FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Ovako, red je i ja da se javim, nikad nisam pisao na ovoj temi.
Dakle, ukoliko ima neko, a vidim da vas je u izobilju, da je zainteresovan za FPN ove godine, voleo bih da mi pusti poruku :)
Ja sam inače 91 godište, upisao sam medjunarodne odnose prošle godine, i to na budžet. Bio sam pri vrhu rang liste. Pokidao sam prijemni, koji je po mnogim merilima bio iznenadjujuće izazovan.
Trenutno se držim, dosta dobro, da ne kažem odlično.
Posle svega toga, eto osećam da mi je sad dužnost da vama pojasnim neke stvari oko priprema i samog fakulteta, kao što su pre godinu dana meni susret sa dve devojke presudno pomogao u pripremi kako za medjunarodne odnose, tako i politikologiju (pošto se suštinski i sadržajno ne razlikuju), kao novinarstvo. :)

Ako ima zainteresovanih, javite se! :)

Sve informacije oko prijemnog mozete dobiti od clanova Kluba Studenata Fakulteta Politickih nauka (ima nas na fb-u) ili nam jednostavno mozete poslati mail na :
klubstudenatafpn@gmail.com
Takodje na fb stranici ce biti isticana razna obavestenja,od primera pitanja sa prethodnog prijemnog do datuma i mesta odrzavanja narednih pripremnih nastava,a takodje dobicete i odgovore na sve nedoumice koje imate

Размишљам дал да се убијем или не...платила сам ове припреме на факсу, у недељу почињем са Српским, набавила сам све књиге за све предмете који се полажу, само ми две фале:

Иво Тартаља - ТЕОРИЈА КЊИЖЕВНОСТИ, 2006 и новија издања.
М. Пижурица, Ј. Јерковић, М. Пешикан - ПРАВОПИС СРПСКОГ ЈЕЗИКА 2005 и новија издања.

Може ли неко да ми јави ако их има, да ми их позајми да копирам, или да ми их прода, платићу, није проблем!!!!
Не могу нигде да их пронађем, тако да молим све да ако их имају да ми помогну! За два дана имам предавање, а не знам где да их набавим!!!

ХИТНО МИ ЈЕ!!!

Ако си из Београда, књиге које су ти потребне можеш набавити у косовској 45, њихов број ти је 011 3227 088.
Извини на касном одговору, надам се да ће ти помоћи!!:bye:

Svako ko želi da upiše Fakultet političkih nauka, bilo koj smer, molim vas da ne slušate ovo baljezganje dotične osobe, i da je ne shvatite ozbiljno. Mene je sramota što studiram na istom fakultetu s njom, ali se bar nadam da nisam jedini koji je ne shvata ozbiljno i koji misli da je dotična zrela za ozbiljnu ekspertizu psihologa. Toliko.

Hahha, ako si joj rek'o i slatko me nasmeja. xD

Mi blesavi politikolozi smatramo da je fakultet divan i imamo vremena za spavanje. Bas smo ludi. :D

Ma ima vremena i za žurke, i za putovanja, i za opušteno druženje sa Slavicom Đukić-Dejanović, i malopre Borkom Stefanovićem :) Razne kolege i koleginice, raznih i sličnih interesovanja, organizacije, akcije, putovanja itd itd...
Ne brinite se...fakultet humanističkih nauka nije namenjen da ljude uvuče u rigidni krug sopstvene sfere interesovanja i izučavanja kao što je to slučaj na tehničkim fakultetima. Nisam siguran da li se moj drug zezao, ali on je jednom izjavio kako je posle 5 godina na ETF-u zaboravio da priča. To nije daleko od istine, FPN vam je sušta suprotnost tom krutom i uskom, ako mi ne zamere na dodavanju ovog prideva za koji smatram da je ključan, poimanju akademskog usavršavanja.
Upravo iz toga proizilaze i sve razlike između nas i inženjera. U Spinozinom stilu bih dodao da mi nismo monade :D Upućeni će razumeti o čemu pričam.

Nijedna oblast iz istorije nije preovladavala. Sve zastupljeno podjednako, vodi Buba računa. Do XX veka 15 pitanja, zatim nadalje 15 pitanja. Ima tu oko 3-4 škakljivih pitanja itd...Ja npr. nisam mogao da se setim u kom je veku vladao Ivan Grozni, mislim da to ni dan danas ne znam, ali se sećam da sam tačno odgovorio :D valjda XVI...
Ne morate učiti detalje, jer je bilo dosta i opštih pitanja na koje bi svako ko je jednom pročitao umeo da odgovori.

cao ljudi :)
ja upisujem (boze zdravlje :P) fpn, smer novinarstvo i komunikologija, pa imam ''par'' pitanja.. ako bi bili ljubazni da mi odgovorite buduce kolege :D
dakle ovako :)
1. Da li postoji zbirka sa testovima sa proslogodisnjih prijemnih ispita, posto nema nikakvih testova na sajtu?
2. Kad izlazi novi informator, tj informator za ovu skolsku godinu i sta mogu da nadjem u njemu? :) Da li ima nekih testica koje bih mogla da provezbam?
3. Glavno pitanje- kakav je prijemni? Koji predmet je najtezi, da li se daje mnooogo sitnica, da li mora da se buba ili mozemo da se sluzimo svojim recima? Kolika je konkurencija?
4. Koliko traje prijemni i da li je to dovoljno vremena?
5. Kako se vama dopada fax, koliko moze stvarno da se nauci o novinarstvu posto ima dosta nekih opstih predmeta..?
6. Neki dobronamerni savet mozda? :lol:
hmm... mislim da je to to :)
hvala unapred :hvala:
pozdrav! :bye:

Back