FDU

Ma spremala sam ja po jedno od svakog. Onda sam dobila Audiciju i tu našla par zanimljivih stvari, koje sam već radila sa dramskom sekcijom, samo sam ih se podsetila. Tako da, ako zatreba, ono, za svaki slučaj.

Postovanje svima, verovatno cu se ponoviti, citam ovaj forum pazljivo koliko sam mogla od 50-e stranice. Trebaju mi sve informacije, ko koliko zna sa profesorkom Gocom Markovic, koja ove godine preuzima klasu na FDU. Hvala vam najlepse. Pozdrav

Trebalo bi da bude u isto vreme kad i u Beogradu, zbog cega sam ja odlucila da izaberem Novi Sad jer je Nikita Milivojevic bolji profesor od Gordane Maric, koja prima klasu u Beogradu, tako sam cula od studenata. Naravno, tu sam odluku donela na sopstven rizik, jer sve te price ko je dobra profesor, ko nije su subjektivne i mogu vrlo cesto da budu neistinite, ali eto, spremah se za BG i, na kraju, ipak odlucim da se oprobam u NS-u, iako ceo svoj zivot gledah na FDU kao na svetu ustanovu, sto, zapravo, i jeste :D ah... svakako su male sanse da prodjem, pa mi FDU kontam ne gine sl. godine :D
Nego, je l' bio neko na konsultacijama u Novom Sadu?

Trebalo bi da bude u isto vreme kad i u Beogradu, zbog cega sam ja odlucila da izaberem Novi Sad jer je Nikita Milivojevic bolji profesor od Gordane Maric, koja prima klasu u Beogradu, tako sam cula od studenata. Naravno, tu sam odluku donela na sopstven rizik, jer sve te price ko je dobra profesor, ko nije su subjektivne i mogu vrlo cesto da budu neistinite, ali eto, spremah se za BG i, na kraju, ipak odlucim da se oprobam u NS-u, iako ceo svoj zivot gledah na FDU kao na svetu ustanovu, sto, zapravo, i jeste :D ah... svakako su male sanse da prodjem, pa mi FDU kontam ne gine sl. godine :D
Nego, je l' bio neko na konsultacijama u Novom Sadu?

I prosle godine je bilo u isto ili bar slicno vrijeme tj, razlika u jedan dan, ali masu njih je bilo na prijemni I u BG i u NS, jer ako npr. u BG si na spisak u ponedeljak, a u NS u srijedu lagano moze da odesh na oba prijmna ispita...Ja cu pokushati i u BG i u NS nadam se da ce mi uspjeti...
A shto se tice profesora ja isto mislim da je Nikita mnogo bolji profesor, ali takodje ne cini studiranje samo jedan profesor, mislim da su ostali profesori na FDU u BG bolji, a i sam status fakulteta u BG je veci nego u NS makar po prici.....

hmm ali onda moram da placam oba prijemna, a nije sigurno da li cu moci na oboma da prisustvujem :/ pa znas kako, profesor koji drzi klasu ti je najbitniji, a cujem da profesori sa FDU dolaze u NS i bivaju odusevljeni njihovim studentima. U sustini, dosta je individualno, obe akademije vrede, a na studentima je koliko ce dopustiti da ih usmeravaju... znaci, samo kad bih upala na bilo koju akademiju. :D

Moja prijateljica je zavrsila FDU kod Goce Maric i rekla je da bolju osobu od nje i kao coveka i kao profesora nije mogla da upozna.. pa sad.. ko nema predrasude.. neka rizikuje :)

pa da, zato i kazem da je to sve rekla-kazala... mozda nekom Maricka savrseno odgovara, dok je nekom nepodnosljiva. ***, ja ne mogu da priustim oba prijemna, pogotovo sto je tata sve samo ne odusevljen glumom, odnosno sa mnom kao glumicom, tako da sam se odlucila samo na NS. :/

pa da, zato i kazem da je to sve rekla-kazala... mozda nekom Maricka savrseno odgovara, dok je nekom nepodnosljiva. ***, ja ne mogu da priustim oba prijemna, pogotovo sto je tata sve samo ne odusevljen glumom, odnosno sa mnom kao glumicom, tako da sam se odlucila samo na NS. :/

potpuno te razumem, u istoj sam situaciji, vec tri godine, ali sam zato odlucila da sama zaradim.. makar za jedan prijemni, za drugi su vec primorani da plate :))) srecno

:bye: Ja sam se tek danas prikljucila ovom forumu... Imam nekoliko pitanja,pa bih volela da mi neko odgovori na njih,bilo bi mi od velike pomoci.
Jos kao mala sam imala zelju da studiram FDU i budem glumica. Medjutim, iz nekih drugih razloga,upisala sam totalno drugaciji fakultet,ali me zelja za FDU-om jos nije prosla! :)
Razmisljala sam da recimo sedece godine ili za dve godine konkurisem i na FDU (gluma). Citala sam na njihovom sajtu koja je sve literatura potrebna,pa me zanima da li je to literatura za Prvu godinu ili literatura koja se treba procitati/prouciti pre prijemnog ispita? Da li prijemni ispit spremate sami ili pak idete na neke casove? Stvarno nemam kod koga da se raspitam u vezi ovog fakulteta, pa moram ovako... ;) Izvinite na malo duzoj poruci, ali bi mi neki saveti kao osobi koja se tek ukljucuje u spremanje prijemnog ispita pomogli... Hvala unapre,pozdrav svima! :bye:

:bye: Ja sam se tek danas prikljucila ovom forumu... Imam nekoliko pitanja,pa bih volela da mi neko odgovori na njih,bilo bi mi od velike pomoci.
Jos kao mala sam imala zelju da studiram FDU i budem glumica. Medjutim, iz nekih drugih razloga,upisala sam totalno drugaciji fakultet,ali me zelja za FDU-om jos nije prosla! :)
Razmisljala sam da recimo sedece godine ili za dve godine konkurisem i na FDU (gluma). Citala sam na njihovom sajtu koja je sve literatura potrebna,pa me zanima da li je to literatura za Prvu godinu ili literatura koja se treba procitati/prouciti pre prijemnog ispita? Da li prijemni ispit spremate sami ili pak idete na neke casove? Stvarno nemam kod koga da se raspitam u vezi ovog fakulteta, pa moram ovako... ;) Izvinite na malo duzoj poruci, ali bi mi neki saveti kao osobi koja se tek ukljucuje u spremanje prijemnog ispita pomogli... Hvala unapre,pozdrav svima! :bye:

Ti ako hoces mozes da procitas tu literaturu, ali nije neophodno, u svakom slucaju ako upises FDU citaces sve te knjige...

Moje misljenje je da ako vec ne mozesh ili nisi spremna ove god da odes na prijemni da to uradis iduce , a ne za dvije god jer postoi starosna granica za upis na fax, a i sam odlazak na prijemhni ti je jedno VELIKO iskustvo.Moj savjet ti je da ako si u mogucnosti ove godina podjesh da gledash uzi krug, ili ako znash nekoga ko studira na FDU da te uveda da gledas prijemni ispit......

Back