FDU

ovaj hm, ja sam nova, i svesna sam da cu verovatno smarati, osto je tema VEOMA dobro obradjena :zstidljivko:
ja hocu sledece godine da radim prijemni za glumu, a ja sam, jel vec delimicno odlucila, sta cu da radim, pa ako mozete da mi kazete sta mislite o mom izboru.
monolog drama ( tj. ozbiljan monolog) - Galeb, Cehov, 4. cin, Nina Zarecna
monolog komedije - Zenski razgovori, Dusan Radovic
lirska pesma- Branko Miljkovic- Prvo pevanje
epska pesm( mislim da je to samo na akademiji u Novom Sadu)- Stari Vujadin

bila bih vam jako zahvalna ljudi ako biste me posavetovali!
e da, posto sam upucena u aktere ove teme, zanima me jeste li u medjuvremenu isli na prijemni/upali i kakvi su vam utisci?

:telefon:
Hvalalalalaa

za sve koji spremaju prijemni za reziju i zvuk
imam knjige zanrovi americkog filma od Kaminskog i Zvuk od Riharda Merca.
prodajem povoljno,mogucnost pregovaranja oko cene))

Људи шта мислите о факултету уметности у КМ. размишљам да покушам и тамо глуму. Мишљења сам да није битна школа - факултет на коме се студира, јер свако нађе свој пут... Хвала унапред :)

Znam sestoro ljudi koji su upisali fdu i svi su upisali preko debele veze, jednom decku je veza bila clanica zirija :eek: zapravo ne znam nikog ko je upisao a da nije imao vezu tako da te price o 'talentu koji uvek prodje' bacite u vodu, bolje trazite vezu... A i na tv-u imate 'glumce' zive dokaze da se gluma upisuje preko veze, ako je onaj Bosiljcic 'talenat', onda sam ja 'ekspert' :P a koliko znam on je zavrsio glumu u NS :whistling:

Citam ove komentare i ne mogu se nacuditi. Ja licno poznajem 3 osobe koje su upisali glumu na FDU-u BEZ IKAKVE protekcije i veze. Prva je Nikola Rakocevic, koji je upisao posle trece godine gimnazije. Druga je Nevena Ristic, takodje posle trece godine, a treca Stojan Djordjevic, koji je upisao i bio prvi na listi. Zao mi je sto citam o ovom fakultetu ovakve stvari. Jer ja zelim upisati FDU ove godine. Treca sam godina gimnazije i strasno se plasim da mi to mozda ne bude minus od starta. Ali, pomalo me i tesi pogled na Nevenu i Nikolu i iskreno se nadam da cu uspeti. (:

veza i korupcije ima svuda, protekle su godine prepucavanja o tome na ovoj temi i generalno po forumima, ostavite se toga, radite šta želite i volite, borite se za to i ako vam je stvarno cilj onda ne odustajte bez obzira ni na šta drugo ako smatrate da je to jedinstvena profesija na svetu koja će vas ispunjavati. :)

Idem u drugu godinu gimnazije a zeleo bi da probam glumu,pa me interesuje da li trebam da polazem nesto dodatno posto nemam zavrsene sve 4 godine da bi isao na prijemni.
Hvala unapred.

Polažes diferencijalne ispite (istorija, srpski, engleski, muzicko likovno) samo ako uđeš u uži krug. Ja sam prošle godine to polagala jer sam tad završila treći razred gimnazije i pitanja su mi bila na primer, iz srpskog da pricam o nekom delu koje sam citala u skoli, iz muzickog i likovnog da ipricam bilo koju lekciju, sta god znam, iz istorije isto i iz engleskog, posto se polaze kod profesorke koja predaje na FDU, trebalo je da ispricam sta sam spremila ya prijemni, malo o ulozi koju sam spremala, odnosi između likova. To ne treba ni najmanje da te brine, jako je lako i niko nije ispao iz užeg zbog toga. z:)

Ne moze to niko da ti preporuci, moras sam da dosta citas i onda pronadjes tekstove u kojima se pronalazis. To ti je mnogo bolje nego da ti neko kaze da radis na primer Hamleta, gde imas i dobar i tezak monolog, a da to nema nikakve veze sa tobom. z:)

cao svima..interesuje me da li imam ikakve sanse na prijemnom za glumu i ako nemam nikakvog iskustva...gluma je pocela da me interesuje tek od nedavno..u stvari postala je moja svakodnevnica(nzm ni ja kako).svakog dana gledam filmove citam dramske tekstove i informisem se o fdu,ali nikada nisam glumila..jedina ozbiljna skola glume u pg je skola petra pejakovica,koliko ja znam (inace sam iz pg)...zna li neko nesto vise o ovoj skoli ili o fdu na Cetinju (je li prijemni i dalje svake trece god.??) ;)

Poslednja izmena:
cao svima..interesuje me da li imam ikakve sanse na prijemnom za glumu i ako nemam nikakvog iskustva...gluma je pocela da me interesuje tek od nedavno..u stvari postala je moja svakodnevnica(nzm ni ja kako).svakog dana gledam filmove citam dramske tekstove i informisem se o fdu,ali nikada nisam glumila..jedina ozbiljna skola glume u pg je skola petra pejakovica,koliko ja znam (inace sam iz pg)...zna li neko nesto vise o ovoj skoli ili o fdu na Cetinju (je li prijemni i dalje svake trece god.??) ;)

