bude da bi funkcionisao bez rada i resavanja problema?
stvarno te niko nije pitao za savet
pa onda prestani da me citirasovo moje je bila cisto zapazanje cinjenicnog stanja
niko nije zeljan mog saveta tako da nema potrebe da mi dajes na znacaju