FC Barcelona

Istorija - Mesi i zvanično "nasledio" Đokovića!

Nagradu Laureus za najboljeg sportistu godine, za 2019. podelili su Luis Hamilton i Lionel Mesi!

Kako je upravo objavljeno, ove godine Hamilton i Mesi dele prestižnu nagradu, a verovali ili ne, Argentinac je prvi fudbaler u istoriji koji je osvojio Laureus.



Šestostruki prvak formule 1 i kapiten Barselone osvojili su jednak broj bodova u glasanju i zasluženo podelili prestižnu nagradu.

Podsetićemo, ova nagrada se dodeljuje od 2000. godine, a najviše puta osvojio ju je Rodžer Federer, čak šest.

Naš Novak Đoković je u četiri navrata bio najbolji na svetu, 2012, 2015, 2016. i 2019. godine.
 
Rat se nastavlja, Mesi vs Abidal, druga runda!

Pre par dana je Leo Mesi dao intervju za katalonski "Mundo Deportivo" u kome je pričao o želji da ostane u Barselonim, ali i da ponovo igra sa Nejmarom.

"Sjajno mi je ovde, ali mi mnogo nedostaje kuća, moja zemlja, moj Rozario", uplašio je navijače Barselone Leo Mesi.

Ali, ima nameru da završi karijeru u Barseloni, na leto međutim i klauzulu da ode bez obeštećenja.

On je pojasnio sukob sa svojim direktorom i bivšim saigračem Abidalom koji je kroz redove optužio svlalčionicu da je minirala bivšeg trenera Valverdea.

"Neka Abidal kaže ko je to uradio, neka kaže imena", oštro je odgovorio Mesi.

Pojasnio je reakciju.

"Morao sam da se oglasim, jer sam osećao da direktor misli i na mene i na saigrače. Voleli smo Valverdea, sjajan je čovek i trener, niko ne bi pomislio da uradi bilo šta protiv njega, osećao sam se kao da nas optužuju bez razloga", kaže Mesi.

Ali, Abidal ne odustaje.

Na jučerašnjoj promociji Danca Brajtvajta koji je otkupljen od Leganjesa, tačnije za njega je plaćena klauzula, Francuz je rekao nešto što pokazuje da rat nije završen.

"Nadam se da su neki u ovom klubu naučili da se interni problemi rešavaju unutar same Barse, a ne po medijima", rekao je Francuz i jasno je bilo da misli na Mesija.

Ovo će sigurno podići novu buzu u Barseloni, a ulog je veći od sukoba direktora i najboljeg igrača, priča se da se iza svega krije kampanja za predsedničke izbore i namera kandidata Viktora Fonta da umesto Abidala, ako pobedi, u klub vrati legendarnog Ćavija kao direktora.
 
Originalno! Mesi ga zagrlio, evo šta će uraditi sa dresom!

Danac koji je stigao van prelaznog roka kao zamena za povređenog Luisa Suareza je debitovao, dvadesetak minuta pre kraja predstavio se publici na "Kamp Nou".

Naravno, meč je magijom Lea Mesija rešen mnogo pre toga. Brajtvajt nije puno čekao na aplauze, protutnjao je po levom strani i asistirao za četvrti gol Leu Mesiju.

Argentinac je odmah potrčao u zagrljaj novom klupskom drugu, koji je takođe šutirao posle čega se i Melo upisao u strelce.

"Uradio je mnogo više od onoga što smo očekivali", komentarisao je Kike Setijen nakon utakmice rolu novog pojačanja koga su mnogi dočekali sa sumnjom.

"Šta je sledeće? Planiram da ne perem ovaj dres, jer me je Mesi zagrlio", nasmejao je novinare Danac koji nema pravo nastupa u Ligi šampiona u Napulju, ali će biti u konkurenciji za tim narednog vikenda kada se igra "El Klasiko".
 
Nije samo Real u problemu, Barsa bez Španca u LŠ i "El Klasiku"!

Pisali smo, Eden Azar je najverovatnije završio sezonu, vratio se na teren nedavno, nastupio na dva susreta i ponovo se povredio, u pitanju je fraktura članka, čeka ga duža pauza.

Sada je i Barsa obelodanila da je u problemu, Serhi Roberto je van stroja zbog povrede i tri do četiri nedelje će mu biti potrebne da se vrati na teren.

To znači da će propustiti duel sa Napolijem u Ligi šampiona naredne nedelje, kao i "El Klasiko", koji se igra narednog vikenda.

