FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Kolege, mogu li negde da se nađu primeri pitanja sa kolokvijuma od prethodnih godina iz UPT-a? :)
Ili mi recite na šta da se fokusiram - msm, na neke bitne podele, definicije? Idu li u mnogo u detalje (tipa pamćenje svih onih imena, ili odlika od reči do reči)? Hvala unapred. :)

Ne znam koji si smer, nama brucosima koji smo P ili M smer stariji studenti ostavili su dosta fajlova u nasim grupama oko UPT-a, ukljucujuci i neka pitanja koja su bila na kolokvijumu prosle godine, pa pogledaj tamo ako nisi uclanjena u svoju grupu. :)

Mene zanima isto sto je i Cle0patra pitala, samo u vezi SPI? Koliko je tezak kolokvijum, tj. koliko su teska i detaljna pitanja, itd? I ako imate neki savet, dobrodosao je. :)

Нисам баш упућен у то,јел могуће кокурисати за два смера на овом факултету? :D

možeš, jedino ne možeš da konkurišeš i na međunarodni i na politikoliški jer prijemni se odvija u isto vreme, a ovako možeš na međunarodni/novinarski, ili međunarodni/socijalni, politikološki/novinarski, politikološki/socijalni

Da li imam neke sanse ako dobro spremim prijemni, da upadnem na budzet -osnovne studije novinarstva, posto cu iz skole verovatno nositi 29 poena.

Imaš šanse ako prijemni uradiš veoma dobro. Ove godine je na budžet upisan neko ko je imao nepunih 28 bodova, a ispod crte ostao neko ko je nosio 40 bodova iz škole. To znači da moraš biti maksimalno spreman. O kriterijumu ne znam ništa, a da mora da se uči - mora. Posebno je prva godina dosadna i suvoparna, ali ako sedneš i nagruvaš, nema čega da se plašiš.

Poslednja izmena:

Back