kontam ovaj Batić, npr..... da nije umro prirodnom smrću, nego da su ga ucmekali, i on bi garant bio neki svetitelj![]()
Poenta cele price.
Sveti gargamel

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kontam ovaj Batić, npr..... da nije umro prirodnom smrću, nego da su ga ucmekali, i on bi garant bio neki svetitelj![]()

Njegova slava bazirana je na cuvenoj izreci: "O mrtvima sve najbolje!" Bio je dobar govornik, ne tako dobar politicar..a razmisljanje u stilu sta bi bilo kad bi bilo, nije produktivno i crpi dragocenu energiju...
Ne bih se upuštala u detalje, ovo boldovano sjajno tumači suštinu njegove 'veličine'
Не, него сте ви паћеници бедни, очито моји обожаваоци, јер, видим, стално одговарате на моје постове иако сам вас одавно одхебала као безнадежне, политички и људски незреле, и неваспитане креатуре.
И тако се човек може још само, покаткад, подсмехнути презриво вашој инфериорности.
Истина, Ласлу још каткад, ето, и одговорим, у име некадашњег њега, који је изгледао пристојан и нормалан, а ево, и сад, пошто случајно, тражећи неке одломке, налетех на овај клип из филма, за који сам заправо сигурна да Ласло нема ни појма зашто га је поставио.
Као што ни књигу "Мајстор и Маргарита" није прочитао.
А, очи је одавно пре тога већ изгубио.
И јесте квазипатриота и национал-бољшевик.
Онај типичан.
Ни аудио књиге, ни Брајева азбука му не може помоћи.
![]()
Лафе,пусти ти Милунку.Женама не можеш угодити а поготово не онима које пате што нису мушкарци.
Ево како она нас види.
Ти си вероватно зелени.![]()
И за који минут бришем ово,пошто сам већ поставиоо јутрос али је она вероватно кукала модерацији од сабајле па су обрисали.
То није наша брига,нека нађе ко ће да се брине око тога.Znam ja Mišoni da su one s druge planete, nego, krivo mi je što je tako preosetljiva.
" ------------------ Одавде можете копирати текст ------------------->
Реферат Дајане Џонстон (Diana Johnstone) на међународној конференцију „Пети октобар - десет година касније".
Како је Србија, зарад НАТО,
окренула леђа остатку света
Српски прозападни лидери веома су збуњени у вези са садашњошћу. Толико су привржени Западу, да су у потпуности оманули у разумевању Запада. Они не знају с ким имају посла
Редовна процедура у вези са председничким изборима у СР Југославији бурно је прекинута 5. октобра 2000. такозваном „демократском револуцијом" - како су је западни медији окарактерисали - изведеном против „диктатора" председника Слободана Милошевића. У ствари, „диктатор" је управо био спреман да уђе у последњу рунду југословенских председничких избора, са вероватноћом да ће их изгубити од главног опозиционог кандидата Војислава Коштунице. Уместо да подрже демократску изборну процедуру, САД су инструирале и подстицале активисте да изађу на улице и замене је ТВ спектаклом популарног устанка. Највероватније су сценаристи припремили овај шоу по угледу на истоветни јавни спектакл рушења брачног пара Чаушеску у Румунији, на Божић 1989, који се завршио њиховим убиством, после пресуде донесене пред преким судом, након једног од најкраћих суђења у историји.
За већину људи, који нису били упознати са ситуацијом, рушење председника народним устанком било је доказ да је Милошевић стварно био „диктатор“ као Чаушеску. Пораз на изборима би, напротив, доказао супротно. За разлику од Чаушескуа, Милошевић је убијан полако, индиректно, годинама. Али 05. октобар означава дан кад су се стране Велике Силе, нарочито САД, коначно докопале ефективне политичке моћи у Југославији.
МИСТИЧНА ПРОШЛОСТ И МИТСКА БУДУЋНОСТ - У конфузним околностима проглашени председник Коштуница, био је ослабљен од самог почетка. Западни фаворит Зоран Ђинђић постављен је за премијера, да би неколико месеци касније прекршио српски устав, испоручивши Милошевића Међународном суду за ратне злочине (ИЦТY) у Хагу - у којем је одржано једно од најдужих процеса пред преким судом у историји..."...
