Fašisti prete nasiljem!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
crow:
mita je lupao kako je organizator anoniman
a ja sam mu reko da laze ko pas
i naveo ko je organizator
tu pishe da je zakasio sa prijavom
na foxu rekli suprotno
tu pishe da je obraz demantovao
na foxu bio obradovic i reko shta je reko
dal je prijavljeno za sutra, neznam
chuo sam razlichite vesti
ali bilo je pre 2 godine
i bilo je legalno!
a u medjuvremenu nije menjan zakon.
shto znachi da je tvoje poznavanje prava u skladu s tvojom diplomom.
Naravno, jedino sto si tacno rekao veceras da je moje poznavanje prava odlicno, i potpunosti u skladu sa diplomom Pravnog fakulteta BU (hvala sto istices, nisam mnogo skroman po prirodi, al' ti mi stalno pravis reklamu, pa ne moram sam da se hvalim 8-) )

Inace u medjuvremenu je cak donesen i novi Ustav (cisto za tvoje obavestenje), a o zakonima (i KZ i ZKP na primer) i da ne govorimo, mada nisi precizirao na koji mislis (ima vise od jednog zakona, znas :D ).

Ako je skup od pre dve godine mozda bio uredno prijavljen, uopste ne znaci da je i ovaj, zar ne? U pitanju su potpuno razliciti dogadjaji (ne samo vremenski), sto tebi ocigledno ne vredi objasnjavati...

Drugo, mozda panduri pre dve godine nisu primetili 3-4 narkosa koja su prosetala ulicom, sto skup (ako ga je uopste i bilo) po tebi valjda cini "legalnim"?! Potpuno suludo, ali ni to ti izgleda takodje ne vredi PONOVO objasnjavati...

Dakle uzasno lupas, ako procitas i razmislis o svojim postovima neces verovati koliko su besmisleni.
Aj probaj, pa se javi sutra :D

A da, i jeste anonimni organizator, ovi drugi su se ponudili tek kasnije, i zakasnili sa prijavom. Opet ne citas ni tekst koji sam postavljas:

Naime, neimenovani organizatori manifestacije, posle pretnji ekstremnih desničara koji su najavili kontramarš i obračun sa učesnicima gandža marša, odlučili su da zbog bezbednosti otkažu skup. Kontramarš nakon toga otkazali su i ekstremni desničari, a policija je saopštila da će vraćati svakog ko pokuša da se okupi.

Međutim, organizacija pod nazivom Generacijski odgovor drogama, koja je zakasnila sa prijavom skupa policiji, najavila je da će ipak preuzeti njegovo organizovanje.

Kako brzo raste ova tema. Vruca tacka u raspravama.
Inace ne zelim da ponovo ponavljam svoje argumente za legalizaciju, jer sam ih izneo bar dva puta u zadnje 2 godine. Neke su i neki pobornici pomenuli, a neki su naveli i neke nove u ovoj temi. Nije stvar i tome da li podrzavate ili osporavate legalizaciju vec u tome da li dozvoljavate da se batinama na ulici objasnjavaju neke stvari. Ako je neophodno izaci cu i polomicu neke lobanje zarad onoga u sta verujem, ali ne zelim. To je ono sto je necivilizovano i protiv cega treba da se borimo, na neki nacin (eventualno nenasilno), a ne to da li ce neko traziti legalizaciju maruane, prostitucije itd. To treba da bude svacije pravo.
Neko je pomenuo pedofiliju, i tu se slazem da granica mora da se povuce negde, ali gde? Sigurno ne ispod marihuane.

gnjec:
evo par lekcija iz ustavnog prava

Забрана дискриминације

Члан 21.

