FDU

Prvi put pisem i interesuje me par stvari...
1. Nikad nisam ishao u shkolu glumi niti tome sicnoj jer takvih ozbiljnijih organizacija u crnoj gori nema, pa me interesuje dali mi je to stvar koja me u staru eliminishe...
2.kakav je generalno prijem studenata iz crne gore...
3.moze li za monoliog iz komedije da se uzme neki dio iz filma, ili je literalno djelo obavezno,ako je obavezno koje mi je najbolje da izaberem, neki predlog..
4. ko ce iduce godine voditi klasu i kakv je taj prof , jer dolazim iz cg i veze nemam o tome...

Prvi put pisem i interesuje me par stvari...
1. Nikad nisam ishao u shkolu glumi niti tome sicnoj jer takvih ozbiljnijih organizacija u crnoj gori nema, pa me interesuje dali mi je to stvar koja me u staru eliminishe...
2.kakav je generalno prijem studenata iz crne gore...
3.moze li za monoliog iz komedije da se uzme neki dio iz filma, ili je literalno djelo obavezno,ako je obavezno koje mi je najbolje da izaberem, neki predlog..
4. ko ce iduce godine voditi klasu i kakv je taj prof , jer dolazim iz cg i veze nemam o tome...

1. Naravno da to nije stvar koja te eliminise,postoje naprotiv neki profesori koji ne vole decu koja su vec isla u skole glume jer smatraju da su oni vec izgradjeni glumci pa ih ne prime jer vole sirov talenat
2. Prijemni ispit je isti za sve,samo sto mislim da ti imas neku vecu papirologiju da predajes za prijavu polaganja,inace je sve isto
3. Za monologe nije preporucljivo uzimati delove iz filmova jer to zvuci neozbiljno,ovako kada uzmes iz nekog dela onda se vidi da si ti nesto citao,trazio itd i zvuci mnogo ozbiljnije
4. Sledece godine klasu prima Dragoslav Petrovic Pele

Hvala na odgovoru,:lol:
A mozesh li da mi predlozish neki monolog za komediju , koi se na fakultetu dobro kotira
i kakav je taj profesor, jer kao shto rekoh veze nemam o tome...:bye:

Hvala na odgovoru,:lol:
A mozesh li da mi predlozish neki monolog za komediju , koi se na fakultetu dobro kotira
i kakav je taj profesor, jer kao shto rekoh veze nemam o tome...:bye:

pa vidi,nije problem da ti kazem 50 monologa ali nije to poenta...svrha je da sam citas,trazis i prepoznas sebe i izaberes to sto ti zelis a ne nesto sto ti drugi kazu.Ne postoji monolog koji se DOBRO KOTIRA ....profesor je dobar

Ljudi , eto i mene..Samo da kazem da sam ja gledala uzi izbor..I da sam i dalje pod utiskom !:D
ONI SU TOLIKO BILI DOBRI , da sam ja ostala bez reci !:)..Planiram da probam sledece godine , mada moram priznati gledajuci njih , izgubila sam samopouzdanje :D
Cestitam od srca decku iz Nisa ! :)

Taj dečko iz Niša je moj dobar prijatelj!

PONOSNA što ga znam! :heart:

Talentovan, neobičan, ali isto tako i dobra, osećajna, ma zbilja jedinstvena osoba!

Drago mi je da je neko pokrenuo temu i o FDU. Nijesam sve pratila i pretpostavljam da ste ovo vec pomenuli... dramaturgija... ako neko zna nesto vise o tom...prijemnom, radu, ucenju, i kasnije zaposlenju, bila bih mu zahvalna da napise...

Puno hvala Carol...mada cu morati jos mnogo da se raspitam i razmislim. Pretpostavljala sam da prijemni nije jednostavan, i da bih vjerovatno trebala dugo da se spremam za to. Najvaznije je biti istrajan u svojoj odluci...ja se jos uvijek dvoumim. Nijesam sigurna da li uopste zelim da pisem drame, ili da zivot provedem u pozoristu...ali stvar koja me privlaci je neka sloboda misljenja i djelovanja, saznavanje novih postupaka i nacina shvatanja zivota i stvaranja...ili to ja samo tako zamisljam...

