FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Decko koji je pitao za lekcije..napisala je Arijadna za 3 godinu....te lekcije idu...nazalost :(
delimo informacije bas zbog svega toga...slobodno se pridruzi :)
za medjunarodni je jaka konkurencija..pogledaj listu od prosle godine..doduse tu ne znam bas puno jer sam upisala i sad opet upisujem politikolski...mada prosle godien je bila navala za pilitikoloski samo zato sto su ljudi isli logikom da ce lakse upisati pol. nego medj a na kraju je njih 70 islo tom logikom pa su se malo zajeb...
spisak knjiga...
Istorija Ljusic za 3..za 4 ona 4 autora..upadljiva je,ne mogu sad da rondam po knjigama jer mi je bas haos na stolu...Ustav Lilic,bulajic...Sociologija Petrovic,mitrovic..naravno sve najskorija izdanja...

У информатору пише:
УСТАВ И ПРАВА ГРАЂАНА
а) Стеван Лилић, Светислава Булајић- Устав и права грађана за четврти разред гимназије и III и IV разред средњих стручних школа, Завод за уџбенике и наставна средства, Београд, 2006. или 2008;
б) Устав Републике Србије ( I, II и V део )

То је дефинитивно.:D

jel ima literatura koja treba za prijemni na sajtu,ajde molim te ispisi sta treba za srpski!:((

jel ima literatura koja treba za prijemni na sajtu,ajde molim te ispisi sta treba za srpski!:((

nema na sajtu...al pomoci cu ti ja :) posto sam vec pitala Arijadnu pa mi je poslala... :) zasta joj opet hvala :D
1.Ljiljana Nikolić,Bosiljka Milić- Citanka sa knjizevnoteorijskim pojmovima za I,II,III IiIV razred srednje skole.Zavod za udzbenike i nastavna sredstva Beograd,2005
2. Zivojin Stanojčić,Ljubomir Popović- Gramatika srpskog jezika za I,II,III i IV razred srednje skole. Zavod za udzbenike i nastavna sredstva Beograd,2005
3.Ivo Tartalja- Teorija knjizevnosti Zavod za udzbenike i nastavna sredstva Beograd,2006
4. M.Pižurica,J.Jerković,M. Pesšikan- Pravopis srpskog jezika Zavod za udzbenike i nastavna sredstva Beograd,2006
i novija izdanja

:)

Ljudi, HVALA za sve! :)
Konačno definitivne informacije imamo, aleluja! :worth:

Mene sada zanima kog datuma je prijemni (da kažu ovi što imaju informator) kao i ima li nekih lekcija koje se izbacuju iz navedenih predmeta (Tina reče da ipak trebaju one što je Arijadna napisala)? :think:

PoZz! :bye:

Poslednja izmena:
Ljudi, HVALA za sve! :)
Konačno definitivne informacije imamo, aleluja! :worth:

Mene sada zanima kog datuma je prijemni (da kažu ovi što imaju informator) kao i ima li nekih lekcija koje se izbacuju iz navedenih predmeta (Tina reče da ipak trebaju one što je Arijadna napisala)? :think:

PoZz! :bye:

Prijemni je bio 28. juna proshle godine, a mislim i nekih pre toga...all in all, to je termin kome se treba nadati...
I da, Arijadna, ***, bila su u pravu za diplome sa takmichenja od pochetka...nisam se nadao da ovi sa faxa mogu tako da me ubace...juche zvao i izvinite, promene u medjuvremenu, nismo znali:(

Nema veze, kao i za sve ostalo u zivotu, moram da kidam meso do kraja:dash:

Prijemni je bio 28. juna proshle godine, a mislim i nekih pre toga...all in all, to je termin kome se treba nadati...
I da, Arijadna, ***, bila su u pravu za diplome sa takmichenja od pochetka...nisam se nadao da ovi sa faxa mogu tako da me ubace...juche zvao i izvinite, promene u medjuvremenu, nismo znali:(

Nema veze, kao i za sve ostalo u zivotu, moram da kidam meso do kraja:dash:

:( stvarno mi je zao sto je tako ispalo u tvom slucaju. Zato sam ti i rekla na vreme jer, koliko vidim, na fakultetu su izmene u poslednjem trenutku i to ume bas da iznervira. Vidis i sam sta su nam uradili sa istorijom...

I sto se tice prijemnog...sada se opet vracaju neke price da ce biti 15. juna :eek: zamislite...i opet ne znam kako to planiraju da izvedu, ako ce stvarno biti tako, obzirom da se pripreme u junu zavrsavaju 14. juna...:eek: sta odmah sutradan prijemni...ne znam sta da kazem...bzv

nema na sajtu...al pomoci cu ti ja :) posto sam vec pitala Arijadnu pa mi je poslala... :) zasta joj opet hvala :D
1.Ljiljana Nikolić,Bosiljka Milić- Citanka sa knjizevnoteorijskim pojmovima za I,II,III IiIV razred srednje skole.Zavod za udzbenike i nastavna sredstva Beograd,2005
2. Zivojin Stanojčić,Ljubomir Popović- Gramatika srpskog jezika za I,II,III i IV razred srednje skole. Zavod za udzbenike i nastavna sredstva Beograd,2005
3.Ivo Tartalja- Teorija knjizevnosti Zavod za udzbenike i nastavna sredstva Beograd,2006
4. M.Pižurica,J.Jerković,M. Pesšikan- Pravopis srpskog jezika Zavod za udzbenike i nastavna sredstva Beograd,2006
i novija izdanja

