FBiH PRED KOLAPSOM

Ma pustite ovu budalu verovatno su mu cale ili keva balije kad moze da prica ovakve gluposti. Nij mu ovo prvi put, u svakoj temi o Republici Srpskoj on naglasi kako se zalaze za "funkcionalnu, celovitu Bosnu".

Majku i oca nemoj da mi diraš, nisam ni ja tebi. Svi u porodici su mi Srbi. Srbin sam i ja i to mi niko ne može oduzeti ni poreći.
Ja sam za autonomnu Srpsku unutar BiH. Bosna je i srpska. Čitajte istoriju, ne povodite se tuđom pričom!

Majku i oca nemoj da mi diraš, nisam ni ja tebi. Svi u porodici su mi Srbi. Srbin sam i ja i to mi niko ne može oduzeti ni poreći.
Ja sam za autonomnu Srpsku unutar BiH. Bosna je i srpska. Čitajte istoriju, ne povodite se tuđom pričom!

Izvod iza maticne knjige rodjenih skeniraj pa da ti poverujemo..balijo...zezam se
Drgamo mi je da postoje ljudi tvojih ubedjenja ;)

Ako si rodjen,odrastao i zivis na Palama otkud ekavica,ili mozda zelis sto vise da ličiš na Srbina sa Pala pa si pretjerao?

To sam već objašnjavao na jednoj drugoj temi. Pišem ekavicom oduvek, jer sam navikao i jer je jednostavnija za pisanje. Misliš li da ne bih pisao ijekavicom da želim da se 'lažno predstavim' kao Srbin sa Pala.

Ti si ovde 10 dana, ja sam skoro dve godina. Misliš li da me neko već ne bi 'uhvatio' da lažno predstavljam svoju lokaciju.

Nejma Bosne vise, hajvane.

Spotakla se na basamacima i na ahiret presel'la sa'ce petnaest godina.

Al' poselamila te prije kraja, reko hecim, kaze, rekla, pozdrav'te mi onog malog.

U redu, tvoje mišljenje. Ja cenim tvoje, ceni i ti moje. Ja ne želim nikome da dam povoda da zemlju u kojoj ja živim naziva samo svojom. Dok god mi naivno i glupo poričemo da je i današnja Bosna naša, kao što je i vekovima bila, naravno da će nas i drugi nazivati agresorima, došljacima i kako već... Večno sami sebi skačemo u stomak.

Na Palama nema ni muslimana ni Hrvata. Ako ne sumnjaš u lokaciju ne bi trebalo da sumnjaš ni u identitet. Moja porodica je poreklom iz Crne Gore, a vekovima već živimo na Palama. Opet, savršeno me nija briga ukoliko mi neko ne veruje.

...briga me za zimu, briga me za sneg, krzno mi je toplo ja sam pravi medved! Alibi ti je krajnje sumnjiv! Mala sala! Ovde ti je sizifov posao promeniti necije misljenje zato se ne tangiraj mnogo ovih stvari! :lol:

Pale nisu četničke, Pale su srpske. Četnici su borci iz drugog svetskog rata, a narod se zove Srbi. Četnici su imali svoju ulogu u drugom ratu, a svako pominjanje četnika u kontekstu kasnijih ratova samo je služilo i služi za pljuvanje njihove slike
Ja volim svoje Pale, ja sam na Palama rođen, odrastao i živeo i svašta proživeo. Volim svoj narod, volim što sam Srbin. Razlika između mene i tebe je ta što meni, uprkos svemu, mozak nije zatrovan mržnjom (a bio je, dok nisam shvatio neke stvari u životu), ali, kao što rekoh, tebi je to nemoguće objasniti...

iz perspektive tvojih drugara bosnjaka iz seher sarajeva, pale su cetnicko uporiste, okupirani deo njihove domovine koji treba osloboditi a sve te okupatore , ukljucujuci i tebe, koji ne prihvataju da zive pod bosnjackom dominacijom i cizmom , treba proterati u Srbiju ,a od zemlje mogu u istu da ponesu "samo onoliko koliko ce im stati na vrhu opanaka" .

