Eto odbio da udje u igru, Rajkard strpljiv
Ponedeljak, 12. februar 2007. 16:40
Napadač Barselone Samjel Eto odbio je da na utakmici protiv Rasing Santandera u igru udje tri minuta pre kraja, a trener aktuelnog prvaka Evrope Frank Rajkard kaže da neće preduzimati ništa pre razgovora s njim.
"Eto se normalno zagrevao, a kada je trebalo da udje u igru rekao je mom pomoćniku da ne želi da igra poslednje tri minuta. To je šteta, ali još nisam razgovarao s njim i ne znam o čemu se radi", rekao je Rajkard.
Šef stručnog štaba katalonskog tima posle utakmice u razgovoru sa lokalnim novinarima rekao da ne želi ništa da radi naprečac i da je uvek posle takvih situacija najbolje prespavati, pa onda odlučivati.
"Svaka ishitrena odluka bila bi verovatno štetna i za igrača i za klub. Zbog toga je najpametnije da se svi naspavamo i opustimo pa da ujutro na miru sednemo i razgovaramo", rekao je Rajkard.
S njim se složio i predsednik Barse Djoan Laporta koji u prvoj izjavi nije osudjivao svog igrača.
"Samjuel je imao četiri teška meseca i razumem da je željan igre i golova. Ne znam njegove motive, ali mislim da treba da ga podržimo. Na sreću, Rajkard je pravi stručnjak da razreši ovakve situacije i siguran sam da će sve biti u redu", rekao je Laporta.
Eto se posle četvoromesečne pauze zbog povrede kolena na teren vratio 4. februara na utakmici protiv Osasune kada je igrao poslednjih
Ako не могу други, онда ће Рајкард да разјебе Барсу, ****** па није Ето неки крш играч па да му игра задња 2-3 минута, брука. Човек већ тренира 15-ак дана, сигурно може играти барем 15-20 минута, а не да га понижава да игра задња 2-3 минута.