Feminizam u 21.vijeku: borba za ravnopravnost ili paravan za ženski šovinizam i želju za dominacijom

Naravno da se ne preporučuje. U hrišćanstvu je žena ljudsko biće, ne samo biće koje služi za reprodukciju.I niko joj ne može zakonski oduzeti decu,osim ukoliko nije bolesna, narkoman i nemoralna.U šerijarskom pravu, može odvesti decu ko zna gde, bez njenog znanja i bez bilo kakve sankcije, čim pređe granicu "hrišćanstva".
Ne brkaj beduinsku kulturu sa vjerom.Isto ti je i vamo.Ima i vamo u BiH pokrivenih žena i žena sa nikabom koji su svojevoljno stavile pa ih pitaj da li se osjećaju ugroženo i da li ih neko seskualno iskorištava.Ne može odvesti djecu gdje on želi ko ti je to rekao slagao te je

Pa gleda šta je tu problem,gleda se i hrišćanstvo hahah

mozes da izaberes veru za sebe i dete. mene pravoslavlje ne obavezuje da ostanem u pravoslavlju, ja mogu da promenim veru i mogu da se udam za koga hocu i da moja deca budu koje god hoce vere, bez da im leti glava s ramena.

srbija je sekularna drzva, islamske zemlje nisu sekularne.

mozes da izaberes veru za sebe i dete. mene pravoslavlje ne obavezuje da ostanem u pravoslavlju, ja mogu da promenim veru i mogu da se udam za koga hocu i da moja deca budu koje god hoce vere, bez da im leti glava s ramena.

srbija je sekularna drzva, islamske zemlje nisu sekularne.
"Sekularna" država u kojoj glavnu riječ vodi SPC vidim kako je i CG "sekularna"

"Sekularna" država u kojoj glavnu riječ vodi SPC vidim kako je i CG "sekularna"

a kako to vodi glavnu rec spc u srbiji? :lol: nit ja moram da se krstim i molim, cim cujem crkvena zvona, niti moram da slavim bozic i uskrs, niti moram da se oblacim bogougodno, ne moram nista od onoga sto crkva nalaze.

Ne brkaj beduinsku kulturu sa vjerom.Isto ti je i vamo.Ima i vamo u BiH pokrivenih žena i žena sa nikabom koji su svojevoljno stavile pa ih pitaj da li se osjećaju ugroženo i da li ih neko seskualno iskorištava.Ne može odvesti djecu gdje on želi ko ti je to rekao slagao te je
Bilo je primera po Evropi, ne zna im se broj.Znam vrlo dobro šerijatsko pravo, iako sam hrišćanska.Zato se našim ženama ne preporučuje brak sa muslimanima.

Bilo je primera po Evropi, ne zna im se broj.Znam vrlo dobro šerijatsko pravo, iako sam hrišćanska.Zato se našim ženama ne preporučuje brak sa muslimanima.
Evo ja prvi put čujem za to a znam šerijatsko pravo dosta,da otac uzme dijete i da ga ne da majci ne znam da se to desilo ikada a dosta je parova šerijatski vjenačno u mojoj okolini

Da... od feminizma do šerijata :hahaha:

pa da, dosao kao da pise u feminizmu kao losoj pojavi i da navata sagovornike, pa da predje na serijat kao oblik spasa.

jos treba ovi nasi muskarci da nam budu zahvalni sto smo nadrqane i bezobrazne, jer nas nadrqane i bezobrazne tesko da ce neki musliman da privede k sebi., to one fine i cutljive, pokorne i poslusne moze.

pa da, dosao kao da pise u feminizmu kao losoj pojavi i da navata sagovornike, pa da predje na serijat kao oblik spasa.

jos treba ovi nasi muskarci da nam budu zahvalni sto smo nadrqane i bezobrazne, jer nas nadrqane i bezobrazne tesko da ce neki musliman da privede k sebi., to one fine i cutljive, pokorne i poslusne moze.
😆

I razgolićene, bogami :andjeo:
Što da se skrivam iza feređže...da nije od boga, ne bi mi ni bilo dato.
I ne razmišljaju sve muslimanke i muslimani isto. Ima i civilizivanih ljudi, koje vera ni u čemu ne ograničava i ne sputava.Kao što i kod nas ima svakakvih.K'o fol se drže vere, ne znaju koji je praznik.

Poslednja izmena:

Nije on došao da navata žene na šerijat.On je onaj uporan.Zna se šta uporan radi.Šerijat dođe posle.

Jesi ti glupa kao ***** **** te dan 300 puta ti govori da je to beduinska kultura koja nema veze sa islamom i prije dolaska istog su živu žensku djecu zakopavali jer je bilo sramota ali ti opet čitaš ono što ti hoćeš da vidiš.Šta bih ja sada trebao reći da su svi pravoslavci ratni zločinci i silovatelji jer su srbi silovali 100 hiljada žena u prošlom ratu?Ne valja ti retorika
beze, ne pretjeruj leba ti. ajde da si rekao par hiljada pa i da prodje

Nesto mi se nece da iscitavam postove, cak ni uvodni, pa je moj stav opsti u vezi feminizma.
Ostaviti zenama da medjusobom regulisu odnose u drustvu, jer je to jedini prirodan nacin regulisanja statusa zena u drustvu, a to je i jedini nacin da se aktivira odgovornost zena prema drustvu, jer preuzimanjem aktivne uloge zena preuzima i odgovornost ( htela ili ne )
Sasvim je nevazno da li je paravan ili nije, jer je to stvar zena i njihovo pravo regulisanja odnosa. Ne vidim ugrozenost muskaraca kroz delovanje prava zena.

Back