FAKULTET POLITICKIH NAUKA

1)ok
2)Ali je mnogo obimnija
3) :think: jel mi pricamo o istoj knjizi? Sociologija za 3 razred srednjih strucnih skola, i za 4 gimnazija? Dr Milovan Mitrovic je napisao?
4)Nisam istina
5)u pravu si greska je moja, ali opet dolazimo do lakog upisa za vr dobro ucenika
6)A sta ste to (i gde) pogledali...? :think: Te testove od tog doticnog zlog profesora 0.o?

Obimnija jeste ali za samo jednu knjigu :confused: i uz to traze se cinjenice normalne tezine, ne zalazi se u konstrukciju svake recenice kao na sociologiji.
Da, Milovan Mitrovic je autor knjige uz Sretena Petrovica.
Najbolje je da pitamo one koji su bili vrlo dobri pa da vidimo kako su se oni proveli a iskreno, ovde je bitniji prijemni a ne uspeh iz skole jer on nosi samo 40 poena a svi znamo kakav je prijemni.
Pogledali knjige, procitali, ucili, raspitali se kod prethodnih generacija, videli testove od prosle godine i sve zajedno daje jasnu sliku da i nije bas tako lako i da je upadanje na budzet vrlo neizvesno sve do samoga kraja. I ne kazem da je Cupic zao nego samo da sastavlja vrlo dvosmislena, trosmislena, konfuzna pitanja i vadi ih iz recenica, sto u bukavalnom prevodu znaci da znas svaku recenicu kako glasi...:confused:
Eto tako.

@Anita91

Poshto sam pregledao sve danashnje postove, preuzimajuci rizik da se neki nece sloziti, zakljuchujem da si ti ubacheni element...Ako nemash josh neshto da dodash, molim te, pusti nas da ovde raspravljamo o tome kako teku pripreme, da se medjusobno pomazemo koliko mozemo(mislim na kandidate za, vec nam dragi, FPN)...a svojom mudroshcu zasipaj neke druge i njima pojasni gde su se u zivotu zajebali...hvala!!!:cmok2:

@Anita91

Poshto sam pregledao sve danashnje postove, preuzimajuci rizik da se neki nece sloziti, zakljuchujem da si ti ubacheni element...Ako nemash josh neshto da dodash, molim te, pusti nas da ovde raspravljamo o tome kako teku pripreme, da se medjusobno pomazemo koliko mozemo(mislim na kandidate za, vec nam dragi, FPN)...a svojom mudroshcu zasipaj neke druge i njima pojasni gde su se u zivotu zajebali...hvala!!!:cmok2:

hehe, e Vlado sad sam se stvarno lepo nasmejala :D :D :D
Vrlo si uctivo devojku oterao sa pdf-a ccc ;)

@Arijadna kapiram o cemu pricas. Ali ne kapiram zato bi potencirao ucenje napamet ali ok. Za sada se slazem sa tobom . Videcu ovih dana bas sa nekim profesorom sa FPN-a.
@Anita91

Poshto sam pregledao sve danashnje postove, preuzimajuci rizik da se neki nece sloziti, zakljuchujem da si ti ubacheni element...Ako nemash josh neshto da dodash, molim te, pusti nas da ovde raspravljamo o tome kako teku pripreme, da se medjusobno pomazemo koliko mozemo(mislim na kandidate za, vec nam dragi, FPN)...a svojom mudroshcu zasipaj neke druge i njima pojasni gde su se u zivotu zajebali...hvala!!!
Iskreno nije me briga :mgreen:. Ja sam demokrata, tako da vam treba kocenzus da se izglasa :D (salim se, dovoljna je vecina :D)
Ai ja sam kandidat :D

Stvarno da zakljuchimo ovu diskusiju demokratski:cool:
Gdja Slavica je predsednik NS RS, a ne Vlade...sociologija nije 'mala' niti ima jedne jedine slike...to shto danas nema diplomata politikologa, ne znachi da ce tako biti i kroz pet-shest godina...shto se tiche tvog pitanja o Sheshelju, ne bih da komentarishem...upisati FPN ne znachi aktivno ukljuchivanje u politiku...ne znachi ni da inzinjeri energetike, ekonomisti, sociolozi, diplomirani filozofi imaju vece shanse da ispune svoje ambicije vezane za politiku od politikologa...generacija koja ce ovu zemlju prenuti iz dogmatsko-mitoloshko-ideoloshkog dremeza bice obrazovana i sposobna, a verujem da se bash takvi 'kadrovi' shkoluju na FPN...da svi zajedno postavimo drushtvo na osnove kulture rada, a ne kulture zabave i nerada...da od ove drzave napravimo socijalno polje jednakih shansi za ispunjenje nejednakih lichnih potencijala...da budemo ono shto znamo, a ne ono shto imamo...da dostignemo socijalnu pravdu, ako takvo neshto uopshte i postoji-oslobodjeni urodjenih laznih predstava, idola...ko razume, shvatio je...Laku noc:cmok2:

