FC INTER

Ne bih se slozio da za Dekija vise nema mesta u Interu.Ako ste pratili Inter ove sezone,mogli ste da vidite da je bio jedan od najboljih igraca kod Murinja,prvi deo sezone je odlicno odigrao,dao je dosta golova,imao asistencija...Posle je bio povredjen,to ga je dosta izbacilo iz takta...Moze on jos 2-3 godine da igra u Interu,pogotovo u klubu kao sto je Inter,gde zbog velikog broja meceva i borbe na vise frontova,je neophodno dosta kvalitetnih igraca,da bi mogli da se rotiraju...

Slažem se, moja je greška što nisam napisao minimum još jednu sezonu.

Ako nisi rekao, šta bi onda ovo trebalo da znači?

Kako igrač od 25 godina može da ima iskustva kao Deki koji je 10 godina prvotimac u kalču, igrao je na 2 svetska, ima stotinak evro tekmi, ima dosta trofeja i bio je kapiten Zvezde sa 18 godina?

Možda ima boljih, ali ne možeš reći da imaju isto iskustva i da Deki gubi iskustvo i da je gotovo sa tim ... Zaneti je 5-6 godina stariji od Stankovića ali je i dalje nezamenljiv ... Onda bi i za njega trebalo reći da gubi iskustvo ...

Nisam rekao da covek gubi iskustvo, to ti je u prenesenom znacenju!! :rtfm::rtfm:

Inter Milan 4
13' Mantovani A.
33' Cambiasso E.
38' Milito D.
51' Balotelli M.

Chievo 3
11' Samuel W.
59' Granoche P.
74' Pellissier S.

Kakva utakmica,Kjevo poveo 0-1,mi dali 4 gola i kad se mislilo da je sve reseno,oni nam uvalise jos dva gola i na kraju 4-3 za nas...Sjajan gol Milita je po meni obelezio ovu utakmicu.Igraci Intera su se opustili kod rezultata 4-1,u plus u tim trenucima su javili na Meazi da Kaljari vodi 1-0 u Rimu protiv Rome.Na kraju je vucica preokrenula i pobedila 2-1,pa cemo sampiona dobiti u poslednjem kolu kad Inter gostuje Sijeni,a Roma Kjevu.Zanimljivo je to da je predsednik Sijene navijac Rome,a predsednik Kjeva je navijac Intera kako sam cuo.Tako da bice zanimljivo sledeceg vikenda:)

Prica o INTERISTIMA :)

Navijacke skupine koje prate Inter smesteni su na severnim tribinama San Sira, objedinjene
pod zajednickim nazivom CURVA NORD. Curva Nord sastoji se od sluzbenih skupina;

Boys S.A.N.
Ultras
Viking
Irriducibili
Brianza Alcoolica
Boys sez. Roma
Gruppo Imbastisci
Milano Nerazzurra

Jedna od najjacih skupina svakako je BOYS S.A.N.( squadre d'azione neroazzurre ) koja vec postoji 35 godinu zaredom, njezin prvi transparent mogao se je uociti 1970. godine u Rimu na utakmici protiv Lazia. Ime su uzeli po nestasnom djecaku "BOY" iz nekog crtanog filma. Kasnije, tijekom BOYS SAN tijekom 70. tih predstavlja pionire ultra' navijackog pokreta, koji organizirano prati svoju momcad i izvan Milana, od kojih u svojoj knjizi o povijesti grupe isticu Napoli, Bari i Rim .U to vrijeme poceli su s koreografijama najcesce uz pomoc papira i velikih barjaka. Usporedno s tim djelom price, pocinju i prve tenzije s drugim ultra' skupinama iz Italije, narocito s Dorianima ( Sampdoria ), utrasima iz Torina, Bergama a svakako najvise s Milanistima. S ovim posljednjima cesti su sukobi na samome stadionu, dok nisu Interisti poslani na sever a Milanisti na jug stadiona, sto je okoncano 1979. godine po dovrsetku obnove San Sira.
Osamdesete su godine u kojoj su BOYS S.A.N dozivele vrhunac, iako su zbog medjusobnih nesuglasica poterali dio njih koji su se prozvali "Potere Nerazzurro", dok je skupina "Forever Ultras" koja je nastala jos 1975. godine vec bila odvojena. BOYS SAN tih godina potenciraju nasilje pa je bitno spomenuti izgrede na utakmici protiv Rome 1981. godine i 1982. u Genovi. Naravno najveci neredi bili su s "rodjacima" Milanistima, ali je 1983. godine medjusobno dogovoreno da se smanji nasilje koje je vec preraslo u svakodnevni zivot . Navodno je taj pakt jos na snazi. Koreografije su se razvile u velike bakljade i uporabe dimnih kutija, napravljena je prva zastava koja je pokrivala citav sever. Tada nastaju i prva bratimljena s Brigatama iz Verone koji je trajao do 2001, Firentincima do 1987. i s Sampdorianima koji je potrajao 1992. godine. Ta decenija je okonocana izradom velike cerade koja i danas visi na sredini severa.
U devedesetim kada je Inter uzeo prvi kup UEFA i kada je Sampdoria izgubila prvenstvo u Milanu, raspala se je bratstvo s ultrasima iz Genove 1992. godine, a nasilje je još uvijek nazocno no u nesto manjem intezitetu nego 80'. Ono se smanjuje uvodjenjem "difida" odnosno zabranama dolaska na stadione za nasilnike, posebice poostrenim 1995. kao posledica ubojstva navijaca. Tih godina za razliku od ranijih kada je Boyse vodilo nasilje, grupa se okrenula prema kooreografijama i dekoru na severu. Iako ce za sebe reci da su radili famozne kooreografije, priznaju da su mogli uvijek i bolje, buduci se u tom istom vremenu u Italiji pojavljuju i druge suparnicke grupe. To utjece na bolju suradnju s ostalim grupama na tribini.
Za danasnje godine, reci ce kako ih klub neprestano razocarava ali da ce i dalje bodriti svoj dres te kako to namjeravaju i ostati.

