FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Koje delove ustava Srbije trebamo da naucimo? El treba onda uopste da se uci onaj ustav iz 1990.,koji se nalazi na kraju knjige ``Ustav i prava gradjana``? Unapred zahvalan

I, II и V део Устава Србије...
Који Устав из 1990 ? :confused:
На крају књиге је Декларација о људским правима а не Устав из 1990.

Pricaj mi o tome :dash: :dash: :dash:
Svakog dana menjam raspolozenje.... :)
Koji smer upisujes?

Novinarstvo... Ja sam koristio testove sa Pravnog faxa, posto sam vidio u informatoru da su testovi na taj fazon...i onda sam saznao da se informator nije mijenjao 100 godina!
Tako da... :S
Pokupio sam sve moguce testove od prof. srpskog pa lagano... :) Mada, mene vise brine sociologija...

Ne, to je glupost i još jedna dezinformacija! Smer će se možda zvai drugačije i biti na drugom fakultetu ali gde ste videli državu bez socijalnih radnika??? :dontunderstand:

A je l' i ti upisujes taj smer,posto i ja nameravam,pa sam se iznervirala kad sam cula od jednog studenta,samo sa drugog smera...?Cinjenica je da su socijalni radnici potrebni,ali nije svejedno kad cujes da ce ukinuti ono sto ti studiras,kao da nije ni bitno da li postoji ili ne...:besna:

ne znam veceras cu zvati pravni,sad idem na polaganje maturskog.Neverovatno...mozda ce opet pomeriti za desetak dana:hahaha:hoces ti jos negde polagati?

Нећу полагати ни на једном другом...:)
Мислим да неће више померати јер,
колико сам чула, сви факултети морају
да имају пријмени у периоду од 25. јуна до 2. јула...
уствари могу да помере за 25. :mrgreen:
буквално су само избацили дан када је требало да буде формирана
ранг листа са бодовима из школе и жалбе за исту...
намеће се закључак да је неће ни бити...:confused:

Novinarstvo... Ja sam koristio testove sa Pravnog faxa, posto sam vidio u informatoru da su testovi na taj fazon...i onda sam saznao da se informator nije mijenjao 100 godina!
Tako da... :S
Pokupio sam sve moguce testove od prof. srpskog pa lagano... :) Mada, mene vise brine sociologija...

I ja cu novinarstvo, nadam se da cemo biti kolege :) dace Bog... :worth:
Inace jel mozes da mi posaljes neka od tih pitanja iz srpskog na e-mail ako ti nije problem?!?!? Svaka pomoc je dobrodosla!!! :lol:

I svi ostali koju imaju bilo kakva pitanja i informacije iz srpskog, sociologije ili ustava neka mi salju mail na:
draganche90@hotmail.com

p.s. Jel zna neko koliko kosta informator, i u koliko sati ce biti prijemni za novinarsko-komunikoloski smer????

PoZzzZ svim buducim kolegama!!! :bye: :bye: :bye:

A je l' i ti upisujes taj smer,posto i ja nameravam,pa sam se iznervirala kad sam cula od jednog studenta,samo sa drugog smera...?Cinjenica je da su socijalni radnici potrebni,ali nije svejedno kad cujes da ce ukinuti ono sto ti studiras,kao da nije ni bitno da li postoji ili ne...:besna:

Ja sam apsolvent. To što je taj student verovatno pročitao ili načuo je priča oko akreditacije i što su stavili potpuno nebulozne nazive naše profesije tipa ''politikolog za soc. rad'' :dash:
I ne može da se ''ukine ono što studiraš'' ne ide to baš tako. Pre će biti ukinut recimo politikološki ili međunarodni smer jer oni ne znaju koji je konkretno njihov posao i šta će posle faxa... Ali i to je nebuloza, nema nikakvog ukidanja!

e pa, evo i mene... :D dakle... ja planiram da upishem FPN, smjer Medjunarodni odnosi... imam oko 39 poena iz shkole... znate koja mi je frka ljudi... uff... :eek: pa da vas pitam... jel' ce biti problem da se ja upishem na samofinansiranje...?? mislim, koliko mi treba poena za to... otprilike...? i da nema neko SLUCHAJNO neke testove, ili linkove za testove ili bilo shta, gdje bih mogao nekako da provjerim jesam li zapamtio bilo shta... :lol: osim infostud-a... tu sam bio... i to je otprilike sve za moj prvi post... :klap:

Zelim da upisem FPN, smer socijalna politika i socijalni rad...pa bih bio zahvalan svma koji bi mi dali bilo kakvo obavestenje u vezi tog smera...i prijemnog za taj smer...msm znam da se polaze soc, ustav i psiho...ali nesto malo blize...da li postoje odredjene lekcije, delovi ili vec sta sto treba da se uci ili jednostavno strebamo celu knjigu bez pravila...:)

Hvala unapred...

Back