FC INTER

Upoznajte nežnu stranu Marija Balotelija....

Mario Baloteli navikao nas je da ga gledamo kako besni, kako se ljuti, kako ratuje sa navijačima, kako se smeje… Naravno, Supermario ima i drugu stranu karaktera, onu nežniju, koju je pokazao u Barseloni, posle plasmana Intera u finale Lige šampiona.

- Osećaj je neverovatan, ostao sam bez teksta. Po prvi put u životu plakao sam zbog fudbalske utakmice - rekao je Baloteli, koji se istom prilikom još jednom izvinio navijačima “nero-azura” zbog grehova iz prošlosti, pogotovo onog po okončanju prvog duela sa Barsom kada je nepristojno gestikulirao prema navijačima i na kraju zavrljačio dres na zemlju.

- Razgovarao sam sa navijačima koji su pogrešno razumeli određene stvari, kao da sam protiv njih. Izvinjavam im se još jednom. Oni su mi uvek pomagali i podržavali me, tako da bi trebalo da znaju da sam uvek uz njih - dodao je mladi naturalizovani Italijan, koga je Murinjo, uprkos problematičnom ponašanju, ipak vodio u Kataloniju i uvrstio ga u protokol utakmice.

I Stanković preživeo pakao "Kamp Nou" stadiona....

Vezista Intera Dejan Stanković nije igrao u revanšu polufinala Lige šampiona protiv Barselone na stadionu "Kamp Nou" zbog parnih žutih kartona. U intervjuu za Press kapiten srpske reprezentacije priznao je da posle gola Pikea nije imao snage da odgleda finiš utakmice na "Kamp Nou", kada je plasman "nero-azura" u finale visio o koncu.

Kako ste proslavili zlata vredan poraz u Barseloni i da li ste uopšte mogli da zaspite po povratku u Milano?

- Malo sam samo odspavao. Bilo je mnogo borbe, emocija, strasti, kasnije i euforičnog dočeka na aerodromu. Došao sam kući oko pola četiri, seo na krevet i počeo da sređujem misli. Napravili smo ogroman posao. Kada se utakmica završila, svako je trčao za sebe, u svlačionici je bilo ludo, ali u avionu se stišala euforija. Finale Lige šampiona je 22. maja, a do tada imamo još tri finala. Čeka nas Lacio u nedelju, blizu je i finale Kupa protiv Rome. Možemo da osvojimo sva tri trofeja i da zaista uđemo u istoriju. To bi onda bio san - objašnjava Stanković.

Iskreno, da li ste imali snage da iz svečane lože posmatrate finiš utakmice, pogotovo što je Pike u 84. minutu postigao gol i naterao vas da drhtite do poslednjeg zvižduka Franka Deblekera?

- Tih šest minuta pamtiću dok sam živ. Neviđeni stres... Kada je Pike dao gol nisam imao snage više da sedim u svečanoj loži. Nas četvorica smo ustali i otišli u svlačionicu. Brzo smo čuli publiku koja je "graknula", u trenutku smo pomislili da su dali i drugi gol. Presekli smo se... Sećam se da je neko istrčao i rekao nam da je gol poništen. Šta ti je fudbal. Kada imaš aktivan rezultat vreme nikako da prođe, a kada ti treba gol, minuti prosto lete... Ma, mnogo je lakše igrati. Koncentrisan si na loptu, igru... Ovako misliš o svakom detalju. Da ne poželiš nikome.

Italijanski mediji su objavili da vam je pet hiljada navijača priredilo spektakularan doček i na taj način vas nagradilo za herojsku igru u dvomeču protiv, prema opštem mišljenju, najkvalitetnijeg tima na svetu?

- E, to je tek posebna priča. Ne treba ništa da ti kažu, da ti skandiraju, na licima tih ljudi, naših navijača, vidiš da su srećni. Vidiš i da bi sve učinili za tebe, da te nenormalno poštuju. Zaslužili su da se raduju, samo što smo se mi nekoliko minuta pošteno borili za vazduh. I to smo se žestoko borili.

