FC Barcelona

Flamini je posle starta gladijatorski pozdravljao igrace...a kao start na loptu...da be...cuo si sudiju Karadzica koji je reko sta je ima...direktan crveni...isto tako je reko posle oba picvajza Gatuza...ako se ti razumes bolje od Karadzica daj da te predlozimo da budes tatko tamo na sudije...

Pa morao je da ''diže'' publiku, inače, vidi se da je išao na loptu, al' to je bio start sa dve noge, i trebalo je da bude crveni.

- Zuti karton je zuti karton a to da li je prvi ili drugi potpuno je svejedno. Ista je boja u pitanju i pokazuje se za iste, u sirem smislu, prekrsaje (odugovlacenje, simuliranje, krljanje protivnika i ispucavanje lopte posto je igra prekinuta od strane sudije). Isti kriterijum vazi (i treba da vazi) i za prvi i za drugi zuti. Za to sto je van Persi uradio predvidja se zuti karton i, tehnicki, sudija tu nije ucinio nista lose. E sad, da li je onaj ko je pisao to pravilo razmisljao o tome da li igrac moze cuti sudijsku pistaljku pored 90 i vise hiljada ljudi . . . to je vec drugo pitanje i tu lezi problem (ako ga uopste ima), a ne u sudiji.
- Dalje, ni po cemu prikazanom Arsenal nije zasluzio da prodje dalje. Van Persi nije iskljucen u 6. nego 56.minutu tako da izgovora za 0 (i slovima: nula) suteva ka golu nema. Plus, iskljucen je igrac koji gotovo i da nema defanzivnih zadataka (posto je napadac, jel), tako da ni 2 potom primljena gola ne idu na dusu sudije. Posed lopte da ne spominjem. Jednostavno, Venger tu nema sta da se zali. Ako je i planirao da se brani i cuva rezultat iz predhodnog meca, neka kupi kvalitetnije defanzivce.
- Ove navijacke teorije zavere necu ni da komentarisem.

4073a61bjw6df2do3ycpig.gif

Cak i da je bilo kako kazete "sumnjivo sudjenje" to nikako ne sme biti alibi,za cinjenicu da nisu presli centar,da nisu sutiralil na gol,da nisu mogli da iznesu loptu,da su imali srece u pojedinim momentima tipa postignut autogol,da su imali manje od 30% poseda lopte,da Persi o kome se toliko prica ne bi se ni znalo da je igrao da nije dobio karton,koliko se nije video na mecu,da se ne bi video ni do kraja utakmice,da su ih nadigravali kako su hteli,da su Vilserove i PErsije svinjarije maximalno tolerisane,da je sudjena ruka Mesija iako je NIJE bilo,da jednostavno Arsenal ne zasluzuje dalje da ide Barca je svetlosnu godinu ispred njih...i sto je vecini bilo draze da prodje Arsenal zasto ne zelite da uzivate u fudbalu,u glavama vam je samo da ispadne onaj ko se poigrava s ostalima...imam utisak da je dobar deo foruma protiv barselonine igre,jel vam mozda vise odgovara zatvaranje i bunarenje evo vam gledajte danas Milan i eventualno narednog utorka Inter i nema vise......

Nije se tako prevrtao dok nije stigao u Farsu... Vjerovatno im je to glavna karika treninga...kolutovi naprijed i nazad...
Imam osjecaj da se prevrcu i u krevetu dok spavaju... Jos su svi patuljastog rasta pa im lako da rade kolutove po terenu...rodjeni gimnasticari...

P.S. Prilikom starta nije udaren u koljeno tako da se vjerovatno povrijedio tokom kotrljanja...

P.P.S. Kada covjek objektivno pogleda njih sudije i treba da stite... Svi su fizicki zaostali... Grijeh je ne suditi im faul... Tako su maleni...:( Liliputanci...

To bahćenje nema veze sa igrom Barse i legitimnošću njihovih trofeja ... Opšte je poznato da je Alveš ciganštura i retko iritantan igrač, kao i Valdes, kao i Buskets većini (pa i meni), kao što je Mesi za nekoga bahat i prljav ... Ali takvih igrača i situacija imaš u svakim klubovima, ali Barsa je uvek na tapetu jer je najjača ... Da Real osvaja toliko trofeja i igra tako dobar fudbal, Ramos bi bio iritantniji od Alveša, godinama bi se pričao onaj njegov ispad u derbiju kao što se godinama priča o prskalicama ... Da Čelsi osvaja trofeje u Evropi i da ima igru kao Barsa, Drogba bi bio poznat kao najveći simulator u istoriji fudbala, ali nije, jer Čelsi nije u fokusu ...
Celzi je stalno u fokusu...da smo grubi , varalice, dajveri , jedini takav je Drogba...Ramos je ipak manja iganstura od Alvesa...bARSINO bahacenje nikad nije u fokusu, nego su oni nedodirljivi...divni, sjajni...za primjer...jedino ljudi koji bas objektivno sagledavaju situaciju mogu da vide koliko su zapravo bahati....Real ima Kristijana Ronalda najodvratnijeg igraca na svijetu, ima Pepea, ima Ramosa , ima i arogantnog Murinja,ali u proslosti, ne tako dalekoj , uvijek su imali korektne i gospodstvene igrace...Raul,Kasiljas,Zidan...to Barsa nema, nema ni sad, jedini koji se moze smatrati takvim je Inijesta, ali ni to nije dovoljno...
U kom slučaju? Da je Barsa prosek i da je ta igra gluma i farsa? Da je Arsenal burtalno oštećen i da je zaslužio da ide dalje?
Arsenal ipak nije uputio ni jedan sut nagol, igrali su ispod svakog prosijeka, nisu zasluzili da idu dalje po II utakmici.Ko zna sta bi bilo da nije Van Persi dobio karton sto je preokrenulo utakmicu.

2009 protiv Čelsija - nesviran penal nad Anrijem, nesviran penal kad je Balak igrao rukom, oprošteni crveni dvojci igrača Čelsija, smešan crveni Abidalu ...
Nasao si da u toj katastrofi komentarises finese...Anri je dajver u Barseloni bio, Balakove ruke se ne sjecam, kome oprosten crveni molim te?! Slazem se sa smijesan crveni Abidalu i u I utakmici Balak je trebao da dobije drugi zuti,ako o tome pricas, ali se tu igralo na njegov autoritet (sto je isto kretenizam).Isto vazi i za Alvesa, koji je bio majmun u obje. Sa druge strane, imamo ALvesa, imamo 4 ponistena penala za Celzi i imamo masu gresaka koji je Overbo dosudio u tom mecu...ne mozes da negiras da Celzi nije ni malo ostecen, ili da je ostecen jednako kao Barselona...sudjenje je bilo ocaj...ali Celzi JESTE zasluzio u toj utakmici da ide dalje, narocito zbog prikazane igre...koja je u 2. mecu bila napadacka, atraktivna,dominantna, mesi se nije vidio...