Пред Уставом и законом сви су једнаки.
Свако има право на једнаку законску заштиту, без дискриминације.
Забрањена је свака дискриминација, непосредна или посредна, по било ком основу, a нарочито по основу расе, пола, националне припадности, друштвеног порекла, рођења, вероисповести, политичког или другог уверења, имовног стања, културе, језика, старости и психичког или физичког инвалидитета.
Не сматрају се дискриминацијом посебне мере које Република Србија може увести ради постизања пуне равноправности лица или групе лица која су суштински у неједнаком положају са осталим грађанима.

Достојанство и слободан развој личности

Члан 23.

Људско достојанство је неприкосновено и сви су дужни да га поштују и штите.
Свако има право на слободан развој личности, ако тиме не крши права других зајемчена Уставом.

Неповредивост физичког и психичког интегритета

Члан 25.

Физички и психички интегритет је неповредив.
Нико не може бити изложен мучењу, нечовечном или понижавајућем поступању или кажњавању, нити подвргнут медицинским или научним огледима без свог слободно датог пристанка.

Подстицање уважавања разлика

Члан 48.

Мерама у образовању, култури и јавном обавештавању, Република Србија подстиче разумевање, уважавање и поштовање разлика које постоје због посебности етничког, културног, језичког или верског идентитета њених грађана.

Слобода окупљања

Члан 54.

Мирно окупљање грађана је слободно.
Окупљање у затвореном простору не подлеже одобрењу, ни пријављивању.
Зборови, демонстрације и друга окупљања грађана на отвореном простору пријављују се државном органу, у складу са законом.
Слобода окупљања може се законом ограничити само ако је то неопходно ради заштите јавног здравља, морала, права других или безбедности Републике Србије.

Слобода удруживања

Члан 55.

Јемчи се слобода политичког, синдикалног и сваког другог удруживања и право да се остане изван сваког удружења.
Удружења се оснивају без претходног одобрења, уз упис у регистар који води државни орган, у скаду са законом.
Забрањена су тајна и паравојна удружења.
Уставни суд може забранити само оно удружење чије је деловање усмерено на насилно рушење уставног поретка, кршење зајемчених људских или мањинских права или изазивање расне, националне или верске мржње.
Судије Уставног суда, судије, јавни тужиоци, Заштитник грађана, припадници полиције и припадници војске не могу бити чланови политичких странака.

Право на петицију

Члан 56.

Свако има право да, сам или заједно са другима, упућује петиције и друге предлоге државним органима, организацијама којима су поверена јавна овлашћења, органима аутономне покрајине и органима јединица локалне самоуправе и да од њих добије одговор када га тражи.
Због упућивања петиција и предлога нико не може да трпи штетне последице.
Нико не може да трпи штетне последице за ставове изнете у поднетој петицији или предлогу, осим ако је тиме учинио кривично дело.

Развијање духа толеранције

Члан 81.

У области образовања, културе и информисања Србија подстиче дух толеранције и међукултурног дијалога и предузима ефикасне мере за унапређење узајамног поштовања, разумевања и сарадње међу свим људима који живе на њеној територији, без обзира на њихов етнички, културни, језички или верски идентитет.

kao sto vidite...u gore navedenim clanovima novog sprskog ustava navedene su sva ustavna prava ove organizacije da sprovede ovaj miting...tako da plz shut the **** up...

Mislim da je ovo zacrvenjeno dovoljno... Dakle, ovaj skup treba zabraniti jer je "то неопходно ради заштите јавног здравља, морала".

Zasto je tajna KO su ti koji hoce da organizuju ovaj skup? Ako smatraju da su u pravu - neka slobodno istupe sa svojim idejama.

A jos vise me zanima KOJA BUDALA JE DOPUSTILA (koji drzavni organ?) ovoj grupi ljudi da izadje na ulicu i propagira ovu bolesnu ideju?

Osim toga, kakav je to izraz - da se bore PROTIV PROHIBICIJE droge? Prohibicija znaci - ZABRANA, dakle, prohibicijom se zabranjuje na krace ili duze vreme nesto sto je bilo legalno (kao sto je cuvena prohibicija tokom 20-tih i 30-tih godina proslog veka u Americi kojom je bila zabranjena proizvodnja, prodaja i upotreba alkohola), a droga kod nas NIKAD nije bila legalna!