Stvarno da zakljuchimo ovu diskusiju demokratski:cool:
Gdja Slavica je predsednik NS RS, a ne Vlade...sociologija nije 'mala' niti ima jedne jedine slike...to shto danas nema diplomata politikologa, ne znachi da ce tako biti i kroz pet-shest godina...shto se tiche tvog pitanja o Sheshelju, ne bih da komentarishem...upisati FPN ne znachi aktivno ukljuchivanje u politiku...ne znachi ni da inzinjeri energetike, ekonomisti, sociolozi, diplomirani filozofi imaju vece shanse da ispune svoje ambicije vezane za politiku od politikologa...generacija koja ce ovu zemlju prenuti iz dogmatsko-mitoloshko-ideoloshkog dremeza bice obrazovana i sposobna, a verujem da se bash takvi 'kadrovi' shkoluju na FPN...da svi zajedno postavimo drushtvo na osnove kulture rada, a ne kulture zabave i nerada...da od ove drzave napravimo socijalno polje jednakih shansi za ispunjenje nejednakih lichnih potencijala...da budemo ono shto znamo, a ne ono shto imamo...da dostignemo socijalnu pravdu, ako takvo neshto uopshte i postoji-oslobodjeni urodjenih laznih predstava, idola...ko razume, shvatio je...Laku noc:cmok2:

Srecno sa time laku noc. Shvatices mozda ujutru ili jednog dana sta si upravo napisao :bye:

Pomesao si navodne programe SPS, LDP, DS, i malo SRS :mrgreen:
A pre toga si rekao da neces da koristis dogmu i ideologiju :mrgreen:
U principu mogao si samo da kazes, Za svet pravde i idile :D. bilo bi krace a opet isto znacilo :D

Greshish...jer ne priznajem nijedan od navedenih programa...pogreshno je da pokushash da ono shto sam napisao stavish u okvire bilo kog postojeceg politichkog nastojanja u ovoj zemlji!!!
Ja se svakodnevno trudim da se idola oslobodim...da drushtvo sagledam realno i da nepristrasno sebi teorijski postavim sistem za koji mislim da bi bio pravedan!!!
Ponavljam, ne priznajem nijedan od navedenih 'programa'...velika je greshka ogranichavati politichku viziju drushtva programom jedne stranke, zato shto u Srbiji ne postoji nijedna stranka koja moze i da nagovesti snagu korenite reforme...

Poslednja izmena:
Ja sam na prvoj godini medjunarodnog smera i nisam zelela da se mesam u ovo vase bespotrebno prepucavanje.Ali jednostavno citam ove gluposti i morala sam da se ubacim.
U potpunosti se slazem sa Anita91,ako vas politika ne zanima sta biste vi na FPN?!
Ok,mozete biti apoliticni,a onda kada vidite da sve vase kolege pricaju samo o politici(naravno),mozete samo da se osecate glupo sto nemate svoj politicki stav...dakle,kao "upisacu se na fpn ali me politika ne zanima"-uzas!!!
Takvi nikad ni ne dobiju posao u MIP-u a posle se zale i masu diplomom..
A drugo,ovaj sto je rekao za Djindjica da ga treba ubaciti za lektiru..nemoj mnogo da lupas.Covek je bio izvrstan politicar,svi ga cenimo ali nemojmo preterivati zaista,imacete priliku da procitate na prvoj godini njegovu "etiku odgovornosti"pa onda da vidimo da li biste citali za lektiru...kakve veze ima Habermas?Super imao je priliku i iskoristio je,to ne znaci da ostali profesori vrede manje nego oni sto su zavrsili kod Habermasa.
I poslednje..svi cete se upisati,nemojte da brinete.Samo oni sto hoce na budzet neka se bas spremaju,ostali uzivajte.:P

Greshish...jer ne priznajem nijedan od navedenih programa...pogreshno je da pokushash da ono shto sam napisao stavljash u okvire bilo kojeg postojeceg politichkog nastojanja u ovoj zemlji!!!
Ja se svakodnevno trudim da se idola oslobodim...da drushtvo sagledam realno i da nepristrasno sebi teorijski postavim sistem za koji mislim da bi bio pravedan!!!
Ponavljam, ne prizanjem nijedan od navedenih 'programa'...velika je greshka ogranichavati politichku viziju drushtva programom jedne stranke, zato shto u Srbiji ne postoji nijedna stranka koja moze i da nagovesti snagu korenite reforme...

