Fantasy NBA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ostaje mi da vam objasnim za transakcije i vejvere, to ću sutra.

Transakcije!

Dakle svi oni igrači koji nisu sinoć draftovani su sada slobodni agenti. Naći ćete ih u opciji "players"

5.png

Isto i na aplikaciji. Tu će vam se otvoriti lista igrača koju možete pretraživati, imate tu alate za pretraživanje, filtere za pretragu po timovima, po pozicijama, mogućnost prikazivanja različitih statistika (čak i napredne, to je novina ove godine) sa tim se možete igrati, snaći ćete se već...

6.png

Igrače uzimate tako što kliknete na ovaj zeleni plusić

7.png

Nastavak sledi...

Nakon što kliknete na zeleni plusić, kompjuter će otvoriti listu igrača iz vaše ekipe kako biste označili onog umesto kojeg hoćete da uzmete slobodnog agenta. Označavanje vršite klikom na ovaj plavi kvadratić sa minusom pored imena igrača.

8.png

Nakon toga, kompjuter će vas još jednom pitati za potvrdu i saopštiće vam ispod kada bi ta trasakcija uzela efekta, u smislu kada bi novi igrač bio u vašoj postavi. To će uvek biti sutradan. Ako u pola 4 popodne izvršite transakciju, neće vam novi igrač biti raspolaganju kasnije večeras, nego tek sutra. ALI, ima forica... ako izvršite transakciju ujutru pre 9, onda ćete moći da imate tog igrača na raspolaganju kasnije to veče.

9.png

Imate 50 transakcija na raspolaganju tokom sezone. Dovoljno, ali ne mnogo. Pazite kako ih koristite. Lako može da se desi da ispucate svih 50 u jeku plejofa, kada su vam najpotrebnije.

Ako imate povređenog igrača sa oznakom INJ, otvoriće vam se IL mesto. Idete na my team, kliknete na tog igrača kao kad hoćete da ga stavljate na klupu i tada će vam kompjuter ponuditi da ga stavite na IL.

10.png

Draftovo sam JJJ-a između ostalog da bih vam ovo i pokazao lol

Kad ga ubacite na IL mesto, dobićete jedno slobodno mesto u vašem rosteru

11.png

Na to mesto možete samo dodati slobodnog agenta, a da ne pustate nikog od vaših igrača.

Vejveri!

Nakon što jednog igrača pustite iz vaše ekipe, on mora da prođe taj waiver period, kao i u pravom NBA. U pravom NBA, ako recimo igrač ima ugovor na 2 godine vredan 20 miliona i tim ga otpusti, on postaje vejver narednih 48 sati, tokom kojeg timovi mogu da se jave i da kažu da će jednostavno preuzeti taj postojeći ugovor od 20 miliona. Ukoliko se javi više timova, mislim da je pravilo da će igrač otići u onaj tim sa najlošijim skorom.

U ovoj našoj fantasi ligi vejver period traje 24h. Kao što možete da primetite, taj status trenutno imaju sada i svi igrači koji nisu dratovani.

12.png

U ovom polju Roster status će pored svakog takvog igrača stajati ova oznaka W (waiver) i do kada traje, u ovom slučaju 21. decembar. Nakon istega tog perioda, on će postati potpuno slobodan i dobiće oznaku FA (free agent).

Sa vejverom je isti princip, kliknete na zeleni plusić, odaberete igrača umesto koga ga uzimate, a uz potvrdu će vam pisati dole pisati kada će vejver moći da igra u vašoj ekipi. S tim što će vam pisati i

9.png

"If successful". U prevodu, ako vaša ponuda bude prihvaćena. Jer, više vas može da pokuša da klejmuje tog igrača iz vejvera. E sad, za razliku od pravog NBA gde se to određuje na osnovu toga koji tim ima lošiji skor, ovde se to određuje na osnovu reda na draftu, tj. onaj koji je birao na draftu prvi imaće najslabiji taj "waiver claim", a onaj ko je birao poslednji - najjači. To vam je prikazano na tabeli u ovoj koloni vejver. Zato ovde Aleksandru piše 12, a Edmondu 1

9.png

Tako npr. pošto je Forke birao drugi na draftu, a ja deseti, ako i ja i on pokušamo da dovedemo istog vejvera, on će završiti kod mene.

Onaj ko iskoristi vejver jednom, njegov "claim" onda postaje najslabiji. Znači ako bih ja uzeo jednog vejvera, umesto broja 3, prikazaće mi broj 12. Onaj ko bi sledeći to uradio, njemu bi pisalo 12, a meni 11 i tako dalje...

Ako hoćete nekome da predložite trejd, kliknete na njegov tim i videćete u gornjem desnom uglu opciju "create trade" ili isto možete da uradite klikom na ove strelice pored imena igrača

Bez naslova.png

Posle će vas kompjuter pitati da čekirate igrače koje hoćete da trejdujete i onda šaljete ponudu. Ukoliko trejd bude prihvaćen od strane drugog igrača, onda mora da prođe 1 dan pre nego što se finalizuje. Taj 1 dan služi da ostali igrači ulože veto na trejd, ukoliko smatraju da je u pitanju zloupotreba i da trejd nije fer.

Npr. Ligi skonta u martu da nema šanse da uđe u plejof i onda se on i Lopi se dogovore, pošto su drugari, da on da Lopiju Lilarda za Lua Vilijamsa. Mi ostali možemo da uložimo veto na taj trejd i ako bar trećina igrača glasa protiv, trejd neće biti prihvaćen.

Maksimalan broj trejdova je 30. Dedlajn je 26. mart.

Ova "Research" opcija, pored "Players" vam služi da vidite trendove u transakcijama, u smislu koga ljudi koji igraju fantazi na celoj platformi najčešće uzimaju ili puštaju.

1.png

To vam je solidan indikator da provalite ko je od slobodnih agenata trenutno dobar. Preporučujem vam da pratite te trendove. Imate tu isto neke alatkice sa kojima možete da se igrate, provalićete i to već šta i čemu služi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back