Dalje - da li pojedinci ovde na forumu misle da je "demokratski" podzavati narkomaniju? Da li tim pojedincima smeta sto je neko PROTIV, ili sto su DESNICARI protiv?

Hajde, ako vec kopiramo zapad, da iskopiramo ono (malo) sto je pozitivno, kao na primer - zabranu pusenja na javnim mestima ili zabranu prodavanja cigareta i alkohola maloletnim licima.

Smatram da, ako se odrzi taj skup, SVAKO NORMALAN bi trebao da izadje na ulicu i da zaustavi propagiranje narkomanije!

Samo za demokrate:

Najdemokratska zapadna drzava (po sopstvenom mislenju) je USA (Amerika). Ona ima i te kako stroge mere i zakone protiv droga i dilera. I to iz dobrih razloga.
I ako obicne drogase tretiram kao drustveni OTPAD, ove sto trazu legalizaciju droga treba tretirati kao drzavni neprijatelj. Oni traze nista drugo nego unistenje omaldine nase drzave. Sprecimo ta govna dok jos nije kasno!
Fizicki obracun sa takvim je mozda bas pravo resenje. USA na primer takva govna salje dozivotno u robiju ili salje obicne narkomane u BOOT-Camp (nesto kao obuka u vojsci, samo psihicki dosta teze).
Stop drogama, stop narkomanima, stop Ceda !

legalizacija marihuane ne velica narkomaniju
opet da se vratim na staru temu...klincu od 16 godina je lakse da kupi travu nego cigare

e sada...ja ne vidim nacin na koji ce ovaj skup da utice na javno zdravlje i moral...niti ce oni da puse travu, niti ce da bude sexa uzivo, niti ce da ubiju nekoga (ovo ce da urade ultradesnicari)...tako da ce oni samo da se prosetaju ulicama i cao

sto se mene tice...ja ni ne pijem, ni ne pusim niti se drogiram...ali ako me neko pita ja sam za...svako ima pravo da radi sta god hoce sa svojim telom...tako da mu to i treba dozvoliti...jedino sto pre toga treba obrazovati ljude

Ma ja bi legalizovao tu travu evo zašto:
1) Bolje nek duvaju pred svojim roditeljima nego pod mojim prozorom. Sedam puta uhvaćeni od murije, 9 puta pobegli pre nego su stigli, 12 puta ja intervenisao.

2) Ni lopovluk nije legalizovan pa se svaki dan neko reklamira po novinama "koliko se snašao"

poenta: kad ide june, nek ide i uže...

E kad dodjem na vlast jednog dana ima sve da vas naduvam mamu vam nepismenu. Ne samo da ce mara da raste na svakoj javnoj povrsini nego ce da bude obavezan ****** na dan. Za sve ove nacionaliste i desnicare po dva. Da iskulirate ljudi malo. Ne valja vam ovo sad. Strefice vas srcka.

Inace zanimljivo zapazanje je to da ti koji bi izasli da kontramitinguju uglavnom imaju dva razreda srednje, vec se spremaju za Ravnu goru ili Gucu, dok su oni koji su pobornici legalizacije uglavnom studenti, sadasnji ili nekadasnji. Od studenata koje poznajem, skoro svaki je probao (sportisti su izuzetak po pravilu; mislim na studente), i koristili, ne koristili (od tih koji su probali) svi su za legalizaciju. Sa druge strane video sam par intervjua sa nekim fudbalerima koji imaju 2 mozdane celije koje ne komuniciraju bas cesto, koji su izraziti Srbi i protiv zla za njihovu omladinu.
Naravno ne zelim da generalizujem, ima izuzetaka.

I jedna vrlo vazna stvar. Ako mi legalizujemo, sprecicemo to nase "leglo narkomana" da unistava spoljnotrgovinski bilans sa Kosovom i Albanijom. I njima ce da unisti profit. Think about it.

