FC INTER

Ispade Milan samo skudeto uzeo...I bez skudeta ste uzeli ove godine vise trofeja od njih...

Da to sam se i ja zezao sa drugarom koji navija za Milan,rekoh mu mi opet uzeli vise trofeja od vas,mislim jeste vi sad sampioni Italije,ali mi smo sampioni sveta:D

Uglavnom sa obzirom kako su ns povrede unakazile,ok je sezona...Tri trofeja,mala tripleta-ne moze se svake godine osvajati scuddeto i Ls,prosle godine smo uzeli sve zivo,prethodnih 5 godina titulu u Italiji,ove opet nekoliko trofeja...

Samo se treba spremiti dobro za sledecu sezonu

Eto Interu: ''Dovedite Asamou!''

Kamerunac bi rado voleo da vidi vezistu ''crnih zvezda'' iza sebe. Momak iz Gane prošle sezone u velikoj formi, traže ga mnogi klubovi. I ''Rosoneri'' vrebaju.

Napadač Intera, Samjuel Eto, poželeo je u svom timu da vidi veznjaka Udinezea, Kvada Asamou i preporučio je svom klubu d ga dovedu ovog leta.

Svetski šampioni su u potrazi za vezistom, kako bi pokrili ''godine'' Dejana Stankovića i Estebana Kambijasa, a Eto misli da bi Asamoa bio savršeno rešenje.

''Zašto ne dovedemo Asamou iz Udinezea?'', rekao je Eto direktorima posle osvajanja kupa Italije.

Asamoa je u Evropi igrao za Belinconu i Torino, pre nego što je prešao u Udineze. Ugovor sa ''zebretama'' ga veže do 2015. godine i sigurno neće biti jeftin.

Sada ga žele mnogi klubovi, među kojima je i Milan.

Pocinje prelazni rok...Real izgleda opet hoce Majkona,Mancester Snajdera,a Zenit Mottu...A pise se samo u pregovorima sa Sancezom iz Udinezea,sto ne bi bilo lose,spominje se opet Fabregas,ali njega tesko mozemo dovesti...

Snajdera necemo prodati,tako je rekao Morati,ali za Majkona je sve moguce...mada bi ja licno voleo da ostane...

Majkon trenutno ima mali pad forme, al' trebalo bi ga zadržati, teško ćemo naći nekog na poziciji desnog beka...Snajder nam dosta znači, ne verujem da će se njega rešavati...Mota...nije nešto baš preterano dugo ni igrao do sada...onako, i nije tako loš, što pokazuje i poziv u reprezentaciju i postignut gol za ''Azure''...
Sančez bi odlično došao, mlad je, brz, uneo bi živost u igru...
Bitno je da nešto dovedemo...po mogućstvu kvalitetno...da se ekipa malo osveži...

Morati: ''Inter bez Etoa, k'o Barselona bez Mesija!''

Temperamentni Italijan kaže da je kamerunski špic jedna od najjačih karika u redovima ''neroazura''. Zadovoljan proteklom sezonom uprkos velikim ambicijama.

Predsednik Intera, Masimo Morati, podsetio je na važnost i uticaj Samjela Etoa u klubu, pa je uporedio njegov status, sa statusom Lea Mesija u Barseloni.

Eto je dao 21 gol na 35 utakmica u Seriji A prošle sezone, što ipak nije bilo dovoljno za Skudeto.

''Mislim da je Eto mnogo radio ove sezone i kad bi on otišao, bilo bi to kao da Mesi ode iz Barselone. Bez njega ne bi ništa osvojili. Ocenio bih sezonu ocenom 7 od 10, tako da je bila uspešna'', rekao je Morati i dodao.

''Interisti nikad ne mogu da budu srećni zbog rivalstva sa ostalima. Mi uvek želimo da budemo srećni. Ipak, sezona je dobro prošla, uprkos onome što se desilo na startu'', ocenjuje patron Intera.

Morati: ''Sančez blizu, za sada ništa od De Rosija ili Pastorea''

Prvi čovek Intera govorio je o potencijalnim pojačanjima za narednu sezonu. Nema pregovora oko De Rosija i Pastorea, Čileanac relativno blizu ''Meace''.

