FDU

Evo i mene!

Hvala vam svima na podrsci i palcevima. Irmice, hvala ti! ;)

Da krenemo redom, pretpostavljam da ste znatizeljni... :)
Poceli smo u utorak sa pismenim sastavom, nas 15. Zatim su dosli psihotestovi, testovi licnosti, inteligencije... Jako iscrpljujuce...
Srijeda, cetvratak i petak su bili identicni dani... Od 9 do 9 na akademiji.. BUKVALNO! Pripremali se za ispite u subotu i veliko finale u nedelju. Poligon (nesto na fazon fizickog vaspitanja), balet, dikcija, tehnika glasa, scenski pokret i gluma - to su predmeti koje smo imali... Jako zabavno i interesantno. Ali, jako iscrpljujuce i zamorno ( meni duplo jer sam u petak isao na drugi kraj grada da polazem na drugom faxu gdje sam primljen na budzet! :D). Uglavnom, pratili su svaki nas korak, gledali sve, odmjeravali svakog u svakom segmentu.
O sebi necu da govorim. Svih 14 ljudi su super. I kao osobe i kao glumci. Naravno, postoje neki koji se nisu snasli dobro u svim segmentima, ali generalno, bili smo ok. I ako je neko upisao preko veze (ili ce upisati) ja mogu da kazem: "neka upise", jer su svi nadareni i kreativni, sto se moglo vidjeti tokom tih nekoliko dana. Ja sam se trudio, mozda ne 100% jer sam na pauzama lutao hodnicima i spremao drugi prijemni, ali sam zadovoljan. Rezultati su u utorak, mada su stariji studenti rekli, da bi se imena potencijanih studenata mogla znati i danas. To je to, uglavnom. :)

Malopre sam srela jednog dečka iz Trstenika i drugarica mi reče da je on ove godine polagao ('90 godište),ali,očigledno,nije prošao.
Evo sad videh na spisku,polagao je kad i Nenemusha,dva mesta ispred.;)
Nisam imala pojma da se on bavi glumom.:eek:

Da ja sam polagao iz Trstenika i nisam prosao ove godine ali cu svakako sa vama pokusati naredne godine s tim sto cu ja sigurno proci ;)

Znam da si jako umoran,nego me interesuje oko sastava - oni vam daju temu i vi pišete?
Sviđa mi se kako zvuči test ličnosti :D
Šta ste radili na baletu i poligonu?:)
Izvini,ne bih da budem dosadna,ali jako me interesuje.
Ja ti u svakom slučaju već čestitam,da ne bude urok (pu,pu):)
Čestitke i za drugi fax,ali nadam se da će on biti nepotreban xD

Sto se tice sastava, tema je bila : Likovi koje tumacim. Imas zadatak da uporedis sebe sa likovima iz monologa.
Na baletu spremali koreografiju za subotnji ispit, a na poligonu...ono, fizicko... Niz prepreka koje treba da savladas za sto krace vrijeme...
Sve u svemu, bilo je jako zanimljivo. Ako me ne prime, definitivno ce mi ovo biti jedno veoma lijepo iskustvo! :)

prince odakle si?:)
koje pitanje...hahahahaha, ali vidim da je ijekavica u pitanju, pa mi pade na pamet :)
secam se tog stresa, takvi su ti otprilike i dani na akademiji kad krene ispitni rok, iskreno se nadam da ces se i sam uveriti.drzim palceve!!!

Iz Bijeljine,jelte.:D

@nemanja_ts

Valjda sam na tebe mislila,pošto te ja ne poznajem,samo mi drugarica reče da je neki dečko polagao
na FDU i tako...(:

Princ, ja sam te gledala, znala sam ko si, posto ostalih sedam momaka znam, samo tebe ne znam. Bio si sjajan, sjajan. I ja navijam za tebe:) Ima tu super kandidata, od devojaka Milena definitivno, a sto se tice momaka Nemanja i Ti. Ima nekoliko netalentovanih po mom misljenju, ali dobro sad. videcemo vec

Princ nadam se da ces proci i da ces se upisati i da nas neces zaboraviti, jer nam treba neko ko ce i sledece godine da nas obavestava sta se desava a ti budi nas insajder :). Srecno i od mene, navijam za tebe jer mi se cini da si nekako nas covek (bar odavde), a tebe irmice nisam bas najbolje razumeo, da li si se meni obratila?

