FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Кул, видим да има доста будућих колегИНИЦА на међународним. Видимо се људи, дај боже на буџету, другачије ми нема факса, запретили моји:D:D:D
И ви који сте ишли на припреме, ајде потерајте нешто овде, ако вам није проблем!
Живи били!

Ove strane su nebitne iz sociologije- 11, 44, 45, 46, 50, 51, 52, 58, 59, 60, 61, 71, 72, 73, 78, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 102, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 125, 126, 127, 136, 137, 138, 149, 157, 159, 160, 161, 162, 164, 165, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 177, 178, 179, 180, 186, 189, 190, 191, 192, 193, 195, 196, 206. Ovo sigurno ne treba, tako je receno na pripremama :)
Nek mi kaze neko kada je priprema iz ustava i iz istorije i u koliko sati? Skinuli su te podatke sa sajta!

Zdravo ljudi... Vec dugo vas pratim ovdje i mislim da je doslo vrijeme da i da pocnem sa svojim mukama... :)
Zelim da upisem politikologiju... kupila sam knjige i od danas pocinjem da ucim.
Bila bih zahvalna svakom ko ide na pripreme nam prenese bar deo onog sto treba i ne treba, jer ja nisam u mogucnosti da dolazim ,zivim u Bijeljini.

:)
:rumenko:

Poslednja izmena:
@Aca 42 исто су кад и ове сад. Од 10 до 3. :pivce:

Ако неко има питања са прошлогодишњих тестова, нека постави или нека ми пошаље у инбокс, био бих му веома захвалан, а и ма и пиво од мене следећи пут кад дођем на факс :pivce:

Иначе, био сам на овој припремој настави сад код Чупића и могу да кажем да је ок скроз, а доста тога је избачено тако да има вајде од те припреме. Први утисци о факсу су скроз кул, јер има 90% девојака :per: а једино ме мало нервира што је мало забачен.

Јел неко већ почео да се спрема? Ја све говорим од сутра, међутим то сутра никад да дође, али ускоро почињем.

@Aca 42 исто су кад и ове сад. Од 10 до 3. :pivce:

Ако неко има питања са прошлогодишњих тестова, нека постави или нека ми пошаље у инбокс, био бих му веома захвалан, а и ма и пиво од мене следећи пут кад дођем на факс :pivce:

Иначе, био сам на овој припремој настави сад код Чупића и могу да кажем да је ок скроз, а доста тога је избачено тако да има вајде од те припреме. Први утисци о факсу су скроз кул, јер има 90% девојака :per: а једино ме мало нервира што је мало забачен.

Јел неко већ почео да се спрема? Ја све говорим од сутра, међутим то сутра никад да дође, али ускоро почињем.

meni je iz sociologije ostala jos poslednja oblast.sociologiju ucim bas detaljno...

@disident

1. U kapitalizmu glavni pravni akti: obligacije (ugovori)
2. Kljucni princip u predindustijskom drustvu: Tradicionalizacija
3. Promene prema znacaju? Nebitne promene
4. 2 elementa ustanova: vrednosni I normativni
5. Realan sloj je birokratija rekao je: Marks
6. Podela elita konzervativno stanoviste: prirodna I vecita
7. Kod vestackog drustva clanovi su razdvojeni: emotivno
8. Maks Veber ocekuje da soc. bude: vrednosno neutralna nauka
9. Muza komedije? Talija
10. 2 ustrojstva kulta: hijerarhijski I autoritarni
11. Gradjansko drustvo politicki cilj: demokratija I vladavina prava
12. Problem kod organske teorije: funkcionisanje sistema
13. Za modernu umetnost vazi estetika ruznog I : princip disharmonije
14. Bliskost kod etnickih zajednica: kulturna
15. Tehnike merenja – mrzelo me da trzim, nisam uradila
16. idejne orijentacije – nemam pojma
17. Ucenje o Bogu je? Teologija
18. Civilizacije definise: hantington
19. Moral je tipan za: Moral vrlina
20. Uloga je pogodna za fenomenolosku analizu: delovanja I ponasanja

1. Stanoviste prema kojem onaj ko deluje (covek ili Bog) nije nicim odredjen, nego odlucuje potpuno spontano i neyavisno od bilo kojih spoljnih ili unutrasnjih cinilaca naziva se _______________

2. Kada se pojmovi i iskazi u nauci povezu u jednu uredjenu i logicki neprotivrecnu celinu, onda se takav postupak naziva _______________

3. Metod svake nauke, ukljucujuci i sociologiju, sastoji se od tri dimenzije (aspekta), koji su medjusobno nerazdvojno povezani, jer jedva drugu uslovljavaju, a to su:
a)
b)
c)

4. Od Maksa Vebera funkcionalisti su preuzeli stav o _________________

5. Sta osmisljava svako drustveno delovanje i odredjuje mu ciljeve unutrasnju svrhu?

6. Kada se menice i cekovi stave u platni promet, imamo pojavu ___________

7. Demografski razvitak, kao slozeni drustveno-istorijski proces, cine dva procesa
a)
b)

8. Glavni elementi prostorne strukture drustva su

9. grupe se prema strukturi moci dele na:

10. Nejednakosti drustvenih polozaja ispoljavaju se kao trodimenzionalne razlike prema:
a)
b)
c)

11. Prema Emilu Dirkemu, ustanove su tipicne________________

12. Kako se sa strukturalistickog stanovista naziva promena strukture?

13. Civilizacije su nadacionalne, smatrao je
a) Dimazdije
b) Kreber
c) Herder
d) Kasirer

14. Ko je utvrdio da je "simbol ono sto je preobrazilo coveka od obicne zivotinje u ljudsku zivotinju"?
a)Paskal
b)Siler
c)Vajt
d)Pjetr

15. Socioloski posmatrano, spolonski kult odgovara politickim interesima:
a) aristokratije
b) monarhije
c) demokratije

16. Politeisticke religije su:
a) narodne
b) nadnacionalne
c) univerzalne

17. Moral vrlina zasniva se na:
a) koristi
b) propisima
c) savesti

18. Stav da je filozofija "nesto vise od nauke", ali i "nesto manje od nauke" izrekao je:
a) Kant
b) Fihte
c) Hegel
d) Jaspers

19. Stav da "kultura sluzi drustvu kao zastita" formulisao je:
a) Humbolt
b) Hauzer
c)Hjum
g) Hegel

20. masovna kultura jedinstevnost i neponovljivost pretvara u: _____________

Ово ја једино имам, од прошле године је, пре пар месеци је неко овде поставио то.
Ако набавим још нешто поставићу :)

Evo svih termina sa infostuda:

Raspored pripremne nastave, februar / mart 2011.

1. Sociologija: 26. i 27. II 2011. od 10 do 15 časova ;
2. Ustav i prava građana: 5. III 2011. od 10 do 15 časova ;
3. Istorija: 6. i 12. III 2011. od 10 do 15 časova ;
4. Srpski jezik i književnost: 6. 12. i 13. III 2011. od 10 do 15 časova ;
5. Psihologija: 6. III 2011. od 10 do 15 časova .

tamz hvala ti puno za pitanja znacice nam. :)

mnooogo ima da se uci iz istorije.. bas sam se smorila :/ Ae javljate sta radite na tim pripremama i da li je izbaceno nesto :) bilo bi jako lepo da jeste :) KO UPISUJE MEDJUNARODNE ODNOSE :) koliko bodova vucete iz skole?

ima dosta ali je lakse da ucis istoriju nego sociologiju.ja upisujem medjunarodne odnose.imam oko 37.5 poena iz srednje skole.
ti?

Poslednja izmena:

Back