FDU

Ah,jasno je da nije lako studirati glumu,uostalom,da jeste,verovatno bi i FDU upisivalo veci broj studenata...ali kao sto kazes "sve su to cari studiranja glume".....i ja mislim da,ako nesto jako volis,uspeces!

bitno je da je bobar profesor,cuvajte se ne konkurisite kod svakoga.

Zato cekam Peleta ili Vladu.Kad je prvi put Pele uzeo klasu u to vreme se na tv-u pustao neki film u kojem je glumio i moj tata je rekao:Znas on je prof. na Akademiji u Beogradu.Ja nisam znala ali sam rekla:Znam on ce biti moj prof.:D
Kako bi bilo lepo:aha: ali cekacu ja.
@Luthiena
Hvala:zag:

Zato cekam Peleta ili Vladu.Kad je prvi put Pele uzeo klasu u to vreme se na tv-u pustao neki film u kojem je glumio i moj tata je rekao:Znas on je prof. na Akademiji u Beogradu.Ja nisam znala ali sam rekla:Znam on ce biti moj prof.:D
Kako bi bilo lepo:aha: ali cekacu ja.
@Luthiena
Hvala:zag:

Carol, kada planiras da izlazis na prijemni?

Pa ne znam,sta god ti padne na pamet.Kakav je kao prof. prema studentima,kakav je na prijemnom kako predaje itd.I jos nesto sto ti padne na pamet pitaj:D

pitacu mada mislim da bane njega zna samo kao kolegu i prijatelja ne znam zna li kakav je profesor i sta trazi od kandidata na prijemnom,ali pitacu pa to sto bude znao,javljam :)

Pa ne moze se sve sagledavati u odnosu na to da li si bio/la u nekoj situaciji,to je bezvezno.
Umetnik/ca je pre svega slobodno bice koje ne robuje principima,pa bih se shodno s tim i skinula.
Razume se da glumac prvo treba da vidi da li treba ili ne to da uradi,ako misli da ne treba,treba se savetovati sa rediteljem itd.

Drage glumice (mahom buduce) sta mislite o skidanju na filmu ili u pozoristu.Ajde malo da ozivimo temu,diskutujmo na ovo.

Ne smeta mi ni malo. Skidam se i na plaži pa valjda mogu i za ulogu. Naravno podrazumeva se da vidim nešto opravdano u tome a ne tek tako jer neko daje pare, to ne dolazi u obzir.

Ja bih se skinula, ali u zavisnosti od dela u kom igram. Npr, ne bih se skinula za neku šugavu ulogu u nekom šugavom filmu, kako bih odigrala sponzorušu koja se **** s nekim i da se na to svodi cela moja uloga :p Ali ne bi mi bio nikakav problem da se skinem za ulogu za koju procenim da je vredna toga. Nije to zato što me je blam da se skidam, naprotiv, jako sam liberalnih shvatanja po tom pitanju ( kao i po mnogim drugim, ali ok XD ), jednostavno je to stvar nekog mog principa- ne bih čak ni igrala ulogu koja mise ne dopada i iza koje ne mogu u potpunosti da stojim, zašto bih se onda i skidala za neku takvu?
Nadam se da kapirate na šta sam mislila ;)
I da, da se još nadovežem na ono što ste pričale o profesorima... Ja bih volela da prođem sad kod Bilje, ne zato što bi meni bilo nešto posebno lakše da mi profesor bude žensko, već zato što smatram da imam veće šanse da me primi žena. Čini mi se da muški profesori malo više biraju stereotipne ženske likove, ono "visoka, crna, napućena, sa fensi oblinama", tako da ja ne bih Bog zna kolko upala u njihov profil... Sem toga, mislim da bi profesorka bolje razumela moj način tumačenja uloga i moj senzibilitet ( da se tako izrazimo, kad se već frljam "sas izrazi" XD ) :D

Poslednja izmena:
Šta znam. Ja sa ženama nekako nisam imala sreće ni u gimnaziji a ni sad na faksu. Nešto me ne vole pa to ti je :lol: Verovali ili ne ja sam tek posle godinu i po dana studiranja uspela da položim ispit kod ženske osobe, tako se nekako namestilo da su mi samo muškarci zapadali. Mada sve zavisi od osobe do osobe, nikad se ne zna.

Što se tiče ovoga što Nenemusha kaže - ne bih se skidala za glupe uloge ali takve uloge verovatno ne bih ni prihvatila. Ako bih već pristala da se brukam pojavljivanjem u nečemu tipa one serije Seljaci (po meni najodvratnija domaća serija svih vremena) najmanje bi mi bilo bitno da li sam obučena ili gola - blam je u činjenici da uopšte tu nešto glumim. Ako mi je glup scenario to je sasvim dovoljno da me bude sramota, ne mislim da bi skidanje dodatno pogoršalo stvar. I iskreno pre bih se skinula u dobrom filmu, seriji ili predstavi pa makar se moja uloga svodila samo na to nego što bih izgovarala 10 stranica glupog teksta u nečemu što mi se ne dopada.

Ali realno - kad počinješ ne možeš mnogo da biraš šta ćeš raditi tako da sam od starta otvorena za sve. ;)

Složila bih se sa Enchanted što se tiče te sramote oko igranja loše uloge. I ja bih se radije skinula u dobrom filmu/predstavi/bilo čemu, pa makar moja pojava trajala samo minut, nego bila glavna uloga nekog debiliteta. Ali što se tiče ovog ispod, to da u početku ne možeš mnogo da biraš...Pazi, u pravu si. NIsi ti ne znam ni ja kakva zvezda pa da priuštiš sebi odabir uloga, d aigraš samo ono što ti se apsolutno sviđa, velike uloge i slično. Ali ipak treba da imaš određeni nivo i da ne prihvataš neke debilne uloge, jer na našoj sceni postoji taj problem da mnogo vole ad jednom glumcu daju iste tipove uloga, ako se jednom pokažeš kao extra fuxa, stalno ti nude uloge fuxi, ako se pokažeš kao dobar sudija stalno ćeš glumiti sudiju i slično... Tako da, ako baš odabereš da se pokažeš kao dobra baba na pijaci, bojim se da postoji žešća šansa da samoj sebi na određen period ukopaš karijeru i da igraš samo babe...

Upravo tako ali onda imaš izbor samo između prihvatanja i odbijanja uloge. Ako ti treba novac a nemaš drugi posao verovatno ćeš uzeti bilo šta. Ako imaš para u tom trenutku onda možeš sebi da dozvoliš luksuz da odbiješ ali nažalost ne možeš da utičeš na to šta će ti nuditi.
Slažem se da je najgore da te ubace u jedan kalup i da to treba izbegavati ali pitanje je koliko je to u realnosti moguće. Bolje je ponavljati istu ulogu i deset puta ako ti samo to nude nego sedeti kući jer ti ne nude ništa bolje.

Pa ok, u pravu si... Ali ipak se treba boriti da igraš što raznovrsnije uloge ;) Ne moraš samo sedeti skrštenih ruku i čekati da budeš ponuđen, treba da jurcaš malo po audicijama, da skakućeš naokolo u nadi da će te neko primetiti... i nadaš se najboljem XD

mozes i da sedis skrstenih ruku i cekas da te neko pozove ali onda bolje biraj drugu profesiju...

carol profa je danas bio malo besan na nas zbog nekih scena pa se nisam usudila da ga pitam za peleta al pitacu u ponedeljak kad se razljuti hehe

Back