Kako se trener Žoze Murinjo ponašao u svlačionici, jer je čitave nedelje vodio medijski rat sa predstavnicima katalonskog kluba, a po završetku meča se sukobio sa golmanom Viktorom Valdesom?

- On je čovek emotivac, možete da zamislite koliko mu je bilo drago. Radovao se, ali zna da nas tek očekuju finala. Uradio je svoje, ekipu je spremio do perfekcije. Hvala i njemu što mi je omogućio da igram finale Lige šampiona, hvala i saigračima.

Hoćete li otkriti bar deo Murinjove taktike, jer se svi pitaju kako je moguće da neko onako "ukoči" ekipu predvođenu Mesijem, Ćavijem i Ibrahimovićem?

- Protiv njih imaš samo dve opcije. Da igraš kao oni i dobiješ četiri komada, ili da sve radiš suprotno. Mi smo izabrali ovu drugu opciju. Gledao sam utakmicu i video kako navijači, a i takve veličine kao što su Mesi i Ibrahimović, gube strpljenje. Bili su jako nervozni.

Hoćete li pehar Lige šampiona doneti u Beograd u slučaju da 22. maja u Madridu savladate Bajern?

- Prvo ću da ga donesem kući da spavam sa njim. A onda u Beograd. Šalim se, neka on stoji u našoj vitrini.

U dosadašnjoj karijeri osvojili ste 19 trofeja, ukoliko sa Interom trijumfujete u Madridu, ući ćete u anale ovdašnjeg fudbala?

- Ne volim da pričam unapred, ali taj trofej bio bi više od krune karijere. Imam šansu da osvojim tri pehara, a to bi otvorilo mogućnost za nove.

Ko se sve javio da čestita?

- Drugovi iz reprezentacije, naravno Miha... Mislim da sam posle meča dobio 50 poruka, dan posle utakmice sam više od sat vremena pričao sa srpskim novinarima.

A Ibrahimović?

- Nije čestitao, nismo se videli...

Šta je Murinjo rekao Gvardioli?

Trener Intera Žoze Murinjo požalio se kako ga navijači Barselone mrze, ali njegova dobacivanja, izjave i arogantne reakcije mnoge iritiraju. Tokom revanša sa Kataloncima, Portugalac je često provocirao protivnike, dolazeći čak do njihove klupe za rezervne igrače, a u jednom trenutku je čak prišao Gvardioli, koji je uz aut liniju savetovao Ibrahimovića, i nešto dobacio. Španski novinari su uspeli da odgonetnu da je Murinjo mlađem kolegi poručio: "Ići ćeš u Madrid, ali ne ove sezone".

S toga i nije čudo što se Portugalac na kraju meča radovao sa rukama visoko iznad glave trčeći po "Nou Kampu", a umalo je dobio batine od golmana Valdeza. Zbog svega toga Murinjo i jeste Specijalni...

Pravis se slep Walken,jasno se vidi po polozaju tela da je bio ofsajd,ali ti to ne zelis da vidis...Zato sto ne volis Inter,pa ti je alibi da je Inter prosao zahvaljujuci sudijama...Pogledaj jos jednom i videces da je bio ofsajd.Ajde nadji sliku onog treceg gola Intera,kad je Milito zabio,pa da uporedimo...
Dobro, pravim se slep, Pike je bio pet metara u ofsajdu i kraj priče ... Nećemo o tome ... Uživaj u finalu ;) ...

Nije uopste sudjenje bilo u korist Intera,u najmanju ruku je bilo ujednaceno,to ce ti svako realan reci...
Rekoh već, nisu sudije odlučile pobednika, iako su opet loše sudile, ali malo se na stranu Intera nateglo ... Milito je u daleko većem ofsajdu bio, i Barsi je poništen gol ... No, to ne znači da su isključivo zbog toga prošli ...