ULTRAS je druga po starosti skupina sa scevera, nastala 1975. godine a do 1995. djelovali su pod nazivom "Forever Ultras" uz bok Boysima ( od 1979. jedan kraj drugoga izlazu udarne transparente ). Ova grupa napominje kako su njezini clanovi bili pod uticajem desnice u Milanu. Danas ovu grupu cine uglavnom mladji pripadnici, dok su stariji jos uvek predvodnici iste. Ponosi su sto imaju odlicne odnose s ostatkom tribine, sto je zaista retkost na italijanskoj sceni. Prijateljstvo odrzavaju s IRRUDICIBILI Lazio, s kojima cesto znaju odigrati nogometne utakmice. Od neprijatelja najvise postuju bergamaske, dok preziru navijace Barija zbog toga sto navodno znaju samo krasti tudje transparente, i Cagliaritane koji napadaju palicama 15 na 3. Namera im je doziveti 35 godinu a smatraju da samo ujedinjeni Ultrasi mogu preziveti moderan nogomet i ono što im isti donosi.

IRRIDUCIBILI nastaju 1985. godine dok godinu dana kasnije dio njih "SKINS" napustaju tribinu zbog svadje s ostalim grupama i represijom od strane posebne policije (DIGOS ).1992. godine nakon odvajanja grupe "SNAKES" , Irriducibili konacno postaju temeljna grupa severa koja zauzima svoje mjesto, kojima se 1997. pridruzuje grupa "ZONA NERA" koju cine 20 tak militantnijih navijaca te pritom njihov simbol postaje "Muttley" popularni pas iz crtanih filomova (porucnik Draguljce ) Naglasavaju kako su njihova politicka gledista desno orijentirana, kako im je pivo najdraze pice, slusaju OI muziku. Od protivnika najvise ne podnose Milan, Juve i Fiorentinu, Romu, Napoli, Bresciu i Bolognu. U bliskim su odnosima s Lazialima odnosno s njihovim grupom istog naziva.

Sutra je prvi "dan D" za Inter.Igramo poslednju utakmicu u prvenstvu protiv Sijene u gostima.Cela sezona nam staje u preostala dva meca.Bili smo prvi tokom najveceg dela sezone i nadam se da cemo na kraju zasluzeno osvojiti peti skudeto zaredom,18 u istoriji :) Ocekujem zestoku borbu do poslednjeg daha,jer bez obzira sto je Sijena vec ispala,imace motiv u premijama koje im je ponudila predsednica Rome,plus je predsednik Sijene veliki navijac Rome.Sve to je u redu,ali......

