FC INTER BAKU :D

нишлија 1986 д/с

Primećen član
Banovan
Poruka
592
IME: Inter Baku Football CLub
NADIMAK: Bankers
OSNOVAN: 14 March 1997
STADION: Ground Shafa Stadium
(Capacity: 15,055)
DIREKTOR: Georgi Nikolov
TRENER: Valentin Hodukin
NAJVECI USPEH: Osvajac Azerbejdjanske premijer lige u sezoni 2007/2008
NAJVECI NEUSPEH: Samo 1:1 sa Partizanom u 2 kolu kvalifikacija za LS
BOJE TIMA: Plavo bela

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ISTORIJA

Iner Baku "fudbalski klub osnovan je 1997 godine,ali u pocetku je imao drugo ime,naime te godine Kanzaski univerzitet-prvi privatni univerzitet u Azerbejdzanu,napravio je klub sa istim imenom kao i univerzitet,i pridruzio se amaterskoj ligi Azerbejdzana.U toj ligi je igrao 2 godine,da bi u sezoni 1999/2000 FC Kanzaski univerzitet poceo da igra u Azerbejdzanskoj Premijer ligi i zauzeo je 11 mesto.Naredne godine Inter je zavrsio na 7 mestu(sezona 2000/2001) a na 3 mestu(sezona 2003/2004).Bas u toj zezoni FC Inter Baku je prvi put izasao na evropsku scenu,zaigravsi u Intertoto kupu
Prvu evropsku utakmicu FC Inter Baku je igrao sa SC Bregenzom iz Austrije,rezultat
prve utakmice je bio 3:0 za Inter,pa su drugu utakmicu dobili rutinski sa 1:0,u sledem
kolu Intertoto kupa,Inter je izgubio 3:0 od Finskog Tampere Junajteda,drugu utakmicu je dobilo sa 1:0 ali to nije bilo dovoljno za prolazak u 3 rudu Intertoto kupa.
U leto 2004 klub i zvanizno dobija ime "Inter Baku Profesionalni Klub" ali se kasnije ipak promenilo ime u "Inter Profesionalni klub" i pod tim imenom klub je sezonu 2004/2005
zavrsio na 7 mestu,sledece 2 godine klub zavrsava na 4 mestu.
Najuspesnija sezona za njih je bila 2007/2008 kada su osvojili Azerbejdzansku Premijer ligu,i samim tim stekli pravo na ucesce u kvalifikacijama za Ligu sampiona 2008 godine!
U prvom kolu kvalifikacija su igrali sa Makedonskim sampionom FC Rabotnickim,u prvoj utakmici u Azerbejdzanu bilo je 0:0,ali u Makedoniji je bilo 1:1 i Inter je prosao zahvaljujuci golu u gostima.
Prepreka u 2 kolu kvalifikacija je "evropski Partizan",u prvom mecu u Azerbejdzanu Inter je izvukao mrsavih 1:1,moglo je tu da bude i 4:1 za Inter ali ipak je golman Partizana uspeo nekim cudom da spase svoj gol,a i Sikim je izaso iz igre u prvom poluvremenu pa se tako i nije moglo stici to neke osetljivije prednosti,sve u svemu revans je 6 avgusta na stadionu JNA,videcemo da li ce Inter uspeti da zabelezi najveci uspeh
u svom kratkoj ali uspesnoj istoriji!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TRENUTNI TIM

1 GK Wilson Junior
2 DF Shahriyar Rahimov
4 DF Danildo Accioly
5 DF Milan Zagorac
6 DF Aliyar Ismailov
7 MF Mahmud Gurbanov
8 MF Valentin Belkevich
9 DF Samir Abbasov
10 MF Emin Imamaliyev
11 MF Asif Mamedov
12 DF Khayal Mustafayev
13 MF Branislav Chervenka
14 DF Petar Zlatinov
15 DF Vladimir Levin
16 MF Marko Petric
17 MF Elvin Mamedov
18 MF Goran Arnaut
19 FW Roman Guello
20 FW Khagani Mamedov
22 FW Walter Guglemone
23 MF Oleg Schischkin
25 MF Javid Huseynov
42 GK Elkhan Hasanov
88 GK Svilen Simeonov

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DOSLI SU U SEZONI 2008/2009

MF Valentin Belkevich (iz FC Dynamo Kyiv)
GK Wilson Junior (iz Naval)
FW Asif Mamedov (iz Standard Baku)
DF Danildo Accioly (iz C.D. Santa Clara)
DF Marko Petric (iz K.F.C. V.W. Hamme)
MF Oleg Schischkin (iz FC Avangard Kursk)