Zaboravljas sansu Intera u prvoj tekmi kad Milito izlazi sam pred golmana Barse a sudija svira nepostojeci ofsajd...
Ne zaboravljam, kao ni nepostojeći faul Etoa ... Sa druge strane, MIlito je u prvoj tekmi bio u ofsajdu u jednoj situaciji, izašao sam na golmana i promašio ...

Ne možeš to Militovo uzimati kao grešku koja je direktno uticala na rezultat ...

Mozemo ovako do sutra,cinjenice govore u prilog meni,koliko kod se trudio da ih izvrnes...
Koje činjenice? Da je Milito bio u ofsajdu, da je poništen Barsi gol, i da ti vidiš čist ofsjad Pikea, a da sam ja slep i da zato vidim da su u liniji i da je Muntari ludak zaboravio da izađe ...

Šta je tu izvrnuto samo mi reci ...

Ponavljam realno je da je sudjenje bilo ujednaceno...Mozda ni ja nisam uvek objektivan ali u ovom slucaju sam siguran da Inter nije poguran...
Nisam ni ja rekao da je Inter namerno poguran ili šta drugo, nego jednostavno su sumnjive situacije išle više njemu u korist nego Barsi ... Neću ja sad za svaki kontakt i pad Barsinih igrača u 16-ercu (a bilo ih je vala) reći da je to penal, i da je to krađa veka, te da se Inter samo zbog sudija plasirao u finale ...

Protiv Bajerna će možda ići na štetu Intera, ko zna, i možda Inter bude debelo oštećen i uskraćen za pehar ... Ja lično bih voleo odlično suđenje i da sudije ne useru tekmu, pa nek bolji pobedi ... Ako bude Inter prvi ću ti čestitati i očekivati da častiš kakvim pivom ili rakijom, ali ne ovom virtualnom :D ...

Walken uzivam sto je Inter u finalu,veruj mi.Jos samo da naprave taj poslednji korak i da mogu da slavim :)

Cinjenice govore da je sudjenje bilo ujednaceno, i Barsa i Inter su dali po jedan neregularan gol...Ali necu vise o tome stvarno nema smisla.Stavio sam sliku Pikeovog gola,sve se vidi...

Sto se tice finala nadam se da sudije nece odluciti pobednika.Samo nek sude dobro,pa nek pobedi bolji.Poludeo bi kad bi Inter izgubio u finalu zbog sudija...Sto se tice cascavanja,aj ovako-ako Inter osvoji ligu sampiona,ja castim i pijes na moj racun celo vece, rakiju ili pivo,sta ti je volja...A ti si duzan da napises jedan opsiran post o Interu kao klubu,naravno u pozitivnom kontekstu...:D Moze?:lol:

Ne mogu ni ja da razumem kritike za bunker. Pa normalno da nisu ludi da sa prednoscu od 2 gola krenu otvoreno protiv Barse u revansu, i pored toga sto znaju kako su prosli svi koji su igrali otvoreno protiv njih. Znaci, naucili su nesto na greskama Stutgarta i Arsenala, a kao primer su verovatno uzeli Celzi koji je prosle sezone isto ovako odigrao na Kamp nou, pa su ga sekunde delile da izbaci Barsu.

U finalu mi je posle duzeg vremena svejedno ko ce da pobedi, mada bih malo vise voleo da to bude Bajern, posto mi burazer navija za njih.

To je poenta svega.Mogli su da biraju-da se otvore i da ispadnu,ili da zatvore prilaze golu i da prodju u finale...Svako normalan bi izabrao ovo drugo...

Lazio 0 - 2 Inter
Strelci: Samjuel i Mota.
Utakmica kao da je bila prijateljska, bez puno žara i borbe, ceo stadion je navijao za Inter....Malo šansi na strani Lacija, jedino su Kolarov i Zarate imali neke polu-šanse, Muslera je odlično branio, za Inter Eto je odigrao sasvim solidno s obzirom na tempo i celokupan dojam utakmice....

