FDU

Ne znam da li cu postaviti pitanje na koje je vec sto puta odgovoreno, ali dosta sam ovde citala i nisam naisla.
Naime, zanima me sta mislite, da li je bolje u biografiji napisati da imamo odredjeno iskustvo [dramski studio, rad na nekim predstavama itd] ili ipak ne ?

Ja licno mislim da to nije na odmet, s obzirom da se i te kako vidi kada neko vec ima iskustva, pa sad...

Napiši istinu. :)

Ne znam da li cu postaviti pitanje na koje je vec sto puta odgovoreno, ali dosta sam ovde citala i nisam naisla.
Naime, zanima me sta mislite, da li je bolje u biografiji napisati da imamo odredjeno iskustvo [dramski studio, rad na nekim predstavama itd] ili ipak ne ?

Ja licno mislim da to nije na odmet, s obzirom da se i te kako vidi kada neko vec ima iskustva, pa sad...

Da li si bila ili ne u nekom studio, ucestvovala u bilo kakvom projektu...uopste nije bitno i koga briga za to. Moje iskustvo je bar tako pokazalo. Najbolje je da napises gde si i kad rodjena sta imas od skole zavrseno i da li imas neki hobi, sto neutraklnije, to bolje, a kad udjes u uzi, ispitacete oni sta ih zanima. a za sam prijemni to nista nije bitno, najbitnije je kako si se spremila i sta si pokazala u tom momentu. ;)

Vec duzi period citam komentare i skoro svako vece 'zaglavim' do kasno citajuci. Pored svih ovih detaljnih objasnjenja i upustava opet ne mogu da budem sigurna da sam saznala bas sve sto me zanima. Najpre volela bih da pokusam da upisem FDU posle trece godine iako se ne nadam previse da mogu iz prve da uspem, zelim da koliko toliko 'probijem led' pa, ako ne uspem, da budem bar malo spremnija za sledecu godinu. Zanima me filmska i TV rezija, takodje koliko sam uspela da shvatim jako je velika konkurencija, doduse i na ostalim smerovima je slicna situcaija, ali ovo je ono sto mene zanima. Ako neko ima vremena samo na par pitanja da mi odgovori, tacnije, pojasni ili potvrdi moje shvatanje ovih delova prijemnog ispita.
Prvi deo
a) Pismeni test iz oblasti filmske i opšte kulture ( koliko shvatam, puko ucenje, potrebno je samo dobro spremiti 'test' odnosno teoriju) ?
b) Sažeta analiza igranog filma – pismeno ( da li se pod ovim podrazumeva neka vrsta eseja odnosno subjektivne verzije filma odnosno nase shvatanje-analiza odredjenog filma, ovo mi nije bas najjasnije) ?
c) Izrada rediteljskih zadataka – pismeno.( poslednji deo, izrada ovih zadataka, ne razumem sta podrazumeva)?
Do sada prva poruka koju saljem, bilo bi mi od velikog znacaja da mi neko odgovori, hvala unapred. pozdrav!;)

MOlim vas vashe mishljenje o izboru njegosevog gorskog vijenca tj. san vuka mandushica za prijemni...
Znate li koga ko je to spremao i dali se ceshto sprema na prijemnim ispitima...

Maturant sam i volela bih da okusham srecu i pokusham da upisem fakultet dramskih umetnosti smer filmska i TV rezija. DA li bi neki student tog fakulteta ili neko ko je polagao prijemni hteo da mi pomogne oko spremanja prijemnog?
*Potrebna mi je pomoc oko prakticnog dela npr. pisanje reziserskih zadataka jer nikad nisam bila u dodiru s tim ranije.

MOlim vas vashe mishljenje o izboru njegosevog gorskog vijenca tj. san vuka mandushica za prijemni...
Znate li koga ko je to spremao i dali se ceshto sprema na prijemnim ispitima...

''Al' je đavo, ali su mađije,
al' je nešto teže od oboje...''

Po meni, to je najlepši monolog i najlepši ljubavni stihovi naše književnosti i mogu samo da kažem da mi je žao što sam to tako kasno otkrio i malo ti zavidim ako ćeš to govoriti na prijemnom. Od srca ti ga preporučujem, ne znam nikog ko je uzeo Njegoša za prijemni što je možda i sramota. Samo napred!

''Al' je đavo, ali su mađije,
al' je nešto teže od oboje...''

Po meni, to je najlepši monolog i najlepši ljubavni stihovi naše književnosti i mogu samo da kažem da mi je žao što sam to tako kasno otkrio i malo ti zavidim ako ćeš to govoriti na prijemnom. Od srca ti ga preporučujem, ne znam nikog ko je uzeo Njegoša za prijemni što je možda i sramota. Samo napred!

Ako mi vjerujesh ja sam bash mislio da taj monolog govorim san Vuka Mandusica nadam se da ce mi to uvazit kao monolog znam samo da je to Andrija Milosevic govorijo na prijemnom ispitu...
A i gledao sam predsatavu Gorski Vijenac i taj dio mi je stvarno ostavio najupecatljivji utisak u citavoj predstavi stvarno je predivan...