Predsednik Intera, Masimo Morati, rekao je da postoje dobre šanse da njegov klub ovog leta angažuje Aleksisa Sančeza iz Udinezea.

Odogvorio i na ostale spekulacije oko potencijalnih pojačanja.

''Teško je sada odrediti kako će se klubovi koji prodaju igrače ponašati. Hajde da kažemo oko Sančeza, ne znam precizne informacije okko njega, jer dugo razgovaramo sa Udinezeom. On je kvalitetan fudbaler i mogu da kažem da sada ima 60 posto šanse da dođe kod nas'', rekao je Morati za Inter oficijelni televizijski kanal.

''De Rosi po mom mišljenju nije loša ideja, ali ne verujem da smo počeli bilo kakve pregovore sa Romom, posebno jer njihov klub prolazi kroz reorganizaciju. Taj igrač je vezan za svoj klub, posebno za grad. Razmatramo to rešenje, jer je on kvalitetan igrač i njegovo iskustvo bi nam itekako značilo'', kaže patron ''neroazura''.

Odbacuje navode o Pastoreu u Interu.

''Svi znamo koliko je on dobar fudbaler, takođe je dobro igrao protiv nas u finalu kupa, ali mislim da je nemoguće da se upustimo u pregovore oko njega'', zaključio je Morati.

Milan i Inter neće u Kinu

Iako je bilo planirano da se Superkup Italije odigra u Pekingu od toga najverovatnije nema ništa. Dva kluba, šampion Milan i osvajač Kupa Inter su se složila da bi daleki put loše uticao na njihove pripreme, i da bi se posebno odrazio na igrače koji će učestvovati na Kopa Amerika.

Finale će najverovatnije biti održano na "Đuzepe Meaca" stadionu 21. avgusta.

• Podržavam
Reactions: Gax
Inter daje 50 milijuna funti za Fabregasa

Cesc Fabregas, 24-godišnji kapetan londonskog Arsenala, trenutačno je nogometaš oko kojeg se najviše lome koplja u Europi i dotični španjolski reprezentativac će sigurno biti zvijezda prijelaznog roka...

Već se dulje vrijeme priča kako je Cesc na sigurnom putu prema svom matičnom klubu, Barceloni, no pitanje je kako će završiti ples milijuna koji trenutačno traje oko njega. Naime, u igru su se uključili mnogi, Milan, Chelsea, Real Madrid i Inter. Ova potonja momčad je otišla korak ispred svih i po navodima talijanskih medija nudi najviše - 50 milijuna engleskih funti.

Dosad su se cifre kretale do 50 milijuna, ali eura, a Inter do novaca misli doći tako što će prodati Wesleya Sneijdera u Premiership (vjerojatno u Chelsea) za 30 milijuna engleskih funti.

Nogometni magazin

Inter daje 50 milijuna funti za Fabregasa

Cesc Fabregas, 24-godišnji kapetan londonskog Arsenala, trenutačno je nogometaš oko kojeg se najviše lome koplja u Europi i dotični španjolski reprezentativac će sigurno biti zvijezda prijelaznog roka...

Već se dulje vrijeme priča kako je Cesc na sigurnom putu prema svom matičnom klubu, Barceloni, no pitanje je kako će završiti ples milijuna koji trenutačno traje oko njega. Naime, u igru su se uključili mnogi, Milan, Chelsea, Real Madrid i Inter. Ova potonja momčad je otišla korak ispred svih i po navodima talijanskih medija nudi najviše - 50 milijuna engleskih funti.

Dosad su se cifre kretale do 50 milijuna, ali eura, a Inter do novaca misli doći tako što će prodati Wesleya Sneijdera u Premiership (vjerojatno u Chelsea) za 30 milijuna engleskih funti.

Nogometni magazin

Super bi došao na sredini, sada jedino koliko je realno da će on doći...

Murinjo nudi Kaku za Maikona

Trener Reala Zoze Murinjo spreman je da ponudi Interu veznog fudbalera Kaku u zamenu za beka Daglasa Maikona.

