FDU

Actor ko god da ti je to rekao zaboravi. Sta ce ti to da razmisljas o vezama, reinkarnacijama, super nepogresivim brojnim kandidatima i slicnim glupostima? pomaze li ti to u spremanju prijemnog ispita? Ako volis i zelis ovo, spremi se najbolje sto znas, budi siguran, kulturan i dobro raspolozen, pokazi im sta znas i ako te prime super, ako ne sta da se radi, probaj dalje. Nema tu velike filozofije. Evo 4 godine se skolujem na ovom fakultetu i reci cu ti nesto - ne trazi se reinkarnacija nicija, trazi se neko ko ima talenta, jako voli to, spreman je mnooogo da radi, ko je kulturan... jos ako si fizicki sposoban i pokazes potencijal da sve svoje sposobnosti razvijas to je to. njima trebaju studenti - neko ko ce da uci, da popravlja svoje mane i da se 4 godine usavrsava a ne neko ko je "gotov glumac" jer sa takvima nemas sta da radis....
bez brige, gledaj ti svoje zadatke i trudi se da to uradis najbolje sto mozes

Nadam se da je zaista tako... Samo, kako ce oni da znaju da li ja toliko zelim ovo...Koliko dugo ste se spremali?

kod nas ne moze. to koliko zelis videce se po tebi, bez brige. ja sam se spremala sama cini mi se da sam tekstove odabrala u aprilu a prijemni je bio krajem juna...
ljudi ne stvarajte sebi nepotrebnu paniku, pa koliko ljudi se iskolovalo na toj akademiji a da nisu bili niciji rodjaci niti su imali bilo kakvu vezu koja im je osigurala upis... pa sta ako konkurise slobodina sestra? ako cura voli i trudi se i ako upise sto odmah mora da znaci da je upisala samo zato sto joj je sestra glumica. poslusajte me, ne razmisljajte o tome. pored standardnih zadataka spremite im jos nesto u cemu ste dobri, da mozete da pokazete sta sve znate.

i da, ne idi na pijemni sa predrasudama o ljudima koji su u komisiji. to su dobri ljudi, majstori u svom poslu (FDU Beograd ima fantasticne predavace, znam koliko ih studenti hvale), vole da rade sa mladim ljudima i zato se time i bave. ja mislim da ko god misli lose o profesorima nema smisla da ide na prijemni, zar ne? ako ne postujes njihov rad i misljenje zasto bi uopste pozeleo da te oni uce? i ako se desi da ne prodjes, samo dostojanstveno, smireno i slobodno pitas posle da te posavetuju na cemu da poradis ako odlucis da probas i naredne godine.

Actor :O ajd' ne serri i prekini da zbog svoje panike plašiš ljude na forumu.
Jel ima veza? Ima! I? Šta ćete sad? Da ne izađete na prijemni? U mojoj porodici ne postoji niko poznat, barem ne dovoljno da bi to ikako moglo da utiče na moj prijemni pa sam ipak ja bio na užem i u Bg-u i u NS-u i to iste godine! I presudile su nijanse, nijanse koje su profesori, koji su ljudi, odredili. Jel su pogrešili? Možda jesu. A šta ako nisu? Šta ako su stvarno oni bolji od mene? A šta ako nisu? I šta, ja sada treba da razbijam glavu o takve gluposti?!
Marš bre svi na učenje monologa do 19. onda uzmite dan pauze da vam se sve to lepo slegne, izađite lepo sa društvom da se opustite, ništa preterano i onda na polaganje i to je sve!!!

Nadam se da je zaista tako... Samo, kako ce oni da znaju da li ja toliko zelim ovo...Koliko dugo ste se spremali?

To je već njihova pedagoška procena koju ti ne možeš da znaš. Pokaži volju, odlučnost i samopouzdanje.
Ja sam se spremao mesec i po dana, svaki dan po sat i po-dva... Glat prošao na širem.

Vi ne znate kako su surovi u Bg... Ne smem ovde javno da kazem sta mi je rekao taj sto je u komisiji, ali...Uzasno je, i zato bi trebalo da ih bude sramota, sto samo gledaju decu poznatih glumaca, politicara i tako dalje... Jedino, citiram doticnog, "ako si ekstra talenat, reinkarnacija necija, onda ne bi mogli da te odbiju".....