Ostatak na :
http://www.srpskapolitika.com/
normalno da nemaZato sam i pitao da li je to taj tekst. Onaj ko navodi taj tekst trebao je prvo da uhvati nekog za ruku ko zna dobro nemački, i da mu prevede šta tamo piše, u tom tekstu nema nigde takve rečenice. Slika te stranice je malo lošijeg kvaliteta, ali se da pročitati, a može i da se ode i na stranicu Spiegel-a i da se tamo fino vidi bez naprezanja očiju. Možemo imati ovakvo ili onako mišljenje o Zoranu, ali u tom tekstu definitivno nema te rečenice, ko zna nemački i hoće da se uveri može ovde da pogleda:
DER SPIEGEL 20/1999 Mit Milosevic keine Zukunft
ovo je ok. trebalo bi da dodas da se geostrategija amerike u odnosu na geopoliticki polozaj srbije nije mjenjala. onaj ko se devedesete arogantno i neznalacki usprotivio sirenju nato pakta i nsp koji je ovu doktrinu samo ubrzao je milosevic. cinjenica je da bi ovo bio cilj amerike i da je bi bilo ko drugi na vlasti u srbiji.Ja sam mislio da si ti malo ozbiljnija. Sada ćeš ti mene da ubediš kako Americi nije bio strateški cilj Kosovo tj izgradnja baze na istom i da su to radili zbog nekih jebbenih para koje su im davali šiptari, kako da ne. Kartu i atlas u šake pa pogledaj deo gde je sagrađena baza Bondstil, nije nimalo slučajno što je Amerika izabrala baš Kosovo za izgradnju američke vojne baze Bondstil. Geografski položaj baze, između Zrmanjske glave, Crnoljeva i vododelnice Jadranskog, Crnomorskog i Egejskog sliva omogućuje američkoj vojsci kontrolu nad tri mora, Koridorom 10 i centralnom Moravsko- vardarskom udolinom, odnosno Preševskom dolinom. Koridor 10 koji se gradi kroz Srbiju je deo NATO koridora od albanske luke Drač do Crnog mora u Bugarskoj tj. ta saobraćajnica će kada sve deonice budu završene, preko Tirane, Skoplja i Sofije povezati albanske luke Drač i Valonu i italijanske Bari i Brindizi sa crnomorskim lukama Burgasom i Varnom, odnosno Evropu sa Srednjom Azijom.
ovo je ok.trebalo bi da dodas da se geostrategija amerike u odnosu na geopoliticki polozaj srbije nije mjenjala. onaj ko se devedesete arogantno i neznalacki usprotivio sirenju nato pakta i nsp koji je ovu doktrinu samo ubrzao je milosevic. cinjenica je da bi ovo bio cilj amerike i da je bi bilo ko drugi na vlasti u srbiji.
И тако завлачи цео НАТО пакт на Балкану 10 година, да Србија и српски народ на Балкану нису преокупирала цео НАТО пакт и његовње сатрапе, Збигњеву Бжежинском као потпаролу Новог светског поретка би се обистиниле процене о подели Русије и експлоатацији њених ресурса.
Као што се спомиње напад на Југославију 1941. и одлагање операције Барбароса од тада водеће земље Запада Трећег Рајха, тако ће се и у будућности операције НАТО-а на Балкану приказивати као велика грешка водећих сила Запада.
Значи да је Србија тада поклека 1990. године данас би свет сасвим сигурно био другачији или да је НАТО обишао Србију али он није смео да остави залеђину незаштићену тј. није смео да рескира.