_guru_:
E kad dodjem na vlast jednog dana ima sve da vas naduvam mamu vam nepismenu.

E ovo me podseti na jedan predizborni termin u predstavljanju stranaka.
Reč je o izvesnoj "Prirodnjačkoj stranci".

Rekoše ljudi ovako: "Poznato je da čovek koristi do 4% svog mozga, a vrhunski naučnici oko 6%. Kada mi dodjemo na vlast - svi ćete koristiti mozak 100%"

Medjutim, zezali se oni ili ne, tek masa od 4% i manje - glasala drugačije :lol:

Torrente-BG:
Kako sad?
Pa kad treba vlast da se uzme stalno pricate da je demokratski blok pobedio.Znaci oni su najvise dobili.A kad su druge stvari u pitanju onda oni nisu najvise dobili.
Dogovorite se vise.

Lukav si ti k'o Lukašenko...

A što najbrojniji nisu hteli neko ministarsko mesto? Što najbrojniji ne ponudiše platformu za bilo koji problem? A? Ćoškarimo? A, ne ne... sad pošto je pala vlada, ja ću da glasam za potpisnike Kumanovske deklaracije, čisto da ne pričaju posle kako su demokrate upropastile ono za šta su se oni zalagali.

DAJEM REČ!

Ovde je bila rec o onih sto koriste manje od 4% mozga i o tome za koga su glasali tj za pobednike ovih izbora demokratski blok.A to da li neko hoce ili nece ministarsko mesto nije tema.
A vidim ovi iz demokratskog bloka svi toliko zele ministarska mesta da jadni ne mogu da se dogovore.Svi bi u fotelju.

Zanimljivo je kako se tema o pravima građana da se organizuju, samoorganizuju, demonstriraju itd. pretvorila u prepucavanje (uglavnom) na liniji DemoNkrate - PatriJote :)
A niko se nije potrudio da objasni ili makar pokuša da objasni da li je legalizacija lakih droga dobra ili nije, pa paralela sa legalizacijom prostitucije npr. pa paralela sa pravima ovih "fašističkih organizacija" - kako ih neki nazivaju - da kontramitinguju...
Pa zatim da li i oni imaju pravo da demonstriraju i mitinguju kao npr. KKK u "najdemokratskijoj zemlji na svetu" SAD...
Pa zatim da li je marihuana legalna u nrp. Nemačkoj, Italiji, Velikoj Britaniji i drugim zapadnim demokratijama itd. itd...
Hajde ljudi potrudite se malo, a popustite makar ovde sa tim političkim šablonima...

meni je jos zanimljivije sto NIKO nije rekao rec protiv kontra mitinga, ali zato svi umeju crvenim slovima da citiraju
Слобода окупљања може се законом ограничити само ако је то неопходно ради заштите јавног здравља, морала,

kakvi bolidi...

Salvantis:
Naravno, jedino sto si tacno rekao veceras da je moje poznavanje prava odlicno, i potpunosti u skladu sa diplomom Pravnog fakulteta BU (hvala sto istices, nisam mnogo skroman po prirodi, al' ti mi stalno pravis reklamu, pa ne moram sam da se hvalim 8-) )

Inace u medjuvremenu je cak donesen i novi Ustav (cisto za tvoje obavestenje), a o zakonima (i KZ i ZKP na primer) i da ne govorimo, mada nisi precizirao na koji mislis (ima vise od jednog zakona, znas :D ).

Ako je skup od pre dve godine mozda bio uredno prijavljen, uopste ne znaci da je i ovaj, zar ne? U pitanju su potpuno razliciti dogadjaji (ne samo vremenski), sto tebi ocigledno ne vredi objasnjavati...