2010 protiv Intera - gol iz ofsajda koji postiže Milito, poništen gol Krkiću u situaciji kada im treba više nego išta ...
Slazem se. Inter je namjestio cijelu Seriu A, zasto ne bi mec u Ligi Sampiona?Ta sezona je inace bila slaba za skoro sve timove koji su igrali LS i koji su pretendovali na titulu...jedino su Barsa I Inter zbog Murinja mogli nesto da urade... i Celzi mogao nesto da uradi da nije naletio na Inter i da se svi zivi kompleksi nisu probudili i problemi stare ekipe izasli na povrsinu...

2011 protiv Arsenala - poništen čist gol Mesiju, nesviran penal nad Mesijem ...
Za gol se slazem, al Barsa je cesto u ofsajdu, cesto igraju na istrcavanje, sudije zazmure na to...jedna greska u moru greska u korist njih...narocito po pitanju ofsajda.Ipak ne opravda ,Mesiju je nezasluzeno ponisten gol. Za penal se ne slazem.
Za ekipu kojoj sudije isključivo pomažu i donose trofeje i uvek su tu kad ima treba, ovo je mnogo situacija gde su ih oštetile ... Ali ne, i dalje će se pričati samo o 28 penala kojih je Overbo treba da sudi (Drogba odjednom prestaje da bude simulator) kao o krađi milenijuma, o dosuđenom crvenom koji je Persiju trebao biti dodeljen ranije, pričaće se o prskalicama, o Valdesovom davljenju Murinja, i sličnim sranjjima kojih kod Barse ima u jednakoj meri kao i kod drugih ...
Za Overboa pricaju vecinski navijaci Celzija, sve ostale bole dupe jer je Celzi najomrazeniji tim a Barselona je mica dobrica...I treba da se prica, zato sto se Barsa obrukala te godine, zato sto je Celzi ostvario "nemoguce" odigrali perfektnu drugu utakmicu, zato sto je Hidink savrseno iskalkulisao, zato sto se Mesi nije vidio, zato sto je Celzi apsolutno zasluzio da prodje tu utakmicu i pokazao odlicnu igru utakmicu prije toga sa Liverpulom...nije kradja milenijuma, ali je kradja decenije. Ne treba plakati za prosutim mlijekom-Vanu Persi nije zasluzio zuti. ...nema u jednakoj mjeri kao kod drugih, jedino mozda kod Celzija je to bilo u poslednjoj Murnijovoj sezoni i prvoj Grantovoj...i kod Intera. i celzi i inter su bili pljuvani zbog toga, dok je Barselona dolina bogova..

Grizli će i dalje pričati kako je Čelsi oštećen protiv Liverpula 2005-e za nepostojeći gol Garsije, ali neće reći da je Čeh sekund pre toga napravio penal i oprošten mu je crveni ... Neće se pričati da je Čelsi prošao Barsu 2005-e mtako što je Teri dao gol dok je Karvaljo lagano držao Valdesa na liniji ... Neće se pričati kako za Čelsi nisu svirana 2-3 penala protiv Intera u prošlogodišnjem dvomeču (a znamo kakve su reakcije bile kad nisu svirani Čelsiju protiv Barse) ...
zaboravljas drogbino iskljucenje 2005 i crveni za del orna 2006.
...Reci mi da nije ocigledno kako Mesi grebe Robena i gura ga (a mesiju mnogo puta gruba igra prodje nezapazeno jer je sitan), zatim kako se sudara sa Del Ornom namjerno i kako se kotrlja po 5-6 puta....vise je Del Orno ovdje bio povrijedjen nego Mesi, jer se bukvalno zapucao na njega. Slazem se za Karvalja i Valdesa...Prica se i o tome, ja sam pricala o tome ...ali ipak, tu utakmicu Celzi nije odigrao perfektno, niti je Inter najbolji tim na svijetu ,niti iko govori da je najbolji tim n asvijetu...niti su svi zivi i mrtvi bili na strani Intera...niti je to bilo polu finale Lige Sampiona...

Ja kad kažem suprotno:
da Barsa ima pomoć koliko i odmaganja (tu mi je pokriće u ravnomernom broju grešaka u Barsinom slučaju),
Ne slazem se...
da igraju najbolji fudbal na svetu (tu mi je pokriće da tehnički jedna od najsavršenijih ekipa u Evropi ne može da poveže 3 normalna pasa protiv njih)
U lA lIGI protiv ekipa sa snj odbranom koji imaju kompleks od Barse...u Evropi nisu toliko savrseni...od ove Pepove ere, u grupi cesto igraju lose, nisu impresionirali protiv Intera ( mada ko moze pored takve bunkercine) niti protiv Celzija u II utakmici ( upravo se zato tolika pompa dize...jer je Celzi bio nadmocan u svakom aspektu igre zahvaljujuci geniju kakav je Gus Hidink)...Ali igraju najbolji fudbal na svijetu TRENUTNO, ne ikada, ne milenijuma,ali u poslednjih 10tak godina, da.Ako mislis na Arsenal...Fabregas odigrao ocaj,Rozicki odigrao ocaj, Venger sjebao izmjene, neinventivan totalno, postali su defanzivni itd...aRSENAL je jos dobro prosao kako su ljudi pricali da ce da ih ocerupaju...moje misljenje je da su se ova dva tima prerano sastali i da je to steta...u I utakmici Arsenal je bio odlican,Van Persi ,Arsavin i golman odusevili....svi su igrali jako dobro, druga utakmica losa i sa strane Barse, samo sto je Arsenal bio ocajan.
da imaju najboljeg veznjaka na svetu (tu mi je pokriće Ćavijeva igra, trofeji i njegov dorpinos njima)
Tacno.Ne zaboravi i Inijestu.
da imaju najboljeg igrača na svetu (o tome valda ne moram pričati)
Ne moras.Ali i adlje stoji da je ovogodisnju nagradu za igraca godine zasluzio Cavi, prvenstveno zbog Svijetskog Prvenstva.

e
tada sam ja okarakterisan kao subjektivan,
kao strastveni navijač Barse
, kao neko ko ne vidi da je sve to gluma i farsa i da sudije samo njima poklanjaju pobede i trofeje ...
[/QUOTE]

I tu je mogao lagano 2 zuta kartona da im pokaze. A kad im vec nije pokazao, onda je mogao i van persiju da oprosti ono.

Upravo tako, 8-mile.A i bas se Van Persi mogao iskontrolisati u sekundi.Ja vjerujem da nije cuo zvizduk.
U zadnje vrijeme dijelujes tako nekad*kao navijac barse, ali ja ti vjerujem na rjiec :). Detaljises previse kad je Barsi oprosten faul ili nesto tako...a detaljises previse kad su oni osteceni...ali dobro, to je karakteristika poznavalaca fudbala...da detaljisu.
Davljenja su takođe morala biti žuti ... I baš prvi startovi Arsenala su oprošteni kad je mogao dati žuti (Kliši nad Ćavijem, i Vilšer ne znam nad kim) ... Dosta grubi i nervozni su bili igrači Arsenala, verovatno nisu navikli da igraju protiv tehnički moćnije ekipe i da tako malo imaju loptu u nogama ...
Slazem se.