znam. to je jedan od pogleda koji kaze da je rusiji omogucen uspon i bonus vrijeme. medjutim, ja se ne slazem. drugo, vec 1999 je bila dovoljno jaka da spreci izivljavanje nad srbima a prvo i osnovno- zasto preko ledja mog naroda? ja mogu voliti ili ne voliti bilo kakvu vojnu ili politicku organizaciju, ali ako je interes srbije i srba bio da 1990,91 ili 92 budemo u NATO onda smo trebali biti, bez obzira sto se to meni ne svidja. sad je to pitanje deplasirano nakon rata i bombardovanja 1999. i na kraju, ja bi bio za vojnu neutralnost danas ali da li srbija moze biti neutralna u ovakvom politickom okruzenju? sve su to teska pitanja a postala su preteska jer nisu rjesavana na vrijeme. sve te price da su oni htjeli ovo ono, mi ovo ono, ne bi bilo drugacije i bla,bla nisu tacne. trebali smo se samo "pokoriti" mocnima. ovako smo svejedno "pokoreni" a pride smo i unisteni
izvinjavam se, otisli smo od teme![]()
За Србији би улазак у НАТО значило тада, а и сада потписивање пакта са ђаволом, попут оне Светог Саве Српског "Ко са ђаволом тикве сади, о главу му се лупају".
Газде са Запада су много пре '90-их заузеле јасан став о српском народу они га сматрају Русима Балкана, може неко из Србије опијен културом и обаразовањем Запада да дуби на трепавицама али слику у глави газда са Запада о српском народу неће променити.
Разлози су многобројни, од историјских, религијских, култулорошких, социјалних, једноставно Србија припада култури Истока тј. Ромејске империје (Византије) исто као и Русија и као таква је тешко укоплљива у свет Запада који су осмислиле богате породице са Запада.
Србија је у некој врсти сукоба са Западом уз прекиде близу 1 000 година, то што смо ми код њих окарактерисани народ који брзо заборавља не значи да и они брзо заборављају поготово Први и Други светски рат када се водећим силама Запада испречила Србија, на такав ризик нико '90-их на западу није хтео да ризикује и да се нађе у Ситуацији Хитлера 27. марта 1941. год.
Ево укратко иначе је ово за много дубљу и ширу анализу односа Србије и Запада у последњм миленијуму, моног је ту у прошлости било конфликата да би се на крају ХХ века могло једним пером сврстати на страну Запада.
ne slazem se, pretendenciozne tvrdnje o nekoj mrznji sa zapada. srbija je premala i nebitna glavnim globalnim igracima koji su nas zgazili kao jesenji list. nijedan ozbiljan geopoliticki pogled ne gleda na srbiju na ovaj nacin na koji sti napisao pa cak ni ruska skola sa npr doulginomon je nesumnjivo jedan od najjacih geopoliticara rusije i jedan od osnivaca savremene kriticke geopolitike rusije, na cijim temeljima se zasniva i putinova politika:
Пријатељска Европа као стратешки савезник Москве могућа је само у случају да буде јединствена. У супротном ће атлантистички противник наћи мноштво начина да унесе раскол у европски блок, подстичући сукоб као у два светска рата. Зато Москва мора што више да доприноси европском обједињавању, нарочито подржавајући централноевропске државе и у првом реду Немачку. Алијанса Немачке са Француском, осовина Париз-Берлин (де Голов пројекат) представља ону кичму око које је најлогичније градити конструкцију Нове Европе. У Немачкој и Француској постоји устаљена антиатлантистичка политичка традиција (како у политичким струјама деснице тако и левице). Извесно време потенцијална и скривена, она ће се у одређеном тренутку огласити из све снаге, док Москва за ту могућност треба да се определи већ сада, не чекајући коначан развој догађаја.
Задатак Москве је да ишчупа Европу испод контроле САД (НАТО), допринесе њеном обједињавању, ојача интеграционе везе са Централном Европом у оквиру основне спољнополитичке осовине Москва-Берлин. Евроазији је потребна савезничка пријатељска Европа. Са војне тачке гледишта, она сама по себи (без САД) неће још дуго представљати озбиљну претњу, док ће економска сарадња са неутралном Европом помоћи у решавању већине технолошких проблема Русије и Азије – у замену за ресурсе и стратешко војно партнерство.
