FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Trebao mi je savet od kolega sa postdiplomskih studija, ili pak nekog ko ima neke informacije o sledecem.. Prijavio sam se na konkurs za master studije, na Fakultet politi;kih nauka. Iz studentske sluzbe kazu da ce svim kandidatima biti zakazan razgovor kod koordinatora smera na kojem se predaju papiri, te da od tog razgovora sve zavisi. Na čemu se svodi taj razgovor sa koordinatorom? Koliki je procenat studenata koji upisuju master studije od ukupnog broja prijavljenih kandidata? Na nekim faksovima prime sve one koji konkurisu, jer se placaju enormno velike školarine, pa ma zanima kakvo je stanje na ovaj fax. Bilo kakva informacija ili savet mi je dobro došao, samo što pre... Hvala

Cao ljudi! Ovako, imam pitanje, u stvari, nekoliko xD
I Zelim da upisem smer-Medjunarodni odnosi. Posto trazim kao ludak po sajtu sta treba za prijemni i ne mogu da nadjem, molim Vas da mi napisete koji predmeti trebaju. Iz prethodnih postova sam saznala da treba Ustav i Sociologija, a treci predmet je psihologija ili istorija ili ne daj Boze srpski?
II Koliko treba, otprilike, vremenski da se spremi ceo prijemni?
III Ako je istorija taj treci predmet, koje knjige se koriste, ko su autori i koja su izdanja?
IV Ako se osvoje prva tri mesta na republickom iz sva tri predmeta, da li se onda uopste polaze prijemni?
Hvala Vam puno, puno, puno unapred!

za medjunarodni smer se spremaju istorija( 30 pitanja), sociologija( 20 pitanja) i ustav(10 pitanja). nama su bili ovi udzbenici:ISTORIJA 1.istorija za 3. razred opsteg i drustveno jezickog smera- RADOS LJUSIC 2.istorija za 3. razred prirodno-matematickig smera i 4. razred opsteg i drustveno-jezickog smera- DJURIC, PAVLOVIC. SOCIOLOGIJA:MITROVIC, PETROVIC USTAV I PRAVA GRADJANA: SLAVKO TADIC.

Poslednja izmena:
Možete li mi nešto više reći o studijama međunarodne politike na ovom fakultetu...?Gdje se sve može naći posao nakon svršetka ovog smjera,i kakve su šanse za zaposlenjem?Jel baš toliko težak i dosadan smjer kao što pojedini pričaju...? :confused: Mislim,mnoogo mi se sviđa,ali ne znam da li je vrijedno truda studirati ono što mi se kasnije i neće toliko isplatiti... :neutral: Kakav je prijemni? Unaprijed hvala! :)

Prodajem svu potrebnu literaturu za spremanje prijemnog ispita za medjunarodni i politikoloski smer + proslogodisnji informator + sva pitanja sa prethodnih prijemnih iz sociologije, istorije i prava + skripta u kojoj je ukratko objasnjeno sta je najpotrebnije znati i na sta obratiti posebno paznju. Knjige su nove, ocuvane i najnovija izdanja. Cena po dogovoru. Isporuka postom-van Bg-a. Ujedno sve sto vas zanima u vezi ovog faksa, ako imate nekih nedoumica, slobodno mi pisite na e-mail...:D
Kontakt: fpnsrbija@krstarica.com

Možete li mi nešto više reći o studijama međunarodne politike na ovom fakultetu...?Gdje se sve može naći posao nakon svršetka ovog smjera,i kakve su šanse za zaposlenjem?Jel baš toliko težak i dosadan smjer kao što pojedini pričaju...? :confused: Mislim,mnoogo mi se sviđa,ali ne znam da li je vrijedno truda studirati ono što mi se kasnije i neće toliko isplatiti... :neutral: Kakav je prijemni? Unaprijed hvala! :)
Molio bih takodje odgovor na ova pitanja...

Prodajem knjige, skripte, materijal za vežbe i kolokvijume za 1.godinu, smer socijalna politika i socijalni rad. Cena po dogovoru.
P.S. Većina udžbenika je fotokopirano.
Kontakt: gemini.aquarius@hotmail.com

Pošto ih još uvek nisam prodala, da se ponovim. :)
Ako ste drugi smer, a trebaju vam knjige, mogu da vam prodam Sociologiju, IPT2, UPT(Kecmanović), Osnove prava, Političku ekonomiju, to svi smerovi rade isto. Pozzz

Jel moze neko da mi da informacije o medjunarodnom smeru?? zelim da ga upisem,ali ne znam kakvo je stanje na faxu i da li ima posla od toga?
Jel tezak prijemni i da li je toliko dosadan kao sto pricaju?
Mnogo mi se svidja ovaj smer,ali ako bi me neko uputio na osnovne informacije o smeru ili,jos bolje,misljenja nekog studenta tog smera,bio bih mu vecno zahvalan :D

Citam sda od pocetka sve sto pisete i nastavicu da citam ali ce to da potraje :) Zelela bih da budem novinar, ali ne onaj sto se bavi politikom, diplomatijama i tim stvarima :P Npr kao neki TV novinar, da li onda da upisujem fpn? Ili sta bi mi najvise koristilo, koji fax? :)

Citam sda od pocetka sve sto pisete i nastavicu da citam ali ce to da potraje :) Zelela bih da budem novinar, ali ne onaj sto se bavi politikom, diplomatijama i tim stvarima :P Npr kao neki TV novinar, da li onda da upisujem fpn? Ili sta bi mi najvise koristilo, koji fax? :)

oke, hoces da budes novinar..lepo :)
imas katedru za zurnalistiku u Novom Sadu (cini mi se na Filozofskom) i katedru za novinarstvo i komunikologiju na FPN-u
s obzirom na to da je praxa jako bitna tokom studiranja, a Beograd je medijski centar drzave, mozes i sama da zakljucis gde je korisnije studirati
da, 'smraces' se sa gomilom predmeta vezanih za politiku (na prvoj godini najvise) ali ce ti sve to koristit
msm, ja sam brucos, ali ne mislim da je nepotrebno ovo sto ucimo (istorija politickih teorija, uvod u politicku teoriju, sociologija)
svi ovi predmeti ce ti biti smo temelj za razumevanje situacije u svetu, u svakom pogledu, a realno, ako zelis ozbiljno da se bavis novinarstvom, moras biti dobro potkovana znanjem iz svih oblasti
i da, sa FPN-a su izasli Curuvija i Dada :)

A da i da li moze negde da se kao pocetnici bavimo noinarstvom ili tako nesto, barem da imam neki uvid u to? To bi mi dosta pomoglo i videla bih kako mi ide

organizuju se neke akcije preko fakulteta, tako da ces sigurno biti u prilici da se upoznas sa 'svetom medija', tj. videces kako sve to funkcionise
ipak, novinarstvo je poziv za koji je praxa zlata vredna, i uverena sam da ce je biti tokom studiranja u izobilju
e sad, jebeno je to sto ocigledno imaju bolju prodju oni koji su u studentskim i nvo organizacijama, ali polako..

za pocetak, idi na sajt fakulteta (fpn.bg.ac.rs) i tu imas sve informacije vezane za fakultet, tj. predmete, nacin funkcionisanja nastave i sl.
nadam se da sam ti barem malo pomogla :)

Back