S obzirom na to da vidim da su me ovde neke "kolege" isprozivali da sam glupa, necu im nista odgovoriti ipak su politikolozi pa im treba oprostiti. a i kako bese "gluplji popusta"

A da je dosadan faks, dosadan je (prva god, posle ce valjda biti bolje). A vi sto se plasite da vam trebaju veze, da budete iz Bgd-a i jos koja kojesta ne tripujte se. Kod nas na prvoj godini, nas je samo 30 % iz Bgd-a, svi ostali su iz drugih gradova i svi prolaze bolje jer se vise trude od nas i zauzeli su sva mesta u onim radijima, televizijama i drugim kojestarijama.
A ovoj decici sto treba da upisuju ovako: ako upisujete novinarstvo idite na pripreme pomocice vam. Ucite sociologiju i to krenite negde u pocetkom maja, dovoljno vam je. Srpski prelistajte (bukvalno), ucite dobro samo teoriju knjizevnosti Iva Tartalja (obavezno tu, nemojte onu Zavodovu). Nama je na prijemnom od 30 pitanja bilo 20 sa glasovnim promenama i to najlaksi primeri tako da ne cimajte se oko toga, mada bilo je nekih pitanja tipa sta je napisao J.S.Popovic kao prvo delo protiv Austro-Ugarske; Ustav ja nisam ucila(bukvalno, cak sam se i u gimn provlacila, tako da nisam nista znala o cemu se radi) medjutim od 10p uradila sam 5 iduci cistom logikom. Ali nemojte da se povodite mojim primerom, bar procitajte. Upala sam na budzet, iz gimn nisam nosila maksimum poena, imala sam 35 p. Pocela sam da ucim kad se zavrsila matura (5. juna) i to ne konstantno, tek od 10. sam pocela da sterabam ono pravo. Ali ucila sam po 20 sati dnevno, uz enormne kolicine memoaktiva, kafe itd... Ako ne ucite tim tempom pocnite pocetkom maja, krajem aprila dovoljno vam je... I jos jednom ukratko Sociologija, sociologija i samo sociologija (ustav ako imate vremena procitajte, srpski detaljno teoriju, recice vam prof na priprema sta treba - lik je car) i to je to... srecno... a kad dodjete na faks, zajebite predavanja to vam nije nista obavezno, trudite se na vezbama (bas se trudite) i ispite pocnite da ucite vec krajem novembra( sociologiju i ipt)
Svako dobro