FDU

malo ga preterase na BK sa skolarinom, ko ima danas da kesne 2400e odjednom a nakon semestra jos 1600? i tako 4 godine.... Slazem se da su i karanovicka i dugalic super profesori i to se vidi i po radu njihovih studenata, ali je zaista previse 4000 za godinu dana...

Ljudi, jel ima neko da je ove godine upisao FDU? KAko je bilo? JA sa sad treca godina Gimnazije,i probala bih sad glumu. Sta treba da polazem zato sto necu da imam zavrsena sva cetiri razreda srednje skole? :)

Ljudi sta pored standardnih monologa i recitaciej treba jos da polazem, posto planiram da probam glumu sledece godine, a tad zavrsavam trecu godinu? Jel' treba neke dodatne tekstove? :)

Cao svima, ako moze mala pomoc...
Procitala sam na nekoj od prethodnih strana da ima profesora koji traze sirov talenat pa bih vas molila da mi kazete koji su to profesori jer ja nemam iskustva, a pokusala bih sledece godine da upisem FDU.Koliko sam ja shvatila,Pele prima klasu, pa vas molim da mi kazete kakav je i imam li ikakve sanse s' obzirom na neiskustvo...i na to da cu vec tada imati 23 godine...da nisam malo matora?:confused:
I ako moze neko da mi objasni kako tacno tece taj prijemni,posto mi je ono sa sajta malkice sturo...
I za kraj...daje li mi neku prednost to sto sam lepa i lepo pevam...***,znam da je glupo sto tako pitam, ali mislim da je vise nego ocigledno da moram da iskoristim sve adute koje imam.
Nadam se da nisam udavila...hvala unapred na odgovorima.:D

ljudi, molim vas pomagajte, moj decko je odlucio da sledece godine upise fdu, smer filmska i tv produkcija. problem je sto on ima 22 godine i nema nikakva iskustva, niti zna nekoga ko to studira... dajte mi neki savet, da li mu je kasno da krene, sta se polaze za prijemni, da li mu treba neko predznanje????
unapred hvalaaaa!!! :)

@vakille

pa ja mislim da niko ne zna koji su to profesori. generalno je bitan talenat, mislim, šta sad tu da uopštavamo više.
23 je okej, ja mislim da je to gornja granica. ;)
zatim, moj stav je da je bitno da glumica (buduća) lepo izgleda i da fino peva, to je samo prednost, ali nije ni nedostatak, rekla bih.

e sad oko prijemnog, sve jasno piše na sajtu.
imaš širi krug u kom predstavljaš one tri tačke koje se traže u konkursu
(dramski monolog, komični monolog domaćeg komediografa, recitacija),
a oni ti mogu tražiti neku imitaciju, ili ako ti u biografijI, koju prethodno pišeš,
naglasiš da lepo pevaš, verovatno će ti zatražiti da pevaš nešto.
ako prođeš u uži krug, tamo radiš sa profesorima par dana razne stvari
i spremaš se za veliko finale koje odlučuje ko 'upada' na klasu, a ko ne.

nadam se da je sad bar malo jasnije. ;) :cool:

@kikineca

e kako ste lenji, a na netu sve ima :P

FILIMSKA I TELEVIZIJSKA PRODUKCIJA

Ispit se sastoji iz četiri eliminatorna dela:

Prvi deo
PISMENI TEST, kojim se proveravaju osnovna znanja iz oblasti kinematografije, televizije i opšte kulture, koji se sastoji od 60 pitanja. Od tog broja je oko 50% pitanja iz oblasti kinematografije i televizije prema priloženoj literaturi iz konkursa. Na pitanja se odgovara izborom tačnog od tri ponuđena odgovora. Za rešavanje testa predviđeno je 15 minuta, a test su položili i nastavljaju sa polaganjem kandidati koji imaju najmanje 41 tačan odgovor.

Drugi deo
PISMENI RAD, na zadatu temu iz oblasti kinematografije i televizije, polaže se i ocenjuje pod šifrom ocenama od 5 do 10. Ocenjuje se: način obrade teme, pismenost, stil, stepen korišćenja literature, lični stav kandidata. Za pisanje rada predviđeno je dva sata. Kandidati koji na pismenom radu dobiju ocenu nižu od 7, ne mogu da nastave polaganje ispita.

Treći deo
PRAKTIČNA PROVERA KREATIVNIH SPOSOBNOSTI – sastoji se iz dva dela:
a) Individualna produkciona analiza filma ili televizijske emisije sa usmenom odbranom.
b) Kolektivno rešavanje produkcionog zadatka sa usmenom odbranom.

Četvrti deo
RAZGOVOR (INTERVJU) sa kandidatima.
Tokom razgovora (intervjua) sa kandidatima, ispituju se sklonosti, kreativne sposobnosti i osobine ličnosti kandidata, njegova opšta interesovanja i podobnost za studije.
;)

Poslednja izmena:
mladimomak postoji mogucnost da moj profesor (Branimir Popovic) sledece godine primi klasu ali to nije jos sigurno. znace se u februaru, pa ti mogu javiti.
do sad se klasa primala na svake 3 godine ali to izgleda vise nije pravilo.

mladimomak postoji mogucnost da moj profesor (Branimir Popovic) sledece godine primi klasu ali to nije jos sigurno. znace se u februaru, pa ti mogu javiti.
do sad se klasa primala na svake 3 godine ali to izgleda vise nije pravilo.

hvala ti puno! :) bio bih ti veoma zahvalan ako bi mi javila kad se bude nesto znalo,posto koliko znam fdu na cetinju nema sajt pa ne mogu nikako drugacije doci do informacija
hvala jos jednom

@vakille

pa ja mislim da niko ne zna koji su to profesori. generalno je bitan talenat, mislim, šta sad tu da uopštavamo više.
23 je okej, ja mislim da je to gornja granica. ;)
zatim, moj stav je da je bitno da glumica (buduća) lepo izgleda i da fino peva, to je samo prednost, ali nije ni nedostatak, rekla bih.

e sad oko prijemnog, sve jasno piše na sajtu.
imaš širi krug u kom predstavljaš one tri tačke koje se traže u konkursu
(dramski monolog, komični monolog domaćeg komediografa, recitacija),
a oni ti mogu tražiti neku imitaciju, ili ako ti u biografijI, koju prethodno pišeš,
naglasiš da lepo pevaš, verovatno će ti zatražiti da pevaš nešto.
ako prođeš u uži krug, tamo radiš sa profesorima par dana razne stvari
i spremaš se za veliko finale koje odlučuje ko 'upada' na klasu, a ko ne.

nadam se da je sad bar malo jasnije. ;) :cool:
Jeste jasnije.:)
Hvala ti puno sto si odvojila vreme da mi odgovoris.:hvala:
Ja resila da pokusam da uhvatim taj poslednji voz,pa sta bude.:)

hvala ti puno! :) bio bih ti veoma zahvalan ako bi mi javila kad se bude nesto znalo,posto koliko znam fdu na cetinju nema sajt pa ne mogu nikako drugacije doci do informacija
hvala jos jednom

ubrzo ce biti gotov sajt, tako mi rekose neki dan, ali javicu ti ja u svakom slucaju. ko god zeli da upise FDU od sveg srca preporucujem da dodje na prijemni na Cetinje ako moj profesor bude primao klasu. A znam da ce i njemu biti jako drago da se pojavi mnogo dobrih kandidata.

Back