FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Ispitni rok a ja sedim i gledam Mirka Alvirovića i njegovu SAT plus patrolu do Grčke. Toliko mi se smučilo da otvaram knjigu više.
Treba paziti na skretanju za Pefkohori, leva traka je nedovoljno obeležena.Inače trajekt za Tasos je nekih 20 evra. Kafa u Ksantosu košta 2.5 evra. Na 695om kilometru od Beograda nailazimo na najduži tunel tokom puta, od 1400m. Šteta što na ovom ostrvu nema pumpi sa auto gasom.

ČOVEČE ČIME SE JA BAVIM.

Šalu na stranu, samo radite redovno.
Ovim primerom se vidi da ja često zapadam u te faze 2-3 dana pred ispit da mi se smuči više da gledam knjigu, kad je otvorim onako kao u filmovima neki plamen ispada, prži me...fora je u tome što do tog momenta ja sam praktično već 90% spreman pošto sam prethodni semestar radio malo po malo ;) Nikad mi se nije dogodilo da sedim po 3-4 sata i učim, ne može da me drži koncentracija pa da me ubiješ. Niti burne neprospavane noći pred ispit, dobar san čini ogroman deo uspeha sledećeg dana zapamtite.
Nikada nisam shvatao ljude koji na fakultetu vuku kampanjske navike. Svi smo mi bili pomalo kampanjci u gimnaziji (tek ja...) ali kad konačno dodješ ovde, vidiš da te zanima, učenje ne predstavlja problem, to je sad već proces studiranja. Spremanje ispita za 2 dana, kao nekog kontrolnog zaboravite, meni se to samo jednom desilo, dobro je prošlo, ali ispit nije bio nešto težak i bilo mi glupo da ga ostavljam za kasnije pošto sam većinu već prešao.

Evo inspirisaću buduće brucoše, elem, kad upišete ovo, imaćete najduži i najjači raspust u životu. Mi na faksu volimo raspust i rado ga se sećamo :D

Buduce kolege jedno pitanje :) ili par pitanja :D

planiram da radim i prijemni za Prava pa me zanima sto se tice donosenja dokumenata da li mozemo doci bilo kada od 22. do 24. ili postoji odredjen termin po prezimenu ili necemu drugom, posto je na pravima to rasporedjeno po prezimenu?

I da li neko zna koliko je poenta potrebno da se upadne na medjunarodne odnose, samofinansirajuci i budzet ? Ili bar koliko je bilo potrebno prosle godine.
Hvala :)

I ja sam za zurku, e sad , dal da Brankovom mostu ili negde drugo videcemo jos :)

Nego, hoce li neko da bude ljubazan i da mi kazes sta da naucim iz sociologije, nesto sto je vazno vazno.... jer necu stici sve... tj. ja ne znam da ucim napamet pa mi ne ide nikako ova sociologija.

I jos jedno pitanje :)

Kolika je razlika izmedju politikologije i medjunarodnih odnosa? Posto jos nisam sasvim sigurna koji od ta dva smera

I takodje sto se tice poena za upadanje na faks :)

Sto se tice P i M smera, to su dva najslicnija smera na FPN.

U moje vreme oko 2/3 predmeta bilo je zajednicko, mislim da je i sada tako, a prva godina je potpuno ista

Na prvom se vise izucavaju klasicne politicke pojave i instituti i okrenut je ka unutrasnjoj politici, dok je M uglavnom okrenut medjunarodnim odnosima.

Usled razlike u "tezini" predmeta na 3. i 4. godini studija, kao i cinjenice da na tim predmetima predaju "zaguljeniji" profesori, M smer slovi za "tezi", zato je "prestizniji", te je na njemu znatno veca navala za upis, ima vise kandidata nego za P smer i to su obicno ucenici sa ekstra prosecima iz srednje skole.

Zato je M smer teze upisati, uvek je na njemu crta u broju bodova znatno iznad nego za P smer.

Prosle godine je za M trebalo 85 za budzet i 73 za sf, a za P smer 72 za budzet i 55 za sf.

Back