Poslednja izmena:
Aman re da li stvarno mislite da bi Barca ispala da nije bio crveni...kako mozete da garantujete da bi bilo drugacije tj da ne bi primili 2 gola?sta kazete na nepostojecu ruku Mesija kad je decko lepo ukrotio loptu,i na brojne faulove koji su aminovani....Van persi je sutnuo loptu,Valdes je vec bio zastao kako to da mu ne bude cudno,kako da mu ne bude cudno da ga niko ne juri nego ga pustaju da sutira,kako to da sutne desnom iako je mislim levak,tipicno ju je zviznuo onako iz protesta prostacki ulicno.....udarac Alvesu necu ni da komentarisem......i NE BI POMOGAO NIKAKO,posto je napdac i sve vreme je bio oko centra,a ove ***** su se branile celog meca tokom,i dosta vise.......Barca ima pomoc,NEMA pomoc,vec su sudije ocarane lepotom igre koju pruza.....sta trebao je da mi prodje hebeni Venger pa da opet ne sutnu na gol.....kako vam nije grehota da ispadne barca?

Celzi je stalno u fokusu...da smo grubi , varalice, dajveri , jedini takav je Drogba...Ramos je ipak manja iganstura od Alvesa...bARSINO bahacenje nikad nije u fokusu, nego su oni nedodirljivi...divni, sjajni...za primjer...jedino ljudi koji bas objektivno sagledavaju situaciju mogu da vide koliko su zapravo bahati....
Ja uopšte nisam stekao taj utisak o Čelsiju, nikad se o njima ne priča na taj način, uvek su važili za čvrstu i jaku ekipu, nikad za dajvere (osim Drogbe naravno) i nikad se kroz njih nije provlačila sudijska protekcija ... To je vezano za Manu u PL ...

Što se tiče Barse, veruj mi da su tu ljudi pola pola podeljeni, jer mnogi ih ne podnose i ne misle o njima da su divni i sjajni ... Mediji su zbog lepote Barsine igre i kvaliteta igrača uvek na njihovoj strani, i što se tiče tog aspekta Barsa tu jeste nedodirljiva ...

Meni su oni npr. bili omraženiji od Intera i Milana kad je pola Holandije igralo za njih ... Čas mi je drag Real, čas mi je draža Barsa od tog dvojca, ali ni za jedne ne navijam ...

Arsenal ipak nije uputio ni jedan sut nagol, igrali su ispod svakog prosijeka, nisu zasluzili da idu dalje po II utakmici.Ko zna sta bi bilo da nije Van Persi dobio karton sto je preokrenulo utakmicu.
Ko zna šta bi bilo da je Persi desetak minuta ranije dobio zaslužen crveni karton za udaranje Alveša ... Svi pričaju o nezasluženom drugom žutom, a deset minuta ranije Persi namerno udari Alveša šakom u lice ...

Nasao si da u toj katastrofi komentarises finese...Anri je dajver u Barseloni bio, Balakove ruke se ne sjecam, kome oprosten crveni molim te?! ne mozes da negiras da Celzi nije ni malo ostecen, ili da je ostecen jednako kao Barselona...sudjenje je bilo ocaj...ali Celzi JESTE zasluzio u toj utakmici da ide dalje, narocito zbog prikazane igre...koja je u 2. mecu bila napadacka, atraktivna,dominantna, mesi se nije vidio...
Našao sam da komentarišem iz razloga što se o toj utakmici priča kao da je samo Čelsi oštećen a Barsi svirano 10 penala, a u stvari je bilo 4-5 velikih grešaka na štetu Barse ... Za Čelsi su po meni ne svirana 2 penala, a ako ćemo simuliranja Drogbe računati kao penale, onda je i Barsa oštećena za dva penala (povlačenje Anrija od strane Bosingve u prvom meču, i ruka Balaka nakon šuta Mesija u 5-om minutu) ... Ali to su po meni preblage situacije da se svira penal, pogotovo jer Drogba ni ne dotakne teren, nego se u padu okreće ka sudiji i širi ruke ...

Balaku je u prvom meču za sve grubosti oprošten crveni, kao i Esijenu ili Teriju čini mi se ...

Ja nikad nisam negirao da je Čelsi oštećen, nego sam uvek bio mišljenja da je sveukupno suđenje u dvomeču bilo očajno, da Čelsi nije oštećen za 50 penala nego za 2-3, da je Barsa takođe dosta oštećena i da to jeste krađa milenijuma, ali uzimajući u obzir obe strane a ne samo Čelsi ...

Čelsi u prvom meču nije ni pokušavao da napada, ono je bio sramotan bunker da sramotniji ne može biti ... U drugom meču jeste, razbili su Barsu u prvih 50-ak minuta, onda su stali, i postali još gori nakon isključenja Abidala, jer imali su i domaći teren, i igrača više i rezultat koji vodi dalje, i igru u toj utakmici, ali Barsa je diktirala tempo i sa igračem manje ih poslala u sopstveni 16-erac ... Pike je iznosio loptu u Čelsijevu polovinu i odatle tražio Ćavija ... Kad sve saberem, kakav god ishod da je bio bio bi OK, nije Čelsi ništa više zaslužio da prođe u odnosu na Barsu, kao što ni Barsa nije ništa više u odnosu na Čelsi ...

Slazem se. Inter je namjestio cijelu Seriu A, zasto ne bi mec u Ligi Sampiona?Ta sezona je inace bila slaba za skoro sve timove koji su igrali LS i koji su pretendovali na titulu...jedino su Barsa I Inter zbog Murinja mogli nesto da urade... i Celzi mogao nesto da uradi da nije naletio na Inter i da se svi zivi kompleksi nisu probudili i problemi stare ekipe izasli na povrsinu...
E vidiš, Inter je tu u nokaut fazi imao dobranu pomoć sudija (Čelsi oštećen za dva penala, Barsa oštećena za gol iz ofsajda, poništen im gol, i dva penala nad Alvešom, jedan čist jedan 50-50), i malo odluka na njihovu štetu (Pikeov gol za koji se ne može tačno reći da je ofsajd), ali tu se ne priča o krađi milenijuma, svi pričaju kako je Inter izbacio šampione najjačih liga, ali se te greške ne spominju kao u slučaju Barse ... Barsa koga god da izbaci gleda se koliko su im sudije pomogle, a niko ne gleda koliko su im odmogle, a toga je bilo podosta u ovih 4-5 godina od kako igraju ovakav fudbal ....