Полазећи од тог спољнополитичког задатка треба анализирати и унутрашњополитичку ситуацију Русије у њеним западним регионима.
evo nesto i u smislu kako rusi igraju ( i to je to prijatelju moj, 100%. moze se reci da bi z.dj. kao germanofil bio savrsen):
Да би се направио коначан избор морамо се поново вратити горе већ формулисаном геополитичком закону према коме је континентални склад реалан само уз приоритет Истока, уз избор Азије као позитивног опредељења, пошто чак и сама по себи позитивна идеја Средње Европе у случају да се супротстави Русији-Евроазији постаје негативна и погубна, а то се јасно испољило у дубокој и трагичној грешци Хитлера који је започео антиисточну, антируску експанзију што је на крају испало повољно само по западни, атлантистички блок, разорило Немачку и изазвало почетке кризе у Русији. Стога и у југословенском сукобу геополитичку предност мора имати српски чинилац, али, наравно, у оној мери у којој Срби следе евроазијску, проруску геополитичку струју која тежи стварању моћног и еластичног јужнословенског блока свесног важности Средње Европе који би допринео успостављању германско-руске алијансе против Запада. Српска германофобија у комбинацији са масонским франкофилством, ма како згодним изговорима се прикривали, никада не могу дати основ за позитивно решавање југословенског проблема.
Другим речима, првенство треба дати Србима-традиционалистима, укорењеним у православној вери, свесним своје словенске духовне баштине и опредељеним за стварање нове складне проруске геополитичке структуре са изричито антизападном и антиатлантистичком оријентацијом.
С друге стране, треба се пажљиво односити према захтевима Хрвата и њиховом гравитирању ка региону Средње Европе. У случају да се код њих појаве антиатлантистичке тежње, Хрвати у перспективи могу постати позитивна унутаревропска сила.
Босански чинилац у случају преусмеравања југословенских муслимана са Турске на Иран такође треба узети у обзир да би, “претворивши отров у лек”, на том основу започела сасвим нова европска политика у исламском свету, директно супротна економском и војном империјализму САД у исламским земљама.
И најзад, Македонци, уместо јабуке раздора међу јужним православним Словенима, морају постати зачетак српско-бугарског обједињавања, први корак ка стварању истински Велике Југославије.
prijatelju to su sve pozicije sa kojih mi sami sebi pridajemo prevelik znacaj.Да те потесетим шта су лидери Запада изјављивали о српском народу, а можда су за ових десет година променили мишљење, шта ти мислиш?
Мада одмах да ти кажем са таквим изјавама излазе људи који су одгајани у таквом духу, а не са изјавама насталим на основу доживљаја у датом временском интервалу, значи неко их је одгојио у том духу.
Да је Србија премала и небитна нису мислили аналитичари са Запада '80.-'90-их година ХХ века. Они су једноставо у свом походу ка Новом светском поретку који је објавио Џорџ Буш Старији 1990. године Балкан могли да обиђу и да се устреме дирекно на Русију, како би овладали њеном територијом и ресурсима, што у свом чувеном делу "Велика шаховска табла" износи Збигњев Бжежински потпарол Новог свтског поретка. Џорџ Буш Старији Србе је називао парјанима (каста брђана у Индији која је стављена ван закона). Сада када би се неки смешни пајац школован на Западу из Србије појавио те '90-е. године и рекао Бушу да Србија жели у НАТО, овај који боље познаје прилике у Србији би га исто сматрао смешним пајацем који ништа није научио приликом свог школовања на Западу. Један Никита Михалков човек слободног духа каже за Балкан да је кључ Европе, а и Черчил га је сматрао меким трбухом Европе.
prijatelju to su sve pozicije sa kojih mi sami sebi pridajemo prevelik znacaj.
prijatelju to su sve pozicije sa kojih mi sami sebi pridajemo prevelik znacaj.
Istorija govori da nam na našu žalost DRUGI pridaju preveliki značaj.
Presretač pokušava to kroz sve ove komentare da objasni.
boro, "kad tad" mozda nece biti za mog i tvog zivota a nasa djeca trebaju jesti u medjuvremenu. za geopolitcku dominaciju rusija nema pravo zrtvovati srbiju kao do sada, vec treba donijeti 100 milijardi i osposobiti nas. naravno nece, imaju preca posla trenutno
Не, то су процене и изјаве високопозиционираних људи са Запада.
Србија је у стратегији посредног наступања коју је примењивао Запад била секундарни циљ, примарни је била Русија, којој је у плановима Запада требала бити распарчана по временским зонама и опљачкана.
У својој стратегији посредног наступања која се базира по фазама од лакше ка тежој Србија је као Западна капија православног Словенства била прва на удару.