Murinjo je veliki simpatizer brazilskog beka sa kojim je saradjivao dok je vodio Inter. On je zeleo i prosle godine da angazuje Maikona, ali do dogovora dva kluba nije doslo. Portugalski strucnjak je navodno obavio telefonski razgovor sa trenerom Intera Leonardom, koji je u nacelu pristao na razmenu igraca. Murinjo je odlucio da se odrekne usluga Kake, koji se nije najbolje snasao u "kraljevskom klubu".

Kaka je u Italiju dosao na nagovor Leonarda, koji je nekada bio skaut Milana. Leonardo zeli da srednji red "nero-azura" pojaca Kakom, koji je najvecu slavu stekao igrajuci za Milan. Italijanski mediji tvrde da bi eventualni problem u realizaciji transfera mogao da bude Kaka, koji je i dalje "emotivno vezan" za "roso-nere". Medjutim, i Leonardo je bio vojnik Milana, a onda je odlucio da preuzme Inter.

Japanac zaradio ugovor?

Japanac, Juto Nagatomo, trebalo bi da produži boravak u Interu nakon što je doveden na pozajmicu iz Ćezene.

Navodno je Inter pristao na detalje oko transfera, a Nagatomo bi nastavio karijeru na San Siru ako Inter plati 8,5 miliona evra.

Japanac je proveo drugi deo sezone na pozajmici u milanskom Interu, a trener crno-plavih, Leonardo, želi da zadrži Nagatoma za sezonu 2011/2012 i nadalje.

Kako prenosi "Sankel Sport" Inter je pristao na cenu transfera od 6,5 miliona evra uz naknadnih 2 miliona za otkup ugovora.

U dogovoru se, takođe, pominje buduća saradnja Ćezene i Intera, koji će manjem italijanskom klubu slati mlade igrače na kaljenje.

"Srećan sam što igram u Interu i želim da nastavim da pružam svoj maksimum. Uvek dajem sve od sebe," izjavio je Nagatomo koji je trenutno na Kirin Kupu sa svojom reprezentacijom.

Ovaj levi bek je odigrao 13 mečeva u Seriji A za vicešampiona, a postigao je dva gola.

Leonardo se vraća u PSG?

Iako je predsednik Intera, Masimo Morati, javno podržao trenera rosonera, francuski mediji javljaju da Leonardo pregovara sa Par Sen Žermenom.

Kako javlja “Lekip”, Leonardo je trenutno u Dohi gde pregovara sa novim vlasnikom francuskog kluba PSG. Ipak, navodi se da Leonardo ne pregovara o mestu trenera već o poziciji tehničkog direktora, ulozi koju je obavljao u Milanu pre nego što je promovisan u trenera.

Sadašnji trener francuske ekipeAntoan Kambaure je takođe prisustvovao sastanku, navodi se u francuskim medijima.

Ukoliko se ovi navodi obistine to bi bio Leonardov povratak u PSG za koji je nastupao u sezoni 1996/97.

Inter bi Ramosa za Maikona?

Real Madrid ne odustaje od desnog beka Intera, Maikona, a Moratiju se sviđa Ramos. Trampa na pomolu?

Madriđani i dalje insistiraju na dovođenju Brazilca Maikona. Najveći problem je cena, pošto Morati ne želi da proda Maikona ispod 20 miliona.

Čelnici Reala su ponudili Marsela milanskog klubu, međutim, "interisti" su im odgovorili da ih zanima jedino transfer u koji bi bio uključen Serhio Ramos.

Desni spoljni Reala je baš po ukusu Moratija. Njegova prva želja je i dalje prodaja Maikona za dvadesetak miliona evra, međutim, mogao bi da razmotri opciju u kojoj će u transfer biti uključen Serhio Ramos, prenosi italijanski "Korijere".

Snajder naljutio Moratija?

Predsednik Intera, Masimo Morati, strepi da li će Snajder ostati na San Siru. Nisu mu se svidele poslednje izjave Holanđanina.

Holandski reprezentativac, Vesli Snajder, mogao bi da napusti redove Intera. Čelsi i Mančester su željni da vide Holanđanina u svojim redovima.

"Volim Inter svim srcem, ali samo Bog zna šta će biti sa mojom karijerom", izjavio je Vesli za "Gazetu".

Morati je danas odgovorio na ovakve reči svog fudbalera...

