FC INTER

:worth:
Ja ne znam, je li njega moguće oboriti na zemlju? :mrgreen:
Gledao sam da je neko jak na nogama, ali on...mislim, to nije ljudska snaga :D
Oborio ga je Drogba, ali sudija mu je progledao kroz prste i nije mu dao žuti (kad ga je Zaneti prešao, a Drogba ga vukao za dres), a samim tim onaj sledeći bi mu bio crveni ... Iako je imao žuti kod onog gaženja, čini mi se da je direktan crveni dobio ...

Svaka cast Interu,super su odigrali.Pre prvog meca( u Milanu) sam mislio da ce i tamo Inter izgubiti,ipak su svi Chelsea svrstavali u favorite za osvajanje LS.Ali srecom,to se nije dogodilo.FORZA INTER

Mourinho očitao lekciju Ancelottiju: Inter izbacio Chelsea iz Lige prvaka!
«»

Tekst: M.Č.
Foto: AFP

POGOTKOM Samuela Eto'oa u 78. minuti Inter je slavio protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka i s ukupnih 3:1 prošao među osam najboljih momčadi Europe.

> Tijek utakmice

Jose Mourinho najavio je ono što je ostvarivao još nakon prve utakmice - "Mourinho ne gubi na Stamford Bridgeu" bile su riječi portugalskog čarobnjaka koji je ispunio svoje obećanje dano navijačima Intera kako ni ovoga puta u Londonu neće izgubiti. Strateg talijanskog prvaka na potpuno je taktički deklasirao svog kolegu Carla Ancelottija poslavši na teren čak tri napadača. Upravo je trojac Pandev - Milito - Eto'o predstavljao najvažniju kariku u Interovoj defenzivi, ne dozvoljavajući konstantnim pritiskom na posljednju liniju londonskog sastava da Chelsea kvalitetno organizira napad.

Agresivni Inter od samog je starta utakmice krenuo bez ikakvog respekta prema Chelseaju koji je uoči ovog dvoboja figurirao kao prilično sigurna oklada. Takav pristup isplatio se Mourinhu i igračima u 78. minuti kada je Wesley Sneijder, ponajbolji pojedinac na terenu, fenomenalno uposlio Samuela Eto'oa koji nije imao težak posao - snažnim udarcem s ruba šesnaesterca poslao je loptu u donji desni kut Turnbullova gola za veliko slavlje prisutnih talijanskih tifosa, produbivši tako golemo razočaranje Romana Abramoviča čija omiljena igračka ni ove godine neće biti "najljepša u Europi".

Kompletni nastup Chelseajevih nogometaša bio je, bez sumnje, njihov najlošiji susret ove sezone, s kojim u isti rang stane još možda uvodnih 30 minuta prvog okršaja s Interom kada je engleski predstavnik bio totalno podređen milanskoj momčadi. Bez puno tečnosti u igri i s pregršt netočnih dodavanja domaćina, gosti su lakoćom izlazili na kraj s Anelkom, Drogbom i društvom.

Nagradu za vrlo dobar pristup Inter je uspio "osvojiti" u 33. minuti kada je lopta nakon jednog centaršuta preletjela Johna Terryja. Eto'o je vješto izbjegao zaleđe, ali nije očekivao takav poklon i Chelsea se izvukao jer Kamerunac nije dobro zahvatio loptu. Tek u zadnjih pet minuta prvog poluvremena Chelsea je počeo igrati, ali je briljantni Walter Samuel zatvorio u tim trenucima sve rupe u Interovoj obrani.

Prvo je u 41. minuti uklizavanjem spriječio siguran pogodak Maloude, a onda u posljednjim trenucima prvog dijela blokirao šut Lamparda kojemu je jednu visoku loptu spustio Drogba. Nastavak odnosno prvih 15 minuta drugog poluvremena, su donijeli bolji Chelsea, ali nedovoljno dobar da uspije zabiti toliko željeni pogodak. Drogba i Anelka nisu ipak došli do izražaja pored Lucia i Samuela, kojima je obilato i bez većih napadačkih ambicija pomagao i Cambiasso, a onda je Inter u potpunosti preuzeo kontrolu igre.

