Bosiljcic nije zavrsio FDU nego Akademiju u Novom Sadu. Sto je zapravo nebitno, ne zelim da vredjam fakultet u Novom Sadu ni samog glumca, ciji bi rad definitivno trebalo komentarisati u nekoj drugoj temi.
Profesori na FDU ili bilo kom drugom umetnickom fakultetu su drugo, tj trebalo bi da budu drugo, u odnosu na profesore sa pravnog, ekonomskog, stomatoloskog... Zasto? Jer drugi studentima predaju o cinjenicama, opipljivim stvarima, dok je na umetnickim fakultetima sve vise stvar duse, napredak svakog studenta je vrlo intimna i psiholoska stvar vise nego sto je rec o zanatu. Jesu svi smerovi na FDU i stvar zanata, ali su takodje i stvar duse. Zato profesori na FDU imaju vece sanse da sa svojim studentima ostvare poseban odnos, posebniji nego profesori drugih fakulteta. Naravno, samo ti profesori i studenti treba da se poklope kao osobe. Ne mogu svi da gotive svakoga
Ne znam za druge, ali ja cu profesoru koji je prvi video nesto u meni kao clan komisije i kasnije mi tokom studija uvek pomagao da izadjem iz raznih kriza, preispitivanja, koji je po mom misljenju najzasluzniji za moje napredovanje uvek biti zahvalna neizmerno. Verovatno je tu zahvalnost osecala i devojka na prijemnom. Prepoznali su u njoj nesto i omogucili joj da ostvari san,
sta je tu nejasno, pogotovu kad je takav trenutak euforije u pitanju?