"Tužno je čuti ovakve komentare".

Zatim je predsednik Intera demantovao vest o tome da je razgovarao sa Marselom Bijelsom.

"Nije bilo nikakvih kontakata sa Bijelsom. Ništa nije tačno. Leonardo je odličan trener".

Morati demantovao pregovore sa Bijelsom

Predsednik fudbalera milanskog Intera Masimo Morati demantovao je da pregovara sa argentinskim strucnjakom Marselom Bijelsom o eventualnom preuzimanju ekipe od Brazilca Leonarda, prenose italijanski mediji.

Prema tvrdnjama lista "Gazeta delo sport", Morati je nezadovoljan ucinkom Leonarda u protekloj sezoni, u kojoj je osvojen samo trofej u Kupu Italije, pa razmislja o tome da ga smeni. Prvi na listi kandidata je Marselo Bijelsa, selektor Cilea, koji se pominjao kao kandidat za klupu madridskog Reala.

"Nemam kontakt sa Bijelsom, i ne znam odakle vam takva informacija. Leonardo ostaje nas trener. On je trenutno na odmoru u Brazilu, a sve ostalo su samo spekulacije", rekao je Morati.

Za stratega Intera zainteresovan je Pari Sen Zermen, u kojem je igrao od 1994. do 1997. godine, koji bi Leonarda rado video na mestu sportoskog direktora kluba.

Bijelsa odbio Inter, sad Miha u prvom planu?

Čileanac nije baš oduševljen idejom da sedne na klupu Intera, nova imena isplivala u prvi plan. Jedno od njih je i Siniša Mihajlović.

Priča se prošle godine da je Mihajlović bio želja Masima Moratija, ali da su direktori Intera, pre svih Branka i Paolilo uspeli da dovedu Beniteza.

O tome kakva je greška u pitanju svedočili su rezultati iz prvog dela sezone.

Što se Leonarda, sve je otvoreno, podseća na sapunicu, ali ako Brazilac napusti klupu nakon samo pola godine, šansu bi mogao da dobije srpski trener.

Računa se da on ima naklonost Moratija, ali postoje i drugi kandidati.

Pominje se i Delio Rosi, pa onda Ranijeri, a čini se da je trener Portoa Viljaš Boaš nerealna meta jer ne želi da napusti "zmajeve".

Miha ima ugovor sa Fiorentinom, priča se da će ostati, a sigurno bi bilo zanimljivo videti njegovu odluku ukoliko stigne poziv od kluba u kome je završio igračku karijeru.

Ako ode Leo, ode i Eto?

Iako je najavljivao da ''sto posto'' ostaje na ''Meaci'', kamerunski internacionalac priznao da razmara neke ponude. Razlog - odlazak trenera. Morati kaže da je moguće da sve padne u vodu, jer misli da Leo voli posao trenera.

Sjajni napadač je tokom prošle sezone često izjavljivao da sigurno ostaje, ali sada menja ploču, verovatno zbog Leonardovog odlaska.

''Tačno je da ima nekoliko ponuda z amene. Imam mesec dana da ih razmotrim i da odlučim šta ću da radim. Imam 30 godina, blizu sam ispunjenja velikog ugovora i videćemo da li ostajem ili odlazim'', rekao je Eto i dodao.

''Moj eventualni odlazak nije pokušaj da zaradim 200 ili 300 hiljada više, već želim da budem srećan u gradu i da igram za klub u km ću da uživam'', rekao je on.

Nije otkrio ko je zainteresovan za njega.

Prošle sezone Kamerunac je dao 21 gol na 35 mečeva u Seriji A, plus pet golova u kupu Italije.

Sumnja se da se za njega intersuju premijerligaški klubovi.

''Imam ponude od dobrih klubova'', kratko je rekao Eto.

Dok izvori iz Francuske navode da je prelazak Lea u fotelju PSŽ-a gotova stvar, Masimo Morati kaže da je moguće da do toga ne dođe.

''Možda ima malo vatre i dima, ali možda svari ostanu kakve jesu. Mislim da Leo nije planirao svoju budućnost kao sportski direktor. Treba da sledi svoj san i da radi posao koji ga čini srećnim. Leonardo je bio fer i objasnio nam je situaciju. U redu je da ga guramo ka njegovoj odluci, ali možda se ništa ne desi'', rekao je Morati.

