FC Barcelona

Tokan:
Eto odbio da udje u igru, Rajkard strpljiv
Ponedeljak, 12. februar 2007. 16:40

Napadač Barselone Samjel Eto odbio je da na utakmici protiv Rasing Santandera u igru udje tri minuta pre kraja, a trener aktuelnog prvaka Evrope Frank Rajkard kaže da neće preduzimati ništa pre razgovora s njim.

"Eto se normalno zagrevao, a kada je trebalo da udje u igru rekao je mom pomoćniku da ne želi da igra poslednje tri minuta. To je šteta, ali još nisam razgovarao s njim i ne znam o čemu se radi", rekao je Rajkard.

Šef stručnog štaba katalonskog tima posle utakmice u razgovoru sa lokalnim novinarima rekao da ne želi ništa da radi naprečac i da je uvek posle takvih situacija najbolje prespavati, pa onda odlučivati.

"Svaka ishitrena odluka bila bi verovatno štetna i za igrača i za klub. Zbog toga je najpametnije da se svi naspavamo i opustimo pa da ujutro na miru sednemo i razgovaramo", rekao je Rajkard.

S njim se složio i predsednik Barse Djoan Laporta koji u prvoj izjavi nije osudjivao svog igrača.

"Samjuel je imao četiri teška meseca i razumem da je željan igre i golova. Ne znam njegove motive, ali mislim da treba da ga podržimo. Na sreću, Rajkard je pravi stručnjak da razreši ovakve situacije i siguran sam da će sve biti u redu", rekao je Laporta.

Eto se posle četvoromesečne pauze zbog povrede kolena na teren vratio 4. februara na utakmici protiv Osasune kada je igrao poslednjih

Ako не могу други, онда ће Рајкард да разјебе Барсу, ****** па није Ето неки крш играч па да му игра задња 2-3 минута, брука. Човек већ тренира 15-ак дана, сигурно може играти барем 15-20 минута, а не да га понижава да игра задња 2-3 минута.
Pa nije Rajkard too uradio zato sto namerno hoce da zeza Eto-a vec zato sto verovatno posle tolike pauze treba da lagano pocinje. Ne zeli nista da rizikuje. Tako je i Murinjo ubacio Terija zadnja 4 min. , a ovaj nije bio cak ni upola odsutan kao Eto.A posto je odbio da udje u igru i smatra to ponizavajucem ne treba da ga pusti da igra dok god ne nauci da Rajkard sef i da mora to da postuje.

Ето је класа за себе, не треба он да игра 3-4 минута, као неки лошији играчи, ако је на претходној утакмици играо 10 минута, логично да добија све више и више минута у игри. Ал ваљда ће све бити ок, још која свађа неће донети ништа добро.

Pomirenje Etoa i Ronaldinja
Sreda, 14. februar 2007. 21:15

Fudbaleri Barselone Samjuel Eto i Ronaldinjo javno su se pomirili, zagrlivši se na početku treninga, sa željom da pokažu da u tom timu više nema problema u međuljudskim odnosima.

Problemi u Barseloni došli su do javnosti pošto je Eto javno kritikovao Ronaldinja kao i trenera Franka Rajkarda.

Kamerunski reprezentativac se prvo obrušio na Rajkarda zato što je na konferenciji za novinare rekao da je on odbio da uđe kao zamena u finišu utakmice u nedelju sa Rasing Santaderom. Posle toga je kritikovao i Ronaldinja zato što je rekao da bi svaki igrač klupske interese trebalo da stavi ispred ličnih.

Medjutim, kapiten Barselone Karles Pujol izjavio je da je sve to bio veliki nesporazum i da je problem rešen.

"Imali smo sastanak kapitena tima (Pujol i Ćavi), i onda smo razgovarali sa Ronaldinjom i Etoom, jer je to bila dovoljno važna stvar da o njoj prodiskutujemo zajedno", rekao je Pujol na konferenciji za novinare.

"Ronijevi komentari su bili pogrešno interpretirani. Kada su se danas sreli bilo je jasno da Roni nije želeo da kritikuje Etoa. Eto nema problem ni sa Rajkardom", dodao je Pujol.

On je demantovao navode da u Barseloni postoji podela.

"Ljudi misle da je u svlačionici tempirana bomba, ali to nije istina. Rajkard drži tim pod kontrolom, Eto je u dobrim odnosima sa svima i atmosfera je dobra", rekao je Pujol.

"Van svlačionice možda i ima podela, ali unutra ih nema. Mi moramo da budemo 100 odsto ujedinjeni, s obzirom da je pred nama niz teških utakmica", naveo je kapiten Barselone.

