FDU

E, Bilja je kazala da mi koji nismo završili srednu treba da donesemo svedočanstva koja imamo, ali kako svedočanstvo za posledni razred još nećemo dobiti ( tradicionalno se ono uručuje na vidovdan ) da donesemo potvrdu da smo završili taj posledni razred. Meni su u školi kazali da ne mogu da mi izdaju potvrdu da sam završila razred, sve dok ne prođe sednica koja je 20.juna. A ja moram to da predam 15. juna.
Dali su mi potvrdu da sam redovan đak i rekli su da su i ranije đaci sa tim odlazili i da nisu pravili problem. Hoće li biti nekih problema zbog toga, ili...?

Ko ti je rekao da nisu pravili problem? Mislim, ako je Bilja tako rekla, onda ne bi trebalo da prave. Ako nije, nazovi fakultet i pitaj...Šteta bi bilo da zbog toga ne možeš :confused:

Moći ćeš sigurno.
Meni je onaj dramaturg rekao da su na glumi nekada mogli i da polažu
samo sa potvrdom da su redovni đaci (oni koji nisu završili srednju).;)
Nema problema oko toga.:ljutko:
A kako ste razvrstani?Kad ko polaže?
Pričaj mi malo o tome?:)

ajde posto vidim kako ste me ogovarale da vam odgovorim..... :)

nisam dolazio jer stvarno nisam imao vremena........ ako upisete glumu budite spremni da zaboravite na sve ostale manje bitne stvari ..... po ceo dan na faksu i samo rad,rad i rad...drugacije se ne moze uspeti.... ali je neopisivo lepo i vredno svakog odricanja........

naravno fdu treba da vam je na prvom mestu jer ima ime,tradiciju,prolaz a i najbitnije od svega tamo se najbolje i najvise radi.....

e sad....ne treba otpisivati ni bk, pogotovo ove godine kada klasu prima Dugalic - njegova sadasnja generacija razbija,odlicni su....ali na bk ste prepusteni vise sami sebi i jeste nezgodnije uspeti....

ali mislim da cete neku priliku dobiti odakle god da krenete, najbitnije je koliko vi radite na sebi i koliko pre svega - radite....

srecno!

Hvala ti što si se javio :D

Što se tiče te potvrde, meni je direktorka rekla da nisu pravili problem, verujem da ona ipak zna bar nešto o tome, tim pre što je prošle godine jedna devojka iz naše škole pokušala posle 3. godine, i njoj je trebala ta ista potvrda, pa joj nisu pravili problem...
A što se tiče razvrstavanja, mislim da ćemo to "kad ko polaže" znati tek 18. juna, pošto je 15., 16. i 17. predaja dokumenata, pa će se tek 18. znati koliko ljudi polaže uopšte... ( ? )

HIMHIMHIM, hvala ti :D

pissbottleman: Zanima me postoji li neki određen sistem na osnovu kog oni raspoređuju kandidate ko će kog dana polagati ( nešto tipa azbučni red, godište, redosled prijavljivanja... ) ?
I da, ovo čisto da proverim, mi kada izađemo na prijemni tamo na scenu, na sceni imamo stolicu i sto, zar ne? ( meni treba stolica, sto mi nije ni bitan :lol: )

99% sam siguran da ide po mestu iz kog dolazis...ako si daleko od bg bices prvi dan da bi imala vremena da odes do kuce da se spremis i snadjes ako budes primljena u uzi krug..... a oni koji su iz bg idu poslednji..... ja sam iz ns i bio sam treci dan prosle godine.... a za odredjeni dan se spisak pravi po prezimenima.....
mada ti uvek mozes da ih zamolis da te stave da budes kad tebi odgovara

imas i sto i stolicu.

pa ako neko polaze na vise mesta, da bi mogao da usladi polaganja, onda mozete zamoliti da vas rasporede u dan koji vama odgovara. jer vecina ima rezervnu varijantu, neki drugi fakultet.