Morati presekao, Miha trener Intera!

Masimo Morati odlučio, i prošlog leta želeo Srbina na mestu trenera, odlučio se pod pritiskom za Beniteza, i pogrešio. Sada ništa ne prepušta slučaju, ako ne bude nekog preokreta, Siniša Mihajlović će u nedelju postati trener Intera.

Poznato je da Morati veoma ceni Mihajlovića koji je po završetku fudbalske karijere u Interu bio pomoćnik Roberta Manćinija.

Nakon Bolonje i Katanije, prošlog leta Srbin je bio u najužoj konkurenciji, čak je Morati bio na ivici da mu pruži šansu, ali je popustio pred uveravanjima da će Benitez biti pravi naslednik Murinja.

Novo leto, prilika da se isprave propusti.

Leonardo odlazi, pokazalo se da je bolji direktor nego trener u prethodne dve godine, pominjan je Bijelsa, ali Južnoamerikanac nije baš oduševljen mogućnošću da radi u Italiji.

U igri su, makar prema medijima bili Delio Rosi i Gasperini, no kako otkriva "Korijere dela Sera" Morati je odlučio, novi trener će biti Siniša Mihajlović.

Ostalo je još da Miha nađe zajednički jezik sa Fiorentinom, koja mu nije ponudila produženje ugovora (aktuelni ističe narednog leta).

Čini se da Mihajlović koji je isticao kao životni cilj klupu Intera neće oklevati, ovo je za njega prilika karijere.

Morati smatra da je Siniša ratnik, da temperamentom ima snage da nadoknadi nedostatak iskustva na klupi velikog kluba. U svakom slučaju, Srbin je blizu promocije...

Morati i Đila o Mihi...

Prvi čovek ''neroazura'' kaže da klub neće dovoditi trenere pod ugovorom, ali ne otkriva da li se nešto dogovorio sa Mihajlovićem. Đilardino ''tipuje'' srpskog trenera kao novog kormilara Intera.

Masimo Morati se odmah po objavi oglasio, rekavši da Inter neće dovoditi trenere pod ugovorom.

''Mihajlović pripada drugom klubu i za sada ne želimo da dovodimo trenere koji imaju važeće ugovore'', objasnio je on i osvrnuo se na pitanje novinara da li će na mesto trenera Delio Rosi ili Đampiero Gasperini.

''Mnogo ste radoznali'', zagonetan je bio Morati.

Napadač Fiorentine, Alberto Đilardino uveren je da će Miha biti novi šef stručnog štaba Intera.

''Mislim da je Inter velika šansa za njega. Spreman je, mislim da tu neće biti problema. Ima sjajan karakter i ličnost. Fiorentina je za njegov razvoj bila itekako važna. Ne znam šta će da se desi. Miha je veliki radnik i sjajan čovek'', rekao je Đilardino.

Ostaje da se vidi, mediji su preneli da će Mihajlović u nedelju preuzeti pomalo uzdrmanu ekipu bivšeg evropskog i aktuelnog svetskog šampiona.

...отићиће и пре него што дође...тако дааа нек се још кали... иначе ће пукне брука бре... ;)

Mislim da je bolje i za njega i za Inter da ostane bar jos jednu sezonu u Fiorentini.

I ja isto mislim da nije najbolje rešenje, u Bolonji i Katanji se zadržao samo jednu sezonu, izgleda da će tako biti i sa Violom...možda Morati planira da ga dovede kao neko prelazno rešenje, pa šta bude, bude...al' za sada je još izgleda sve u domenu nekih spekulacija...

Miha rekao "ne" Interu!

Niko neće u Inter, posle Bijelse i Viljaš Boaša i srpski trener se zahvalio na ponudi. Siniša čovek od reči, zahvalan Fiorentini na prilici koju mu je pružila i držaće reč, ostaje u Toskani.

On se obratio javnosti na zvaničnom sajtu "ljubičastih", rekao da je izabrao Fiorentinu prošle sezone ispred drugih ponuda i da je napravio pravi potez.

