FAKULTET POLITICKIH NAUKA

tinkerbell89,ja razmisljam da upishem taj smer,ali sledece godine!=))Pitala sam da li teshko naci posao,ali mi niko nije odgovorio.Da li ti mozda znash neshto vishe o tome,i gde je sve moguce zaposliti se???Chitala sam ranije postove,i znam da imam josh dosta vremena,ali ako bi ti mogla da mi kazesh neshto vishe,jer kako sam prochitala,tvoj otac radi tamo??

Jel ima neko ovde ko hoce da upise medjunarodni? i pitanje za one koji su se upisali na taj smer- koliko su se dugo pripremali za prijemni,i sami ili sa pripremama?:D
A sta ti fali da krenes polako sada. Ako sad krenes upasces sigurno!!!
tinkerbell89,ja razmisljam da upishem taj smer,ali sledece godine!=))Pitala sam da li teshko naci posao,ali mi niko nije odgovorio.Da li ti mozda znash neshto vishe o tome,i gde je sve moguce zaposliti se???Chitala sam ranije postove,i znam da imam josh dosta vremena,ali ako bi ti mogla da mi kazesh neshto vishe,jer kako sam prochitala,tvoj otac radi tamo??
Ja bih vam vrlo rado pricao o mogucnostima zaposlenja da imam sta da vam kazem. Tek sam prva godina i pojma nemam, niti mi je vreme da o tome razmisljam.

da,samo sto moj tata nije zavrsio fpn,nego vojnu akademiju,pravni i geodeziju,tako da taj pun nikome ne savetujem :lol:
A sta ti fali da krenes polako sada. Ako sad krenes upasces sigurno!!!
Bas o tome razmisljam,al ne znam sta? mislim istorije ima najvise,al ona mi ide,a soc:?,sta ti mislis sa cim da pocnem?mislim oko cega je najveci cim?

Problem sa vama buducim studentima je sto svi trazite neko univerzalno/instant resenje... Ne mogu da ti kazem sa cime da pocnes niti je to bitno preterano, najbitnije je da pocnes uopste!
09.01.2008. 22:06
Nisi me dobro razumeo ;) nisam mislila da mi das univerzalno/instant resenje,nego da mi kazes ,kao neko ko je prosao ono sto mene ceka, svoje iskustvo sa tim,ali hvala svejedno na odg:smile:

Izvinjavam se svima koji su cekali na odgovor... Imao sam kolokvijum danas, pa me nije bilo mnogo na netu poslednja 2 dana...

Da li mi neko moze odgovoriti koji se tacno predmeti polazu na prijemnom(politikoloski smer)?I da li je mnogo vazna istorija,jer ju bas ne volim,a nijedan drugi predmet mi nije problem.Unapred hvala!
Kao sto neko vec rece na prijemnom za politikoloski i medjunarodni smer se polazu:

-Istorija (30 pitanja)
-Sociologija (20p)
-Ustav (10p)

I opet kao sto neko rece, ako ne volis istoriju moze biti malo zajebano. To ti nosi najvise bodova na prijemnom! A i pojedini predmeti su usko vezani konkretno: Istorija politickih teorija 1 i Istorija politickih teorija 2, a provlaci se i kroz Uvod u politicku teoriju i politicku ekonomiju!

Nisi me dobro razumeo ;) nisam mislila da mi das univerzalno/instant resenje,nego da mi kazes ,kao neko ko je prosao ono sto mene ceka, svoje iskustvo sa tim,ali hvala svejedno na odg:smile:
Izvini ako sam bio malo preostar...
Moje iskustvo... Ja sam poceo sa istorijom jer je ona najobimnija. Socku sam mahom zapostavio, a ustav sam spremio za nedelju dana! :D

Da li mi neko moze reci koji se tacno predmeti polazu na prijemnom za politikoloski smer,a koja za medjunarodni?
I koliko trebam dobiti bodova na prijemnom da bih bila na budzetu,ako iz gimnazije imam otprilike 37?Unapred hvala!
37 ti je odlican skor!
Za politikoloski je ove skolske godine minimum za budzet bio oko 72 boda ja mislim! ;) za medjunarodni ne znam...

A koliko bodova za budzet treba na novinarstvu otprilike? ...vidim da je navala ogromna...
I ako neko zna kakva su bila pitanja iz sociologije prosle godine, na sta posebno da obratim paznju i sl. neka mi prosledi informaciju, hvala unapred !

