FDU

Da li oni nama taj dan govore ko je prošao u uži izbor, a ko ne ili i to mora da se čeka, dok ne čuju sve njih?
:think: Pošto ja nisam iz Bgd, da li mi možemo da uplatimo tu sumu kod nas, u gradskoj pošti ili kad dođem da predam dokumenta? Recimo, moj brat kada se prijavljivao na arhitekturi, oni su organizovali poštu na faksu, pa su tamo uplaćivali. Ili je to potpuno svejedno? :D

Poslednja izmena:
Da li oni nama taj dan govore ko je prošao u uži izbor, a ko ne ili i to mora da se čeka, dok ne čuju sve njih?
:think: Pošto ja nisam iz Bgd, da li mi možemo da uplatimo tu sumu kod nas, u gradskoj pošti ili kad dođem da predam dokumenta? Recimo, moj brat kada se prijavljivao na arhitekturi, oni su organizovali poštu na faksu, pa su tamo uplaćivali. Ili je to potpuno svejedno? :D

Odma kazu ko je proshao u uzi...
A ja mislim da mozesh da uplatish bilo gdje u srbiji, a na fax nema posta, koliko se ja sjecam....
;)

U Beogradu odmah javljaju, a u Novom Sadu kada se zavrsi ceo siri krug. :snesko5:

Da li neko ko je bio na konsultacijama mozda zna sta je Maricka rekla kako da se devojke obuku? Ako je uopste neko postavio to pitanje.

Kada sam ja bila na konsultacijama, nije rekla. Rekla je samo da bi bilo pozeljno da devojke izaberu monolog lika koji je priblizno nasih godina. E sad devojka, polagala je prosle godine, je tad obukla haljinu jer je tako htela (kaze) i kaze da su devojke dolazile i obicno,sportski obucene, kao nista posebno... Valjda je isto i neki decko bio skroz u elegantnom,crnom i belim cipelama, ali onako malo neukusno je kako kaze izgledao. Svi su mislili kao: ,,koji je ovaj seljak", al' decko usao u uzi izbor... Sad, ne znam nista vise... :/

Ej ljudi, zanima me gde ste vi vadili taj lekarski? Kod svog lekara, tj. lekara opšte prakse ili gde...?
A i to za fotografije, jel može maturska slika da se odnese ili moram naknadno da odem da se slikam?

One question. Kandidati koje poloze prvi deo ispita, duzni su da idu na neki visednevni rad koji prethodi drugom delu. Da li iko zna, sta to znaci, koliko to dana traje i da li je to svaki dan? Hvala

Hvala modestyblaise1 :)

Dusii - Koliko dana traje, to ne znam, ali o tom drugom krugu ti piše na sajtu FDU. Evo ga:
DRUGI eliminatorni deo (UŽI IZBOR) sastoji se iz rada sa određenim nastavnicima, pisanja pismenog zadatka i završne provere sposobnosti. U toku rada u drugom eliminatornom delu, metodama testa, razgovora, vežbi i proba, nastavnici i saradnici, a radi utvrđivanja neophodnog stepena glumačke obdarenosti, ispituju: karakteristike govora i govornog aparata, glas, osećanje ritma, telesne sposobnosti, izdržljivost i pokretljivost, kao i karakteristike ličnosti, njene osobenosti, maštovitost, prilagodljivost u radu.

U drugom eliminatornom delu, komisija pregleda i ustanovljava rezultate provere sposobnosti svakog kandidata po sledećim osnovama:
a) Komisija ocenjuje rezultate provere glasa i govora kandidata;
b) Komisija ocenjuje rezulatate provere pokreta i izgleda kandidata;
v) Komisija ocenjuje rezultate provere sposobnosti kandidata da ostvari osoben glumački izraz.

Nadam se da sam bar malo pomogla ;)

E daaa, znam za to, ali ja sam zaboravila da napisem da se radi o Novom Sadu, ali dobro pretpostavljam da je to isto. Raspitala sam se vec. Kandidati koji poloze prvi deo prijemnog tamo, obavezni su da prisustvuju visednevnom radu, sto znaci da je neophodno dolaziti tamo svaki dan, do poslednjeg dana kada je i finalni dan. Treba obezbediti boravak, nama koji nismo iz Novog Sada :)
Hvala :)

Samo kradu pare bre, to je sve namenski smisljeno, provereno ;) hahhah al dobro, cilj im je da smanje broj kandidata na prijemnom, s'obzirom da je do pre par godina prijemni kostao 1.500 dinara :)

E daaa, znam za to, ali ja sam zaboravila da napisem da se radi o Novom Sadu, ali dobro pretpostavljam da je to isto. Raspitala sam se vec. Kandidati koji poloze prvi deo prijemnog tamo, obavezni su da prisustvuju visednevnom radu, sto znaci da je neophodno dolaziti tamo svaki dan, do poslednjeg dana kada je i finalni dan. Treba obezbediti boravak, nama koji nismo iz Novog Sada :)
Hvala :)

Dusii, moj drug je polagao pre par godina u Novom Sadu. Usao je u uzi izbor sa jos njih 20. Pet dana im je trajao taj rad sa profesorima, kaze da su na fakultetu bili od 9 ujutru do 9 uvece bukvalno. Iscrpljujuce. Sad ne znam kako je bilo poslednjeg dana kad su ocenjivali, ali kad je dosao da vidi rezultate primljeno je samo njih cetvoro i to decko i devojka iz Pule i jos dvoje...

opet ja. xD
da li je problem ako uzmemo monolog koji je komican, tj. isprekrajan je iz komedije, ali nije delo komediografa (npr. Gordan Mihic)? Za FDU pitam jer znam da u Novom Sadu samo treba jedan komican i jedan dramski monolog, nebitno ko je autor. Sad me valjda hvata panika, pa ni u sta vise nisam sigurna.

Dusii, moj drug je polagao pre par godina u Novom Sadu. Usao je u uzi izbor sa jos njih 20. Pet dana im je trajao taj rad sa profesorima, kaze da su na fakultetu bili od 9 ujutru do 9 uvece bukvalno. Iscrpljujuce. Sad ne znam kako je bilo poslednjeg dana kad su ocenjivali, ali kad je dosao da vidi rezultate primljeno je samo njih cetvoro i to decko i devojka iz Pule i jos dvoje...

Hvala ti najlepse :) Kontaktirala sam ja vec neke ljude sa faksa u Novom Sadu, pa sam se raspitala :)

opet ja. xD
da li je problem ako uzmemo monolog koji je komican, tj. isprekrajan je iz komedije, ali nije delo komediografa (npr. Gordan Mihic)? Za FDU pitam jer znam da u Novom Sadu samo treba jedan komican i jedan dramski monolog, nebitno ko je autor. Sad me valjda hvata panika, pa ni u sta vise nisam sigurna.

Da ne bi bila nestabilna, nesigurna i uplasena, najbolje ti je da pratis instrukcije. Znaci, onako kao sto pise na sajtu. Iskljucivo jedan dramski zanr i jedan komicni. :)

Da ne bi bila nestabilna, nesigurna i uplasena, najbolje ti je da pratis instrukcije. Znaci, onako kao sto pise na sajtu. Iskljucivo jedan dramski zanr i jedan komicni. :)

nije problem u zanru, vec sto kaze monolog domaceg komediografa. Misim, Mihic bas i nije komediograf, ali zanr koji izvodim je komedija... pa zato, reko'

Back