Evo forumasi ja da se javim,upisala sam danas glumu u klasi kod Mirjane Karanovic i jako sam zadovoljna...
Bila je jaka konkurencija i bilo je dosta ljudi koji su dosli iz uzeg kruga sa FDU-a i iz uzeg kruga u Novom Sadu...
Da ne bi neko osuo paljbu po meni,ja cu reci sta imam i onda se odjavljujem...
Iako neki pricaju da veza nema,da veze ne postoje-ja mislim da ih ima.
Iako neki pricaju da talenti prolaze-ja takodje to isto mislim.
Ali fakat je da mesavina ta dva daje rezultat...
Mogu vam reci da sam upoznala devojku koja je diplomirala kod Mirjane Karanovic zove se Joana Knezevic (za slucaj da neko ne veruje pa hoce da proveri) i ona je 11 puta izlazila na prijemni i nigde je nisu primili jer su trazili od nje svasta nesto....
A danas sam takodje cula od ljudi koji su bili u uzem krugu na FDU i u Novom Sadu kako je bilo lepo,divno,sjajno,ali kako ipak postoji par ljudi za koje se znalo da ce biti primljeni...
Svako neka veruje u sta hoce,moje misljenje je da veza ima i da i te kako postoje...
Neko mi je jednom rekao da su u glumi SVI PUTEVI VALIDNI,tako da na koji nacin dodjete do upisa ili do uloge nije vazno-vas izbor...
Tako da,moje misljenje je da uz talenat ipak treba pojuriti malo veze za FDU ili Novi Sad...
Srecno svima

@ cloè gocciolina
razumem te potpuno, ali razmisli dobro, pre nego što odlučiš.
@Anule
čestitam! :D
(veze su svuda oko nas, ali neka sad te teme.)
pričaj, kako ti je bilo, šta su ti tražili sve, mislim da si ti baš pisala kako je prijemni
kod karanovićke baš specifičan po tome što ona svakome posvećuje više vremena? :D

puno uspeha, od sveg srca. :D :heart:

:vatromet:

Hvala :)
Primljeno nas je 13-7 muskaraca i 6 zena...
Pa svakome je nesto drugo trazila...Neki si igrali,neki su pevali,neki su dodatno imitirali,
nekima je davala improvizacije na monolog ili recitaciju i tako...Nekima je trazila da lume scenografiju,da izgovaraju monolog kao da su na slavi i gde je guzva...I tako...
Meni konkretno je trazila da joj na dramski monolog uradim improvizaciju da budem besna,da se derem i da pokazem da sam upravo izgubila sve zivce.
Posto sam ja imala dve pevacke imitacije nije mi trazila da pevam,ali posto se jako smejala mojim imitacijama trazila je jos i jos imitacija...

E ljudi, ja sam nov ovde ali moram da se pohvalim, primljen sam i ja kod Mire na klasu. Probao sam prosle godine na FDU pa sam ispao, ove godine sam bio u uzem i na FDU i u Novom Sadu i nisam uspeo i evo pre neki dan sam glatko upisao kod Mire. Radio sam dramski, komicni, imitaciju jednu i trazila mi je da pevam posto sam naveo da sam godinu dana isao na solo pevanje. Sto se tice veza i svih ti prica, imam naravno svoju teoriju ali o tome neki drugi put. Verovatno kada bude sledeci prijemni pa se svi opet raspisu u vezi toga...

Poslednja izmena:
heh,pa ja znam kako se ti zoves :)
ja sam ona sto ti je rekla da ti i Jelena sigurno prolazite :)
A ti li si ta... ***, da li svi znaju kako se ja zovem? :)
Mislim da si radila isti dramski monolog kao i moja drugarica jedna koja je upala sa mnom na uzi pa sam se istripovao da nisi mozda ona... Kasnije sam video da nisi, nazalost, upala u uzi. I ono kad si rekla da me se secas sa FDU-a ja nisam skontao da smo bili isti dan, tek sada vidim da jesmo po starijim postovima.