OTISLI SU U SEZONI 2008/2009

GK Jahangir Hasanzade (u FK Qäbälä)
DF Ruslan Abbasov (u Neftchi Baku PFC)
MF Nizami Hajiyev (u Standard Baku)
DF Ramil Agaev (kao slobodan igrac)
MF Andrius Gedgaudas (kao slobodan igrac)
MF Tomas Ražanauskas (kao slobodan igrac)
FW Georgi Vladimirov (kao slobodan igrac)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poslednja izmena:
A sada u slici:

Prilozi

• 3070.gif
    3070.gif
    3,9 KB · Pregleda: 55
  • 3072.gif
    3072.gif
    16,2 KB · Pregleda: 2
  • 703794_mediumsquare.jpg
    703794_mediumsquare.jpg
    19,6 KB · Pregleda: 3
Sto, malo zdravog navijckog prepucavanja nije na odmet. Na stranu moja navijacka opredeljenost, ovaj topic mu je u stvari dobra ideja. Naravno, ako je i on to shvatio kao malo zdravog navijackog prepucavanja.

Jeb*te trudio sam se 2 sata da prevedem ovaj tekst i da nadjem sve
posto dugo godina pratim Azerbejdzansku ligu:D,mislim da ima puno onih
na krstarici koji isto kao ja prate i interesuju se za razvoj Azerbejdzanskog fudbala:D
pa reko malo da diskutujemo o klubu,ligi :D,ipak je to postala jedna od jacih liga
u evropi,dosta se ulaze dosta je krenulo na bolje,ipak to je moje misljenje hteo
bi da cujem i vasa misljenja:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Jel stvarno pitas?
Dali su go u 3 minutu jedna odbijanka(citaj sreca) i prvo poluvreme jedva zavrsise,a drugo poluvreme centar nisu presli,njihov golman je odbranio 6 stopostotne prilike u drugom poluvremenu,ne zato sto je dobar golman nego zato sto u Azerbejdzanu jos nisu dosli
do suta na go,i tako samo ih je bo(g)zovic spasao bruke,a mogo je Inter 4 komada da
im da!

ova tema podrazumeva da ostavite i navijavijacke pesme FC INTERA BAKU,
evo danas na primer je izaslo nekoliko novih pesama(car je naveo jednu :D)
Danas je u toku utakmice negde u 50 minutu pocela da se peva nova pesma
a ona nije imala pre svega karaktera da podrzi svoj klub(kao sto je car napisao)
nego se odnosila na igrace i na "evropski partizan",posto sam bio na drugom kraju
tribine sa neshom i njegovim dedom(ustanovljeno je da je njegov deda za vreme nemacke okupacije pobego u Azerbejdzan i igrao za klub od koga je nastao Inter baku)nisam bas najbolje razumeo poruku pesme a ona ide ovako

"MI SMO ZA VAS,MI SMO ZA VAS LIGA SAMPIONA,LIGA SAMPIONA LIGA SAMPIONA,NANANANANANANNA LIGA SAMPIONA,LIGA SAMPIONA"

Vrlo dobro znam zasto je otvoren, ali od te zamisli nece biti nista.
Ili ce se diskutovati o klubu, ako neko ima sta da kaze, ili se nece diskutovati.

Inace njihov trener Ukrainac je imao velikih problema pre mesec dana cak je teo da da ostavku,zato sto su nezadovoljni novinari posle remija sa rabotnickim 0:0,osuli paljbu po njemu i on je rekao da ako se to nastavi zauvek napustiti klub,sta mislite o tom potezu zelim vase misljenje da cujem:D(care pomozi da mi jeka ne ugasi temu :D)

Interovi navijaci razocarani gestom grobara koji su izbojkotovali utakmicu i nisu dosli na gostovanje, tako da su resili da ni oni ne odu u BG...
Kazu nema potrebe ionako idu dalje...
Ko ne veruje neka pogleda na njihovom forumu... :mrgreen:

A to moze i da se pogleda na JF forumu...i pre prve utakmice su rekli da nece doci....
@Vlado ti si se zesce razboleo...Neshvatam tvoje hvaljenje sto MI nismo otisli na tekmu....a sta milis jel bilo pokusaja da se ide???Necu da se bzv raspravljam ali smiri se malo....

Back