Hvala ti mnogo! ;)
Ja ne mogu nikoga da izdvajam. A i da mogu, ne bih htio, jer smo se za tih nekoliko dana dosta medjusobno vezali i provodili dane zajedno... Ali, kao sto rece, vidjecemo vec... :)

ne nisam se tebi obratila nego sam rekla princu, NEMANJA I TI, ( U SMISLU VAS DVOJICA U UZEM STE NAJBOLJI)... A sto se granice u godina tice, zakonski ne postoji granica, ali u praksi, 22, 23 godine, to je najvise.... preko toga do sada nisu primali...

Pa dobro, Letis, i još jedna šansa bolja je od nijedne ;)
I ja pokušavam još samo sledeće godine, iako nemam vremensko ograničenje... Ako nam je suđeno, tu ćemo šansu dobro iskoristiti ;)

Carol... ove godine mi je bio 4. put...prve godine sam upisala kod Jasne Djuricic , prosla uzi izbor i bila 6. na listi,ali je cika Bora Draskovic povukao crtu na 5 tacno iznad mene i rekao Jasni da nema ona tu dovoljno dobre dece za celu klasu,i napravio septembarski rok :( od te godine se Akademija umetnosti u Novom Sadu renovira i od tada stalno prave i septembarski rok ( moje slobodno misljenje je da je zbog para jel :) posto je siri krug 4500, uzi 5500 :) pa sad tako dva puta godisnje puta dva samo od glume )... elem, u septembru te godine sam opet pokusala tu nisam usla ni u uzi , sto mi nije jasno, ali ko ce ga znati sta se tu izdesavalo,... naredne dve godine sam samo u junskom roku pokusavala i to vrlo neozbiljno spremajuci se samo mesec dana pred prijemni, ni sama ne znam zasto... i ove godine sam do januara izabrala tekstove i vrlo posveceno se spremala do samog prijemnog ali opet nista (rekao mi Majera da sam vrlo ozbiljno shvatila tu nasu glumacku igru i da sam mu sva tako nesto ozbiljna, s cim se ja uopste ne slazem , i dalje ne razumem sta je hteo da kaze jer sam ja jedno vrlo razdragano i veselo stvorenje, takva sam i tamo bila., i najveca uvreda mi je kad mi neko kaze da sam ozbiljna jer sam susta suprotnost sto mu je profesor scenskog pokreta koji me pamti iz uzeg izbora i rekao preda mnom upotrebivsi " ma ona je bre zajebant znam ja nju, veselo dete" recenicu... ) U Beogradu nikad nisam pokusavala verovatno zato sto me je taj prvi uspeh ili neuspeh , nazovite kako god, na ovoj ovde Akademiji ohrabrio da mogu da upisem glumu u svom gradu sto mi je najveca zelja. Ako bude septembar ove godine idem opet, ali sve nesto vise i vise verujem u te price koje mrzim, platis pa upadnes, ili se prezivas ne znam kako, ili imas neku tesku vezu...ne kazem da svi tako upadnu niti da bilo ko upadne, samo eto, to neko ogorcenje progovara sad iz mene... za nasu akademiju je nesto opste poznato da se ljudi iz Novog Sada najteze upisuju, od kako ja pokusavam znam za jednog coveka odavde koji je upisao glumu :( sto je opet tuzno,...i ne znam vise, iako sam rekla da je ovo poslednji put da pokusavam, ta prokleta zelja i nada u meni nece da umre i moracu jos i sledece godine... tad opet Jasna prima, zatvorila sam krug profesora koji su primali klasu, kod svih sam probala :D davno bih ja odustala da znam da nemam talenta , ali znam da imam, i neki divni ljudi iz te branse su mi potvrdili to vise puta, tako da jos se ne dam... studiram neku poslovnu psihologiju, kojom ne zelim da se bavim, ali kao, da ne budem gladna :)

Eto, ispricah ja vama moju pricu, citala sam i vase, ovih dana, i bez obzira na sve, ta ljubav koja se gaji prema pozoristu i glumi je sama po sebi divna i ma sta bilo sa svakim od nas za zivota, ta ljubav ostaje, a pozorista gde ona dobija na svojoj snazi ce uvek biti... bili mi deo njega,ili ne... ono ce uvek biti deo nas i po tome ja mislim da se mi ( glumci u pokusaju) razlikujemo od druge dece... ne razume to svako :)

hvala na citanju i izvinjavam se ako sam vam oduzela puno vremena, ...

Letis, hvala ti što si podelila svoju priču sa nama. Zaista mislim da bi trebala da budeš primer svakome ko se bori za nešto što voli :D Zašto ne probaš sledeće godine i u NSu i u BGu?

hocu, da ne bude posle "sto nisam" svakako cu probati , moram i na tu scenu da stanem jednom :) cuveni FDU :) ako nista, osnovacu amatersko pozoriste u Novom Sadu, ionako ne postoji vec godinama :super:

Back