FAKULTET POLITICKIH NAUKA

A da, htela sam da vas pitam za prpreme, tamo kad se popunjava prijava, ne pise za koji termin se prijavljujemo. Da li neko zna kako to funkcionise, jer ja kad sam zvala,nisu mi rekli nista, kao da ne znaju o cemu pricam...:/ Ako neko zna, molim vas recite mi :) Hvala...:)

Ljudi, iz kojih knjiga uchite za prijemni za medjunarodni smer? ove godine su izashle sve nove knjige i za socijologiju i ustav i istoriju, a podosta se razlikuju, i kad radim ono malo testova sto sam nashla ne poklapa se dosta stvari o.O U mojoj skoli predaju po novim knjigama, al ne znam...

Slicica1937.jpg

a se nadam da se vidi... To je ta nova knjiga :)

Pozdrav svima! Video sam na sajtu fpn-a konkurs za upis na master studije. Interesuje me, zna li neko kako izgleda taj prijemni? Ja sam zavrsio Pravni fakultet u Novom Sadu, i sad bih hteo da upisem master na fpn-u, medjunarodno humanitarno pravo i pravo ljudskih prava. Pa ako neko ima savet, mnogo bi mi znacilo. Hvala. :)))

Pozdrav svima! Video sam na sajtu fpn-a konkurs za upis na master studije. Interesuje me, zna li neko kako izgleda taj prijemni? Ja sam zavrsio Pravni fakultet u Novom Sadu, i sad bih hteo da upisem master na fpn-u, medjunarodno humanitarno pravo i pravo ljudskih prava. Pa ako neko ima savet, mnogo bi mi znacilo. Hvala. :)))

Ja dobijam redovno obavestenja sa sajta tako da sam videla za taj konkurs master studije. Kolko sam procitala tamo pise da se gleda prosecna ocena tokom skolovanja i dal odgovara tvoj obrazovni profil tom delu oblasti za koji konkurises. Kasnije kad im predas sva dokumenta i platis takse zovu te na razgovor pred komisijom. Taj razgovor ti je kao neki prijemni i nakon toga objavljuju ko je upisao ko nije. Ja opet ti nisam strucnjak za to i ne razumem se najbolje u master i doktorske studije tek treba da konkurisem za osnovne. Imas od rukovodioca za svaku oblast broj telefona i e-mail tako da slobodno njih pitaj od kakvih se pitanja sastoji taj razgovor i sve ostalo sta te interesuje! ;)

Ja dobijam redovno obavestenja sa sajta tako da sam videla za taj konkurs master studije. Kolko sam procitala tamo pise da se gleda prosecna ocena tokom skolovanja i dal odgovara tvoj obrazovni profil tom delu oblasti za koji konkurises. Kasnije kad im predas sva dokumenta i platis takse zovu te na razgovor pred komisijom. Taj razgovor ti je kao neki prijemni i nakon toga objavljuju ko je upisao ko nije. Ja opet ti nisam strucnjak za to i ne razumem se najbolje u master i doktorske studije tek treba da konkurisem za osnovne. Imas od rukovodioca za svaku oblast broj telefona i e-mail tako da slobodno njih pitaj od kakvih se pitanja sastoji taj razgovor i sve ostalo sta te interesuje! ;)
Hvala mnogo. :) Taj razgovor mi nije bas najjasniji, ali dobro... ;)

Ja sam prošle godine upisala novinarski smer, nisam išla na pripremnu nastavu, i mislim da nije toliko neophodna kako starjii studenti pričaju. Može se savršeno upasti na budžet i bez te pripreme, odnosno takoreći, bacanja para.

Ja hocu ove godine da upisem novinarski. Reci mi za test iz srpskog na sta se najvise obraca paznja??? Tako mi je smorna ona teroija i istorija knjizevnosti, al kazu da iz toga najvise ima pitanja. Ono sto me najvise interesuje onako iskreno mi reci jel su ispunili tvoja ocekivanja, posto se vecina zali za novinarski kako ima previse politike??? Jel tesko pronaci praksu??? :ceka:

Ja sam prošle godine upisala novinarski smer, nisam išla na pripremnu nastavu, i mislim da nije toliko neophodna kako starjii studenti pričaju. Može se savršeno upasti na budžet i bez te pripreme, odnosno takoreći, bacanja para.

Ja bih te zamolila da mi kažeš iz kojih se knjiga sprema prijemni za novinarski smer i koliko je težak prijemni. Moj sin hoće da upiše taj smer, ali prilično je lenj, pa moram ja da se interesujem. Hvala ti.

Back