Pod znakom pitanja je i njegov nastup protiv Napolija u revanš meču, 18. marta u Barseloni.

Kike Setijen je već odabrao spisak putnika za meč na stadionu "San Paolu" u Napulju (utorak, 21h), na njemu se nalazi i Martin Brajtvajt, koji nije čak ni registrovan za elitno takmičenje.

Ter Štegen, Semedo, Pike, Rakitić, Buskets, Artur, Mesi, Neto, Lengle, Grizman, Brajtvajt, De Jong, Vidal, Umtiti, Injaki Penja, Riki Puig, Kolado, Ansu Fati, Arauho, Akieme

Van stroja su zbog povreda i Suarez, Usman Dembele i Đordi Alba.
 
Mesi u Italiji - samo jedna pobeda i samo dva gola...

Barselona večeras gostuje Napoliju na San Paolu, a u centru pažnje je Lionel Mesi.

Ako nekoga porede sa Maradonom, onda je to Mesi, ako negde vide Maradonu kao boga, onda je to u Napulju. Stoga, nije ni čudo što su večeras sve oči uprte u Lea Mesija.

Ipak, njegova statistika protiv italijanskih timova, na gostovanjima, nije obećavajuća. Naprotiv, razočaravajuća je, jer je Mesi postigao samo dva gola u Italiji i zabeležio samo jednu pobedu. U oba slučaja, to je učinio na San Siru, na kome je postigao oba pogotka, uz jednu pobedu od 3:2 i remi od 1:1 i to još 2011. i 2013. godine.

Barsa je u eri Lea Mesija igrala 15 utakmica u Italiji, ima četiri pobede, šest remija i pet poraza, a sa njim na terenu ima još lošiji skor - 1-5-4.

Verovali ili ne, Barsa je bolje prolazila bez Mesija, kao na primer jesenas kada je golovima Karlesa Pereza i Ansua Fatija slavila protiv Intera rezultatom 2:1.

Neki od rezultata u Italiji koje izdvajamo jesu najbolniji porazi od Rome 2018. godine (3:0), Juventusa sezonu pre (3:0), te onaj od Murinjovog Intera 2010. kada je bilo 3:1, u osmini finala 2013. bio je bolji i Milan 2:0...
 
Otkriveno! Kako je "propao" Osman Dembele!

Nova povreda, novih šest meseci odsustva za Osmana Dembelea. U Barsi su očajni, plaćen je bogatstvo, njegov talenat se ne dovodi u pitanju, međutim, jasno je da postoje problemi. Klub je probao da ga proda, čak uključi u trampu za Nejmara, iako je Valverde bio protiv.

Sada su propale šanse da Dembele zaigra na EP 2020. što će mu dodatno smanjiti cenu.

Ali, L'Ekip se prisetio Dembeleovih igara u dva prethodna kluba, Renu i Dortmundu. Za razliku od Barselone nikada nije bio povređen, iako je Tuhel sa njim radio napornije i teže nego sa ostalim igračima.

Tačno je da je Dembele svojeglav, da ne živi sportski, ali je te navike počeo da ispravlja tokom ove sezone, a priča se da su i u Borusiji imali istih problema sa sjajnim napadačem.

Ovo je nešto drugo, što se ne može podvesti samo pod njegovu odgovornost.

Recimo prošle godine je Dembele živeo sa najboljim prijateljem Mustafom Dijatom i ujakom, sada je menadžer Sisoko sa njim često u Barseloni i naterao ga je da se promeni, da leže na vreme i ne kasni na treninge.

Kažu da je pod strožim režimom, ali povrede su se nastavile. On je tri puta bio povređen pre nego što je završio sezonu, ukupno je od dolaska 2017. devet puta bio van stroja.

Entoni Adebo, kuvar koga su angažoval kaže da se sada Dembele mnogo zdravije hrani, nema više gaziranih pića, noćnog igranja Sonija.

Sprovedene su analize, lečio se na klinici u Dohi, otkriveno je da je Barsin stil treninga u direktnoj suprotnosti sa njegovom eksplozivnošću.

Šta to znači?

Naime, Dembele samo 20% treninga provede u sprintu, dok taj broj skače na 90% na utakmici. To navodno izaziva stres mišića, od njega se traži napor kakav nema na treningu.

Neverovatno je da je Dembele u Renu odigrao 29 mečeva u sezoni, u Dortmundu 47 od 49. U prvoj sezoni u Barsi samo 40%, druga je bila i najbolja 70%, a u ovoj samo devet utakmica.