Mi smo Inter,visestruki sampion Italije zaredom,jedan od dva najbolja kluba u Evropi,i ovo moramo da pobedimo ako zelimo titulu.U suprotnom ni ne zasluzujemo je,ako ne mozemo da dobijemo prakticno vec drugoligasa.Verujem u Murinja i ekipu,ocekujem totalnu ofanzivu od pocetka meca.Ne treba nista prepustati slucaju,niti se nadati da ce Kjevo zaustaviti Romu,treba samo na nas mec da mislimo.Proslo kolo protiv Kjeva nisu igrali Snajder i Lusio zbog povreda,sada cemo biti kompletni,jedino ne znam sta je sa Pandevom,da li je skroz spreman.Ocekujem od prvog minuta ovakvu prvu postavu:

------------- ---------- Cezar--------------------

---- Majkon-----Lusio------Samjuel-----Zaneti-----

--------------------------Kambiaso----------------------------

-------------- Stankovic----------Motta-----------------------

-----------------------Snajder---------------------------------

-------------Milito-----------------------Eto------------------

Mada ko zna,mozda Murinjo bude igrao i 4-3-3 vrlo moguce,ali u tom slucaju ne verujem da ce staviti Balotelija od prvog minuta,vec Pandeva.Mada postoji i opcija da Baloteli zaigra u napadu sa Etom i Militom,a da Pandev bude prebacen u vezni red,umesto Mote ili Stankovica,znao je to Zoze da uradi.Videcemo sutra sta je spremio Murinjo :)

Znaci totalna ofanziva,treba da se ugledamo na Celzi koji je pregazio 8-0 Vigan i nije dovodio titulu u pitanje!Ako osvojimo sutra skudeto,onda nam sanse rastu i u finalu lige sampiona,jer necemo biti toliko optereceni,jer bi u tom slucaju vec osvojili dva trofeja u ovoj sezoni.Ajmo momci do KONACNE POBEDE!FORZA INTER!!! :)

Poslednja izmena:
Ajmo danas u 15h svi Interasi pred TV,idemo po skudetoooo.FORZA INTER

Una Magia :super:
Idemo i na Ligu Sampiona!!!
bayern-vs-inter_beckenbauer-cup-2008.jpg

Poslednja izmena:
Morati prelomio: Srbin menja Murinja!

"Dupla kruna" smeši se Interu u italijanskim razmerama, blizu je i "tripla" ukoliko tim iz Milana nadigra Bajern u finalu Lige šampiona. Ali, ni to izgleda nije dovoljno Žozeu Murinju da bude srećan u italijanskom prvaku. Zato je predsednik "nero-azura" Masimo Morati prelomio: Siniša Mihajlović će biti novi trener ako Žoze Murinjo napusti klub ovog leta, prenosi Alo!.

Nema sumnje da se u timu iz Milana lagano mire sa činjenicom da Portugalac nema motiva i da ne voli italijanski fudbal. Murinjo je još ranije izjavio da želi u Španiju, nedavno se pojavila ozbiljna ponuda Reala, pa ukoliko dođe do očekivanog scenarija, Mihajlović će preuzeti kormilo ovogodišnjeg finaliste Lige šampiona.

Nije čudno što Masimo Morati baš u Siniši vidi Murinjovog naslednika, jer Mihajlović trenutno poseduje onoliko trenerskog iskustva koliko je Roberto Manćini imao kada je svojevremeno preuzeo kormilo Intera. Uz to, naš mladi stručnjak je učestvovao u Interovim uspesima prethodnih godina, što kao igrač, što kao pomoćni trener, tako da dobro zna kakva je politika kluba i kako dišu ljudi u crno-plavom dresu. I na kraju, što je vrlo bitno u Italiji, Mihajlović ima veliku podršku navijača Intera.

- Ako me pitate šta sanjam, reći ću vam da sanjam Inter, Crvenu zvezdu i reprezentaciju Srbije. To su timovi koje bih voleo da treniram u budućnosti. Nije bitan redosled - svojevremeno je izjavio Siniša, kome će se očigledno ispuniti jedan san već ovog leta. Mihajlović je ove sezone spasio Kataniju od ispadanja u Drugu ligu. Pre Katanije, Miha je sa manje uspeha predvodio Bolonju.

Судија није свирао чист пенал за Сијену... Ипак Моратијева мафија мора да освоји титулу.