Rajkard i sportski direktor Čiki Beguristajn složili su se s Pujolovim komentarima, navodeći da neće biti pokrenut nikakav disciplinski postupak protiv Etoa.

"Rajkard je rekao da kazna nije potrebna, jer je siguran da tim ovakve stvari može sam da reši", rekao je Begiristajn.

"Ovo neće uticati na moj odnos sa Etoom. Moramo da gledamo u budućnost", dodao je Rajkard.
Komentari koje je Eto izneo doveli su do spekulacija u španskim medijima o rivalitetu s Ronaldinjom, pa i o tome da bi zbog toga jedan od njih mogao da napusti klub.

Takodje, mediji su javljali da bi borba oko načina vodjenja kluba mogla da dovede do toga da Rajkard na kraju sezone ode, a kao moguća destinacija navodi se Milan, njegov bivši klub.

Eto, koji se posle više od tri meseca odustva zbog povrede kolena, vraća u tim, odbio je u nedelju da udje u finišu utakmice, jer mu je, kako je obrazložio, trebalo više vremena za zagrevanje.

On je naveo i da nije siguran da li će moći da igra sledeće nedelje u Ligi šampiona protiv Liverpula.

Izgubi Barsa lagano, uz puno ciganisanja sa obe strane. Primili su dva gola za manje od 5 min, a Ronaldinjo je dao iz slobodnjaka pred kraj meca. Inace to mu je 200 gol u karijeri.

P.S. Pojebao sam cirilicu :(

Zao mi je Barce-nesto su u losoj formi.Morace mnogo vise da se potrude i imaju bas dosta srece ako zele da pobede Liverpul kuci i tako prodju dalje.Zelim vam puno srece u sledecoj utakmici LS.

Userski klub ahahaha....do juce niko nije spominjao barsu a sad kad je kolko tolko ,osvojila LS raznim mahinacijama svi krenuli da navijaju za nju.a jos su ti isti likovi navijali za Arsenal sve do 70og minuta meca :D
I sad celo moje odeljenje navija za barsu i ja sam juce nosio liverpoolov sal pre meca. u inat svima ...haha
Ne znam sta vam je tolko ta barselona tolko pripala srcu, valjda zato sto je to spanija pa valjda egzotika, sunce, spanske plaze, barselona.....

Kr$t@:
Userski klub ahahaha....do juce niko nije spominjao barsu a sad kad je kolko tolko ,osvojila LS raznim mahinacijama svi krenuli da navijaju za nju.a jos su ti isti likovi navijali za Arsenal sve do 70og minuta meca :D
I sad celo moje odeljenje navija za barsu i ja sam juce nosio liverpoolov sal pre meca. u inat svima ...haha
Ne znam sta vam je tolko ta barselona tolko pripala srcu, valjda zato sto je to spanija pa valjda egzotika, sunce, spanske plaze, barselona.....
Istina je da je osvojila LS raznim mahinacijama. U stvari, igrali su sa 11 igraca i 12-im sudijom.
A vecina likova je navijala za Arsenal koji je posteno dosao do finala. Sve se vraca sve se placa.

Evidentno je da je Barsa prosle godine dosegla zenit i da nesto treba da se menja, ova sezona je dosta slaba, ali daleko od toga da je kraj. Eto ce sigurno da igra sledeci mec, tako da se kostur tima vraca. Sumnjam da ce odbrana opet onako katastrofalno da igra kao sinoc . Barsi gol manje vise ionako ne znaci puno, kada mogu za 15 min da daju dva tri gola.

Ja ne mrzim Barcu ni Liverpul.Takodje se ne slazem da je Barca uz pomoc sudije osvojila LS i pobedila u finalu-to su gluposti-ako nije crveni karton ako si poslednji igrac kao sto je bio Leman i uhvatis znaci UHVATIS igraca za nogu-znaci ne pokupis ga nego ga i uhvatis za nogu onda ne znam sta je.Malo ucite a ne da pricate u prazno.Znaci poslednji igrac-faul napravi narocito tog tipa=crveni karton!Bez obzira na sve!Malo naucite o fudbalu pa se javite znalci!

@rema Uopste nijie u pitanju bila utakmica sa Arsenalom. Pogledaj utakmice protiv Milana, Celzija, Benfike... Nepostojeci penali, ponisteni golovi, nepostojeci kartoni.... DA je sve bilo regularno ne bi barsa ni dosla do Arsenala.
@Tokan Ne volim barsu i da je bilo koji tim igrao protiv nje navijala bi za taj tim.

Back