U L'Ekipu navode da su u Barseloni svesni problema, da su kontaktirali Dortmund, da su im Nemci rekli da su previše forsirali oporavak igrača, da on treba postepeno da se razvija i da je žrtva "ranog ubacivanja", odnosno previše mečeva, ali ga je Barsa toliko platila da je morala odmah da ga baci u vatru.

To se odrazilo, uz nesportski život i sada tri godine kasnije plaćaju cenu.
 
Žestoka rasprava na treningu Barse, Setijen morao da "interveniše"?!

Gotovo da nema dana da ne ispliva neki novi problem unutar Barselone, pa je tako i danas.

Nakon što je u ponedeljak izašao video sa transkriptom niza psovki na račun igrača tokom El Klasika u režiji pomoćnog trenera Edera Sarabije, katalonski mediji otkrivaju dalje detalje.

Navodno, ESPN tvrdi da je kapiten Leo Mesi pre nekoliko dana imao žustru raspravu s temperamentnim pomoćnikom Kikea Setijena, Ederom Sarabijom!

Leo je navodno nakon toga Setijenu otvoreno rekao šta misli o Sarabiji, a to je da se igračima ne sviđa način na koji komunicira sa njima.

Uprkos svom burnom temperamentu, Sarabija do sada nikada nije imao problema kao Setijenov pomoćnik, ali je Barsina svlačionica ipak skup zvezda i jednostavno, od njega se očekuje da se prilagodi.

Igrači Sarabiju zameraju najviše prekomernu upotrebu psovki u svom rečniku, koje je i ceo svet video dokaze u snimcima sa El Klasika. Kike Setijen je opet morao da interveniše i da smiruje strasti, pošto je on daleko mirniji tip i bliži sa igračima.

Treba istaći i to da je Kike Setijen odmah na početku svog mandata, igračima predočio da je Sarabija po prirodi strastven i nervozan, ali da svojim temperamentom budi vatru u igračima.

Za sada, taj recept ne funkcioniše, a sačekaćemo da vidimo kako će se dalje ophoditi prema igračima i da li će Barsa uspeti da prevaziđe evidentnu krizu.
 
Nova nevolja za Barsu - preseo mu karting, presudio Mesi?

Nevolja za nevoljom u Barseloni nakon poraza u El Klasiku.

Sada je u javnosti izašla informacija da se Firpo Žunior našao na udaru Kikea Setijena, ali i Lea Mesija koji su mu zamerili jer je vozio trke kartinga što je izričito zabranjeno tokom sezone po klupskim pravilima.

I ne samo to, Španac poreklom sa Dominikane se tom prilikom i povredio, pa je morao da nosi bandažer na ruci protiv Napolija što je dodatno razljutiljo ljude u klubu.

Upravo zbog toga Firpo nije bio u stratnih 11 protiv Reala iako je trebalo da zameni nedovoljno oporavljenog Đordija Albu.

Mesi mu nije oprostio ni "ružnu prošlost", Firpo je na svom Tviteru pre nekoliko godina javno kritikovao i vređao Argentinca što je podiglo buru i prilikom dolaska beka iz Betisa.

Izgleda da su mu dani odbrojani...
 
Nova povreda u Barsi, Setijen čeka Napoli sa 13 igrača!?

Barsa sutra igra još jedan važan meč, na "Kamp Nou" stiže ove sezone jako nezgodni Real Sosijedad.

Susret je zakazan za subotu od 18:30h, a Kike Setijen je objavio i na koje igrače računa za pomenuti duel.

Naime, na spisku nema Artura Mela, razlog je povreda.

Kako stoji na sajtu kluba, Brazilac ima problem sa člankom i moraće na pauzu.

Iz kluba nisu precizirali koliko će odsustvovati, ali su zato španski mediji došli do detalja.

"As" tvrdi da je u pitanju povreda drugog stepena desnog članka, koja je nastala tokom treninga u četvrtak.

Za oporavak od ovakve povrede je potrebno dve do tri nedelje, ali još uvek nije utvrđeno da li je sve sa hrskavicom u redu, ako testovi budu pokazali da i tu ima problema, Artura bi mogla da čeka daleko duža pauza.

Zato su iz Barselone odlučili da Brazilca ostave u rukama hirurga Ramona Kugata, koji će pokušati šok terapijom da skrati period potreban za oporavak od ovakve povrede.