A gde si bio u proslom kolu kad je Romi sviran nepostojeci penal?Ili u pretproslom kad je Toti primio loptu rukom i onda dao gol?Kapiram ja da si sada besan,ali nismo mi krivi sto imate vecitog gubitnika na mestu trenera...Jel mislis da je slucajnost sto Ranijeri nikada nije osvojio neki veliki trofej u svojoj karijeri?Ja ne mislim,jednostavno Inter vodi trener pobednik,a Romu trener gubitnik...
Imali ste svoju priliku, 4 kola pred kraj ste bili prvi,kad se setim kako ste posle utakmice sa Laziom slavili,kao da ste vec osvojili titulu.Provocirali ste navijace Intera i Lazia,Toti je govorio kako mu je mnogo hladno na vrhu tabele,mislim da smo ga sad malo spustili da mu bude toplije...:lol:Ali onda ste pokazali sav svoj luzerski mentalitet,kad ste izgubili od Samdorije kuci...Inter je apsolutno zasluzeno sampion,isto bi Roma bila zasluzeno sampion da je uzela titulu,jer ste se borili do kraja...Ne moras da cestitas,ali nemoj ni da serres ovde!!!

Poslednja izmena:
Siena 0 - 1 Inter
INTER ŠAMPION!!!!
:vatromet::vatromet::orkestar::orkestar:

Potpuno zasluzena titula Intera,osvojili smo 18 skudeto u trofejnoj istoriji kluba,i sada smo prestigli Milan koji ima 17:) Opet je bilo cupavo,na poluvremenu Roma vodi 0-2,a Inter nereseno.Ali jedna majstorska akcija Zanetija i Milita nam je donela novu titulu...Zaneti opet neverovatan,vukao je loptu sam do njihovog gola,i onda asistirao Militu,a "ubica golmana" je to rutinski pretvorio u gol i pobedu za konacni trijumf Intera.Protiv svega i protiv svih,u inat dusmanima!!!!;)Inace danas je bio rodjendan Moratiju i dobio je najlepsi poklon od igraca...

Ovaj tim jednostavno ima sampionski DNK i verovao sam u njih do kraja.Murinjo je stvorio od njih masinu,koja melje svoje protivnike...Ne treba isticati pojedince,ovo je timski uspeh.Momci su osvojili duplu krunu ove godine,a sledece subote nam ostaje jos jedan mec,najbitniji u poslednjih 30 godina Interove istorije.Uz nase znanje i verujem uz Bozju pomoc da osvojimo triplu krunu,da kapiten Zaneti visoko podigne klempavi pehar!!!:super:

DO KONACNE POBEDE RATNICI!!!FORZA INTER!!!:)

• Podržavam
Reactions: Gax
Mourinho ipak nezaustavljiv: Inter osvojio scudetto!

POGODAK Diega Milita u 57. minuti donio je Interu scudetto! Momčad Josea Mourinha ipak nije kiksala ni na zadnjoj stepenici, iako su se navijači Rome još držali za tračak nade da Siena može iznenaditi talijanskog prvaka i finalista Lige prvaka.

Roma je svoj dio posla također odradila, kod Chieva su slavili 2:0 golovima Vučinića i De Rossija. No, dovoljno je to tek za drugo mjesto; sada je jasno da je kiks Rimljana protiv Sampdorije odlučio novog-starog prvaka.

Peti naslov zaredom

Nogometaši Intera su osvojili peti naslov prvaka Italije zaredom, te 19. ukupno u svojoj uspješnoj povijesti. No, unatoč tome što su 90 posto prvenstva boravili na vrhu ljestvice, iznimno teško su obranili prvo mjesto ispred Rome.

Na poluvremenu posljednjeg kola Roma je bila vodeća. Rimljani su pogocima Mirka Vučinića u 39. i Danielea de Rossija u 45. minuti vodili u Veroni kod Chieva 2:0. Za to vrijeme se Inter silno mučio u Toskani kod već prežaljene Siene. Inter je dominirao, ali nikako nisu pronalazili put do mreže.

Mučenje je trajalo sve do 58. minute kada je Javier Zanetti sjajno probio prvi red Sienine obrane, a potom lijepo gurnuo u prostor za sunarodnjaka Diega Milita koji je spretno, špicom, pogodio suprotni kut za svoj 22. pogodak u sezoni (drugi strijelac Serije A). Na kraju se ispostavilo da je to bio ključni pogodak prvenstva, onaj koji je održao Inter na vrhu ljestvice.

Opet taj Milito

Spomenimo da je pogotkom Milito odlučio finalnu utakmicu Kupa u Rimu (pobjeda Intera protiv Rome 1:0), a važne pogotke je postizao i u Ligi prvaka protiv Chelseaja (osmina finala), odnosno Barcelone (polufinale).

Do kraja utakmice je Inter čuvao zlata vrijedan pogodak prednosti, ali su u dva navrata, u posljednjih deset minuta zadrhtali. Siena je više slučajno, kao i pogreškama vratara Intera Julija Cesara, došla u priliku za izjednačenje, no šokova za Mourinhov sastav ipak nije bilo.

