FC INTER

Dejan Stankovic - AC Milan 0 - 4 Inter
Bravo majstore....
dejan%20stankovic.jpg

Inter ponizio Milan, golčina Stankovića!!!!

Dejan Stanković je briljantnim golom sa skoro 30 metara zapečatio sudbinu Milana u derbiju koji to, ustvari, nije ni bio. Četvorostruki uzastopni šampion Italije prosto je ponizio "večitog rivala" u drugom kolu Serije A, pobedio ga rezultatom 4:0, a ruku na srce, mogao je da zabeleži i ubedljiviji trijumf jer su "domaći" od finiša prvog poluvremena igrali sa desetoricom posle isključenja prenervoznog Đenara Gatuza. Međutim, i da je Milan ostao kompletan teško da bi i tako izbegao bolan poraz, jedan od najtežih u poslednjih nekoliko godina.

Pored Stankovića, golove za ekipu Žozea Murinja postigli su Tijago Mota, Dijego Milito (penal) i Maikon, sve u prvom poluvremenu u kojem je Inter, kao retko do sada, demolirao najvećeg rivala.

Prognoze da će Milan ove sezone imati sporednu ulogu u Seriji A obistinile su se posle direktnog okršaja sa prvim favoritom za osvajanje "skudeta". Očajni "rosoneri" bili su nemi posmatrači demonstracije sile protivnika u čijim se redovima istakao fantastični Milito, strelac jednog i asistent kod dva gola.

Sve što je Milan uspeo da uradi večeras je inicijativa u početnih 20-ak minuta, ali je sve posle toga proteklo u znaku oigrača u plavo - crnim dresovima koji su u vođstvo došli posle hirurški precizne kombinacije Etoa, Milita i Mote. Prva dvojica napravili su smešnim odbranu Milana i omogućili Moti da bez problema, u situaciji "jedan na jedan" sa Storarijem, pogodi gol.

Kada je Gatuzo u 35. minutu skrivio penal posle prekršaja nad neuhvatljivim Etoom, a Milito pogodio sa "bele tačke" bilo je jasno ko će večeras slaviti do duboko u noć. Agoniju Milana upotpunilo je isključenje Gatuza, koji je, čekajući da ga Leonardo zameni (požalio se na povredu), u besu oštro startovao na Snajdera, zaradio drugi žuti karton i ostavio saigrače na cedilu, usput, izlazeći sa terena, zamerio je Leonardu što ga nije na vreme izveo iz igre. Do kraja meča bilo je samo pitanje sa koliko će golova razlike biti izražena pobeda šampiona.

Inter je nastavio da se iživljava nad protivnikom, koga je potpuno dotukao Maikon na asistenciju sjajnog Milita i povisio na 3:0. A, tek je prošlo 45 minuta...

U nastavku, goropadni "gosti" malo su usporili ritam, a tačku na veličanstvenu pobedu stavio je Stanković na već opisan način.

U prvoj utakmici subotnjeg programa novi prvoligaš Bari igrao je bez gollova sa Bolonjom.

Auuu ljudi sta smo im uradili,pa ovo je divno!!!Igraci Milana su dobili lekciju iz fudbala i nadam se da vise nece pretiti preko novina kao sto su govorili pre derbija da ce nas pobediti!!!Kakva igra macke i misa,Eto,Milito,Motta odlicno,Snajder se super uklopio,a sta reci za gol Stankovica,REMEK DELO!!!:)))

Rekao sam ja da ce brzo sve doci na svoje mesto,masina zvana INTER je zgazila nemocni Milan!!!

Nisam gledao tekmu, ali po sažecima sam video da je Inter sad dosta jači nego sa Ibrom ... Sad su im akcije smislenije, i nema više bunarenja na njega, pa šta uradi ...

Koliko sam mogao da vidim, Gatuzo je zajebo utakmicu, a još bio kapiten ...

Sto se Lige sampiona tice tu je u pravu Jony Taraba,jako je rano govoriti za tako nesto.Mislim da imamo nikad vece sanse za to,ali opet trebace ce nam mnogo srece i znanja za to.I ne treba nam sad taj pritisak da "moramo da osvojimo ligu sampiona" to moze samo da nam odmogne.Bez obzira sto smo ovako razbili Milan to nista ne mora da znaci,jer realno Milan je vec par godina sjeban,ali ono sto me hrabri je odlicna igra Intera.Videcemo bice zanimljiva sezona...Ali mnogo kockica treba da se poklopi da bi se uzeo trofej lige sampiona.

Makedonac se vraća u Inter....