tako barem pisu tvoji drugari bosnjaci iz sarajeva na ovom i drugim forumima

Naslov teme je "Da li treba zrtvovati mir za unistenje genocidne tvorevine Republike Srpske"

http://www.forum.hr/showthread.php?t=287708

znaci oni tebi i drugim Srbima prete ratom i unistenjem, sprovode ankete na datu temu a ti se sa njima lizes.

Zamisli se malo i ne budi naivan i shvati da ti oni zele samo zlo i nista drugo.

iz perspektive tvojih drugara bosnjaka iz seher sarajeva, pale su cetnicko uporiste, okupirani deo njihove domovine koji treba osloboditi a sve te okupatore , ukljucujuci i tebe, koji ne prihvataju da zive pod bosnjackom dominacijom i cizmom , treba proterati u Srbiju ,a od zemlje mogu u istu da ponesu "samo onoliko koliko ce im stati na vrhu opanaka" .

tako barem pisu tvoji drugari bosnjaci iz sarajeva na ovom i drugim forumima

Naslov teme je "Da li treba zrtvovati mir za unistenje genocidne tvorevine Republike Srpske"

http://www.forum.hr/showthread.php?t=287708

znaci oni tebi i drugim Srbima prete ratom i unistenjem, sprovode ankete na datu temu a ti se sa njima lizes.

Zamisli se malo i ne budi naivan i shvati da ti oni zele samo zlo i nista drugo.
Znam, video sam i pre tu temu. Ne znam šta hoćeš time da mi kažeš? Da su svi muslimani isti? Ima budala na svim stranama kojima nije dosta rata. Meni jeste. Inače, postovao sam na Hr Forumu i tamo sam bio obilježen kao nacionalista i nerealan. Pazi ironije.
pa ja jos nisam cuo za srbina sa pala kojem su muslimani drugari . tako da je u najmanju ruku sumnjiv. to potovo zbog toga sto znam sta su sve srbi koji zive na palama preziveli od bosnjaka iz sarajeva.
Ja rekoh, ne interesuje me ako mi ne veruješ. Ali pazi ovo - dosta Srba sa Pala ima posao u Sarajevu, dosta studenata tamo studira, dosta Srba ide u Sarajevo na koncerte i zabave. U takvim okolnostima moraš upoznati muslimane. Provozaj se malo magistralnim putem Sarajevo - Pale, pa ćeš videti kolika je gužva. Za Sarajevo svakodnevno ide oko 5-6 autobusa sa Pala. Tako da malo se ti bolje informiši pre nego li mene počneš prozivati o mom gradu.
Bol su preživele izbeglice iz Sarajeva koje su došle na Pale i to je grozota rata.

Neka vam bude jasna jedna stvar.
Ja ne opravdavam ničije zločine, niti smatram da su muslimani sveci. Znam šta je bilo u Sarajevu i kako se to sve završilo, jedan deo moje porodice je bio pogođen time. Ja znam kako je bilo svake večeri ići na spavanje i slušati topove i puške sa svih strana. Znam kako je čamiti u podrumu satima dok ne prođe vazdušni napad. Sreća te sam bio mali, pa mi je sve to izgledalo nestvarno. Da sam bio malo stariji poludeo bih.
Zato nemoj ko da mi priča o ratu i žrtvi! Dobro znam šta je t!! Radi sebe želim da budem čovek koji ne mrzi nikoga i koje će svakome na početku pružiti jednaku šansu. Do sada se nisam pokajao. Vi mrzite, ne interesujete me. Nemojte mene napadati što ne mrzim...

O Boze, kakva rasprava....