Lazio 0 - 2 Inter
Utakmica kao da je bila prijateljska, bez puno žara i borbe, ceo stadion je navijao za Inter....Malo šansi na strani Lacija, jedino su Kolarov i Zarate imali neke polu-šanse, Muslera je odlično branio, za Inter Eto je odigrao sasvim solidno s obzirom na tempo i celokupan dojam utakmice....

Lagano smo ovo resili u svoju korist,videlo se da igraci Lazia igraju nonsalantno...Imali smo dosta prilika,dve iskoristili i sasvim zasluzeno osvojili nove bodove...:)

Sad je na redu finale kupa,samo da momci igraju sa punom zeljom i da oderemo ove iz Rome,nesto su mi previse poleteli u poslednje vreme :mrgreen: Nadam se da cemo u sredu osvojiti prvi od tri trofeja u Maju...:) FORZA INTER!!!

Upoznajte nežnu stranu Marija Balotelija....

Mario Baloteli navikao nas je da ga gledamo kako besni, kako se ljuti, kako ratuje sa navijačima, kako se smeje… Naravno, Supermario ima i drugu stranu karaktera, onu nežniju, koju je pokazao u Barseloni, posle plasmana Intera u finale Lige šampiona.

- Osećaj je neverovatan, ostao sam bez teksta. Po prvi put u životu plakao sam zbog fudbalske utakmice - rekao je Baloteli, koji se istom prilikom još jednom izvinio navijačima “nero-azura” zbog grehova iz prošlosti, pogotovo onog po okončanju prvog duela sa Barsom kada je nepristojno gestikulirao prema navijačima i na kraju zavrljačio dres na zemlju.

- Razgovarao sam sa navijačima koji su pogrešno razumeli određene stvari, kao da sam protiv njih. Izvinjavam im se još jednom. Oni su mi uvek pomagali i podržavali me, tako da bi trebalo da znaju da sam uvek uz njih - dodao je mladi naturalizovani Italijan, koga je Murinjo, uprkos problematičnom ponašanju, ipak vodio u Kataloniju i uvrstio ga u protokol utakmice.

I Stanković preživeo pakao "Kamp Nou" stadiona....

Vezista Intera Dejan Stanković nije igrao u revanšu polufinala Lige šampiona protiv Barselone na stadionu "Kamp Nou" zbog parnih žutih kartona. U intervjuu za Press kapiten srpske reprezentacije priznao je da posle gola Pikea nije imao snage da odgleda finiš utakmice na "Kamp Nou", kada je plasman "nero-azura" u finale visio o koncu.

Kako ste proslavili zlata vredan poraz u Barseloni i da li ste uopšte mogli da zaspite po povratku u Milano?

- Malo sam samo odspavao. Bilo je mnogo borbe, emocija, strasti, kasnije i euforičnog dočeka na aerodromu. Došao sam kući oko pola četiri, seo na krevet i počeo da sređujem misli. Napravili smo ogroman posao. Kada se utakmica završila, svako je trčao za sebe, u svlačionici je bilo ludo, ali u avionu se stišala euforija. Finale Lige šampiona je 22. maja, a do tada imamo još tri finala. Čeka nas Lacio u nedelju, blizu je i finale Kupa protiv Rome. Možemo da osvojimo sva tri trofeja i da zaista uđemo u istoriju. To bi onda bio san - objašnjava Stanković.

Iskreno, da li ste imali snage da iz svečane lože posmatrate finiš utakmice, pogotovo što je Pike u 84. minutu postigao gol i naterao vas da drhtite do poslednjeg zvižduka Franka Deblekera?

