FAKULTET POLITICKIH NAUKA

da stvarno da li nam mozete reci vi koji ste bili na pripremama iz srpskog shta su vam izbacili i na shta su vam rekli da obratite paznju???MOLIIM VAAAS
druga stvar,vi koji ste bili na pripremama iz soca ajd neka mi neko kaze shta je Chupic izbacio..znam da imaju neke odredjene stranice...ako nije problem ispishite :B
unapred zahvalna <3

1.ne postoji :))
2.Novi informator bi trebao da izadje krajem aprila ili pocetkom maja. U njemu ce se nalaziti par testica, mada nisu od neke presudne vaznosti za spremanje prijemnog ispita, naravno naci ce se i broj ziro racuna fakulteta za one koji ne upisu na budzet, i tacan raspored polaganja prijemnog ispita :))
3.Prijemni je onako, srednje tezak, posto planiras na novinarski, ja se nadam da sociologija, koja je inace najteza ne bi trebala tu da bude preterano teska. U svakom slucaju uci sociologiju..
4.Vremena ima sasvim dovoljno, mislim da izrada testa traje 2 sata, mada nisam siguran zaboravio sam :)))
5.Nisam novinarski smer i ne mogu da sudim...Sto se tice mog iskustva kao politikologa, smatram da ima dosta toga da se nauci, ali da ima i dosta nepotrebnih stvari..Ipak, novinari iz moje generacije su se zalili na to sto ima dosta politike i politickog, mada i sam fakultet se zove Fakultet politickih nauka, sto znaci da se ipak radi o nekoj vrsti istrazivackog novinarstva, odnosno politickog novinarstva...Makar cete biti dovoljno eticni, u to sam siguran :)))
6.Samo spremaj mirno i ne sekiraj se, sve ce to dobro da bude :))

KSFPN

klubstudenatafpn@gmail.com

slobodno se javite :))))

Jao, kad se samo setim kako sam ja spremala prijemni... :zcepanje:

Ljudi, opustite se, ako na vreme počnete sa učenjem sigurno ćete upisati, prijemni nije preterano težak (mada je prošle godine u odnosu na prethodne bio prilično teži).

Ja sam inače upisala politikologiju, malčice sam se razočarala, ali guram dalje... :super:

Pozdrav svima! :D
Spremam prijemni za FPN (novinarstvo i komunikologija), tj. polako prelazim sociologiju...Pogledala sam pitanja sa prethodnih prijemnih ispita, i uocila sam da ima i nekih osnovnih, ali i nekih potpuno neuobicajenih pitanja...Poslusala sam onaj savet:"Uci od korice do korice!", i iskreno, nije ni malo lako...:neutral:
Interesuje me da li je neko bio na pripremnoj nastavi, i kakve su tamo informacije dobili o prijemnom?
Pitanje koje me muci vec mesecima (s' obzirom da informatora jos nema) jeste koja je literatura iz srpskog potrebna za prijemni?
Nadam se da cemo biti buduce kolege...!:D:cool:
Pozz..

Buduci brucosi, ne panicite! :) To je najbitnije :)
Ako zelite da upisete novinarstvo, dobro spremite sociologiju, pretpostavljam da znate da su bitne one podele... Srpski je prosle godine bio laksi nego prethodnih godina, sto je rekao i profesor koji je smisljao pitanja. Znaci ove godine nece biti 85% gramatike kao prosle i zato obratite paznju na dela i teoriju knjizevnosti... Ustav procitajte 2 puta i ono sto vam ostane u glavi je sasvim dovoljno, dakle najosnovnije stvari :)

I da vas obavestim na vreme da se ne biste zalili posle kao vecina mojih kolega i koleginica- ovo je Fakultet politickih nauka i budite spremni na puno politickih predmeta, iako upisujete novinarstvo :)

Srecno!

Poštovane kolege,

Želim sve da vas pozdravim ispred Timske inicijative mladih, studentske organizacije na Fakultetu političkih nauka i da vam poželim mnogo sreće u spremanju prijemnog ispita.
Kao što se neki od vas koji su bili na pripremnoj nastavi u februaru sjećaju, u okviru akcije "TIMopredaja znanja" naši članovi su vam bili na usluzi za sva vaša pitanja i sa tom praksom nastavljamo i u budućnosti, elektronskim putem ili kako god vama padne na pamet. ;)

Svi koji žele da saznaju više o nekim praktičnim savetima za pripremu prijemnog ispita, kao i iskustivima TIMovaca koji su prijemni ispit polagali prethodnih godina kontaktirajte nas na mail: timopredajaznanja@gmail.com

Radujemo se što ćemo imati priliku da vas upoznamo već od oktobra i još jednom vam želimo mnogo, mnogo sreće sa prijemnim ispitom.

TIMski pozdrav,
Nikola

Студентски покрет Српски политички форум и ове године организује Хуманитарни концерт за децу са Косова и Метохије.

Извођачи на концерту су:

ДЕЧИЈИ ХОР "ЧАРОЛИЈА", хор из Београда који води Леонтина Пат

БИЉАНА ЂУРЂЕВИЋ, финалисткиња такмичења ЈА ИМАМ ТАЛЕНАТ

ЗОРАНА ПАВИЋ, поп певачица

ЕКСТРА НЕНА, прва дама српске шансоне

ТИЈАНА ДАПЧЕВИЋ, поп певачица

АЛЕКСА ЈЕЛИЋ, млади поп певач из Београда

Потрудили смо се да спремимо и једно изненађење за вас а то су СПЕЦИЈАЛНИ ИНОСТРАНИ ИЗВОЂАЧИ.

Концерт ће се одржати 21. априла 2011. године у сали малог позоришта "Душко Радовић" у Београду, Абердарева 1 ( Ташмајдан, иза цркве Св. Марка) са почетком у 19: 30 часова.

Сав приход од продатих улазница биће искоришћен у оквиру хуманитарне акције за помоћ деци са Косова и Метохије која се организује на Факултету политичких наука.

Цена карте: 1000 динара
За студенте: 400 динара

Продаја карата:

060/ 3342569 - Андријана Тасков
060/ 1312122 - Љиљана Тојагић
064/ 1642329 - Ненад Узелац

БРОЈ МЕСТА ОГРАНИЧЕН !!!

Poslednja izmena:
Pozdrav svima! :D
Spremam prijemni za FPN (novinarstvo i komunikologija), tj. polako prelazim sociologiju...Pogledala sam pitanja sa prethodnih prijemnih ispita, i uocila sam da ima i nekih osnovnih, ali i nekih potpuno neuobicajenih pitanja...Poslusala sam onaj savet:"Uci od korice do korice!", i iskreno, nije ni malo lako...:neutral:
Interesuje me da li je neko bio na pripremnoj nastavi, i kakve su tamo informacije dobili o prijemnom?
Pitanje koje me muci vec mesecima (s' obzirom da informatora jos nema) jeste koja je literatura iz srpskog potrebna za prijemni?
Nadam se da cemo biti buduce kolege...!:D:cool:
Pozz..

Heej,takodje planiram da upishem FPN pa me zanima gde si pronashla pitanja sa prethodnih prijemnih?

Back