ma, dobro, meni nije toliko bitno koji dan polažem, ali, ako me razumete, volela bih što pre da završim s tim, da znam na čemu sam :lol: Mada opet, odgovara mi da budem negde teći- četvrti dan, pošto prvi dan polaganja je meni zadnji dan škole, pa bih taman imala još par dana za pripreme...
Inače, danas sam vadila zdravstveno uverenje, strašno sam besna, naplatili su mi 2500 din za dva lista crvenog papira na kojima piše nešto "b.o, b.o" a sve što je pregled jeizgledao ovako: pogledala mi grlo, poslšala pluća, pitala "Dobro vidiš? Dobro čuješ? Jesi zdrava?" upisala to b.o i pustila me da idem! Na šta dadoh pare, sunce ti...? Ehem. Da se priberem ja :lol:

Inače, što se tiče uplate za sam prijemni, mi to uplatimo bilo gde pa nima samo donesemo priznanicu, je l da, mislim ne plaća se na samom faxu?

Vala na BK su sve sjajni profesori.:aha:

Ah,da...i sinoć sam sa svojim roditeljima po milioniti put pričala o glumi.
Govorila sam im kad ko uzima klasu,šta se polaže i koliku tradiciju FDU ima.
Oni su me slušali jako mirno i staloženo,pitali o srednjoj školi i mogućnosti da ne upadnem,
da li imam alternativu itd.:)
Čak sam im pomenula da oni koji upišu pre nego što maturiraju mogu da završe srednju
paralelno iliti vanredno na šta su oni rekli kako to i nije loše.:eek:
Baš sam se obradovala.:D

Evo malo dobre muzike iz stare serije:

Poslednja izmena:
Ja sela danas da pišem biografiju XD Petnaest minuta sam samo birala font slova XD

Carol, ne predaj se, zagrej ti mamu i tatu kako znaš i umeš :D Ja sam tačno u osmom počela da obrađujem mamu, a u prvom srednje ubedila tatu, i eto :D

Takođe. Reditelj je ipak jedno, glumac sasvim drugo...

To nije tacno, reditelj usmerava glumce i oni su mu alat da bi predstava postojala. Reditelj glumcu daje indikacije, zajedno se dogovaraju i sklapaju celinu. Gluma nije samo vezana za glumce nego je i usko vezana za reditelje. Reditelj najbolje razume glumca, i obrnuto.

U Ns prima prof. Majara, i on je mnooogo dobar. Iza sebe ima uspesne klase.

Meni bolje ide s ćalcom,mama je opasnija.xD

Aj iskopiraj ovde bio ako te ne mrzi,baš me interesuje šta piše.:D

Pa i meni je mama opasnija, zato sam nju ranije i počela da obrađujem :lol:

Joj, nema teorije da ovde iskopiram bio :lol: Možda ti pošaljem kao PM kasnije, kad je prebacim na ovaj komp ;) Zgurala sam nekako sve na jednu stranu. Taman! :D Još samo moram da se slikam... Omg, pa ja nisam fotogenična, biće to zajebano :eek: :lol:

Što se tiče cele ove režiser- glumac rasprave, ok, slažem se da je režiser sa glumcem usko povezan, ali ipak glumac je neko ko je već proživeo sve te promene i tansformacije, ko je sam prolazio kroz likove, doživljavao različite ličnosti ne samo okom već i duhom, dok mi se čini da je režiser više osoba koja samo u svojoj glavi posmatra tog lika i jasno predstavlja njegova delanja. Ok, režiser mora biti svestan onoga što se dešava unutar jednog lika, ali glumac to mora i doživeti, mora osetiti da se to dešava i u njemu samom.
Da je reditelj u mogućnosti da svakog lika doživi i oseti u potpunosti, onda nam glumci ne bi ni bili potrebni- skupila bi se grupa reditelja i odradila komplet posao.

Back