Nerazzurri propustili unakaziti Chelsea

Najprije je Sneijder sjajno petom proigrao Gorana Pandeva koji je sam izbio pred Turnbulla, ali u posljednji ga je trenutak blokirao Jurij Žirkov. U 65. minuti sjajnu je priliku propustio Diego Milito koji se našao sam pred vratima Engleza, ali je pucao neuobičajeno loše i lopta je otišla pored gola. Thiago Motta je pet minuta kasnije glavom pucao malo iznad prečke, ali vrlo brzo je sve zaboravljeno nakon Eto'ova gola.

U 87. minuti crveni je karton zbog udaranja Motte bez lopte zaradio Didier Drogba koji je tako zaokružio potpunu nemoć svoga kluba.

Liga prvaka, uzvratna utakmica osmine finala:

Chelsea – Inter 0:1 (Eto'o 78), prva utakmica 1:2

Zaneti najbolji, ali to je već odavno klasika. U pitanju je najkonzistentniji fudbaler od - ne pamtim.

Snajder delio suludo dobre lopte. Kad bi svaku tekmu igrao kao večeras, mesto bi mu bilo tik uz Ćavija i Inijestu na listi najboljih veznjaka sveta. Ali to njega oduvek yebe. Koliko je večeras bio dobar, toliko će u sledećoj biti loš. Zato ga i ne gotivim naročito.

Eto, da nije dao onaj gol, bio bi najgori. Previše toga je zasr'o i delovalo je na momente kao da mu je pun qurac ovog sporta. Milito, ništa bolji.

Nakon nekih prvih sat vremena mi je delovalo kao da je Murinjo došao da igra 0 - 0, što me je malo smorilo, iskren da budem. Sa druge strane, dokazao je negde u poslednjoj trećini da nije sisa, da nije došao samo da čuva mrežu, i to mi se dosta dopalo. Sve u svemu, zaslužena pobeda i zaslužen prolaz Intera.

Svaka cast Interu na ovom mecu!Potpuno zasluzeno su pobedili i plasirali se dalje.Po meni najzasluzniji za ovo je Zoze Murinjo:hvala: Covek je postavio tako dobro taktiku,i totalno je nadmudrio Ancelotija.Krenuo je hrabro sa tri napadaca i to se na kraju isplatilo.Od samog starta su momci bili agresivni i napali su Celzi bez ikakvog respetka!Mogli su dati jos neki gol...Valjda je sad jasno nekim ljudima zasto je Murinjo jedan od najboljih trenera danasnjice.Citao sam juce,da je Murinjo gledao SEDAM puta snimak prve utakmice Inter Celzi,i da je skroz razradio taktiku za revans...Vidi se da je covek veliki profesionalac i zasluzuje maksimalan respekt:)

Zaneti je stvarno neunistiv,taj covek tako dobro igra,da je to bolesno vec:) Sto je neko napisao ovde,skoro ga je nemoguce oboriti ili mu uzeti loptu:pZa kapitena :worth::worth::worth: Odbrana je perfektno postavljena,Lusio,Samjuel i Majkon odlicni!:hvala:

Snajder je delio lopte koje imaju "oci"...Ako bude ovako igrao u nastavku prvenstva,lagano uzimamo skudeto!Eto je takva igracina,covek koji je bio totalno van forme je srusio Celzi.Kako je samo iskusno izbegao ofsajd zamku,izbio sam pred golmana,i rutinski poslao loptu u mrezu.Na ovakvim utakmicama se vidi ko je veliki igrac,a on je to veceras pokazao.Bravo majstore!!!!:worth:

Milito i Pandev su bilo dobri,jedino sto su promasili one dve dobre sanse,ali nema veze Milito je svoje odradio kad je dao gol u prvoj utakmici.Stankovic je isto bio dobar,na kraju je uspesno sekao napade Celzija...

Sad idemo u cetvrtfinale,nadam se samo da cemo izbeci Mancester i Barsu,a od ostalih moze bilo ko!(mada i ako izvucemo katalonce ili djavole,i tu imamo itekako sanse,ako budemo igrali kao veceras)Treba sad zaboraviti ovo i potpuno se posvetiti kalcu,Palermo za vikend mora biti pregazen!:mrgreen:Samo da igramo ovako kao protiv Celzija i bice dobro:hvala:

Mnogi su potcenili Inter,sto kaze Walken,ja danas u kladionici kad sam bio,vecina govori jedni drugima-"Celzi kec sigurno dolazi,stavite kucu na to":think: E pa za takve prognozere imam da kazem-pa pa:bye: Mnogi su pali tikete zbog Intera,i neka su:mrgreen::super:

Poslednja izmena:
Cestitam navijacima Intera!