Inter je time naslovu pobjednika domaćeg Kupa pridodao i novi "scudetto", a ostaje im još iduće subote finalna utakmica Lige prvaka u Madridu protiv Bayerna. I Bavarci su, kao i Inter, ove sezone ugrabili dvostruku krunu i madridski finale za jednu će momčad definitivno označiti savršenu sezonu.

Recimo i to da je cijelu utakmicu za Sienu u nedjelju odigrao hrvatski nogometaš Mato Jajalo.

Mourinho: Ovo je bilo previše stresno za mene

Dugo je ćudljivi Portugalac ignorirao talijanske novinare kad su u pitanju utakmice Serie A. No, nakon osvojenog scudetta Mourinho je napokon prekinuo "silenzio stampa".

"Bilo je ovo previše stresno za mene. Nisam baš očekivao ovakav kraj. Ne znam što bih rekao i kako bih reagirao da smo u završnici primili pogodak. A definitivno se takvo što moglo dogoditi", rekao je Mourinho i nastavio:

"Upozorit ću svoje igrače na ovakve situacije. Osim što moraju razmišljati o rezultatu, moraju razmišljati i na zdravlje svoga trenera".

Mourinho je na kraju nije zaboravio dodati: "Moram zahvaliti Sampdoriji što je pobijedila Romu u gostima. Bez tog rezultata ne bismo uspjeli. Sada su pred nama dva, možda i tri dana odmora, a onda intenzivno krećemo s pripremom za finale Lige prvaka".

Poslednja izmena:
Fudbaleri Intera: "Zna se ko je najbolji, moramo da mislimo na Bajern"

U Interu kažu da je bilo teško, ali da su pokazali pobednički duh. Večeras proslava titule na Meaca, od sutra ujutru samo Bajern u mislima.
InterU Interu je otpočelo slavlje, ono će biti produženo večeras na Meaci, ali igrači neće preterivati, ono najvažnije sledi, finale Lige Šampiona u Madridu.

„Bilo je teško, ali pobeda je slatka. Ovo je veliki trijumf, Roma je bila sjajan rival, ali smo zasluženo slavili. Nećemo puno da se radujemo, jer nas čeka Bajern“, rekao je Žulio Cezar.

Drugi Brazilac, Daglas Maikon smatra da je Inter pokazao pobednički karakter.

„Sijena nas je namučila, ali dokazali smo ko je najbolji italijanski tim. Možemo večeras da se opustimo, no već sutra počinju pripreme za meč naših karijera, finale Lige Šampiona“, kaže odlični desni bek.

Dijego Milito je gol na Frankiju proglasio za najvažniji u karijeri.

„Velika pobeda, imali smo dosta šansi, ispromašivali smo se, ali je moj gol odlučio pobednika. Veoma sam srećan, ali mislimo i na ono što će se događati u sredu“, dodaje sjajni Argentinac.

Stanković: Veliki De Rosi!

Vezista Intera Dejan Stanković nije krio zadovoljstvo još jednom osvojenom titulom sa Interom, ali je i čestitao vernom pratiocu Romi, pre svega korektnom Daniele de Rosiju na fer izjavi.

- Bilo je mnogo teže nego što je bio slučaj prethodnih sezona i to je ono zbog čega je ova titula slađa. Roma je bila veliki takmac za titulu, ali mislim da smo zasluženo prvi. De Rosi je veliki igrač. On zna šta mislim o njemu. Jedan je od onih igrača koji uvek guraju Romu unapred - rekao je Stanković.

Pridružujem se čestitkama, ovaj skudeto je apsolutno zaslužen i ne može da se poredi sa onim prethodnim, jer sad Inter nije imao enormnu pomoć sudija a i ponekad je bio oštećen ... Dali su najviše golova, najmanje primili, najčvršće su igrali i svaka im čast na duploj kruni ... Po meni, najzaslužniji su Milito, Zaneti, Eto, Maikon, Lusio i Snajder, što će reći da je Inter napravio posao veka kad je prodao Ibru a u zamenu doveo četiri igrača svetske klase :worth: ... Tačnije, to je više idiotarija veka od strane Laporte :D ...

Svaka čast i Stankoviću, odličnu sezonu je odigrao, dao nekoliko prelepih golova (protiv Đenove je sigurno gol godine :worth:) i sada i on kao i Bane sa duplom krunom ide na SP, i samo neka tako nastave i u repki, pa mi onda neće biti krivo što je Inter najbolji :D ...

