Falis mi...

"..........I sta da mu kazem nakon svega tada,ako ga vidim....? Znam,pitacu ga-"Sta trazis strance u mojoj zemlji?"
-"Trazim svoje zalutjele ptice svoje nestalo sunce,svoje probudjene snove...!-reci ce.
-"Uzalud trazis strance.Ptice su odletjele,sunce zaslo,snovi su otisli u nepovrat....Sta jos trazis strance?-pitacu ga.
-"Trazim svoj dragu koja me voljeh,u cijoj se kosi igralo sunce,u cijim je ocima spavalo sunce,na cijim se usnama smijalo sunce...."
-"Uzalud trazis strance.Umrla je ona koja te voljela,umrla je od tuge jer si prezreo njenu ljubav.Umrlo je sunce sto se igralo u njenioj kosi,spavalo u njenim ocima,sto se smijalo na njenim usnama."-reci cu mu.
-"Kazi mi bar gdje je sahranjena ona koju sam volio.Da dodirnem zemlju i zamolim je nijemim jecajem da mi oprosti...."
-"Sahranjena je u vrtu svoje ljubavi"-reci cu mu.
-"Reci mi bar neznanko zar nisi ti ona koja me voljela?Zar nisu tvoje usne one koje sam volio i tvoje ruke one koje sam zelio?"-pitace.
-"Odlazi strance,umrla je ona koju trazis.Umrla je od tuge jer si prezreo njenu ljubav.Ja sam samo sjena ravnodusna i nijema.Odlazi stranče,umrla je ona koju tražiš!"

NN

mojamaglatrenjeva269kamp0.jpg

http://2.***************/-qbT7XAYdU3g/TZ8a719d5BI/AAAAAAAAADg/soILJhfoCRI/s1600/I-Miss-YouBy-ELENOUA-red-Love-paper-hearts-quotes-sayings-i-miss-you-By-ELENOUA-FF-Arena-friends-sandyyy-heartz-nice-Valerius-romantic-sex-sweet-merci-lovebisous-sandee-neutral-words-lovely-writing-miss-you_large.jpg

47.jpg

Koliko mi nedostajesh...
Srce mi je u grchu,
u vratu i grlu - kao da okovi stoje...
kamen da dushi, tezak i oshtar...
boli i ne da mi se pomaci sa ovog mjesta,
gdje sam sama, bez tebe....
ostala kada si otishao....
Kako je moguce da ne vidish to?
Kako je moguce da ne vidish da sam sama?
Zar ne vidish koliko te volim, koliko te trebam...
i da je dio mene otishao sa tobom...

Back