FDU

Где је лакше проћи пријемни за глуму на Београдсом или Новосадском факултету???

Pa šta znam...mislim nije baš na mestu pitanje...mislim da je u Beogradu veća konkurencija, ali lično izuzetno cenim i novosadsku akademiju.

Ja sam taaaakooo konfuzna ... Ne znam šta da izaberem kao alternativu, jer imam širok spektar interesovanja... Odlepiću.

Jao ćuti i ja ne znam šta ću da radim kad dođe vreme.

Prethodna alternativa da XD Ali sam se ipak prešaltovala na Filozofski. Pedagogija, da budemo precizni ;) Lakše mi je da spremim taj prijemni uz glumu, nego onaj za filološki...

Posle duže pauze konačno sam ponovo nastavila sa pripremama, i sad će se zahuktati ( nadam se )... Neke nove imitacije, ovo-ono... Uskoro počinjem da radim Georginu :D

Nen da li bi bila ljubazna da mi postavis ovde neke brzalice. (pogotovo za slovo r)??? Mislim da bi to veoma posluzilo i svim ostalim kandidatima... A i ne mora Nen, moze neko drugi da postavi?

Ja znam za "r" ono: Crn jarac crn trn crn brsti trn. Otud ide crn trn da odgrize crnom trnu crn vrh. Crn trnče ne odgrizi crnom trnu crn vrh. Pri tom se na svakom r zadržavaš, kao ono "rrrrrrrrr", da zabruji ;)

ondaaaa... za r mislim da ne znam više ništa. Ali dobre su ti i sledeće ( mada mislim da smo ih negde ranije već navodili ):
Pavte i pod pavtama podpavtak i pod podpavtkom podpavtak

Pop kopa bob. Ko pokopa popu bob u petak pred Petrovdan

Ja pasah pokraj zlokotlokrpove kuće, đe zlokotlokrp kotle krpi a zlokotlokrpovica ručak kuva, okolo nih trista i troje zlokotlokrpčadi.

...ima i ovih OKOLO DODJOH VODJOH POTOKOM TOPOVSKOM ROVU.... mislim da ide tako..... ili STALA MALA MARA NA KRAJ STARA HANA SAMA..... ili PETAR PLETE PETRU PLOD SU TRI PUTA PO TRIPUT.......:snesko5:

Molim za pomoc!!!
Ne mogu da ispratim sve poruke vezane za glumu i izvinjavam se zbog toga.
Potrebna mi je pomoc oko spremanja prijemnog za upis u prvu godinu.
Kako da znam od celokupnog spiska literature sta je recitacija,dramski monolog i monolog iz komedije domaceg komediografa?Pretpostavljam da je to za prijemni.Sta ste vi spremali za prijemni?Hvala unapred.

Kako da znam od celokupnog spiska literature sta je recitacija,dramski monolog i monolog iz komedije domaceg komediografa?

Ne razumem šta uopšte znači ova rečenica?
Iz koje literature?
One što je data na sajtu? To ti je kao pomoć za pripremanje, tu nema onoga što bi mogla da spremiš.;)

Pretpostavljam da je to za prijemni.

Da, to je za prijemni.
Dakle, spremiš jednu recitaciju po svom izboru, da je ne kazuješ duže od minuta.
Jedan monolog iz domaće komedije, takođe po izboru (Kovačević, Nušić, Trifković, Popović itd.)
Jedan monolog iz bilo koje drame, mada je tu izbor mnogo širi o čemu možeš da prodiskutuješ sa profesorom kad budeš išla na konsultacije, jer neki dozvoljavaju i govorenje teksta koji nije deo drame. ;)
Nadam se da sam pomogla.

Nemoj da mi zameris na mom n e z n a nj u! :)
Pa uspela si nekako ipak da mi priblizis,hvala na tome.Ali mi ipak treba neka koNsTatacija(sto bi rekla moja baka) :D

Ne nervirajte se zbog onoga sto roditelji/okolina govore... Malo se ljudi upise na glumu i malo ljudi opstane, to je cinjenica.

Zato bez obaziranja na tudja misljenja(jer to su samo tudja misljenja-nista vise). Hrabro ka cilju!
I uzivajte u spremanju za prijemni.
To je mozda najlepse od svega. Svasta novo se sazna i desi.
(:

Jedna divna osoba mi je vec dovoljno pomogla i hvala joj na tome!!! :))))
Ajd kad sam vec tu da postavim jos neko.:D Kako da odaberem pesmu za recitovanje?

E, to stvarno moraš solo. Guglaj malo po netu, neverovatno je na koliki izbor pesama možeš da naletiš. Sad, muških je izbor uvek veći i bolji, ženskih malo siromašniji... Ali za svakoga se ponešto nađe :) Najvažnije je da se ti pronađeš u toj pesmi i da možeš svaku reč da govoriš kao svoju. I da, juri nešto što ti je inspirativno, nemoj se zajebati kao što sam se ja zajebala prošle godine XD

Hvala vam na brzalicama, a usput bih postavio jos jedno pitanje (za ove koji polazu): Recitaciju cete govoriti iz glumackog pocetnog stava ili slobodno (sa kretnjom, pokazivanjem rukama.... ) ???

Back