Uživajte Interisti u uspesima, ove godine je sve po zaslugama, i ako tako bude i sledećih godina ja ću opet ovako čestitati :ok: ...

Kapiram ja da si sada besan,ali nismo mi krivi sto imate vecitog gubitnika na mestu trenera...Jel mislis da je slucajnost sto Ranijeri nikada nije osvojio neki veliki trofej u svojoj karijeri?Ja ne mislim,jednostavno Inter vodi trener pobednik,a Romu trener gubitnik...
Ne pričaj gluposti Gari, jer ove sezone je Ranijeri krenuo sa -6, a završio sa -2 u odnosu na šampiona, tako da gledajući isključivo njegove bodove, on ih ima više od Murinja ... Nije ni on kriv što je preuzeo Romu u raspadu i na poslednjem mestu, niti je on kriv što Inter ima duplo bolji tim i 50x veći budžet ...

Da li misliš da je slučajnost da Ranijeri stvori tim Valensije i dobije otkaz, a njegov naslednik sa tim timom osvaja titule i igra finala LŠ-a? Ili da od Čelsija napravi mašineriju i pre Romana, dobije otkaz a njegovi naslednici osvajaju trofeje sa timom koji je on formirao? Ili da od raspalog Juventusa napravi ozbiljnu ekipu koja je zaslužila skudeto na terenu prve godine kad ih je trenirao, a onda dobije otkaz ...

Nije Ranijeri Gari gubitnik, nego jednostavno čovek nikada nije dobio pravu šansu, i nikad nije ni približno bio cenjen koliko to zaslužuje ...

Sa druge strane, Murinju se u karijeri poklopilo dosta toga, sa Portom puno sreće i pomoći sudija, u Čelsiju je zatekao fantastičan tim i beskrajan budžet, kao i u Interu, i on tu nije napravio nikakve revolucije ... Da se razumemo, on je fantastičan trener, za neke stvari i najbolji na svetu, ali uopšte nije velika razlika između njega i Ranijerija po znanju i kvalitetu kao što se to prezentuje po medijima ...

Budi siguran da je Murinjova sledeća stanica Real Madrid, koji će do tada već uigrati ekipu, a Perezov džep će i dalje biti predubok ...

Zbog toga ja više cenim Del Nerija koji je pravio čuda u Kjevu, bio odličan u Atalanti, a evo sad je i Sampdoriu uveo u LŠ ...

Jesu li ovo rezervni dresovi za iducu sezonu? Ovo sa zmijom uz levu stranu, sto su nosili danas na dodeli scudetta?

Da,to su novi "gostujuci" dresovi Intera za sezonu 2010-2011,mislim da su juce ili prekjuce zvanicno predstavljeni.Evo slika na kojoj se bolje vidi.Meni je ok dizajn...

C_2_Articolo_110404_immagine_alternativa.jpg

Nije mi jasno odkud sad ova slika kad sam sinoc postavio sasvim drugu sliku,izlgleda da sam ja malo poludeo :) Evo slika novog dresa-
130618.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam isto zapazio taj detalj, ali koliko sam upoznat još nisu najavili dresove za sezonu 10/11.

Evo vest sa zvanicnog sajta Intera...

18th Scudetto: Inter, Nike present new kit

130617.jpg

MILAN - FC Internazionale and Nike presented the new away kit for the 2010/11 season during the 18th Scudetto celebrations at the Stadio Artemio Franchi in Siena. 

Nike's designers have taken inspiration from the white away shirt with the black and blue band used in the 1964/65 season. The V-necked shirt also features the club's historic serpent logo.

The Inter logo is on the right of the chest, with the Nike swoosh (blue) on the left and the Pirelli logo (black) in the middle.
The shorts are white with a blue band on both sides. The socks are white with a black and blue border.

Inter's new kits are designed for increased performance with lower environmental impact. Each shirt is made from one hundred percent recycled polyester, obtained from eight plastic bottles.

The advanced Nike Dri-Fit material makes the shirts 13% lighter, drawing perspiration away from the body.

"Nike and Inter celebrate together another extraordinary success today: the 18th Scudetto," said Andrea Rossi, general manager of Nike Italy. "We are particularly pleased to present the new away shirt of the Italian champions at the end of an exceptional season that we hope can become unforgettable."

The new shirts will available for purchase at all Nike Stores, authorised retailers and www.nikefootball.com, starting Monday 17 M

Back