Ti ne priznajes, ali to je to sto oni kazu samo zasebno.
Ali sad cu da ti kazem to tvoje sto si rekao, to isto i ja zelim ( bez ikakve sale), a sigurna sam i jako velik broj ljudi na zemlji. I nista me ne bi usrecilo vise nego da ti to uspes :)
Ali to nema nikakve veze sa realnoscu niti icime :). Ja sam tako do jedno pre 2 godine posmatrala, a onda sam shvatila da bi za tako nesto trebala neka moc od Boga, da pomeram stene i mora :D.
Ako uspes da ostvaris i jednu stavku tog programa sto imas u glavi, mozes se smatrati jako uspesnim :). Jer kao sto vidis retko ko je ista ostvario :D
I da citiram Djindica" Politicki neistomisljenik ( u ovom slucaju se ne slazemo skroz oko FPN-a) nije neprijatelj :)"
Joj ala smo do kasno ostali lele ^^

Ja sam na prvoj godini medjunarodnog smera i nisam zelela da se mesam u ovo vase bespotrebno prepucavanje.Ali jednostavno citam ove gluposti i morala sam da se ubacim.
U potpunosti se slazem sa Anita91,ako vas politika ne zanima sta biste vi na FPN?!
Ok,mozete biti apoliticni,a onda kada vidite da sve vase kolege pricaju samo o politici(naravno),mozete samo da se osecate glupo sto nemate svoj politicki stav...dakle,kao "upisacu se na fpn ali me politika ne zanima"-uzas!!!
Takvi nikad ni ne dobiju posao u MIP-u a posle se zale i masu diplomom..
A drugo,ovaj sto je rekao za Djindjica da ga treba ubaciti za lektiru..nemoj mnogo da lupas.Covek je bio izvrstan politicar,svi ga cenimo ali nemojmo preterivati zaista,imacete priliku da procitate na prvoj godini njegovu "etiku odgovornosti"pa onda da vidimo da li biste citali za lektiru...kakve veze ima Habermas?Super imao je priliku i iskoristio je,to ne znaci da ostali profesori vrede manje nego oni sto su zavrsili kod Habermasa.
I poslednje..svi cete se upisati,nemojte da brinete.Samo oni sto hoce na budzet neka se bas spremaju,ostali uzivajte.:P

Verovatno je bilo glupo napisati to za lektiru, priznajem...btw, chitao i 'Etiku odgovornosti' i 'Jesen dijalektike', pa mozda pod uticajem preterao...

Super ako si citao...a sad probaj napamet da ucis pa mi javi kako ide.
Neki profesori ne ocekuju od studenata da racionalno razmisljaju vec da uce napamet...ali srecom takvih nema puno a Cupic nije izuzetak zato citiram ga"Prvo napamet pa onda sa razumevanjem"ucite soc za prijemni..:thumbdown:

Ja razumem da se neke stvari jednostavno uce napamet,ali preteruju..
A sta kada dodju predmeti kao sto su savremena politicka ekonomija i teorija politickih sistema pa ne mozes da ih razumes ni uz recnik?!Napamet je jedino resenje..jer ni onaj koji je pisao ne razume sta je hteo da kaze(prof sa FPN)..i posle se cude sto ljudi izadju sa FPN a ne znaju sta je politika a jos manje ideologija.A da,na faksu preovladava LDP..sto i nije lose kad se vidi ko sve moze da bude u opticaju:think:

hm...niko ovde nije apolitican...samo prosto i jednostavno nam se tu neko ubaci a jel vi kontate ovo ili ono....itd,,,da bi o takvim stvarima razmisljali i pricali prvo treba da se upisemo...pa nam je stoga prijemni apsoluno najbitniji....
sto se tice sociologije u potpunosti se slazem sa Arijadnom...njegov test je posebna prica...kako on konstrise pitanja i uopste kakva pitanja postavlja i Bukvar bi nam bio bauk..znam to vrlo dobro!!!!
I istorija je zaista lagana..ne mozes suditi po tome koliko knjiga ima,vec sta ima u toj knjizi..i kako dati profesor sastavlja test...na pripremama je sve opusteno,lagano...a na kraju...baaaaaaaam!

i svakog od nas ovde zanima politika,...i svako moze pretpotstaviti u sta se upusta...ali ne moze neko sad doci i soliti nam pamet..uostalom,zasto bi se iko od nas ubedjivao oko sociologije ili istorije?ako ima vas koji smatrate da je test lagan,samo napred...ja znam to sto znam i pokusacu onome ko zeli da prihvati prijateljski savet da pomognem...