Lionel Mesi Artur Melo Arturo Vidal Barselona

U klubu se nadaju da bi sa određenim tretmanom Artur Melo mogao na teren već za desetak dana, što bi mu omogućilo da bude spreman za revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Napolija, na "San Paolu" je bilo 1:1.

Problem za Barsu je taj što su Dembele i Suarez takođe povređeni, Buskets i Vidal odrađuju suspenzije, dok Brajtvajt nije registrovan za Ligu šampiona, kako je kasno stigao u klub.

Pod znakom pitanja je i nastup Serhija Roberta, pa bi Setijen za duel sa Napolitancima mogao da ima samo 13 igrača iz prvog tima na raspolaganju.

Što se tiče duela za vikend protiv Sosijedada, trener katalonskog kluba računa na ovih 18 igrača.

Ter Štegen, N. Semedo, Pike, Rakitić, Buskets, Mesi, Neto, Lengle, Grizman, Đordi Alba, Brajtvajt, F. de Jong, Vidal, Umtiti, Žunior Firpo, Riki Puig, Goljado i Ansu Fati.
 
Barsin posao od 30 miliona, bolji je i od Sanča?!

Kao što možda znate, Barselona je zimus završila transfer fudbalera Brage, ali će on stupiti na snagu 1. jula ove godine.

U pitanju je desno krilo Brage, Trinkao, koji polako, ali sigurno opravdava zbog čega je Barselona odlučila da plati 31 milion evra za njegov transfer.

Od trenutka kada je ozvaničeno da će biti novi igrač Barselone, Trinkao kao da je dobio dodatni motiv.

Odigrao je devet utakmica, postigao je pet golova i dodao tri asistencije, ali to nije sve. Kompletirao je čak 28 uspešnih driblinga, stvorio je svojim saigračima 17 prilika i još 6 zicera, i imao 18 udaraca ka golu.

Prema pojedinim ocenama, kada se statistički uzme u obzir, Trinkao je najbolje ocenjeni igrač Evrope (U20), čak i ispred Džejdona Sanča.

On je ocenjen sa čak 7,74 za sve što je uradio ove sezone, dok je drugi Sančo sa 6,54, što ipak pokazuje da je statistika kao bikini... pre svega, Trinkau je ovo prva sezona u profesionalnom fudbalu, a i igra u Ligi Primeiri, koja je po kvalitetu ispod najjačih liga Evrope...

Bilo kako bilo, katalonski mediji zadovoljno prenose da je Barsa dovela potencijalnu zvezdu u usponu, o kojoj još uvek niko ne priča.
 
Definicija sigurice - 25 godina, 20 pobeda u nizu, Barso - moraš!

Fudbaleri Barselone od 18.30 dočekuju neugodni Real Sosijedad u 27. kolu La Lige i moraju da pobede, kako znaju i umeju, za mir u kući i nastavak tradicije.

Verovali ili ne, Barselona još od ere Johana Krojfa, od 1995. godine, nije izgubila od Real Sosijedada na svom stadionu, tačnije ima 20 pobeda u nizu nad današnjim rivalom kao domaćin!

Bilo u La Ligi, ili Kupu kralja, Barselona na svom stadionu redovno "praši" Real Sosijedad, koji danas u goste dolazi sa šest pobeda u nizu u svim takmičenjima.

Kike Setijen je danas odlučio da izvede konačno sastav u formaciji 4-3-3, što znači da će po prvi put starter biti Martin Brajtvajt, uz Lea Mesija i Grizmana.

Arturo Vidal i Samjuel Umtiti su na poštedi, a menjaju ih Ivan Rakitić i Klemen Lengle.


S druge strane, raspucani i raspoloženi Sosijedad, u Barsu je stigao posle plasmana u finale Kupa kralja, tako da se danas očekuje pravi spektakl.
 
Da li VAR "voli" Barselonu?

Barselona se vratila na vrh Primere zahvaljujući minimalcu protiv Real Sosijedada. Gol odluke je postigao Mesi iz penala posle dosta diskutabilne odluke VAR-a da je Norman igrao rukom, čini se da je ipak rame bilo u pitanju.

Nije VAR uvek bio "naklonjen" Kataloncima.

U meču protiv Valensije gol Gameira je bio poništen, ali je onda uz video pomoć gol Francuza ipak bio regularan. Granada je slavila krajem septembra 2:0 na domaćem terenu protiv Barse, penal za drugi gol je dosuđen posle pregleda VAR-a. Vidal je igrao rukom, Vadiljo overio pobedu domaćina.