MEGAKENYAŽA!!! :guza:

Jaoj sad ste me tako uplasili da mi je doslo da placem. :( Ja se spremam sama, izabrala sam tekstove koji mi leze i to je to. Jedino idem kod logopeda vec par meseci. Znam da ove godine prijemni polaze Dragana Micalovic, Slobodina sestra i cerka Dragana Jovanovica. Ali isto tako je zanimljivo da Dragana prosle godine nije upisala glumu. Imam dosta drugara iz Dadova koji su upisali Akademiju iz prve medju kojima je i Bikovic i za njih znam da nisu imali vezu ali su vrhunski talenti. Nemam pojma...

Daj sve od sebe devojko i ne brini za drugo...

Hvala vam puno sto ste odgovorili i sto ste me malo utesili. :) Ja sam bila u Dadovu 5. godina ali mogla sam da budem i 20. ako njima ne pokazem da zaista zasluzujem da budem medju deset ili dvanaest najboljih. Nesigurna sam jer imam problem sa suskanjem ali sam isla kod logopeda i sad je mnogo bolje. :) I da, htela sam da pitam da li neko zna da mi kaze nesto vise o Novoj Akademiji umetnosti u Bg-u? Probala bih i tamo a cula sam da postoji prijemni i u septembru. :)

Actor :O ajd' ne serri i prekini da zbog svoje panike plašiš ljude na forumu.
Jel ima veza? Ima! I? Šta ćete sad? Da ne izađete na prijemni? U mojoj porodici ne postoji niko poznat, barem ne dovoljno da bi to ikako moglo da utiče na moj prijemni pa sam ipak ja bio na užem i u Bg-u i u NS-u i to iste godine! I presudile su nijanse, nijanse koje su profesori, koji su ljudi, odredili. Jel su pogrešili? Možda jesu. A šta ako nisu? Šta ako su stvarno oni bolji od mene? A šta ako nisu? I šta, ja sada treba da razbijam glavu o takve gluposti?!
Marš bre svi na učenje monologa do 19. onda uzmite dan pauze da vam se sve to lepo slegne, izađite lepo sa društvom da se opustite, ništa preterano i onda na polaganje i to je sve!!!

Ja ne panicim, samo prenosim ono sto mi je rekao brat gospodina koji je u komisiji i koji prima klasu, nista vise... Evo, i ja cu da kazem da to NIJE TACNO!!! Stvarno tako mislim... I nije uspeo uopste da me uplasi sa tim stvarima sto mi je ispricao, cak stavise dao mi je jos vise snage da odem i pokazem tamo sta imam...

Actor ko god da ti je to rekao zaboravi. Sta ce ti to da razmisljas o vezama, reinkarnacijama, super nepogresivim brojnim kandidatima i slicnim glupostima? pomaze li ti to u spremanju prijemnog ispita? Ako volis i zelis ovo, spremi se najbolje sto znas, budi siguran, kulturan i dobro raspolozen, pokazi im sta znas i ako te prime super, ako ne sta da se radi, probaj dalje. Nema tu velike filozofije. Evo 4 godine se skolujem na ovom fakultetu i reci cu ti nesto - ne trazi se reinkarnacija nicija, trazi se neko ko ima talenta, jako voli to, spreman je mnooogo da radi, ko je kulturan... jos ako si fizicki sposoban i pokazes potencijal da sve svoje sposobnosti razvijas to je to. njima trebaju studenti - neko ko ce da uci, da popravlja svoje mane i da se 4 godine usavrsava a ne neko ko je "gotov glumac" jer sa takvima nemas sta da radis....
bez brige, gledaj ti svoje zadatke i trudi se da to uradis najbolje sto mozes

Sta podrazumevas pod tim "fizicki sposoban" ??? Da nismo sposobni , ne bi ni isli na prijemni... Sta je to sto se posebno zahteva od kandidata?

Izvini ali ti "Actor:O" imas posebno glupa pitanja.
Zahteva se da imas 2 monologa i pesmu. Nista vise, eto. Dodji, uradi najbolje sto mozes, ako prodjes to bi znacilo da si prosao. Ako ne prodjes, to bi opet suprotno znacilo, tj da nisi prosao, ako me razumes ? :D
Ne bih da ovo zvuci bezobrazno, ali pitanja su ti glupa, dobro znas da nema pravila nikakvih. Tako je kako je.