Ja sam 4 godine zivio u Federaciji Bosne i hercegovine, nakon povratka iz izbjeglistva..
4 godine sam proveo sa ljudima sa kojima se ratovalo krvavo 4 godine..
Kako sam prosao??? Niko me nije dirao, niko me nije maltretirao, niko me nije vrijedjao...
Mogu dusu da ogrijesim i kazem bilo sta sto bi nekom godilo..

Kad bi pogledao Sarajevo i Gorazde, mogu slobodno da kazem da nacionalista ima dosta u Gorazdu, koji velicaju i koji i dalje sanjaju unitarnu Bosnu, ali svakako to se ne moze da generalizuje na sve muslimane u Bosni..
Kako rece Dete Sunca, uvijek i na svakoj strani ima onih koji zele i koji su i dalje zedni rata, nasilja, ubijanja..
Bitna je jako jedna stvar, ko je naucio da mrzi on i dalje mrzi, taman da tece med i mlijeko..
Na svu srecu, ni u ratu nisam naucio da mrzim, nisam ni rodjen ni vaspitan na takav nacin, ne gledam svijet crno bijelim i naravno razlikujem ljude, ne po boji koze i naciji vec po tome kakvi su ljudi, licnosti...
Da i da napomenem i to, da sam iz Gorazda otisao ne zbog prijetnji, pritiska, problema ili neceg 19-tog. vec zbog lose buducnosti ne samo za mene vec i zbog cjelokupne moje porodice..
Ja sam imao gdje da odem, a pitam se gdje mogu da odu Gorazdani koji nisu srbi...
Inostranstvo, moguce, ali tesko, a gdje drugo????
@tema... vec odavno je sve otislo u off topic, pa samo da napomenem da se treba vratiti na temu...

Ne znam zbog čega napadate "dete sunca", sasvim uredno
piše, trudi se dokazati da je za multietničku BiH onako kako
sada zamišljaju Srbi i Hrvati t.j. sa federacijama. Bošnjaci su
samo naizgled daleko od te zamisli (možda se varam) ali
tako to počne na pregovorima. Trebat će i jedni idrugi popustiti
u nekim stajalištima.
Naravno treba odrediti neki okvir koji će biti potreban za daljnje
pregovore. To bi mogao i po meni trebao biti uređenje s 4 federalne
jedinice i od toga bi trebalo početi. Bošnjaci će time kao i svi
ostali imati svoju državu BiH, a Srbi i Hrvati će imati zajamčenu
ravnopravnost u takvoj državi. Nitko ne gubi time a svi mogu da dobiju.
Nadam se da će pronaći kompromis. Svako drugo rješenje će imati
strogu distancu od iliti Bošnjaka ili Hrvata ili Srba Ili MZ.

Super vest,sada je i jasno zashto Muslimani hoce da razbiju RS,nije to chak ni zbog zelje za unitarnom Bosnom nego nesposobne shtetochine zele da unishte celu Bosnu kao shto su svoju (f/p)ederaciju.
RS samo treba da se bori da odrzi sadashnji statusi da ne bi i nju isisali i ekonomski potuche do nogu Hrvate i Boshnjake.Tako se dobijaju ratovi a ne glupo srljati kao 91.,Srbi preko Drine su se opametili,mi na zalost josh nismo.

Evo malo detalja o prijedlogu Hrvata koji prihvaćaju u potpunosti Srbi,
dok su Bošnjaci više za regionalno dijeljenje.

1. "Bosna i Hercegovina je federalna država koja se sastoji od četiri federalne jedinice i jedinica lokalne uprave i samouprave. Jednu od federalnih jedinica čini Distrikt Sarajevo".

2. Pritom se kao kriterij za uspostavu federalnih jedinica navode povijesni, etnički, zemljopisni i drugi razlozi i dodaje da te jedinice srednje razine vlasti ne moraju imati teritorijalni kontinuitet, što se praktično uobličuje u formulaciji teritorijalnog diskontinuiteta.