Za gol se slazem, al Barsa je cesto u ofsajdu, cesto igraju na istrcavanje, sudije zazmure na to...jedna greska u moru greska u korist njih...narocito po pitanju ofsajda.Ipak ne opravda ,Mesiju je nezasluzeno ponisten gol. Za penal se ne slazem.
Penal je po meni bio čist jer ga je pokupio po kolenu, a i noga Diabija je bila unutar 16-erca ... I onda Venger i svi kukaju na sudiju, a sudija Persiju oprostio crveni, oprostio im penal, i u prvom meču ponište gol Mesiji ... I opet je Barsa pogurana bez obzira na šta, jer se gledaju samo greške u njihovu korist ...

zaboravljas drogbino iskljucenje 2005 i crveni za del orna 2006.
...Reci mi da nije ocigledno kako Mesi grebe Robena i gura ga (a mesiju mnogo puta gruba igra prodje nezapazeno jer je sitan), zatim kako se sudara sa Del Ornom namjerno i kako se kotrlja po 5-6 puta....vise je Del Orno ovdje bio povrijedjen nego Mesi, jer se bukvalno zapucao na njega.
Slučaj Mesi Roben je klasično remplovanje, ničija lopta, na kraju Mesi izdribla Robena, skače da mu Del Orno ne bi uklizao, i Del Orno se zakucava u njega ... Znači Mesi se ne sudara sa Del Ornom nego skače da izbegne kontakt, a ovaj se zakucava u njega, još se on majstor prevrće 5-6 puta kao da se neko u njega zakuco ... I sad naravno ispada da je Del Orno povređen zbog onog kotrljanja ... Probaj jednom da staneš (ili u skoku) i da se neko zakuca u tebe, pa ćeš videti koga će više boleti i ko je tu simulirao, Mesi od 19 godina, 1,60 i 50 kila, ili Del Orno od 1,80 i 80-ak kila ...

Naravno, niko ne pominje da je Del Orno pre toga Mesiju bukvalno pocepao koleno, i onda naravno ispada da je nezasluženo isključen ... Kao i u slučaju Van Persija, ne gledaju se greške na štetu Barse ...

Elem, u tom meču je Teri takođe napravio penal koji nije sviran - oborio Mesija i igrao rukama ... Naravno, ni to se neće spominjati, nego će i ta titula biti klasifikovana kao ukradena sudijskim greškama ...

U lA lIGI protiv ekipa sa snj odbranom koji imaju kompleks od Barse...u Evropi nisu toliko savrseni...od ove Pepove ere, u grupi cesto igraju lose, nisu impresionirali protiv Intera ( mada ko moze pored takve bunkercine) niti protiv Celzija u II utakmici ( upravo se zato tolika pompa dize...jer je Celzi bio nadmocan u svakom aspektu igre zahvaljujuci geniju kakav je Gus Hidink)...
Nemaju oni kompleks Barse (uleti tu i tamo neki Herkules, ili sa Valensijom odigraju divnu tekmu, ili sa Viljarealom), nego jednostavno su nemoćni jer Barsa diktira igru, i to obično u protivničkoj trećini terena ... Protiv Intera su birljirali u grupi koliko se sećam, trebali su ih napuniti 5-0 ... Protiv Bajerna su briljirali takođe, protiv Liona, protiv Arsenala, protiv Mančestera u finalu, protiv Štutgarta itd. ... Imaju oni briljante predstave u Evropi, ali tamo odigraju 10ak tekmi a u Primeri skoro 40, tako da je prosek uglavnom isti ...

Ne moras.Ali i adlje stoji da je ovogodisnju nagradu za igraca godine zasluzio Cavi, prvenstveno zbog Svijetskog Prvenstva.
Stoji naravno, i ja sam navijao za Ćavija, jer mi je daleko draži igrač od Mesije i ta briljantna karijera se mora nagraditi Zlatnom loptom ... Čovek je doktor fudbala, i po meni najbolji centralni vezni u istoriji ...

Ali opet, nije nikakva sramota što je Mesi dobio (kako mnogi pričaju), jer momak obara rekorde i piše istoriju, daje golove ko od šale, i skoro mu je nemoguće uzeti loptu ...

U zadnje vrijeme dijelujes tako nekad*kao navijac barse, ali ja ti vjerujem na rjiec :). Detaljises previse kad je Barsi oprosten faul ili nesto tako...a detaljises previse kad su oni osteceni...ali dobro, to je karakteristika poznavalaca fudbala...da detaljisu.
Detaljišem za sve, ne samo za Barsu, i kad detaljišem greške na Barsinu štetu to je samo simetrično detaljisanju koje ide u Barsinu korist, od strane ljudi koji ne vole Barsu ... Inače mislim da su sve te greške preterane, i ja to pola ne bih svirao ... Ali ako neko simuliranja Drogbe okarakteriše kao penal, onda moramo navesti i povlačenje Bosingve i ruku Balaka, jer se to poslovično zaboravlja ...

Poslednja izmena:
@sarabubasara mislim da vam je malko krivo sto ce taj hebeni Celsi (za koji sam do skora navijao) vec u 1/4 finalu da zastane mozda cak i od Barce.......kao da imate komplexe od barcelone,barsofobiju?

Ma smeta im svaka ekipa koja im predstavlja konkurenciju za osvajanje nekog trofeja (Junajted u Premiersipu a Barselona u LS - uglavnom su protiv njih i usmerene klevete o namestanju utakmica i/ili potplacivanju sudija); mada sam misljenja da im je najvise krivo sto dosad nisu uspeli da osvoje LS.

Što se tiče Barse, veruj mi da su tu ljudi pola pola podeljeni, jer mnogi ih ne podnose i ne misle o njima da su divni i sjajni ...
Nervira me ovaj nagli porast simpatizera Barselone...
Znam dvojicu koji su navijali za Barselonu tokom 90ih , ovi ostali,njih 20 ( bez pretjerivanja) od Ronaldinja :D...glory hunters i onda se oni nadju da ti sole pamet :lol:

Ko zna šta bi bilo da je Persi desetak minuta ranije dobio zaslužen crveni karton za udaranje Alveša ... Svi pričaju o nezasluženom drugom žutom, a deset minuta ranije Persi namerno udari Alveša šakom u lice ...
a ONO davljenje od strane Alvesa i Abidala?

Našao sam da komentarišem iz razloga što se o toj utakmici priča kao da je samo Čelsi oštećen a Barsi svirano 10 penala, a u stvari je bilo 4-5 velikih grešaka na štetu Barse ... Za Čelsi su po meni ne svirana 2 penala, a ako ćemo simuliranja Drogbe računati kao penale, onda je i Barsa oštećena za dva penala (povlačenje Anrija od strane Bosingve u prvom meču, i ruka Balaka nakon šuta Mesija u 5-om minutu) ... Ali to su po meni preblage situacije da se svira penal, pogotovo jer Drogba ni ne dotakne teren, nego se u padu okreće ka sudiji i širi ruke ...
U prvoj utakmici , sudija je bio blago naklonjen Celziju...u drugoj, Celzi je brutalno ostecen...bil oje 4 penala, 2 100 % i Overbo je svaki put bio popirlicno blizu , a nisam paranoicna...nesto tu nije kako treba...