Na meču u novembru. Barsa je izgubila sa 3:1 od strane Levantea. Katalonci su poveli iz penala preko Mesija, ali je Grizman uposlio Semeda iz ofsajd pozicije, kasnije je bek osvojio penal za svog kapitena. U istom meču, Mesiju je poništen gol. Ovog puta VAR je ustanovi ofsajd Grizmana, koji je bio asistent.

Grizman


Barsa je osetila i nepravdu, posebno je interesantan prvi meč sa Real Sosijedadom u sezoni (2:2). Na samom kraju utakmice Pike pada posle duela sa Ljorenteom, ali bez penala. Igrači Barse su bili besni.

Prvi "El Klasiko" se završio 0:0. Može se reči da je na "Nou Kampu" domaćima dobro poslužio VAR. Prvo je duel sunarodnika Lenglea i Varana proglašen legitimnim, Madriđani su vapili za penalom. Kasnije na istoj utakmici poništen je gol Bejla, Mendi asistent je bio u ofsajdu.

I onda imali smo susrete u polufinalu Superkupa Španije sa Atletiko Madridom.

Pri rezultatu 1:1 Mesiju je poništen gol zbog igranja rukom, da bi kasnije gol Pikea za vođstvo Katalonaca bio poništen. Gledanjem snimka utvrđen je ofsajd Vidala, bukvalno milimetarski. Kasnije su "jorgandžije" dobili meč i eliminisali Barsu iz takmičenja što je doneo i Valveredov otkaz.

Do kraja prvenstva Barsa ima još 11 utakmica, Real jednu više. Deluje da će VAR igrati bitnu ulogu u trci za šampiona Primere.
 
Uskoro novi potpis na Nou Kampu, ništa od Mesijevog "veta"?

I pored glasina da Leo Mesi nije naročito oduševljen činjenicom da je Mark-Andre ter Štegen na golu Barselone, katalonski Sport prenosi da je klup spremio novi ugovor za 27-godišnjeg čuvara mreže.

Ter Štegenov ugovor sa Barsom ističe 2022. godine, pa je oko na Nemca bacio i Čelsi koji očajnički želi da pronađe zamenu za Kepu koji ne blista u Londonu.

Čelnici "blaugrane" su već obavili nekoliko razgovora sa Nemcem, ali trenutno najveću prepreku predstavljaju finansijski zahtevi golmana.

Reprezentativac Nemačke želi da postane jedan od najplaćenijih igrača u klubu, pa ostaje da se sačeka odgovor Barse na takav zahtev.

Ter Stegen velika


Mnogi smatraju da je uz Mesija, Ter Štegen trenutno najbolji fudbaler Barselone i da zaslužuje novi ugovor koji bi, prema nekim navodima, trebalo da traje do leta 2024. godine.
 
Naklon za Mesija! Lojalnost prema učitelju, izvući će ga iz zatvora!

Lojalnost nema cenu.

Prema izveštajima iz Južne Amerike, Leo Mesi čini sve da svog nekadašnjeg saigrača i idola Ronaldinja izvuče iz zatvora.

Naime, on je angažovao advokate i spreman je da plati četiri miliona evra kako bi Dinjo bio pušten iz zatvora u Paragvaju. Brazilac je zbog falsifikovanog pasoša ove zemlje u pritvoru u Asunsionu, nema sredstva, tačnije Brazil ih je zaplenio da pruži garancije ili angažuje vrhunske advokate da neće pobeći i biti nedostupan organima u Paragvaju.

Umešao se Mesi, platiće i dugove, kao i sudske troškove, angažovao je advokate koji će izdejstvovati puštanje Ronaldinja da se brani sa slobode.

Slavni fudbaler je dobro u pritvoru, procurele su i slike, a upravnik zatvora kaže da je Dinjo uvek nasmejan i da se dobro oseća, kao i da nema nikakvih problema.

Ipak, sve to deluje tužno, a Mesiju svaka čast, ovo je potez za divljenje!
 
Nova glupost Dembelea, prevazišao je sve granice!

Osman Dembele je, izračunali su statističari, zbog povreda proveo 504 dana van stroja od kako je stigao u Barselonu, ali to nije najgore od svega.

Njegovo ponašanje, odnosno neprofesionalnost prevazilazi sve granice, a verovali ili ne, uspeo je da ponovi po ko zna koji put istu glupost.

Poznat je po tome da redovno kasni na klupske dužnosti, ali sada je učinio još goru stvar - uopšte se nije pojavio, i to na pregledima zbog povrede!

