Carol
Poznat
- Poruka
- 9.970
To nije tacno, reditelj usmerava glumce i oni su mu alat da bi predstava postojala. Reditelj glumcu daje indikacije, zajedno se dogovaraju i sklapaju celinu. Gluma nije samo vezana za glumce nego je i usko vezana za reditelje. Reditelj najbolje razume glumca, i obrnuto.
Slažem se da su glumci i reditelji usko povezani,
samo meni je nekako prirodnije da glumcima predaju glumci.

Nije to nikakav atak na NS Akademiju,samo
unutrašnje osećanje koje govori da tako nije dobro,što naravno
ne mora da bude tačno.

Pa i meni je mama opasnija, zato sam nju ranije i počela da obrađujem![]()
Poznato mi je ovo.

Joj, nema teorije da ovde iskopiram bioMožda ti pošaljem kao PM kasnije, kad je prebacim na ovaj komp
Zgurala sam nekako sve na jednu stranu. Taman!
Još samo moram da se slikam... Omg, pa ja nisam fotogenična, biće to zajebano
![]()
![]()
Kako hoćeš samo da ja dobijem to.

Ni ja nisam fotogenična.xD
Što se tiče cele ove režiser- glumac rasprave, ok, slažem se da je režiser sa glumcem usko povezan, ali ipak glumac je neko ko je već proživeo sve te promene i tansformacije, ko je sam prolazio kroz likove, doživljavao različite ličnosti ne samo okom već i duhom, dok mi se čini da je režiser više osoba koja samo u svojoj glavi posmatra tog lika i jasno predstavlja njegova delanja. Ok, režiser mora biti svestan onoga što se dešava unutar jednog lika, ali glumac to mora i doživeti, mora osetiti da se to dešava i u njemu samom.
Da je reditelj u mogućnosti da svakog lika doživi i oseti u potpunosti, onda nam glumci ne bi ni bili potrebni- skupila bi se grupa reditelja i odradila komplet posao.
Da....sa ovim se slažem više.