- Tih šest minuta pamtiću dok sam živ. Neviđeni stres... Kada je Pike dao gol nisam imao snage više da sedim u svečanoj loži. Nas četvorica smo ustali i otišli u svlačionicu. Brzo smo čuli publiku koja je "graknula", u trenutku smo pomislili da su dali i drugi gol. Presekli smo se... Sećam se da je neko istrčao i rekao nam da je gol poništen. Šta ti je fudbal. Kada imaš aktivan rezultat vreme nikako da prođe, a kada ti treba gol, minuti prosto lete... Ma, mnogo je lakše igrati. Koncentrisan si na loptu, igru... Ovako misliš o svakom detalju. Da ne poželiš nikome.

Italijanski mediji su objavili da vam je pet hiljada navijača priredilo spektakularan doček i na taj način vas nagradilo za herojsku igru u dvomeču protiv, prema opštem mišljenju, najkvalitetnijeg tima na svetu?

- E, to je tek posebna priča. Ne treba ništa da ti kažu, da ti skandiraju, na licima tih ljudi, naših navijača, vidiš da su srećni. Vidiš i da bi sve učinili za tebe, da te nenormalno poštuju. Zaslužili su da se raduju, samo što smo se mi nekoliko minuta pošteno borili za vazduh. I to smo se žestoko borili.

Kako se trener Žoze Murinjo ponašao u svlačionici, jer je čitave nedelje vodio medijski rat sa predstavnicima katalonskog kluba, a po završetku meča se sukobio sa golmanom Viktorom Valdesom?

- On je čovek emotivac, možete da zamislite koliko mu je bilo drago. Radovao se, ali zna da nas tek očekuju finala. Uradio je svoje, ekipu je spremio do perfekcije. Hvala i njemu što mi je omogućio da igram finale Lige šampiona, hvala i saigračima.

Hoćete li otkriti bar deo Murinjove taktike, jer se svi pitaju kako je moguće da neko onako "ukoči" ekipu predvođenu Mesijem, Ćavijem i Ibrahimovićem?

- Protiv njih imaš samo dve opcije. Da igraš kao oni i dobiješ četiri komada, ili da sve radiš suprotno. Mi smo izabrali ovu drugu opciju. Gledao sam utakmicu i video kako navijači, a i takve veličine kao što su Mesi i Ibrahimović, gube strpljenje. Bili su jako nervozni.

Hoćete li pehar Lige šampiona doneti u Beograd u slučaju da 22. maja u Madridu savladate Bajern?

- Prvo ću da ga donesem kući da spavam sa njim. A onda u Beograd. Šalim se, neka on stoji u našoj vitrini.

U dosadašnjoj karijeri osvojili ste 19 trofeja, ukoliko sa Interom trijumfujete u Madridu, ući ćete u anale ovdašnjeg fudbala?

- Ne volim da pričam unapred, ali taj trofej bio bi više od krune karijere. Imam šansu da osvojim tri pehara, a to bi otvorilo mogućnost za nove.

Ko se sve javio da čestita?

- Drugovi iz reprezentacije, naravno Miha... Mislim da sam posle meča dobio 50 poruka, dan posle utakmice sam više od sat vremena pričao sa srpskim novinarima.

A Ibrahimović?

- Nije čestitao, nismo se videli...

Šta je Murinjo rekao Gvardioli?

Trener Intera Žoze Murinjo požalio se kako ga navijači Barselone mrze, ali njegova dobacivanja, izjave i arogantne reakcije mnoge iritiraju. Tokom revanša sa Kataloncima, Portugalac je često provocirao protivnike, dolazeći čak do njihove klupe za rezervne igrače, a u jednom trenutku je čak prišao Gvardioli, koji je uz aut liniju savetovao Ibrahimovića, i nešto dobacio. Španski novinari su uspeli da odgonetnu da je Murinjo mlađem kolegi poručio: "Ići ćeš u Madrid, ali ne ove sezone".

S toga i nije čudo što se Portugalac na kraju meča radovao sa rukama visoko iznad glave trčeći po "Nou Kampu", a umalo je dobio batine od golmana Valdeza. Zbog svega toga Murinjo i jeste Specijalni...