Od 5. aprila do 12.maja, svakog utorka i cetvrtka. :)

Mozesh li mi samo malo detaljnije objasnit sistem tih konsultacija..._???
Koliko sam ja shvatio ti se tu nalazish sa asistentom profesora koi prima klasu te god, i pokazesh shta si spremio za prijemni, i on ti kaze valja li to i shta da popravish...
Ovo je neko moje vidjenje nzm jeli tacno, pa ako ti nije crno i ako znash reci mi ako sam neshto propushtio..._:bye:

DorianGraySRB

Tebe smatram za veoma kompetentnu osobu da mi odg na ovo moje pitanje, jer koliko ja shvatih ti vec studirash FDU...
Ja sam nabavio knjigu Audicija i stvarno ima finih monologa, i evo na primer svidio mi se monolog Cehovljevog Ivanova ali kada sam uze da procitam citavu knjigu da bih bolje shvatio taj monolog shvatio sam da taj monolog u knjizi Audicija nije isti kao monolog u orginalnoj cehovljevoj knjizi, msm to su neke sitne praomjene tj u audiciji su izbacila mozda par recenica, pa sad ne znam odakle da ucim , jer se bojim ako ne naucim u oginalu da ce komisija pomisliti da sam zaboravio taj dio, i to mi uzeti kao greshku....
Nadam se da si shvatio shta sam mislio da te pitam..._:)

Stvarno ne znam, jer nisam nikada ranije bila na konsultacijama, valjda ce tamo biti onaj koji prima klasu ili asistent, zaista ne znam.... :) U karajnjem slucaju videces kad odes... Izvini sto nisam bila od velike pomoci.. ;)

Na konsultacijama ce biti profesor sto prima klasu i njegov asistent, ili samo jedan od njih. Zabelezice vasa imena, godiste, odakle ste, pitace vas da li ste se necim bavili do sada... onda ce uopsteno reci sta je potrebno za prijemni sto se samih zadataka tice, reci ce vam da se ne oblacite provokativno, bez sminke, devojke da ne dolaze u minicima i stiklama, momci ne u bermudama itd. korisno je da se ode na konusltacije, ali vam to nije nikakva garancija. Sto se tice onoga, neko je pomenuo da im pokazujete sta ste spremili, toga NEMA!!! sve sto ste spremili pokazujete na prijemnom! :)

Na konsultacijama ce biti profesor sto prima klasu i njegov asistent, ili samo jedan od njih. Zabelezice vasa imena, godiste, odakle ste, pitace vas da li ste se necim bavili do sada... onda ce uopsteno reci sta je potrebno za prijemni sto se samih zadataka tice, reci ce vam da se ne oblacite provokativno, bez sminke, devojke da ne dolaze u minicima i stiklama, momci ne u bermudama itd. korisno je da se ode na konusltacije, ali vam to nije nikakva garancija. Sto se tice onoga, neko je pomenuo da im pokazujete sta ste spremili, toga NEMA!!! sve sto ste spremili pokazujete na prijemnom! :)

E stvarno se necu onda cimat iz Podgorice da bi mi rekao kao se zovemm ja sam mislio da cemo pokazati shta samo spremili i da ce nam dati neke savjete u vezi toga, ne znam zashto to ne rade to bi bilo bash od koristi....:think:

Da li mi može neko izaći u susret i reći mi gde mogu naći knjigu Bore Stjepanovića ,,Audicija''? Bila bih vam vrlo zahvalna :)
Btw ja nameravam da odem na konsultacije :)
Pozdrav

DorianGraySRB

Tebe smatram za veoma kompetentnu osobu da mi odg na ovo moje pitanje, jer koliko ja shvatih ti vec studirash FDU...
Ja sam nabavio knjigu Audicija i stvarno ima finih monologa, i evo na primer svidio mi se monolog Cehovljevog Ivanova ali kada sam uze da procitam citavu knjigu da bih bolje shvatio taj monolog shvatio sam da taj monolog u knjizi Audicija nije isti kao monolog u orginalnoj cehovljevoj knjizi, msm to su neke sitne praomjene tj u audiciji su izbacila mozda par recenica, pa sad ne znam odakle da ucim , jer se bojim ako ne naucim u oginalu da ce komisija pomisliti da sam zaboravio taj dio, i to mi uzeti kao greshku....
Nadam se da si shvatio shta sam mislio da te pitam..._:)

Ne studiram FDU nego BK. :)
Pa znaš kako, bolje uzmi originalnu verziju nego onu iz ''Audicije'', ako su zbilja u pitanju sitne promene i neke izbačene rečenice neće ti biti problem to da naučiš. A i šta god da tražiš, uvek je verzija koja se nalazi u zvaničnoj knjizi ili zbirci nekog pisca ili pesnika pouzdanija od bilo čega drugog.

Do Audicije je poprilicno tesko doci ali tamo su svi tekstovi sto puta spomenuti i svima znani. Ja cu sada da vam kopiram sve poznatije muske i zenske monologe, dramske i komicne, to su samo naslovi ali bar imate neke smernice sta da trazite. Nadam se da ce vam pomoci :)

Back