Balaku je u prvom meču za sve grubosti oprošten crveni, kao i Esijenu ili Teriju čini mi se ...
Pitah te je li Balak ( inace sam pisala 1 poruku , jendako dugacku, pa mi se izbrisalo ejr nisam bila ulogovana :dash: ) .Za to si u pravu...ne slazem se za Esijena i za Terija...a i Barsini igraci previse padaju i to im sve prolazi kod sudija, ne smijes ih taknuti, narocito ne Mesija...

Ja nikad nisam negirao da je Čelsi oštećen, nego sam uvek bio mišljenja da je sveukupno suđenje u dvomeču bilo očajno, da Čelsi nije oštećen za 50 penala nego za 2-3, da je Barsa takođe dosta oštećena i da to jeste krađa milenijuma, ali uzimajući u obzir obe strane a ne samo Čelsi ...
Procentualno receno , u ta dvomeca je Celzi bio 70 % ostecen ,a Barsa 30% ...i tih 30 % im dajem zbog Balaka u prvom mecu...

Čelsi u prvom meču nije ni pokušavao da napada, ono je bio sramotan bunker da sramotniji ne može biti ... U drugom meču jeste, razbili su Barsu u prvih 50-ak minuta, onda su stali, i postali još gori nakon isključenja Abidala, jer imali su i domaći teren, i igrača više i rezultat koji vodi dalje, i igru u toj utakmici, ali Barsa je diktirala tempo i sa igračem manje ih poslala u sopstveni 16-erac ... Pike je iznosio loptu u Čelsijevu polovinu i odatle tražio Ćavija ...
Ne slazem se da je bila klasicna Interovska bunkercina, meni je ono bila dobra utakmica...u pocetku su napadali, a onda su stali...sto se tice druge utakmica, nije da su igrali losije od iskljucenja Abidala, nego su se unervozili, narocito Balak...i dalje mi je nejasno kako nije spucao Overboa kad je krenuo da ga juri ( ne kazem ad bi to bilo dobro, nego koliko je nervozan u svim velikim utakmicama, cudo je sto se iskontrolisao)...i kada su se unervozili, bas posle crvenog, to je bio Overboov sou ...jako je tesko igrati kad vidis da te sudija toliko ostecuje...gol se osjecao u vazduhu, ja sam iskljucila TV kad je Barsa imala svoj poslednji napad, mislim da je Esijen pogrijesio i to je bilo to...

Kad sve saberem, kakav god ishod da je bio bio bi OK, nije Čelsi ništa više zaslužio da prođe u odnosu na Barsu, kao što ni Barsa nije ništa više u odnosu na Čelsi ...
U datoj utakmici je Celzi vise zasluzio ,ali Barselona je tu sezonu igrala vanserijski...upravo u tome je tuga utakmice veca, jer ekipa o kojoj su svima puna usta ,cak u nekim okvirima vazi za postenu :eek: i nebahatu, da im treba sudijska pomoc...unisten je zapravo jako dobra utakmica, jer je to druga utakmica bila zahvaljujuci gospodinu Overbou...samo su dodatno zaratili Celzi i Barselona, a ugled Barse je ostecen i zato ljudi stalno pricaju da njih favorizuju sudije, cak i kad to nije slucaj....zbog tih velikih sudijskih gresaka na strani Barse, koje stavljaju u sjenku kad je god Barsa ostecena...

E vidiš, Inter je tu u nokaut fazi imao dobranu pomoć sudija (Čelsi oštećen za dva penala, Barsa oštećena za gol iz ofsajda, poništen im gol, i dva penala nad Alvešom, jedan čist jedan 50-50), i malo odluka na njihovu štetu (Pikeov gol za koji se ne može tačno reći da je ofsajd), ali tu se ne priča o krađi milenijuma, svi pričaju kako je Inter izbacio šampione najjačih liga, ali se te greške ne spominju kao u slučaju Barse ...
Zato sto od Intera to ocekujes...zato sto je Inter poprilicno omrazen, zato sto je to Murinjo koji od svega napravi spektakl...i zato sto je ipak rivalstvo izmedju Celzija i Barselone u poslednjih par godina mnogo vece nego od biilo koja dva kluba u Evropi, a da nisu iz iste zemlje...

Penal je po meni bio čist jer ga je pokupio po kolenu, a i noga Diabija je bila unutar 16-erca ... I onda Venger i svi kukaju na sudiju, a sudija Persiju oprostio crveni, oprostio im penal, i u prvom meču ponište gol Mesiji ... I opet je Barsa pogurana bez obzira na šta, jer se gledaju samo greške u njihovu korist ...
nIJE Barsa nesto mnogo pogurana, ali ipak je taj 2. zuti bio greska...Venger inace zna da zakukava posle svake utakmice i to mu mnogi zamjeraju...nije Barsa mnogo pogurana, al ipak su je malo pogurali...ali kao sto rece neko...stats don't lie...i Arsenal nije uputio jedan stu na gol...Bas kao i u utakmici izmedj Celzija i Barselone, u kome su sudijske greske potpuno stavili u pozadinu sjajan fudbal, ova blijeda utakmica Barse i Arsenala uopste nije ono sto smo ocekivali...i jos jednom gubi napadacki fudbal.

Slučaj Mesi Roben je klasično remplovanje, ničija lopta, na kraju Mesi izdribla Robena, skače da mu Del Orno ne bi uklizao, i Del Orno se zakucava u njega ... Znači Mesi se ne sudara sa Del Ornom nego skače da izbegne kontakt, a ovaj se zakucava u njega, još se on majstor prevrće 5-6 puta kao da se neko u njega zakuco ... I sad naravno ispada da je Del Orno povređen zbog onog kotrljanja ... Probaj jednom da staneš (ili u skoku) i da se neko zakuca u tebe, pa ćeš videti koga će više boleti i ko je tu simulirao, Mesi od 19 godina, 1,60 i 50 kila, ili Del Orno od 1,80 i 80-ak kila ...
Da je neko remplovao Mesija, sigurno bi bio sviran faul, narocito sad. I zbilj, kako je Roben propao, dzabe mu Vrld Kap i dzebe mu Bajern. :eek: Mogao je da bude tik iza Mesija, moje misljenje, bolji od Kronalda...Del Orno uopste nije nasrnuo na Mesija, vec je ovaj skocio na njega...sto vidis tokom usporenog snimka...a Mesi se kotrlja po nekoliko puta viska , kao i svi Barsini igraci, sa glavom ka zemlji da mu ne bi vidjeli facu...isto, usporeni snimak jasno pokazuje da Del Orno trpi bol, dok Mesi kalkulise, cak se jednom i podigao, a na licu mu je izraz kao da gleda vremensku prognozu...ne sumnjam da ga je boljelo, ali da je dajvovao, jeste...i isto kao i uvijek, Barselonini igraci okupljaju oko sudije, pregovaraju ...a dok sudija ne gleda ( nekad i sam vidi incident) Pujol ( koji je isto, uz svo duzno postovanje prema legendi...histerik, da ne kazem ono sto se koristi za Alvesa, ipak ga toliko postujem) i Deko guraju Robena i koskaju se...:roll:

Naravno, niko ne pominje da je Del Orno pre toga Mesiju bukvalno pocepao koleno, i onda naravno ispada da je nezasluženo isključen ... Kao i u slučaju Van Persija, ne gledaju se greške na štetu Barse ...
Bolje da je Van Persiju dat karton ranije, kao i dEL oRNU...ovako se samo stvara zla krv, los imidz itd.Ima nesto sumnjivo u svemu tome, o tome ti pricam...