:)
Hvala puno:D:Dznaci nema istorija knjizev.a treba pravopis...stvarno ce biti glupo da prijemni bude 15og:roll::evil:

jedina stvar koja je sigurna-nista nije sigurno..ostaje nam da cekamo i da se nadamo da nece biti 15.6
mada mi nemamo nesto preterano veze sa univerzijadom..ne vidim sto bi nama uzimali vreme...al dobro..napreduju..prosle godine je inforator izasao maltene u maju.. :D

LJUDI, NAJRANIJI TERMIN ZA PRIJEMNI JE 25. JUN!!! ne primajte se na koje kakve pricerekla kazala...sticajem okolnosti znam da univerzijada nece uticati na nas prijemni...tako da opustite se...najverovatnije (verovatnoca 95%) je da ce prijrmni za drustvene fakultete(medju njima i nas) biti 29. i 30. juna, a za ostale (da ne kazem "prirodne") biti 1. i 2. jula...

LJUDI, NAJRANIJI TERMIN ZA PRIJEMNI JE 25. JUN!!! ne primajte se na koje kakve pricerekla kazala...sticajem okolnosti znam da univerzijada nece uticati na nas prijemni...tako da opustite se...najverovatnije (verovatnoca 95%) je da ce prijrmni za drustvene fakultete(medju njima i nas) biti 29. i 30. juna, a za ostale (da ne kazem "prirodne") biti 1. i 2. jula...

jeeeij :super:

:worth::worth::worth: yessss

Људи, надам се да сте свесни и да вам је неко рекао од старијих генерација, да те прирпеме заправо не помажу много, поготово ако ниси добро упознат са градивом, тј ниси га прочитао, или јеси површно... Ја лично нисам ишао на те припреме, пошто су ми старије колеге говориле да је глупост, да на припремама говори како неке лекције неће бити, и на крају се појаве на пријемном... Тако да им не верујете претерано.
Обратите велику пажњу на Чупића тј Социологију, сви је имате и свима носи поприлично бодова, тј 20.... То буквално морате да сажваћете цело, све табеле научите, читајте чак и додатке после лекције, пошто је нажалост прошле године веверица ( Чупића тако зовемо :) ) убацио гомилу таквих питања, ја сам тачније имао таквих 5,6 можда чак и 7...
Углавном главни предмети, Историја или Психологија, тј они који носе 30 бодова, доста лагани, то причам од генерације 85, када је моја сестра уписала овај факс, па све до моје 89...
Једино како могу тачно да вам помогнем, то је да вам убацим 3 пријемна испита, тј питања, из информатора, а то ћу да вам прекуцам чим прође овај испитни рок....
Срећно свима :))))

Људи, надам се да сте свесни и да вам је неко рекао од старијих генерација, да те прирпеме заправо не помажу много, поготово ако ниси добро упознат са градивом, тј ниси га прочитао, или јеси површно... Ја лично нисам ишао на те припреме, пошто су ми старије колеге говориле да је глупост, да на припремама говори како неке лекције неће бити, и на крају се појаве на пријемном... Тако да им не верујете претерано.
Обратите велику пажњу на Чупића тј Социологију, сви је имате и свима носи поприлично бодова, тј 20.... То буквално морате да сажваћете цело, све табеле научите, читајте чак и додатке после лекције, пошто је нажалост прошле године веверица ( Чупића тако зовемо :) ) убацио гомилу таквих питања, ја сам тачније имао таквих 5,6 можда чак и 7...
Углавном главни предмети, Историја или Психологија, тј они који носе 30 бодова, доста лагани, то причам од генерације 85, када је моја сестра уписала овај факс, па све до моје 89...
Једино како могу тачно да вам помогнем, то је да вам убацим 3 пријемна испита, тј питања, из информатора, а то ћу да вам прекуцам чим прође овај испитни рок....
Срећно свима :))))
Hvala!:Da i unapred za pitanja!

Hvala i od mene! :)

Mada, malo me plaši i istorija jer su nam izbacili 2 god. pa da ne budu detaljisali i tu!?

Пази, ни мене не би чудило претерано али надам се да неће доћи до тога, прошле године је било 40 година од оснивања факултета, пријемни је катастрофално био урађен, значи да је мало бодова требало да упаднеш на факс, а самим тиме се нарушава репутација факултета... Прошле године је такође било проширење листи за самофинансирајуће студенте, примили су гомилу смешних ликова, али добро зна се да су они примљени само због пара и школарине која је 90.000 динара...
Могуће да је ово 1 од начина повећања броја ботова за упис, односно олакшање за вас свакако јер не морате то да учите....
Ове године ће се примати по 125 људи на 1 смеру, и мислим да неће бити никаквих померања и накнадних примања, барем је тако причано од стране декана, на нашем свечаном пријему и још 1 приликом мало касније...
У сваком случају, историја ја доста лаган предмет, учио-ла си га силне године, па иако не знаш тачан одговор, велика је могућност да повежеш са неким од понуђених одговора....
Углавном су вам, главни предмети ( историја , психо ) подељени на, 15 на заокруживање и 15 за допуњавање или пун одговор...
Социологија је прошле године била мало чуднија и имала је 15 од 20 питања да се напише или допуни одговор, и свега око 5 на заокруживање...
Ма људи ако сте сада већ кренули да учите, нећете имати баш никаквих проблема око уписа, само верујте у себе... кад сам ја успео за 10 дана да спремим пријемни онда :lol:
Ево пронашао сам вам 2 од 3 пријемна, Окачићу вам ускоро :bye:

Back