Na Cetinje je prijemni svake druge godine, i ove godine klasu prima Branimir Micunovic, na Cetinje ima jedna mnogo dobra stvar a to su konsultacije koje pocinju sredinom Maja koliko se ja sjecem, i na njima se upoznajes sa fakultetom, profesorom , buducim kolegama, i odlicno ja da se opustiš i na prijemni izadješ bez stresa.:)

Hvala Jean Paul Belmondo :)
Jos sam samo htjela da pitam da li je sada kasno da pocnem da se bavim glumom , posto vecina prica kako je sa glumom pocela da se bavi od ranog djetinjstva.Inace imam 16 god,zeljela bih da pokusam 2015(taman kad zavrsim srednju). Da li je dovoljno 2 god. da se pripremim za fdu, i da li je moguce da studiram 2 fakulteta istovremeno,posto znam da poslije fdu nista nije sigurno...na forumu mnogi pricaju kako ce uz glumu da upisu jos jedan fakultet, kako ce stici sve posto mi se cini da je fdu dosta zahtjevan fakultete ;)

Hvala Jean Paul Belmondo :)
Jos sam samo htjela da pitam da li je sada kasno da pocnem da se bavim glumom , posto vecina prica kako je sa glumom pocela da se bavi od ranog djetinjstva.Inace imam 16 god,zeljela bih da pokusam 2015(taman kad zavrsim srednju). Da li je dovoljno 2 god. da se pripremim za fdu, i da li je moguce da studiram 2 fakulteta istovremeno,posto znam da poslije fdu nista nije sigurno...na forumu mnogi pricaju kako ce uz glumu da upisu jos jedan fakultet, kako ce stici sve posto mi se cini da je fdu dosta zahtjevan fakultete ;)

Znaš onu narodnu " Nikad nije kasno":D
Glupo je reci za nekoga ko ima 16 godina da mu je kasno za bilo šta u zivotu, realno zivot je pred tobom!!!
Najbolje bi bilo da se ukljuciš u neku dramsku sekciju i da se kroz rad u grupi i sa ljudima iz re struke spremaš za fakultet.Ttakođe savjetovao bi ti da ove godine podješ na konsultacije kada budu da vidiš kako to ide , da probas nešto da spremiš oni ce ti dati neki savjet ali sam taj susret sa akademijom mnogo ce da ti znaci, ti na kraju krajeva mozeš da ih zamoliš da gledaš prijemni, mislim da ce te puštit, a to ce za tebe biti neprocjenjivo iskustvo. A ovo za dva fakulteta je čista BUDALAŠTINA !!! Ti svaki dan imaš obaveze na fakultetu i nemoguce ja da stigneš na dva fakulteta, osim ako imaš neko da ti da diplomu nekog drugog fakulteta a da se ti tamo pojaviš jedno godišne;) Tako da je glupo i pricati o tome... Sve što te zanima ti pitaj:D

Znaš onu narodnu " Nikad nije kasno":D
Glupo je reci za nekoga ko ima 16 godina da mu je kasno za bilo šta u zivotu, realno zivot je pred tobom!!!
Najbolje bi bilo da se ukljuciš u neku dramsku sekciju i da se kroz rad u grupi i sa ljudima iz re struke spremaš za fakultet.Ttakođe savjetovao bi ti da ove godine podješ na konsultacije kada budu da vidiš kako to ide , da probas nešto da spremiš oni ce ti dati neki savjet ali sam taj susret sa akademijom mnogo ce da ti znaci, ti na kraju krajeva mozeš da ih zamoliš da gledaš prijemni, mislim da ce te puštit, a to ce za tebe biti neprocjenjivo iskustvo. A ovo za dva fakulteta je čista BUDALAŠTINA !!! Ti svaki dan imaš obaveze na fakultetu i nemoguce ja da stigneš na dva fakulteta, osim ako imaš neko da ti da diplomu nekog drugog fakulteta a da se ti tamo pojaviš jedno godišne;) Tako da je glupo i pricati o tome... Sve što te zanima ti pitaj:D

Hvala mnogo na pomoci :D inace studiras li ti na Cetinju?

Cao svima :)
Pratim ovu temu vec dugo ,procitala sam svih 870 poruka,koje su uzgred jako interesantne, i niko nije pisao o pozorisnoj reziji :confused: planiram da izadjem na prijemni ove godine i spremam se uveliko ,ali nemam nikakve informacije osim onih sa sajta ,koje su manje-vise beskorisne :( pa ako bilo ko zna malo vise o tome ,bila bih jako zahvalna da to podeli sa mnom :D
p.s. izvinjavam se na ovolikom referatu:)

mislim da poruka ima vise od 4500, no nebitno. :lol:

ova tema se zove FDU, ali ovo je na svakoj od 182 strane, koliko ih do sada ima, jedna velika polemika o glumi,
s obzirom da je najvise ljudi zainteresovano za tu katedru, zato o drugim smerovima ima jako malo informacija :)

vidi kad krenu konsultacije na fakultetu da odes tamo i onda ces mozda upoznati nekoga ko je polagao prosle godine ili ko vec studira pa ces moci da se raspitas :)

Back