Kako je saznao ESPN iz bliskih izvora, Dembele je imao zakazani pregled kod klupskih lekara, kako bi procenili kako teče oporavak od povrede, ali Francuz uopšte nije došao, niti se ikome javio, što znači da je najverovatnije zaboravio?!

Kao što rekosmo, ovo nije prvi put da Dembele napravi neku glupost, svojevremeno je isto bez dozvole kluba nakon jedne povrede otputovao u domovinu, a tada su klupski lekari čak došli do njegovog kućnog praga, ali on nije bio tu.

Ni ne čudi što se baš danas pojavila informacija da je Barsa spremna da ga proda za duplo manje novca nego što je platila da ga dovede, više o tome čitajte OVDE...
 
"Problem" u Barsi, šta je Mesi rekao Destu?

Seržinjo Dest je novo pojačanje Barselone.

Amerikanac je stigao iz Ajaksa, bek je već i debitovao na meču protiv Sevilje - jasno da će biti dobra akvizicija zbog mogućnosti da nastupi kraj obe aut-linije.

Portal Gol je imao razgovor sa Amerikanacem, nezaobilazno je pitanje o Mesiju to jest kako je prošao prvi susret sa kapitenom Barse. Iskočio je omanji problem u komunikaciji.

"Mesi ne priča engleski, ali je bilo posebno upoznati ga. Da budem iskren, ne znam šta mi je rekao, ali obojica smo se smejali, tako da sve je u redu. Zar ne?", izjavio je Dest.

Videćemo kako će sarađivati na terenu, mada fudbal jeste univerzalni jezik.
 
Barsa, ipak, ima novu "devetku" i sprdnja može da počne!

Barselona je proćerdala finiš prelaznog roka i pokazala da je definitivno najsmešnija, uz Mančester Junajted, ovog leta.

Katalonci su danas morali da prijave nove brojeve, nadali su se da će Erik Garsija i Memfis Depaj da stignu u pet do 12 i da zauzmu preostale brojeve 4 i 9, ali to nije bio slučaj.

Katalonci su danas potvrdili da je Martin Brajtvajt nova "devetka", pošto je do sada nosio broj 19. Ronald Arauho je uzeo Rakitićevu "četvorku", a Riki Puđ 12 koji je do danas pripadao Rafinji.

Društvenim mrežama već kruže fore na račun Barsinog trija sa brojevima 9, 10 i 11, svi znamo da su to nekad bili Luis Suarez, Leo Mesi i Nejmar, a danas su uz Argentinca - Brajtvajt i Dembele.

Sve u svemu, Barsina čuvena "devetka", posle Etoa, Ibrahimovića, Krkića i Aleksisa Sančeza, ima novog vlasnika.

Tu je naravno i neizostavno poređenje sa legendarnim Ronaldom, koji je u sezoni 1996/97 nosio broj 9...

Danac, naravno, nije kriv što je predmet sprdnje, ali će svakako igrati pod dodatnim pritiskom ove sezone...
 
Gotovo, napravljen prvi korak ka prekopotrebnoj promeni u Barseloni!

1602077838134.png


Kako je i zvanično potvređno, sakupljen je dovoljan broj potpisa za izglasavanje nepoverenju upravi Barselone.

Sakupljeno je preko 20 hiljada glasova, koju su bili prebrojavani i verifikovani, sada je utvređno da ima preko 16,250 potpisa, što je dovoljno da se nastavi sa čitavim procesom, na redu je drugi krug.

Kao što smo pisali, taj drugi deo je praktično i lakši, od 140 hiljada navijača "vlasnika" potrebno je 10% glasova, a da od tog broja dve trećine bude protiv sadašenje uprave i predsednik katalonskog kluba Đosep Marija Bartomeu će završiti svoje na čelu kluba sa "Kamp Noua".

Barsa je tokom leta doživela potpuni krah, ostali su bez trofeja, doživeli su i blamantan poraz u Ligi šampiona od minhenskog Bajerna.

Malo je nedostajalo i da Lionel Mesi napusti klub, Argentinac je ostao, ali su igrači poput Luisa Suareza, Ivana Rakitić i Artura Vidala pušteni za "siću", kako bi se rasteretio budžet kluba.

Predsedniku Barselone se zamera na brojnim stvarima, potrošio je verovatno i preko milijardu evra na pojačanja, često je imao potpune promašaje, a pritom je i čuvena "La Masija" ostala zapostavljena, pa je jasno da je pred klubom sa "Kamp Noua" izuzetno važan i težak period.
 

Back
Top