Trener Intera, Žoze Murinjo, potvrdio je spekulacije medija da je zainteresovan za napadača Lacija, Gorana Pandeva. Portugalski stručnjak ceni kvalitete reprezentativca Makedonije i pokušaće da ga angažuje u januaru sledeće godine.

- Pandev? Sviđa mi se, ali moja ekipa je trenutno fantastična - rekao je Murinjo.

Pandev, koji je u periodu od 2001-2004 bio član Intera, najverovatnije će ostati u Rimu do januara iako je u prethodnom periodu bio povezivan sa velikim brojem klubova. Međutim, mediji u Italiji pišu da je Inter već započeo pregovore sa Lacijom u nameri da 26-godišnji Makedonac početkom nove godine postane član italijanskog šampiona.

Kada je 2004. godine kapiten reprezentacije Srbije, Dejan Stanković, prešao iz Lacija u Inter, u suprotnom smeru otišao je upravo Goran Pandev.

Interovi igrači opljačkani za vreme derbija!

Dok neko igra fudbal, i to najvažniju utakmicu prvenstva - milanski derbi, neko sa druge strane potkrada fudbalere koji su u tom trenutku na terenu... Za sada nepoznati razbojnici u Milanu, provalili su u kuće dvojice fudbalera nero-azura, Suleja Muntarija i Patrika Vijere, tokom velikog gradskog derbija u okviru 2. kola Serie A između Milana i Intera odigranog u subotu.

Kako prenosi "Tuttosport", provalnici su u domove igrača Intera ušli na vrlo drzak i jednostavan način, razbivši stakla na prozorima. Po ulasku u kuće, provalnici su uspeli da pokupe sve što ih je zanimalo: novac, skupoceni nakit, satove, elektronske uređaje...

Prema procenama, smatra se da su igrači Intera "lakši" za oko milion evra. Vijerina šteta je procenjena na 800.000 evra dok je Muntari prošao nešto bolje, njegova šteta iznosi 200.000 evra.

Muntari je nedavno već bio meta pljačkaša. Podsećamo u maju ove godine u Milanu reprezentativcu Gane je ukraden sat u vrednosti 17.000 evra, da bi istog dana lopovi pokušali da mu ukradu automobil Dodž čelendžer, ali je taj pokušaj Muntari osujetio, tako što je uspeo da ih otera.

Stanković: Uživam u Interu....

Fudbaler Intera, Dejan Stanković, smatra da je njegova ekipa izuzetno jaka i da će ponovo biti glavni pretendent na titulu u Italiji, kao i u ostalim takmičenjima u kojima će učestvovati. Kapiten reprezentacije Srbije je zadovoljan pojačanjima koje je angažovao predsednik milanskog kluba, Masimo Morati, i dodaje da se raduje što će ponovo imati jednu od važnijih uloga u timu četvorostrukog uzastopnog prvaka Italije.

- Ne znam da li je ovo najjači tim Intera u kome sam igrao, ali je sigurno kvalitetan i poseduje veliki potencijal. Uživam igrajući u ovoj ekipi, Morati je doveo fantastične igrače. Juventus očekuje težak zadatak u nameri da nas skine sa trona.

Stanković je prokomentarisao odlične igre nekadašnjeg kapitena Partizana, a sada fudbalera Fiorentine, Stevana Jovetića.

- Jovetić igra odlično na startu sezone. On je sjajan momak sa kvalitetima pravog šampiona. Smatram da je pred njim velika karijera.

Stanković je u Interu od 2004. godine kada je stigao iz Lacija. Od tada je odigrao 156 utakmica u Seriji A i postigao 22 gola u crno-plavom dresu.

Stanković slavio, pa se razboleo....

Dejan Stanković je u petak proslavio 31. rođendan. Kapiten Srbije, pored rođendana, imao je nekoliko razloga više za slavlje: Zahvaljući remiju "orlova" sa Francuskom napravio je korak više ka Svetskom prvenstvu, sa 85. utakmicom u nacionalnom dresu pretekao je Dragana Džajića na večnoj listi reprezentativaca, a ujedno se i izjednačio sa Draganom Stojkovićem (85) na istoj listi, na kojoj ubedljivo vodi Savo Milošević (102 meča). Da li je vezista Intera preterao u slavlju ili ne, tek on se razboleo tako da neće konkurisati za tim protiv Parme.

- Uobičajeno je da imamo povređene igrače kada se vrate sa reprezentativnih akcija, ali ovoga puta samo Dejan ima temperaturu - rekao je trener Intera Žoze Murinjo.

Back