Hvala svima na cestitkama:hvala: Realno mislim da smo potpuno zasluzeno prosli.Sto se tice Celzija,ja mislim da su oni bili ispod nivoa,samo zato sto im Inter nije dozvolio da igraju svoju igru....Interova odbrana je odlicno odigrala i zatvorila Drogbu i drugove.Sto se tice onih situacija,mozda je mogao da se svira penal za Celzi kad je Ivanovic povucen i to je realno,necu da budem licemeran.Ovo ostalo je sve cisto po meni...

Zao mi je sto je Celzi izbacen,za njih sam navijao posle Intera.Dobra su ekipa i po meni zasluzuju da imaju pehar lige sampiona u svojim vitrinama.Sve najbolje im zelim!:hvala:

Covek je postavio tako dobro taktiku,i totalno je nadmudrio Ancelotija.
Treba uzeti u obzir da Anćeloti vodi ekipu čiji kostur i danas čine igrači koje je Murinjo ne tako davno trenirao i to veoma uspješno...ako je za to vrijeme provalio njihove kvalitete, a morao je, da bi ih što bolje uklopio u tim, provalio je i nedostatke...i u ovom dvomeču samo to iskoristio.
U ovom trenutku nijedna ekipa ne bi na ovaj način, sa dvije pobjede, izbacila Čelzi osim ekipa koju vodi Murinjo. A to je ove sezone Inter.

Murinjo pokorio Bridž, prošao CSKA
Fudbaleri Intera i moskovskog CSKA plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona eliminisavši Čelsi i Sevilju.

Inter je potpuno nadigrao Čelsi na Stamford bridžu i, posle 2:1 u Milanu, slavio sa 1:0 pogotkom Samjuela Etoa u 79. minutu. CSKA je, nakon 1:1 u Moskvi, pobedio Sevilju u Andaluziji sa 2:1. Rusi su poveli golom Necida, izjednačio je Peroti, a prolaz Moskovljanima obezbedio je Honda pogotkom u 54. minutu posle velike greške golmana Andresa Palopa.

Briljantni Inter slavio i u Londonu

Inter je na Stamford bridžu odigrao jednu od najboljih utakmica u sezoni i zasluženo se plasirao u četvrtfinale. Prilikom prekida bili su prisebni, tokom svakog napada Čelsija maksimalno koncentrisani i svakog puta su pravovremeno blokirali pokušaje protivničkih igrača. Na suprotnoj strani igrališta, Inter je kontrama uz inspirisanog Snajdera stvorio više pravih prilika nego ’Plavci’ i došao je do nove pobede i plasmana u četvrtfinale nakon četiri godine ispadanja u prvoj rundi nok-aut faze.

Trener Intera Žoze Murinjo krenuo je formacijiski sa trojicom napadača (Pandev – Eto – Milito), ali oni su imali više odbrambenih zadataka nego uobičajeno; tačnije ’sekli’ su napade domaćih već u začetku ili ’udvajali’ na sredini terena i tako onemogućili pas-igru Čelsija.

U prvih pola sata nije bilo izglednih šansi, a u 33. minutu ’nerazuri’ su prvi pripretili – Maikon je centrirao, Teri je bio loše postavljen, ali je ipak potkačio loptu dovoljno da Eto ne zahvati loptu glavom kako je želeo.

Samo minut kasnije Mota je u šesnaestercu vukao Branislava Ivanovića (igrao ceo meč), ali sudija Volfgang Štark nije obratio pažnju na tu situaciju.

Jedini period kada je Čelsi bio superioran bio je finiš prvog poluvremena – prvo je Samjuel u poslednjem trenutku blokirao šut Malude. Nedugo zatim Anelka je primio loptu na grudi posle dodavanja Drogbe, ali je Žulio Cezar istrčao na vreme i odbranio,da bi zatim Mota izbacio loptu u korner.

U drugom poluvremenu očekivao se veći pritisak i rizičnija igra Čelsija, ali dogodilo se upravo suprotno – Inter je kontrolisao igru, držao loptu na sredini terena, a domaći tim retko je uspevao da izgradi neki smislen napad.