3. Pritom bi u BiH i federalnim jedinicama vlast bila ustrojena na načelu podjele vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku.

4. Zakonodavnu vlast predstavlja Parlament BiH, koji se sastoji od Zastupničkog i Doma naroda.

5. Sve odluke morale bi dobiti suglasnost obaju domova. Po prijedlogu HDZ-a BiH, na čelnim pozicijama državnoga Parlamenta, Vlade i predsjednika bili bi predstavnici iz triju različitih naroda.

6. U pravosudnom sustavu uveo bi se Vrhovni sud BiH, dok bi u federalnim jedinicama postojali redovni sudovi. Ustavni sud brojao bi deset sudaca, po tri iz svakog od triju konstitutivnih naroda i jedan iz nacionalnih manjina.

Na Palama nema ni muslimana ni Hrvata. Ako ne sumnjaš u lokaciju ne bi trebalo da sumnjaš ni u identitet. Moja porodica je poreklom iz Crne Gore, a vekovima već živimo na Palama. Opet, savršeno me nija briga ukoliko mi neko ne veruje.

To nije tačno, znam jednog Bošnjaka koji živi na palama čak je i predsjednik jedne nevladine organizacije i kaže da u toj orkanizaciji ih ima 5-6. Bio protjeran sa pala i vratio se prije 6 godina.

To nije tačno, znam jednog Bošnjaka koji živi na palama čak je i predsjednik jedne nevladine organizacije i kaže da u toj orkanizaciji ih ima 5-6. Bio protjeran sa pala i vratio se prije 6 godina.

Znam i ja jednu gospođu koja je Hrvatica. Ali koji je to procenat od dvadesetak hiljada stanovnika Pala imati 5 muslimana...?
Jesi li siguran da je baš iz centra Pala? U okolnim selima prema Federaciji ima dosta starijih povratnika. Ja sam u svom pisanju mislio samo na centar, ne na opštinu.

pa to nesto i racunam ovi idioti iz SDS razrusise sve dzamije a sada opet u svakoj istocnobosanskoj selendri nicu nove u koje niko ni ne ide ,mislim koji su ih qurac onda i rusili i ispadali divljaci bez veze kad su opet na istom :-?
Ajd molim te još pojasni, kakve sad to ima veze sa budžetom Republike Srpske!!! Srpska se za te džamije počešala po svom džepu manje od Liberije!!! Grade ih Muye iz svoga džepa pa zato uskoro nemaju šta da jedu!!! A ni u njima više nema ih baš mnogo da se mole!!!

Bajo, znas sta? Moj deda, otac moje majke, posto je preziveo drugi rat a maltene sva njegova i babina porodica nije zbog kojekakvih glinskih crkvi i drugih ustaskih izuma, izdao je direktivu - "Ni preko Save ni preko Dunava!"

Znas kad bih otisao da zivim u ustasiju ili recimo u neku Tuzlu, da me popreko gledaju i da mastaju da me zakolju, i da cekaju momenat k'o i do sad da skrate za glavu i mene i porodicu? Znas kad? Pa ni za milion godina.

I uopste za normalne ne smatram one koji odu da zive u neka ustaska gnezda, a ni ovog Turcina koji se popentrao na Pale da im tamo ***** i vodi nevladinu organizaciju.

Jbt zar vam nije jasno do sad? Nije?

Pre neki dan sam gledao Telering sa legendarnim Matom i čuh informaciju da u BIH ima 176 ministara
malo za takav potencijal, a od tog broja Srpska ima 16
Ako ovaj "Plavi potok" krene kroz Srpsku, to je fantastična stvar
Konačno neko vodi "rat" kakav ja priželjkujem, borba za svaki evro i novo radno mesto.
Sećam se kad je Srpska dramatično cupkala za Federacijom, a sad se sve promenilo
Samo napred i pamet u glavu.

Back