Evo forumasi ja da se javim,upisala sam danas glumu u klasi kod Mirjane Karanovic i jako sam zadovoljna...
Bila je jaka konkurencija i bilo je dosta ljudi koji su dosli iz uzeg kruga sa FDU-a i iz uzeg kruga u Novom Sadu...
Da ne bi neko osuo paljbu po meni,ja cu reci sta imam i onda se odjavljujem...
Iako neki pricaju da veza nema,da veze ne postoje-ja mislim da ih ima.
Iako neki pricaju da talenti prolaze-ja takodje to isto mislim.
Ali fakat je da mesavina ta dva daje rezultat...
Mogu vam reci da sam upoznala devojku koja je diplomirala kod Mirjane Karanovic zove se Joana Knezevic (za slucaj da neko ne veruje pa hoce da proveri) i ona je 11 puta izlazila na prijemni i nigde je nisu primili jer su trazili od nje svasta nesto....
A danas sam takodje cula od ljudi koji su bili u uzem krugu na FDU i u Novom Sadu kako je bilo lepo,divno,sjajno,ali kako ipak postoji par ljudi za koje se znalo da ce biti primljeni...
Svako neka veruje u sta hoce,moje misljenje je da veza ima i da i te kako postoje...
Neko mi je jednom rekao da su u glumi SVI PUTEVI VALIDNI,tako da na koji nacin dodjete do upisa ili do uloge nije vazno-vas izbor...
Tako da,moje misljenje je da uz talenat ipak treba pojuriti malo veze za FDU ili Novi Sad...
Srecno svima

Imam neki osecaj da si me ti preko fejsa pitala za malu pomoc oko dramskog monologa... Cestitam ti na upisu kod Mire i zelim ti puno uspeha :))
p.s. ja iskreno nisam imala pojma ko ce sigurno proci osim hrvatice, ali kasnije sam saznala za par njih no nije ni bitno. Svako ima pravo da se bori za sebe :)))

E ljudi, ja sam nov ovde ali moram da se pohvalim, primljen sam i ja kod Mire na klasu. Probao sam prosle godine na FDU pa sam ispao, ove godine sam bio u uzem i na FDU i u Novom Sadu i nisam uspeo i evo pre neki dan sam glatko upisao kod Mire. Radio sam dramski, komicni, imitaciju jednu i trazila mi je da pevam posto sam naveo da sam godinu dana isao na solo pevanje. Sto se tice veza i svih ti prica, imam naravno svoju teoriju ali o tome neki drugi put. Verovatno kada bude sledeci prijemni pa se svi opet raspisu u vezi toga...

Eeeeeej bre ti? Pa sto se ne hvalis??? Izgubila sam tvoj broj :(
Znam da si bio u NS, mogu ti reci da je bolje sto si upao kod Mire :)
P.S. e sad, ako sam se ispalila i ti nisi moj drug iz odeljenja onda ***. :(
U svakom slucaju ti cestitam i zelim ti sve najbolje u radu i obavezno da zoves na ispit, a ja cu i sledece godine otici na fdu i upisati ga bre pa makar crkla ;)

Poslednja izmena:
Imam neki osecaj da si me ti preko fejsa pitala za malu pomoc oko dramskog monologa... Cestitam ti na upisu kod Mire i zelim ti puno uspeha :))
p.s. ja iskreno nisam imala pojma ko ce sigurno proci osim hrvatice, ali kasnije sam saznala za par njih no nije ni bitno. Svako ima pravo da se bori za sebe :)))

jeste,ja sam te pitala na facebooku za monolog :)
e pa drago mi je da je konacno neko rekao tj slozio se sa mnom da veza ima !!!
Hvala ti puno na tome..
hvala na cestitkama

Back