U 52. minutu Eto dobija idealnu loptu na oko 20m iskosa od gola, imao je dosta prostora, ali je previše oklevao. Na drugoj strani Maluda je uputio odličan udarac sa krila u bliži ugao, ali je Žulio Cezar bio oprezan i izbio je loptu u korner.

Čelsi nikako nije uspevao da poveže redove, a Inter je stvarao šanse. U 59. minutu posle nesigurnog ispucavanja golmana Turnbula ’Plavci’ gube loptu na sredini terena, Snajder dodaje za Pandeva, ali u poslednjem trenutku Žirkov uspeva da izblokira Makedonca, koji je trebalo ranije da šutira.

Pet minuta kasnije Teri je očajno izbio loptu, Žirkov zakasnio da napravi ofsajd-zamku, ali je Milito traljavo zahvatio loptu kada je bio sam ispred Turnbula. Posle slobodnog udarca Snajdera u 70. minutu, Tijago sa 5m glavom šalje loptu preko gola.

U 75. minutu Dejan Stanković zamenio je Pandeva, a četiri minuta kasnije Inter dolazi do prednosti – Snajder dodaje za Eta, Ivanović je zakasnio da ga 'pokrije', a Kamerunac je ovoga puta bio odlučniji i pogodio je donji desni ugao za veliko slavlje gostiju.

Tada je bilo jasno da će Inter među osam najboljih timova Evrope, a da Čelsi završava takmičenje. Drogba je u 86. minutu izgubio živce, nagazio Motu i dobio direktni crveni karton, a Eto je u završnici propustio veliku šansu da dokrajči Čelsi.

Fantastična igra Intera, tačno se vidi da je JM kreator ovog tima Chelsea-ja, da ih u dušu poznaje, bolje nego sam Ancelotti.
I osim završnice prvog poluvremena, kad je Chelsea gadno stisao, a Interovi odbrambeni par puta gadno "poleteli", tokom cele utakmice sam bio čvrsto uveren u prolaz Intera. Dugo nisam video Chelsea ovako nemoćan.
FORZA INTER!! FORZA RAGAZZI!!

Eto, Inter ode u četvrtfinale...

Golom Samjuela Etoa u 78. minutu, italijanski Inter dokusurio je Čelsi posle 2:1 na Meaci i plasirao se u prvo četvrtfinale Lige šampiona posle tri neuspešna pokušaja prethodnih sezona. Tamo će igrati i CSKA iz Moskve, koji je posle 1:1 na Lužnjikiju, odigrao hrabro i pobedio u Sevilji sa 2:1.
LIGA ŠAMPIONA - REVANŠI OSMINE FINALA

Četiri godine bilo je potrebno da bi se neki stranci na Stamford Bridžu sladili uzvicima "Ole, ole..."

Posle fanova Barselone, 22. februra 2006. godine i tifozi Intera doživeli su retko zadovoljstvo. A, šta im je osim naziva stadiona bilo zajedničko?

Obradovao ih je Samjuel Eto!

Engleski Čelsi ređao je 21 utakmicu u nizu bez poraza kod kuće u UEFA takmičenjima, od kada ga je golom u 76. minutu tadašnji napadač Barselone eliminisao iz Lige šampiona pre više od četiri godine. Eto se vratio na Bridž u dresu Intera i...

Golom u 78. minutu doneo je drugu pobedu Interu nad Čelsijem u dvomeču osmine finala Lige šampiona.

U Milanu 2:1, u Londonu 0:1.

Posle tri neuspešna pokušaja u osmini finala Lige šampiona, Inter konačno ide dalje! Da, uspeo je to Žoze Murinjo i to baš protiv tima koji je sila evropskih razmera postao za vreme njegovog šefovanja (2004-2007).

Malo pre toga, u Sevilji, fudbaleri CSKA iz Moskve plasirali su se u svoje prvo četvrtfinale još od premijernog izdanja Lige šampiona, za sezonu 1992/93.

Posle 1:1 u Moskvi, bilo je 2:1 za Miloša Krasića i ostale u prestonici Andaluzije.

Žoze Murinjo sa Interom u formaciji 4-3-3 na startu, Dejanom Stankovićem na klupi, a Dijegom Militom, Samjuelom Etoom i Goranom Pandevim u postavi, poslao je jasnu poruku Karlu Anćelotiju: "Svidelo se to vama ili ne, mi nismo došli ovde da se branimo".