"Imam poverenja u rukovodstvo kluba koje mi je pružilo šansu, radi se o ozbiljnim ljudima i ja nameravam dugo godinas da budem trener", objasnio je Srbin.

Drugim rečima, on poštuje dogovor i zna da ceni podršku koju je imao od kluba kada ekipi nije išlo dobro.

Mihajlović ima ugovor do leta 2012. i nameru da ostane u Firenci, iako mu je klupa Intera san.

Inače, javna je tajna da je Inter očekivao da će Mihajlović isposlovati raskid ugovora i da je Morati bio spreman da mu pruži šansu.

Ranije danas i Viljaš Boaš trener Portoa je rekao da nema nameru da preuzme Inter, pa je praktično Deliju Rosiju otvoren put ka klupi. Priča se da će Inter angažovati Italijana, oni koje Morati stvarno želi poput Gvardiole su zauzeti.

U svakom slučaju teško je poverovati da nema pravih kandidata za tako značajnu klupu u italijanskom fudbalu.

Inter - sad Zola prvi pik?

Neki mediji na Apeninima preneli da je Đanfranko Zola među kandidatima za klupu ''neroazura''. Pominje se i Kapelo.

Andre-viljas Boaš je juče odbio da bude novi šef stručnog štaba Intera, Leonardo je otišao u PSŽ, pa se sada sve više spekuliše o imenima novog kormilara nekadašnjeg šampiona Italije.

Marko Branka je sinoć bio u Portugalu na razgovorima sa Viljasom-Boašom, ali od toga neće biti ništa. Inter je hteo i da plati 15 miliona evra za njega, ali je 33-godišnji Portugalac odbacio mogućnost da pređe na ''Meacu''.

Siniša Mihajlović se obavezao Fiorentini na vernost, a očekuje se da Miha u budućnosti sigurno bude trener Intera.

Nešto ranije, Marselo Bijelsa je takođe odbio ponudu da sedne na tu klupu.

Sada ima još nekoliko aktuelnih imena među kojima su Delio Rosi i Đanpjero Gasperini, kao i Fabio Kapelo i Gus Hidink.

Najnovije ime je Đanfranko Zola, koji je vodio Vest Hem, a sada je pomoćnik selektoru Italije do 21 godine, Pjerluiđiju Kaziragiju.

Materaci napustio Inter

Iskusni štoper odlučio da posle deset godina raskine ugovor sa Interom .

Bivši italijanski reprezentativac raskinuo je ugovor sa "nerazurima" posle deset godina provedenih u klubu. Materaci je sa Interom imao ugovor na još godinu dana.

Njegov menadžer Klaudio Vigoreli potvrdio je italijanskoj agenciji ANSA da je 37-godišnji defanzivac odlučio da ode sa "Meaca" i da će najverovatnije igrati još godinu dana u inostranstvu.

On navodno planira da se potom vrati u Inter i školuje za trenera.

Materaci je u Inter došao 2001. godine, a prethodno je igrao za Peruđu, Everton i nekoliko niželigaških italijanskih klubova. Sa "nerazurima" osvojio je Ligu šampiona 2010. godine, pet "skudeta", četiri Kupa, isto toliko Superkupova Italije i titulu klupskog prvaka sveta 2010.

Sa reprezentacijom Italije bio je šampion sveta 2006.

Leo mami Semija ogromnim novcem?

Iako je Masimo Morati ubeđen da će Eto ostati u Interu, nepristojna ponuda Pari Sen Žermena bi mogla da natera Kamerunca da razmisli.

U Parizu bi da ožive Žorža Veu, i to u liku Semija Etoa.

Poslednji slavni dani Parižana vezani su za prvu polovinu devedesetih kada je Liberijac predvodio napad "svetaca".

Arapski vlasnici ne žale novac da vrate takvu euforiju u "grad svetlosti", angažovali su Leonarda kao direktora, a doskorašnji trener Intera bi da reši pitanje golova dovođenjem Etoa.

Nedavno je Kamerunac izjavio da bi se oprobao u Engleskoj, ali ako je istina da mu PSŽ nusi 15 miliona evra po godini, sigurno da bi razmislio o odlasku u Ligu 1.

Back