FDU

Ajde da i ja na nesto odgovorim z:mrgreen: Amy koliko sam razumela siri krug ne gledaju drugi kandidati, ali ga mogu gledati stariji studenti koji te nece ometati (ne bi trebalo z:) )
A za uzi nemam pojma..
Ljudi hvala vam na pomoci, divni ste! :zskace:

Aha,a jel zna neko kako izgledaju konsultacije za dramaturgiju,jel to nesto tipa ja im donesem svoju dramu,pa mi oni kazu sta je dobro,a sta ne ili...? :D

Nisam sigurna, lorkice, mislim da ovde imamo malo dramaturga na forumu... Jedino drugar kog nam je Carol dovela i koji je vrlo brzo kidnuo XD Carol, vrni ga ovamo!!! XD

Što se tiče užeg/šireg/začaranog kruga, širi gledaju samo studenti- ako hoće, niko ih motkom ne tera, a što se užeg tiče, mislim da je on otvoren za javnost, nisam sigurna... Čini mi se da je irmica išla prošle godine da gleda uži krug?

tako je....... mi (koji ne polazemo) ici cemo da gledamo vas koji polazete!!!!!!!! z:) Nadam se da ce neko od vas pokusati i u Novom Sadu jer je mozda malo bolja prolaznost nego u BG-u!!! :snesko5:

Ma meni je to ok, mislim da se trema razbije u širem krugu..
A je l' se plaćaju pripreme za uži krug ili šta već? Provera pokreta, šća?(što kaže Žuča)

Prijemni na BILO KOJI FAKULTET se plaća, u BGu se plaćao 6000, dok je na mnogim drugim fakultetima- primer, filozofski- bilo skuplje- po 7, 8 hiljada... To nema veze sa širim- užim krugom. I ništa ne plaća onaj ko je ušao u uži krug, jer je taj neko već platio svoj prijemni ispit. SVAKI KANDIDAT NA BILO KOM FAKULTETU plaća prijemni ispit.

;)

Za uži krug pripreme NE POSTOJE, mi čak ni ne znamo jasno što je tačno taj uži krug, ali ono što provereno znamo jeste da je to RAD SA PROFESORIMA FAKULTETA, a niko ne može da te pripremi na to kako će s tobom raditi određeni profesor, osim da plaćaš kod tog profesora samog, a ne verujem da oni to praktikuju...

... Jedino drugar kog nam je Carol dovela i koji je vrlo brzo kidnuo XD Carol, vrni ga ovamo!!! XD

Rado, ali kako ne bih da budem napadna nek mu se drugarica lorkica obrati, ne sumnjam da će joj pomoći.;)

Ma naravno da se plaća. Nisam baš toliko pala sa kruške. Nego sam ja to pitala jer kao da sam negde načula to za uži krug.

Ja sad prvi put cujem da se plaća uži krug,tj. da se plaća ponovo.:eek:

Uzi krug se u Beogradu ne placa. Samo u Novom Sadu.
Moram se vratiti na onu temu oko protekcije dadovaca, evo poslednji put, obecavam, ali sta cu kad se osecam malko prozvano:)
Svi profesori sa akademije drze casove glume u raznim skolama, I Bilja Masic, koja je zena Mike Aleksica sa kojim drzi casove, i Goca, i Pele. Tako da svake godine, u zavisnosti od toga ko prima klasu, mozemo reci da deca koja idu na casove kod te osobe imaju protekciju, a to nije bas tako. Stvar je jednostavno u tome sto se nauci dosta toga sto nam moze pomoci da prijemni odradimo sto bolje, i znamo neke "cake" kako da sto bolje zvucimo, da se tako izrazim, dok ljudi koji ne idu na casove to jos nisu naucili. I jedni i drugi imaju svoje prednosti i mane, i zaista ne znam da li je pametnije imati ili nemati iskustva. Ali sigurno vam ni jedno ni drugo nece biti na stetu. I zato nemojte da se brinete ako nemate bas nikakvo iskustvo, jer ako imate talenat i ako imate sposobnost da i dalje ucite i razvijate se, profesori u komisiji ce to sigurno primetiti. :) veliki pozdrav svim forumasima

Stvar je u tome što oni provereno znaju šta taj profesor traži i šta mu se dopada, pa su nekako pripremniji po informacijama, ali mislim da talenat ipak igra presudnu ulogu... Ako ste stvarno talentovani, onda ćete proći pa da su sve ostalo bili dadovci ili učenici neke druge škole. Ako niste prošli, dajte bre ljudi, imajte muda pa priznajte da niste bili dovoljno dobri ;)

Što se iskustva tiče, moram da dodam nešto iz sopstvenog primera, postarajte se da makar imate bilo kakvo iskustvo javnog nastupa, jer ako nemate, teško da ćete biti opušteni i spremni kad se nađete na sceni, pred komisijom...

Ja uzeh ovu Dučićevu :

Akordi

Slušam u mirnoj ljubičastoj noći
Gde šušte zvezde; i meni se čini
Da često čujem u nemoj samoći
Pevanje sfera na toploj vedrini.

I čujem tiho u osami tako
Večiti šumor iz zemlje i svoda;
I slušam dugo, nemo i polako,
Te reči lišca i taj govor voda.

I ja razumem te glase što huje,
Taj jezik Bića i taj šapat stvari...