Elem, u tom meču je Teri takođe napravio penal koji nije sviran - oborio Mesija i igrao rukama ... Naravno, ni to se neće spominjati, nego će i ta titula biti klasifikovana kao ukradena sudijskim greškama ...
Nece, jer to prica manjina...svi ostali se ponasaju kao da je Barselona tim sirocadi sa Kosova...istina je negdje na sredini,ali ipak Barsu dosta favorizuju sudije u odnosu na druge ekipe...ponovo , procentualno receno :mrgreen : bilo bi 65:40 % za Barselonu...a to je dokaz da nisu nepobijediivi...

Protiv Bajerna su briljirali takođe, protiv Liona, protiv Arsenala, protiv Mančestera u finalu, protiv Štutgarta itd. ... Imaju oni briljante predstave u Evropi, ali tamo odigraju 10ak tekmi a u Primeri skoro 40, tako da je prosek uglavnom isti ...
Imaju, ali kad kiksaju, kiksaju zestoko, i onda se ubaci sudijska ispomoc...

Stoji naravno, i ja sam navijao za Ćavija, jer mi je daleko draži igrač od Mesije i ta briljantna karijera se mora nagraditi Zlatnom loptom ... Čovek je doktor fudbala, i po meni najbolji centralni vezni u istoriji ...
ima zestoku konkurenciju da bude najbolji u istoriji, ali je Bog :worth: .Imao je najizgledniju sansu ove godine, ne bih da ostane kao Lampard bez zlatne lopte, a Lampard je definitivno zasluzio ,ali je imao nesrecu sa osobom zvanom Ronaldinjo,slicno kao sto Cavi ima sa Mesijem...sem sto je Cavi izmedju ostalog i uzrok Mesijeve briljantne igre ...i cijele igre Barselone http://static.guim.co.uk/sys-images...11/3/7/1299494235215/The-Gallery-Xavi-008.jpg :D

Ali opet, nije nikakva sramota što je Mesi dobio (kako mnogi pričaju), jer momak obara rekorde i piše istoriju, daje golove ko od šale, i skoro mu je nemoguće uzeti loptu ...
Nije sramota, ali ipak je to trebao da dobije Cavi...Mesi ce najvjerovatnije i ove godine osvojiti :D ,ako Barsa osvoji LS(a nece, jer ce to biti Celzi :mrgreen:)

@admiral Ako ima klub koji nema kompleks od Barselone, to je Celzi i bas zato se probudilo to Evropsko rivalstvo izmedju ta dva kluba.

Nervira me ovaj nagli porast simpatizera Barselone...
Znam dvojicu koji su navijali za Barselonu tokom 90ih , ovi ostali,njih 20 ( bez pretjerivanja) od Ronaldinja :D...glory hunters i onda se oni nadju da ti sole pamet :lol:
A jebbiga, moraju ljudi početi navijati za nekog kad tad, i uvek nađu neki razlog ... Barsinim navijačima je to Ronaldinjo i ja ne vidim ništa sporno u tome ... Glory hunters su i Čelsijevi navijači koji su počeli da navijaju za Čelsi od kad je Roman uzeo klub (a ima ih poprilično veruj mi) i Liverpulovi od kad je Liverpul osvojio LŠ-a, i oni su naglo porasli, kao i Interovi od kad je Inter postao glavni u kalču ... Svako ima svoj razlog zbog kog navija za neki klub, i kod svakog kluba raste broj navijača u srazmeri koliko je klub trenutno popularan (Čelsi zbog novca, Liverpul zbog vraćanja starog sjaja, Barsa zbog igre i vanserijskih igrača, Inter zbog nepobedivosti u kalču itd.) ... Ali opet, Barsa je stalno na tapetu jer je najuspešnija i ima najbolje igrače, i zbog nje se drugi klubovi ne omaste i onda počinje da smeta navijačima ...

a ONO davljenje od strane Alvesa i Abidala?
Čist žuti, to je već napomenuto ... To nisu velike greške, jer i Kliši i Vilšer su mogli dobiti po jedan, ali sudija je pustio oštriju igru, samo što su tobdžije bile preoštre u nekim situacijama ...

U prvoj utakmici , sudija je bio blago naklonjen Celziju...u drugoj, Celzi je brutalno ostecen...bil oje 4 penala, 2 100 % i Overbo je svaki put bio popirlicno blizu , a nisam paranoicna...nesto tu nije kako treba...
Blago je blaga reč, kao i što je brutalno oštećen jaka reč ... Jer Overbo da je hteo da gura Barsu, svirao bi penal za njih na početku i ne bi dao Abidalu crveni kad ovi jure rezultat a Čelsi se dobro brani ... Od čistih penala bila je ruka Pikea, i faul Alveša (recimo da je bio više unutra nego napolju, iako se i Maluda poslužio rukama) ... Ostalo su Drogbina simuliranja po kojima je poznat ... Znači Čelsi ima dva čista penala nesvirana, Barsa onaj crveni,

U datoj utakmici je Celzi vise zasluzio ,ali Barselona je tu sezonu igrala vanserijski...upravo u tome je tuga utakmice veca, jer ekipa o kojoj su svima puna usta ,cak u nekim okvirima vazi za postenu :eek: i nebahatu, da im treba sudijska pomoc....

zbog tih velikih sudijskih gresaka na strani Barse, koje stavljaju u sjenku kad je god Barsa ostecena...
Ali velike greške se dešavaju i na štetu Barse, nisu to sitne greške, i srazmerne su ovima u njihovu korist ... Što na primer Inter nije

nIJE Barsa nesto mnogo pogurana, ali ipak je taj 2. zuti bio greska...
Barsa nije nimalo pogurana, čak je i oštećena protiv Arsenala, gledajući velike greške ... Taj žuti nije bio greška sa pravne strane, jer sudija ima apsolutno pravo da mu da žuti za šutiranje nakon zvižduka ... Na sudiji je da proceni da li je namerno šutnuo, ili ga je ponela atmosfera, ali ima apsolutno pravo da mu da žuti ... A i trebao mu je dati ranije, tako da je tu samo pomogao Arsenalu ...

