Citam sda od pocetka sve sto pisete i nastavicu da citam ali ce to da potraje

Zelela bih da budem novinar, ali ne onaj sto se bavi politikom, diplomatijama i tim stvarima

Npr kao neki TV novinar, da li onda da upisujem fpn? Ili sta bi mi najvise koristilo, koji fax?
oke, hoces da budes novinar..lepo

imas katedru za zurnalistiku u Novom Sadu (cini mi se na Filozofskom) i katedru za novinarstvo i komunikologiju na FPN-u
s obzirom na to da je praxa jako bitna tokom studiranja, a Beograd je medijski centar drzave, mozes i sama da zakljucis gde je korisnije studirati
da, 'smraces' se sa gomilom predmeta vezanih za politiku (na prvoj godini najvise) ali ce ti sve to koristit
msm, ja sam brucos, ali ne mislim da je nepotrebno ovo sto ucimo (istorija politickih teorija, uvod u politicku teoriju, sociologija)
svi ovi predmeti ce ti biti smo temelj za razumevanje situacije u svetu, u svakom pogledu, a realno, ako zelis ozbiljno da se bavis novinarstvom, moras biti dobro potkovana znanjem iz svih oblasti
i da, sa FPN-a su izasli Curuvija i Dada
A da i da li moze negde da se kao pocetnici bavimo noinarstvom ili tako nesto, barem da imam neki uvid u to? To bi mi dosta pomoglo i videla bih kako mi ide
organizuju se neke akcije preko fakulteta, tako da ces sigurno biti u prilici da se upoznas sa 'svetom medija', tj. videces kako sve to funkcionise
ipak, novinarstvo je poziv za koji je praxa zlata vredna, i uverena sam da ce je biti tokom studiranja u izobilju
e sad, jebeno je to sto ocigledno imaju bolju prodju oni koji su u studentskim i nvo organizacijama, ali polako..
za pocetak, idi na sajt fakulteta (
fpn.bg.ac.rs) i tu imas sve informacije vezane za fakultet, tj. predmete, nacin funkcionisanja nastave i sl.
nadam se da sam ti barem malo pomogla