Drugo, mozda panduri pre dve godine nisu primetili 3-4 narkosa koja su prosetala ulicom, sto skup (ako ga je uopste i bilo) po tebi valjda cini "legalnim"?! Potpuno suludo, ali ni to ti izgleda takodje ne vredi PONOVO objasnjavati...

Dakle uzasno lupas, ako procitas i razmislis o svojim postovima neces verovati koliko su besmisleni.
Aj probaj, pa se javi sutra :D

ja tvrdim da ni jedan zakon koji moze da se primeni na gandza marsh nije menjan
dokazi suprotno.

ukoliko nishta od zakona nije menjano,
legalan je i ovaj

kao shto rekoh
objashnjenje nadleznih sve govori
nisu rekli da ce da apse Raste zbog marsha
vec da ce da ih razdvajaju da nebi iznervirali Obraz i ostale majmune.

nigde ja nisam lupao
vec osoba sa kragujevachkom diplomom
koja o pravu nema pojma

kako inache objasniti poredjenje
da je isto

zahtev za legalizaciju marihuane i zahtev za odobrenje da ubija neistomishljenike s jeseni???

gdzd968:
Zanimljivo je kako se tema o pravima građana da se organizuju, samoorganizuju, demonstriraju itd. pretvorila u prepucavanje (uglavnom) na liniji DemoNkrate - PatriJote :)
A niko se nije potrudio da objasni ili makar pokuša da objasni da li je legalizacija lakih droga dobra ili nije, pa paralela sa legalizacijom prostitucije npr. pa paralela sa pravima ovih "fašističkih organizacija" - kako ih neki nazivaju - da kontramitinguju...
Pa zatim da li i oni imaju pravo da demonstriraju i mitinguju kao npr. KKK u "najdemokratskijoj zemlji na svetu" SAD...
Pa zatim da li je marihuana legalna u nrp. Nemačkoj, Italiji, Velikoj Britaniji i drugim zapadnim demokratijama itd. itd...
Hajde ljudi potrudite se malo, a popustite makar ovde sa tim političkim šablonima...

pa postavi temu ako te interesuje

Iron Lord:
Ma ja bi legalizovao tu travu evo zašto:1) Bolje nek duvaju pred svojim roditeljima nego pod mojim prozorom. Sedam puta uhvaćeni od murije, 9 puta pobegli pre nego su stigli, 12 puta ja intervenisao.

2) Ni lopovluk nije legalizovan pa se svaki dan neko reklamira po novinama "koliko se snašao"

poenta: kad ide june, nek ide i uže...

Ја сам већ написао да су по свој прилици модератори са Крсте главни промотери марихуане у Бг......... и ко зна шта још...... :evil:

Ја сам већ написао да су по свој прилици модератори са Крсте главни промотери марихуане у Бг

:D:D
stvarno si genije...
jednom sam rekao da cu da belezim tvoje izjave, a nisam...evo sad pocinjem, pa da vidis kada se nakupi za jedno nedelju dana :D:D

Q: Šta su to dijabole?
A: Dijabole? To je vrsta ljudi koji noću juru slepi mišovi.

Obersturmfuehrer:
:D:D
stvarno si genije...
jednom sam rekao da cu da belezim tvoje izjave, a nisam...evo sad pocinjem, pa da vidis kada se nakupi za jedno nedelju dana :D:D

Q: Šta su to dijabole?
A: Dijabole? To je vrsta ljudi koji noću juru slepi mišovi.

Значи - мама ти је дијабола !

Само ти бележи....али бележим и ја шта промовишу и за шта се залажу овде модератори........ :evil: Ово у вези Ирона важи и за тебе... погледај мало своје
постове..... :evil: :evil: :evil:

Смешно ми је некад кад видим како се људи лако баце у трип, кад им проспеш и неку малу дезинформацију.... ала сте се налепили, ево дискусија "за легализацију и против" стиже већ до 14. стране, а да вас подсетим "у Београду је најављено крвопролиће !", проверено, наговестили на ТВ-у ! :shock: :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back