FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Da, svi se žale na prošlu godinu.

Heh. To i jeste problem... Nisam je imala silne godine, no snaći ću se nekako.
Imam 2 divne osobe koje mi pomažu :D jer nijedan od ovih predmeta nisam imala u srednjoj, a tu su i svi forumaši :).

Hvala još jednom! :)

a jel u informatoru su testovi od proslogod.informatora ili sa prijemnog od prosle god??Jel uopste imaju u njemu neke informacije kada nam je prijemni?

evo informatora za 06/07 http://www.fpn.bg.ac.yu/main/focus/data/inf_06_07.pdf pa ko je kupio videce da su pitanja ista nazalost :roll:
nemaju informacije kad je prijemni ..mada kod nas u skoli su dolazili sa ekonomskog fakulteta u BG i rekli su da prijemni nije pomeren zbog univerzijade ..valjda ce i na FPN isto da bude

Poslednja izmena:
Cula sam da je prijemni 27-28 juna,a jel se zna hoce li biti nesto kao prijem na afks,otvorena vrata:)
E da imam neki test od ranije iz soc.pa ako neko zna odgovore nek please pomonge!
Slozene klasifikacije se nazivaju.....
Ogist Kont deli sociol. na............i...............(za ovo nisam sigurna jel ono statika i dinamika)
Srodsrvo se temelji na zabarni rodoskvrnuca sto se naziva............
hvala unapred! :0)

Cula sam da je prijemni 27-28 juna,a jel se zna hoce li biti nesto kao prijem na afks,otvorena vrata:)
E da imam neki test od ranije iz soc.pa ako neko zna odgovore nek please pomonge!
Slozene klasifikacije se nazivaju.....
Ogist Kont deli sociol. na............i...............(za ovo nisam sigurna jel ono statika i dinamika)
Srodsrvo se temelji na zabarni rodoskvrnuca sto se naziva............
hvala unapred! :0)

1. Tipologije
2. Yep, statika i dinamika.
3. Incest-tabu :)

evo ih:)))
privredno pravo kao teorija je nastalo u......(St.Grcka ili Nemacka)
zemlju-poljoprivredu kao osn.izvor drustvenog prosperiteta uzimaju.....(merkanlisti ili socijalutopisti)
religija je....(oblik drust.svesti posvecen istini ili iracionalan pristup pojavama)
evoluciju predstavlja......(kvantitativna promena u strukturi drust.,relativno mirovanje pojava,promene odnosa u strukturi drustva)
Ovo su pitanja sa nekih testova ali se pojavljuju razl.odgovori,a nisam uspela da pronadjem u knjizi tako da HVALA,HVALA :) :)

evo ih:)))
privredno pravo kao teorija je nastalo u......(St.Grcka ili Nemacka)
zemlju-poljoprivredu kao osn.izvor drustvenog prosperiteta uzimaju.....(merkanlisti ili socijalutopisti)
religija je....(oblik drust.svesti posvecen istini ili iracionalan pristup pojavama)
evoluciju predstavlja......(kvantitativna promena u strukturi drust.,relativno mirovanje pojava,promene odnosa u strukturi drustva)
Ovo su pitanja sa nekih testova ali se pojavljuju razl.odgovori,a nisam uspela da pronadjem u knjizi tako da HVALA,HVALA :) :)

1. Njemačka
2. Socijalutopisti
3. Iracionalan pristup
4. promjena odnosa u strukturi društva

Ovo nisu pitanja sa prijemnog pretpostavljam.
Ovo sa nekih ispita ili?
Mislim da dio o privrednom pravu i poljoprivredi kao osnovnom izvoru prosperiteta nema u knjizi.
Odgovarao sam pomoću znanja iz sociologije pokupljenog " sa strane" :mrgreen:

Poslednja izmena:
Navala za novinarstvo pocinje sa mnom. :-)

Iskreno, buni me potreba za tolikim bubacenjem, ali koliko sam shvatila, to je jedini nacin da se ovo upise. Sto se srpskog tice, da li na kraju treba da se cita Istorija knjizevnosti? Kada bi neko znao pitanja sa prethodih prijemnih ispita, bila bih mu zahvalna puno, puno...

Idem u Prvu ekonomsku skolu, by the way.

Hajde, ljudi, oglasite se malo! Samo se prepucavate. Nema vise saveta! :)

Back