Naravno, takav pristup bio bi poguban za italijanski tim...

I takav ofanzivni Inter bio je konkretniji na početku meča, odmah se videlo da u defanzivi Čelsija, gde je od starta na desnom boku igrao Branislav Ivanović, ima mesta za prodore i gol šanse. Više od igre ka debitantu na golu Čelsija, Rosu Tarnbulu, Inter je iznenadio velikim samopouzdanjem, što nikako nije bio slučaj među nerazurima tokom prethodne dve kampanje u LŠ.

Tada je Inter bio smešan na gostovanjima Liverpulu i Mančester junajtedu. Naravno, nije prošao osminu finala...

Ovog puta, Murinjov tim hteo je gol i umalo ga je dobio u 33. minutu kada je najdominantiniji desni bek planete, Maikon, probio Jurija Žirkova i centrirao, a kapiten Čelsija Džon Teri bio "kratak" u skoku. Ipak, takav rasplet zbunio je Etoa, koji nije očekivao kiks Terija, pa je nespretno zahvatio loptu glavom iz više nego izgledne pozicije.

Takav napad, a i nekoliko sličnih pre 33. minuta, terali su Franka Lamparda i ostale na oprez. Čekao je Čelsi skoro 40 minuta kako bi "uzeo" loptu i vezao nekoliko napada. A, onda je nastala prava panika pred Žulijom Sezarom.

Od 40. do 46. minuta igralo se oko šesnaesterca Intera, domaći igrači tražili su penal dva puta zbog povlačenja prilikom centaršuta, a strašnu šansu imao je Nikolas Anelka, kada je izblokiran... Stoperi Intera, Lusio i Valter Samjuel fanatičnim startovima branili su Sezara i svoj gol.

I odbranili su ga...

Volfgang Štark odveo je igrače na odmor, a po povratku na teren Čelsi je bio opasniji tim još nekih šest, sedam minuta. U 51. minutu, Floran Maluda oštro je šutirao, ali je Sezar bio na mestu i to je bilo to...

Kako je vreme odmicalo, dosledno postavljeni Inter delovao je sve sigurnije. Kapitenu Havijeru Zanetiju nije bilo moguće uzeti loptu, Maikona niko nije mogao da prođe, a iz nogu Veslija Snajdera sevali su pasovi ka napadačima, sa kojima se odbrana Čelsija sve teže i teže nosila.

Pandev je u 60. minutu toliko vukao loptu, da je na kraju dopustio da bude izblokiran, iako je imao situaciju "1 na 1" sa Tarnbulom. Pet minuta kasnije, Inter je vezao, vezao, vezao oko odbrane Čelsija, domaći navijači negodovali su što njihov tim ne uspeva da uzme loptu dobra dva minuta, a onda je lob pasom Dijego Milito izbačen iza odbrane i...

Argentinac je uprksao stvar, a uglavnom je takve šanse pretvarao u gol. Znao je to i Murinjo, koji je legao na klupu kada je video šta se dogodilo. Uplašili su se mnogi Interisti da će njihov tim biti kažnjen za ovu rasprodaju šansi, a još zloslutnije bilo je u 70. minutu, kada je Snajder uputio idealan centaršut, a Tijago Mota sa pet metara, neometan, šutirao glavom preko gola.

Ove večeri kazna nije stigla Inter za promašaje, već Čelsi za igru ispod renomea kluba. I ziceraški pristup Karla Anćelotija.

Dejan Stanković ušao je da "zatvori" rupu na desnom boku svog tima, ispred Maikona, na tom mestu Inter je i osvojio posed, a onda je Snajder majstorski poslao lob pas ka Etou, a Kamerunac kaznio lošu komunikaciju između Ivanovića i Aleksa...

Primio je loptu, zatrčao se ka golmanu domaćih i onda sa ivice šesnaesterca, spoljnom, pogodio bliži ugao - minijatura za minimalnu pobedu Intera - 0:1.

Do kraja, zbog gaženja Mote, isključen je Didije Drogba, a Inter je mogao da postigne još dva, tri gola...

No, i ovo je bilo dovoljno da Čelsi tek drugi put u poslednjih sedam sezona ne stigne do polufinala Lige šampiona.

Back