Gax, jel ti sve ovo sam sastavljas ili kopiras sa nekih sajtova.Koliko samo treba vremena da bi neko ovo otkucao! ???/

Lazio 0 - 2 Inter

Nesvakidašnja scena na Olimpiku u Rimu. Inter je u poslednjem meču 36. kola Serije A slavio protiv Lacija - 2:0, a radovali su se i navijači „nebesko plavih". Razlog je, ipak, više nego jasan. I poraz može da bude radostan za Lacijale, pošto su „neroazuri" preskočili Romu i sada imaju dva boda više u odnosu na njihovog gradskog rivala i najljućeg neprijatelja.

Valter Samjuel je koju sekundu pre odlaska na poluvreme razgalio navijače i Intera i Lacija na tribinama, dok je trener Žoze Murinjo već ulazio u svlačionicu spremajući taktiku za nastavak igre. Za to nije imao potrebe, jer se ni Lacio nije baš potrudio da pokuša da izjednači. Da tri boda krenu u Milano pobrinuo se Mota u 70. minutu za konačnih 2:0.

Srpski reprezentativci Dejan Stanković i Aleksandar Kolarov odigrali su ceo meč i njihov učinak na terenu bio je sasvim solidan. Najvažnije je da se niko od njih nije povredio.

Murinjo učio i od Zvezde!

Poseduje pobednički mentalitet, odličnu strategiju, nesvakidašnju energiju...Nema ekipe koje se plaši i ne postoji rival koga tim koji on predvodi, ne može da savlada. Gospodin "specijalni", Portugalac Žoze Murinjo, najzaslužniji je što će Inter igrati u finalu Lige šampiona protiv Bajerna na "Santijago Bernabeu", gde će biti u prilici da nastavi svoj šou pred eventulanim svojim budućim poslodavcima.

Kako piše Politika ovaj vrhunski fudbalski trener ozbiljno se pripremao za sadašnji poziv, koji je uzdigao na toliko visoko mesto, kao retko ko pre njega. Bio je skaut, pa prevodilac (pored maternjeg portugalskog, tečno govori engleski, španski, francuski, italijanski i katalonski), pomoćni trener legendarnom Bobiju Robsonu i docnije Van Galu, s kojim i danas često razmenjuje stavove, što daje posebnu draž ovogodišnjem finalu Lige šampiona. Sredinom osamdesetih, o svom trošku je prvi put boravio u Beogradu, da bi pratio igru i učio od onda velike Crvene zvezde, koja je potom 1991. trijumfovala u tadašnjem Kupu evropskih šampiona. Tada za njega niko nije znao, ali na putu kojim je krenuo prepreke do neslućenih visina kao da nisu postojale.

Prvi put je samostalno, ali veoma kratko, vodio Benfiku 2000. godine, ali će docnije s drugim portugalskim klubom Portom načiniti senzaciju osvajanjem Kupa UEFA (2003), a godinu dana kasnije s istim klubom je napravio čudo osvajanjem Lige šampiona. Tada su počela da mu se otvaraju vrata velikih i najbogatijih engleskih klubova, pa je s Čelsijem osvojio dve titule prvaka Engleske i još mnoštvo trofeja, pre nego što se razišao s ruskim milijarderom Romanom Abramovičem. Domaćice na Ostrvu, koje je Murinjo takođe opčinio, još pate za njim ali, ko zna, možda im se uskoro i vrati.

Rođen je 26. januara 1963. u Setubalu, kao Žoze Mario doš Santoš Feliks Murinjo. Njegov otac Žoze Feliks Murinjo je bio fudbalski golman. Kao tinejdžer u rodnom gradu u Portugaliji je upoznao suprugu Tami, s kojom ima dvoje dece, ćerku Matilde (14) i četiri godine mlađeg sina Žozea juniora. Često kaže da je porodica centar njegovog života, ali se to isto može reći i za fudbal, u kome pomera granice i stalno teži novim izazovima, piše Politika.

Back