Kao prvo,hvala svima koji su mi odgovorili, jos malo cu razmisliti o svemu iako bih jako volela upisati taj fakultet.

Pozdrav za Peyton...

I jos jedno pitanje za Shinodu(izvini ako sam dosadna):Ako se bas potrudim oko istorije;zapravo moja ocena je 4,a 3. sam razred,sta mislis da li bih uspela?Jer zapravo,nisam tako los ucenik a sto se tice onih 37 bodova,toliko ce biti sigurno.Ako ne i vise..Samo zelim reci da imam jaku zelju i pre svega volju,pa ako sada za vreme letnjeg raspusta pocnem sa ucenjem,mislim da ima nade za mene.A i nije bas da nista ne znam.Molim te,kazi mi svoje misljenje.
Umalo da zaboravim!Da li je mnogo tezak fakultet,politikoloski smer?Koliko sam shvatila,ti si 1.godina.

i dalje se ne pominje bas smer socijalni rad i socijalna politika... Stvarno sam se dosta raspitivala, zanima me samo licno misljenje studenata ovog smera, da li je ispunio njihova ocekivanja, da li je zanimljivo:), ima li praxe... ?

Aham..a kako je bilo na kolokvijumu? a za Peyton,jel ti je nick iz OTH?;)
Bilo je...hm, ne znam! Onako... :) lak je bio, al' se ja nisam bas pretrgao od ucenja! :(

Kao prvo,hvala svima koji su mi odgovorili, jos malo cu razmisliti o svemu iako bih jako volela upisati taj fakultet.

Pozdrav za Peyton...

I jos jedno pitanje za Shinodu(izvini ako sam dosadna):Ako se bas potrudim oko istorije;zapravo moja ocena je 4,a 3. sam razred,sta mislis da li bih uspela?Jer zapravo,nisam tako los ucenik a sto se tice onih 37 bodova,toliko ce biti sigurno.Ako ne i vise..Samo zelim reci da imam jaku zelju i pre svega volju,pa ako sada za vreme letnjeg raspusta pocnem sa ucenjem,mislim da ima nade za mene.A i nije bas da nista ne znam.Molim te,kazi mi svoje misljenje.
Umalo da zaboravim!Da li je mnogo tezak fakultet,politikoloski smer?Koliko sam shvatila,ti si 1.godina.
Dosadni ste zato sto me non-stop pitate da li ste dosadni! :p ionako nemam pametnija posla! :roll:
E sad. Ja moram da te pohvalim, jer se vec u 3. godini toliko brines za fakultet i jos ces imati 37 bodova, roditelji mora da su ponosni da tebe :D a ja bih ti savetovao da iskuliras malkice i uzivas u zivotu (nemoj ovo da shvatis kao kritiku, nego kao predlog ;) ) :mrgreen: Daleko si ti od muka za prijemni, pogotovo ako mislis da upisujes FPN onda ces stvarno bacati vreme bzvz uceci preko leta! Ja smatram da je otpimalno vreme za pocetak priprema (govorim iskljucivo za FPN) u januaru! Generalno treba mnogo manje vremena, ali ako hocete da odradite sve natenane i bez opterecenja!
A sto se fakulteta generalno tice, ne mogu mirne savesti reci da je tezak kad vidim kroz sta prolaze neki moji prijatelji na ekonomskom, ETF-u, filoloskom... :lol: :lol: :lol: Mislim da nije tezak mnogo, eto... Ali opet, ja sam tek prva godina i ne bih da preterujem sa zakljuchcima! ;)

@Shinoda, hvala ti..i sorry, videh da te svi pitaju i sve si nesto upucen pa rekoh da te iskoristim malo i ja ;-)
Nema na cemu! ;)

Dobro,ja se ipak moram raspitati.I nije bas da sam veliki streber..Zanimalo me to zato sto sam jos 6 dana u Beogradu,a ne zivim ovde vec u drugom gradu,pa bih konkurisala za mesto u "4.aprilu",a za to bi bilo dobro da "upadnem" na budzet.Jer u mom gradu,nazalost,nema ovog fakulteta.Ipak-hvala ti puno,bio si mi od velike pomoci a ako me jos nesto bude zanimalo,nadam se da ti se mogu obratiti.

Back