"Fatalna greška Evrope"

Moguće, ali nismo razmišljali o tome. Lepo smo živeli.
Ja sam u to vreme zajedno sa ćaletom koji je bio radnik u textilnoj industriji i majkom koja je bila higijeničarka (tzv tetkica) pravio kuću, kupio stojadina i išo na more svake godine. U to vreme sam se i oženio i dobio decu.
Zlatne godine!
Nakon smrti Tita se SVE poduzimalo da se stvori 'blagostanje' za raju, bez obzira na dalekosežne posledice i probleme za buduće generacije.... Naravno da je to moralo da pukne....

Ja sam u to vreme zajedno sa ćaletom koji je bio radnik u textilnoj industriji i majkom koja je bila higijeničarka (tzv tetkica) pravio kuću, kupio stojadina i išo na more svake godine. U to vreme sam se i oženio i dobio decu.
Zlatne godine!
svako pravio kuce, svako imao auto, svako isao na more, svako imao vikendicu, kafane bile pune, muzika, pivo, pecenje na sve strane ...........AL TO OVI POTOMCI CETNIKA I USTASA STO SE RODISE U AMERICI I TEK OD PRE NEKU GODINU SMESE DA DODJU NA BALKAN, TO NE ZNAJU, JER IM JE ZAPAD PUNIO GLAVU O UZASNOM, LJUDOZDERSKOM KOMUNIZMU U JUGOSLAVIJI.....................dosli su kad je komunizam pao i zatekao zemlju koju je kapitalizam razorio.

Lazes...........nisi mogao imati 5000 DM. Plata bila do 1000 DM.
Tada sam radio u farmaceutskoj industriji i plata mi je bila iznad proseka i za tadašnju SFRJ.
Nikada nisam uporedjivao sa Germancima jer mi jednostavno nije padalo na pamet. Nisam imao potrebe.
Znam da je moj komšija gasterbajter bio vrlo razočaran jer je on tamo rintao ko konj za malo veću platu.
Tako je ON reko pa ti ja prenosim.
Malo ljudi se tada u zanimalo za odnos valuta i sl.
Ovi koji su išli za Trst (i ja sam par puta išo za svoje potrebe) su to bolje znali.

"Fatalna greška Evrope"

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc nazvao je greškom odluku nemačke kancelarke Angele Merkel da pre pet godina otvori granice za izbeglice.

"Ja sam od samog početka bio protiv politike otvorenih granica. Politika otvorenih granica nije samo pridonela tome da se veliki broj ljudi uputio u smeru Evrope, nego je dovela i do ogromnog preopterećenja u mnogim delovima srednje Evrope“, rekao je Kurc, koji je u vreme migrantske krize bio na funkciji ministra za integracije Austrije.

On je u intervjuu za agenciju DPA kazao kako su zbog politike otvorenih granica krijumčari ljudima „zaradili ogromne svote“ te da su istovremeno „bezbrojni“ izgubili život prilikom pokušaja prelaska Sredozemlja, prenosi Sputnjik.

Austrijski kancelar je podsetio kako su ga zbog tadašnjeg stava napadali i gurali u „ekstremno desni ugao“ ali da je on, kao tadašnji ministar za integraciju, bio svestan da integracija zavisi od broja novopridošlih.

"Srećan sam da pet godina nakon izbegličke krize u Evropi vlada jedna potpuno drugačija politika“, rekao je Kurc.

On odbija nemački predlog o reformi sistema za azil u Evropskoj uniji, koji predviđa prihvatne centre na spoljnim granicama Evropske unije, odakle bi migrante razmeštali po zemljama članicama.

"Mislim da raspodela po Evropi neće funkcionisati, jer većina članica na to gleda sa skepsom“, rekao je Kurc.

Dodao je kako treba uzeti u obzir da preko sredozemne rute sve više osoba dolazi zbog ekonomskih razloga, pre svega iz Tunisa.

"To nisu stvarne izbeglice nego migranti iz ekonomskih razloga“, zaključio je Kurc i dodao kako se ne sme dopustiti da turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izbeglice koristi kako bi ucenjivao Evropu.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=09&dd=02&nav_category=78&nav_id=1727602

Kratko i jasno.

Bravo Kurčče u slamenom šeširu

Zlatne godine!
U poredjenu sa situacijom danas je bilo fantastično ali nisu dzaba toliki gastarbajteri otišli na Zapad. U Jugi si dobijao prvi posao blizu 30tih godina života i drži ga dobro. Kad pogledam ove generacije na Zapadu ne naših nego Holanđana, Njemaca i drugih, ljudi su se samo zajebavali, zarade pare putuju po svijetu i kad se vrate opet nadju drugi posao zarade i opet otkaz. Nije se mogla Juga podrediti sa Zapadom, ni po načinu života a ni po zaradama.

U poredjenu sa situacijom danas je bilo fantastično ali nisu dzaba toliki gastarbajteri otišli na Zapad. U Jugi si dobijao prvi posao blizu 30tih godina života i drži ga dobro. Kad pogledam ove generacije na Zapadu ne naših nego Holanđana, Njemaca i drugih, ljudi su se samo zajebavali, zarade pare putuju po svijetu i kad se vrate opet nadju drugi posao zarade i opet otkaz. Nije se mogla Juga podrediti sa Zapadom, ni po načinu života a ni po zaradama.
Zato vam je sada u najmanjem 23% entitetu vrhunski teče šerbet Miljatskom.

...
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc
nazvao je greškom odluku nemačke kancelarke Angele Merkel
da pre pet godina otvori granice za izbeglice.
...

Е мој Курце, превиђаш једну ситницу,
машине су владари из сенке ( за сада, а биће и транспарентно),
њима су потребни оператери, људи који ће да их опслужују !

Неће Европљани ?
Никакав проблем, магнети су укључени,
привући ће радну снагу из пикче материне ако треба.

И као што видиш, раде то успешно.
Јадници хипнотисано пешаче, гладују, препливавају мора, гину ... само да би дошли до тих машина и радили на њима !

Јаки су ти магнети мој Курце,
јачи од свих нас, а нарочито од неупућених.

Какве је шансе имала Меркелова,
ако не верује у ову моју СФ визију (која то уопште није !) ?

Back