Da je neko remplovao Mesija, sigurno bi bio sviran faul, narocito sad.
Ma jok bre, Mesi nije dajver i ne pada lako, često i ne sude čiste faulove nad njim baš zbog što ne pada lako, i stvorio je sliku igrača koji je jako stabilan na nogama ... Sušta suprotnost Cronaldu ...

Del Orno uopste nije nasrnuo na Mesija, vec je ovaj skocio na njega...
Mesi je skočio da izbegne start, Del Orno se zaleteo u njega ... Mesi je tu skupio i ruke i noge, i na kraju ispada da je Del Orno teško povređen po njegovoj reakciji, a minut posle toga lagano istrčava van terena ...

http://img816.imageshack.us/i/65838273.png

Bolje da je Van Persiju dat karton ranije, kao i dEL oRNU...ovako se samo stvara zla krv, los imidz itd.Ima nesto sumnjivo u svemu tome, o tome ti pricam...
A ja pričam o zasluženosti, i da Barselona nikako ne može biti pogurana od sudija, ako sudija pokaže Persiju i Del Ornu crvene kartone koje su zaslužili ... Može biti samo oštećena jer je Persi svoj karton zaslužio ranije, i Barsa bi imala igrača više dodatnih 10 minuta ...

Barsu dosta favorizuju sudije u odnosu na druge ekipe...ponovo , procentualno receno :mrgreen : bilo bi 65:40 % za Barselonu...a to je dokaz da nisu nepobijediivi...
Ma kakvi, baš ih često gledam, i odnos je najviše 55-45 i to sa sitnim greškama ... Što se ovih kardinalnih tiče, tu im pomažu koliko im i odmažu ... Naravno, nisu nepobedivi, ali su od najbliži toj nepobedivosti od svih ostalih ekipa ... Nešto kao Džordanovi Buli, ili naša košarkaška reprezentacija od 95-e do 2002-e ...

ima zestoku konkurenciju da bude najbolji u istoriji, ali je Bog :worth: .Imao je najizgledniju sansu ove godine, ne bih da ostane kao Lampard bez zlatne lopte, a Lampard je definitivno zasluzio ,ali je imao nesrecu sa osobom zvanom Ronaldinjo,slicno kao sto Cavi ima sa Mesijem...sem sto je Cavi izmedju ostalog i uzrok Mesijeve briljantne igre ...i cijele igre Barselone http://static.guim.co.uk/sys-images...11/3/7/1299494235215/The-Gallery-Xavi-008.jpg :D
Za mene je već najbolji, jer čovek koji diriguje najboljom repkom i najboljim klubom, a usput osvaja najveće trofeje sa njima godinama, ne može biti ništa drugo nego najbolji ... Razlika između Španije i Barse je samo u Mesiju, i zbog toga su Španci najneefikasniji svetski prvak ikada, a današnja Barsa jedna od najboljih i najefikasnijih ekipa ikada ...

Ako ima klub koji nema kompleks od Barselone, to je Celzi i bas zato se probudilo to Evropsko rivalstvo izmedju ta dva kluba.
Nemaju sada, ali ako još koji put ispadnu, mogli bi da navuku ... Barsa je njih 3x izbacila iz nokaut faze, Čelsi njih jednom ...

Poslednja izmena:
Pa da, logično
kada pises onolijke postove dva puta jer si zaboravio da se ulogujes, nromalno da ces pravit greske...poenta - Ferguson licemjer :mrgreen:

Nemaju sada, ali ako još koji put ispadnu, mogli bi da navuku ... Barsa je njih 3x izbacila iz nokaut faze, Čelsi njih jednom ...
Nije Celzi takav klub, jednostavno , svi igraci imaju jak karakter i pobjednicki mentalitet...ne iskljucujem mogucnost potpuno, ali sumnjam...to nesto je ostalo od Murinja, ranije ga nismo imali uopste, evo sad smo 9 bodova iza Junajtead, a bili smo 12 , svi su nas otpisali , a mi se spremamo za povratak...

Nešto kao Džordanovi Buli,
Bila sam veliki navijac kao klinka ,tada sam to pratila i Formulu 1 :mrgreen: ...cale mi je kupio majicu Chicago Bulls iz Chicaga ,sa onim bikom,bratova soba je bila sva u posterima MJa, a sad kosarku ne mogu da smislim...Lude godine :lol: ...

A jebbiga, moraju ljudi početi navijati za nekog kad tad, i uvek nađu neki razlog ... Barsinim navijačima je to Ronaldinjo i ja ne vidim ništa sporno u tome ... Glory hunters su i Čelsijevi navijači koji su počeli da navijaju za Čelsi od kad je Roman uzeo klub (a ima ih poprilično veruj mi) i Liverpulovi od kad je Liverpul osvojio LŠ-a, i oni su naglo porasli, kao i Interovi od kad je Inter postao glavni u kalču ... Svako ima svoj razlog zbog kog navija za neki klub, i kod svakog kluba raste broj navijača u srazmeri koliko je klub trenutno popularan (Čelsi zbog novca, Liverpul zbog vraćanja starog sjaja, Barsa zbog igre i vanserijskih igrača, Inter zbog nepobedivosti u kalču itd.) ... Ali opet, Barsa je stalno na tapetu jer je najuspešnija i ima najbolje igrače, i zbog nje se drugi klubovi ne omaste i onda počinje da smeta navijačima ...
Normalno, svi maju neki razlog, narocito kad zivis u zemlji u kojoj je fudbal 0... u citavoj Evropi ne postoji "za koji drugi klub navijas" vec se navija za iskljucivo jeadn klub...recimo, u Engleskoj, vecina ljudi je okrenuta timovima iz svojih gradova, koji igraju u 2 Ligi, nekad cak i nize...QPR je 4. klub po brojnosti navijaca u Engleskoj...poenta je da je prelako navijati za Barsu i trend, a isti ti navijaci, njih dvadeset, kad je Barsa dotakla dno ( za svoj standard) za Rajkardom, poceli su da navijaju za Mancester Junajted, zatim za INter.Ozbiljno, pa su se vratili na Barsu ...sto se tice Celzijevih glory huntersa, ti su se izgubili as soon as Mourinho left...cak i prije, cim je Celzi zigubio od Barse :lol: ...glory huntersi Celzija se ne zadrzavaju dugo i ne vracaju starom klubu kao glori hantersi Barse... a oni pravi navijaci ostaju...

Ma jok bre, Mesi nije dajver i ne pada lako, često i ne sude čiste faulove nad njim baš zbog što ne pada lako, i stvorio je sliku igrača koji je jako stabilan na nogama ... Sušta suprotnost Cronaldu ...
Bio je na pocetku karijere, sad se malo smirio, ali i dalje je to prisutno u njegovoj igri, samo sto to nije u centru paznje kao kod Kronalda, jer je sitnije gradje i nije toliko patetican dok pada...ne radi to kad igra genijalno, vec kad igra prosijecno i onda ko god ga takne, vec mu klecaju noge...nije u top 5 ,kao Drogba I Kronaldo, ali ima par cudnih padanja...

