FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Planiram sledece godine da upisem FPN, smer novinarstvo i komunikologija, ali nigde ne pronalazim informacije poput:
1. Sa koliko poena se upada na samofinansiranje, a sa koliko na budžet?
2. Kakva su iskustva studenata koji su na ovom smeru?
Unapred se zahvaljujem, svaka pomoc je dobrodosla. :)

http://www.fpn.bg.ac.rs/wp-content/uploads/2011/05/N1.pdf Ovo je ovogodisnja preliminarna lista, na budzet upada njih 50, a na samofinansiranje 110, pa ti vidi kako stoje stvari. :) Inace, ove godine je konkurencija bila najveca upravo za novinarstvo, ali ako se potrudis da navuces sto bolji prosek u cetvrtoj i spremis prijemni kako treba mislim da ne bi trebalo da imas problema. :)

Hvala puno na odgovoru. Pokusavam vec par dana da otvorim tu listu ali ne uspevam,moyes li molim te da mi napises koji mje to minimalan broj bodova sa kojim je neko primljen na budzet i na samofinasiranje. Hvala unapred.

cestitke svim gusterima,iz dosade gledam konacnu listu za medjunarodne odnose,i zapanjilo me da ima kandidata sa 40 poena iz srednje skole koji nisu upali ni na samofinasiranje,da li dolaze iz sredina gde se 5-ice dele sakom i kapom,ili trema ucini svoje,ali cetvorogodisnji trud se za jedan dan raspline

Hvala puno na odgovoru. Pokusavam vec par dana da otvorim tu listu ali ne uspevam,moyes li molim te da mi napises koji mje to minimalan broj bodova sa kojim je neko primljen na budzet i na samofinasiranje. Hvala unapred.

Evo, mogu i ja da ti odgovorim na ovo.. ;) Najmanji broj poena na budzetu je 73.14, a poslednji na samof. ima 58.46. Mislim da ce sledece godine biti mnogo veca konkurencija nego ove (i to za sve smerove), pa ce ovaj prag biti nesto drugaciji.. :) Ja takodje upisujem ovaj smer sledece godine. ;)

Studentica sam Pravnog fakulteta pa bi volela nakon toga da upišem na vašem fakultetu smer tj. master studij Međunarodne politike. Zanima me ako mogu znači kad diplomiram na svom fakultetu da se upišem tu na master ili je potrebano da imam završen Fakultet političkih nauka, zanima me takođe je li i tu neka rang lista ili tko želi moram samo da plati i ispuni neke uvete? Jos me zanima ako netko ima iskustava kakava je mogucnost zaposljenja s masterom ovoga studija. Hvala:);)

Back