Izvini ali ti "Actor:O" imas posebno glupa pitanja.
Zahteva se da imas 2 monologa i pesmu. Nista vise, eto. Dodji, uradi najbolje sto mozes, ako prodjes to bi znacilo da si prosao. Ako ne prodjes, to bi opet suprotno znacilo, tj da nisi prosao, ako me razumes ? :D
Ne bih da ovo zvuci bezobrazno, ali pitanja su ti glupa, dobro znas da nema pravila nikakvih. Tako je kako je.

Znam ja, mlada damo, sta se sprema za prijemni, ne brini... I savrseno te razumem... Samo to "fizicki sposoban" zvuci konfuzno...kao da se nesto posebno trazi u vezi toga... Sta fali, ako pitam?

izvini, nisam ni sanjala da ce te to "fizicki sposoban"zbuniti. ako si nesto trenirao, ako si u odlicnoj kondiciji, ako imas sta da pokazes na tom polju to ti je samo plus. ja sam npr trenirala gimnastiku i komisiji se to jako dopalo. ali ne mora biti samo sport, ako ides u muzicku slobodno im pripremi nesto....ako si dobar imitator, navali :). jednostavno, iskoristi priliku da zablistas u oblasti u kojoj si dobar a obavezne zadatke uradi najbolje sto znas i to je to.

izvini, nisam ni sanjala da ce te to "fizicki sposoban"zbuniti. ako si nesto trenirao, ako si u odlicnoj kondiciji, ako imas sta da pokazes na tom polju to ti je samo plus. ja sam npr trenirala gimnastiku i komisiji se to jako dopalo. ali ne mora biti samo sport, ako ides u muzicku slobodno im pripremi nesto....ako si dobar imitator, navali :). jednostavno, iskoristi priliku da zablistas u oblasti u kojoj si dobar a obavezne zadatke uradi najbolje sto znas i to je to.

Hvala ti :* Jedino od svega sto si spomenula, dobro mi idu imitacije...:) Nazalost nisam trenirao nista... :(

Jz ne znam za vas, ali ja volim po malo da se inatim, a narocito kad mi neko kaze da neshto NE MOGU da uradim:udriglavu:
Meni je ova prica daloa samo josh vishe sneage da se takmicim i dam sve od sebe da upanem na fax, Ali generalo ova je prica nepotrebna jer evo i neko je fino reko koliko puta je do sad primljen neko ko nije imao vezi i kome roditelji nisu glumci,,,,:kpozdrav:

Ja ne panicim, samo prenosim ono sto mi je rekao brat gospodina koji je u komisiji i koji prima klasu, nista vise... Evo, i ja cu da kazem da to NIJE TACNO!!! Stvarno tako mislim... I nije uspeo uopste da me uplasi sa tim stvarima sto mi je ispricao, cak stavise dao mi je jos vise snage da odem i pokazem tamo sta imam...

E pa taj brat je onaj klasičan iskompleksirani kenyator, očigledno u senci svog brata i koji je sada utripovao da on sada zna nešto, jer mu se brat bavi time ilu baš suprotno, budući da je slabiji od njega, pokušava da prikaže sve što on radi kao da to nije stvarno tako dobro.. U fazonu ''Sad ću ja tebi nešto da kažem...''. Ti sedi i slušaj a on će lepo tebi da objasni kako ZAPRAVO stvari funkcionišu. Joj, tačno znam te face...

Što se tiče fizičke spremnosti, imaćete poligon, vi koji prođete u uži ali to je jednostavno da se vidi da li ste bangavi ili ne. Vi treba da budete glumci a ne atlete. Sve sem toga je bonus. Koji, naravno, ako možete da ubeležite, uradite to.

upravo tako, nije taj poligon u uzem nista strasno i ne trazi niko da se predje za 6 sekundi :). samo vi ne razmisljajte o stvarima koje vas se ne ticu, kome je vezu uhvatila sestra baba strina i sl, nego gledajte svoja posla i dajte sve od sebe. i manje visite na forumu a vise se spremajte za prijemni nja nja :)

ma ljudi bre, bez panike, opusteno! :D
ja uopste ne razmisljam da li se prijavljuje neko od poznatih, bas me briga, gledam samo sebe, i to je to! samo hocu da pitam da li je mozda neko spremao "Zenske razgovore" od Duska Radovica? i ako jeste, koji monolog?? Hvala Vam.... :)

Ljudi, jel moze neko da mi da "strucno misljenje"..? :) uzela sam za dramski monolog Karolinu Nojber od Nebojse Romcevic. e sada me kopka da li ce to odobriti kao dramski monolog...??? :think:
BTW, "Dorian Gray"-veoma si pametna osoba... :)

Back