Bitno je da su oni i danas odradili seriju kotrljanja na treningu...

Gvardiola(patuljak Kefalo) porucuje patuljcima radnicima u rudniku:
``Idemo... Kolut naprijed...kolut nazad... Idemo opet... Kolut naprijed...kolut nazad...
Drugovi patuljci, treba da znate da ko se bude bolje kotrljao bice u uzem izboru za ``najboljeg`` igraca patuljka na svijetu... Zato unesite vise energije u to... Budite uvjerljiviji...
Ajmo sad... Kolut naprijed...kolut nazad...``

Nije Celzi takav klub, jednostavno , svi igraci imaju jak karakter i pobjednicki mentalitet...ne iskljucujem mogucnost potpuno, ali sumnjam...to nesto je ostalo od Murinja, ranije ga nismo imali uopste, evo sad smo 9 bodova iza Junajtead, a bili smo 12 , svi su nas otpisali , a mi se spremamo za povratak...
I dalje Čelsi ima male šanse, ali opet, ni Manu ne briljira tako da me ne bi čudilo da PL uđe u zanimljivu završnicu ...

Da je npr. Mančesteru sviran onakav penal, i da je Smoling trebao dobiti crveni kao što jeste, ovde bi forum eksplodirao i implodirao u isto vreme od količine postova vezanih za Mančester i suđenje, a ovako ništa, brzo se zaboravi ...

poenta je da je prelako navijati za Barsu i trend, a isti ti navijaci, njih dvadeset, kad je Barsa dotakla dno ( za svoj standard) za Rajkardom, poceli su da navijaju za Mancester Junajted, zatim za INter.Ozbiljno, pa su se vratili na Barsu ...
Da, ali taj trend nije isključivo Barsa, nego trend sam po sebi - čas je Barsa, čas Manu, čas Inter ili Real ili Čelsi ili Milan ili Juve ili Lacio ili Siti ili bilo ko ... Znači ne vraćaju se oni direktno na Barsu, nego na trend, a pošto Barsina igra omogućava njima da budu epicentar trenda, onda se takvi navijači najviše primete kad se deklarišu kao Barsini navijači ...

Ali, i takvih nema puno u mom okruženju kad se povede priča o fudbalu, mnogo više ljudi ne voli Barsu, ali se svi dive njenoj igri (mada je nekima i smaračka ta njihova igra) ... Naleteo sam na mnogo više navijača Čelsija u periodu od kad je Roman preuzeo klub i od kad su u vrhu ...

Bio je na pocetku karijere, sad se malo smirio, ali i dalje je to prisutno u njegovoj igri, samo sto to nije u centru paznje kao kod Kronalda, jer je sitnije gradje i nije toliko patetican dok pada...ne radi to kad igra genijalno, vec kad igra prosijecno i onda ko god ga takne, vec mu klecaju noge...nije u top 5 ,kao Drogba I Kronaldo, ali ima par cudnih padanja...
Mesi kad mu ne ide postane ili frustriran i bahat, ili je skroz depresivan, ali skoro nikad ne dajva ... Taj broj je ipak mizeran u odnosu na pretrpljene startove, koji su često pogibljeni ...

Samo zamisli Ronalda ili Drogbu u ovim situacijama, a fizički su duplo jači od Mesija ...

I dalje Čelsi ima male šanse, ali opet, ni Manu ne briljira tako da me ne bi čudilo da PL uđe u zanimljivu završnicu ...
PL je luda ove godine, ko zna...

Da je npr. Mančesteru sviran onakav penal, i da je Smoling trebao dobiti crveni kao što jeste, ovde bi forum eksplodirao i implodirao u isto vreme od količine postova vezanih za Mančester i suđenje, a ovako ništa, brzo se zaboravi ...
Ma ne bi, mali milion puta je upravo bilo tako, pa pola nas nije nista pricalo...navikne se covjek...kazem ti, ove sezone ih manje favorizuju, al bilo je nepodnosljivo prije 3...

Da, ali taj trend nije isključivo Barsa, nego trend sam po sebi - čas je Barsa, čas Manu, čas Inter ili Real ili Čelsi ili Milan ili Juve ili Lacio ili Siti ili bilo ko ... Znači ne vraćaju se oni direktno na Barsu, nego na trend, a pošto Barsina igra omogućava njima da budu epicentar trenda, onda se takvi navijači najviše primete kad se deklarišu kao Barsini navijači ...
Upravo :D.

. Naleteo sam na mnogo više navijača Čelsija u periodu od kad je Roman preuzeo klub i od kad su u vrhu ...
Ja nisam, vjerujes li ,znam dvojicu navijaca Celzija...i navukla sam drugaricu , al ona to sporadicno :D...bilo ih je dosta koji su navijali za Celzi kad smo bas bili onako jaki, ali ti su se ironicno, odmah na Barsu preorijentisali ...najlakse je navijati za Barsu...u trendu si, igraju lijep fudbal, ubijedljivo su dominanti u LA LIGI , uvijek favoriti za LS, imaju Mesija,Cavija,Inijestu,ranije Ronaldinja i Etoa, zatim zvijezde(koji su dosli kao takvi) Anri, Ibrahimvoic , legendu kluba Pujola,pa i Pep-a...i onu patetiku Mes Que Un Club, rivalstvo sa REal MADridom (citaj, maje su fensi,mada sad je to diskutabilno) Unicef, sve zive reklame, kroz istoriju legende(mada oni to ne gledaju) kao sto su ROnaldo, Romario,Maradona, Laudrup(za koga sumnjam da znaju) ,omladinsku skolu ( a to sto se razbacuju sa novcem to se gura pod tepih) ...zatim...SPanije je lijepa zemlja, odgovara nasem mentalitetu, jos u Cg Katalonija ovo ono i to ti je to, svi argumenti da neko novokompovani navija za Barsu ...

Mesi kad mu ne ide postane ili frustriran i bahat, ili je skroz depresivan, ali skoro nikad ne dajva ... Taj broj je ipak mizeran u odnosu na pretrpljene startove, koji su često pogibljeni ...

vidi njega...molim te :D ...da napomenem da je ovaj faul koji mu je Lampard nacinio , bio sviran...ne sjecam se kad je dobio zuti radi simulacije...

W
ell, we were very close to doing it
with Chelsea in 2009, weren’t we? But
you remember what happened in that
semi-fi nal? I do! [Hiddink bursts out
laughing.] I was very, very frustrated not
to have won. But later on, you remember
the pleasure you felt playing against
Liverpool... and Barcelona. It was all part
of a great game that turned out awful
at the end. It’s not always the best team
that wins.