a sad ono sto nas mnogo vise zanima,ljudi jel on zaista rekao da svaki clan mora da se zna iz 1,2 i 5 dela ustava????ajde molim vas neka mi neko pojasni na sta je on mislio...pleaseeeeeeeee :(

hm...niko ovde nije apolitican...samo prosto i jednostavno nam se tu neko ubaci a jel vi kontate ovo ili ono....itd,,,da bi o takvim stvarima razmisljali i pricali prvo treba da se upisemo...pa nam je stoga prijemni apsoluno najbitniji....
sto se tice sociologije u potpunosti se slazem sa Arijadnom...njegov test je posebna prica...kako on konstrise pitanja i uopste kakva pitanja postavlja i Bukvar bi nam bio bauk..znam to vrlo dobro!!!!
I istorija je zaista lagana..ne mozes suditi po tome koliko knjiga ima,vec sta ima u toj knjizi..i kako dati profesor sastavlja test...na pripremama je sve opusteno,lagano...a na kraju...baaaaaaaam!

i svakog od nas ovde zanima politika,...i svako moze pretpotstaviti u sta se upusta...ali ne moze neko sad doci i soliti nam pamet..uostalom,zasto bi se iko od nas ubedjivao oko sociologije ili istorije?ako ima vas koji smatrate da je test lagan,samo napred...ja znam to sto znam i pokusacu onome ko zeli da prihvati prijateljski savet da pomognem...

a sad ono sto nas mnogo vise zanima,ljudi jel on zaista rekao da svaki clan mora da se zna iz 1,2 i 5 dela ustava????ajde molim vas neka mi neko pojasni na sta je on mislio...pleaseeeeeeeee :(

Slazem se da ovaj forum treba da posluzi u svrhu upoznavanja sa fakultetom i razmene informacija u vezi s prijemnim ispitom...za Ustav, stvarno ne znam...

:super::bye:
i zaboravila sma u prethodnom postu,slazem se sa vecinom stvari koje si napisao :D :ok:

;)
Moja drugarica iz odeljenja je bila na pripremama za socijalni smer i kaze da nije registrovala tu prichu oko Ustava RS...pa ona pita mene odakle mi to i shta se pricha...i sama kaze da je moguce da joj je promaklo...svejedno, neke stvari mi tu nisu jasne...valjde ce informator da pojasni...

ANITA:
Tebi ako je u viziji poslanicko mesto da uzimas pare za putne troskove i da jedes becku u skupstinskom restoranu, onda ti od srca zelim da ne uspes. Verovao ili ne u parlamentu imas i ozbilne ljude koji rade nesto.
BTW Mozda nisi znao, ali Ivica Dacic je prvo bio predsednik Beogradske omladine ( U SPS-u) duze vreme, nevezano za fakultet...

Ajde jos jednom se vrati i procitaj moj post. Mozda ti bude jasnije. I uopste nisam ovde da bih se raspravljala, svadjala, tu sam da pomognem vama, buducim kolegama. Ali prosto je neverovatno kako ti sve znas i o ovom fakultetu i o tome sta bi trebalo posle njega da se radi, a jos nisi krocila na FPN.

Slažem se sa Vladom i Hristinom za Anitu! :klap:
Rekli ste otprilike sve što sam joj i ja htjela reći, s tim da je želim pitati koliko ona misli da je lako upisati ovaj fax ako nijedan od ovih predmeta za prijemni nisi imao u srednjoj školi (a tek si se u februaru odlučio šta ćeš upisati), ako ideš redovno na nastavu, trudiš se da održiš 5,00 prosjek, imaš 5 treninga sedmično, pokušavaš da zaradiš koju kintu, nisi u mogućnosti da odeš na pripreme...
Šta očekuješ, nego da razmjenjujemo informacije o prijemnom!?
Ja misilim da mi uopšte neće biti lako upasti na budžet, i ako sam vukovac.
Pozz!

bravo i za meduzzu i za twins :) :D:D:D:D:D
apsolutno se slazem sa konstatacijom da sve zna a jos nije ni krocila...
@Vlada i meni je to nesto cudno,al otkud znam..nekako logicnije da i ako bude, bude iz onog dodatka...videcemo..ima li neka informacija o informatoru?

@Anita91

Već vidim da će na fakultetu da bude ....... :super:

"Ubačeni element i vanjski neprijatelj"
"Za male pare ste se prodali. Zlikovci" :mrgreen:
"....pa ko sve to plaća.....?"
"CIA snajka, CIA"

Ko je jamio, jamio.....

Poslednja izmena:

Back