FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Ispale mi oci dok sam pregledala skoro sve ove stranice... znaci moj zakljucak je... za novinarstvo...
ustav i pravo gradjana knjiga za III i IV razred gimnazije Slavko Tadic.... srpski sve cetiri citanke, gramatika (neka zuta knjiga), teorija knjizevnosti i pravopis....sociologija... jos uvek nemam pojma...
e sad ako neko moze da mi potvrdi ove i informacije ako su tacne...i da mi kaze koja sociologija...??? i koliko kostaju pripreme iz sva tri predmeta odprilike? hvala unapred... :)

Ispale mi oci dok sam pregledala skoro sve ove stranice... znaci moj zakljucak je... za novinarstvo...
ustav i pravo gradjana knjiga za III i IV razred gimnazije Slavko Tadic.... srpski sve cetiri citanke, gramatika (neka zuta knjiga), teorija knjizevnosti i pravopis....sociologija... jos uvek nemam pojma...
e sad ako neko moze da mi potvrdi ove i informacije ako su tacne...i da mi kaze koja sociologija...??? i koliko kostaju pripreme iz sva tri predmeta odprilike? hvala unapred... :)

sto se sociologije tice, sprema se Čupićeva knjiga za treći razred stručne skole, odnosno četvrti gimnazije... msm da su prošle god. pripreme bile oko 8000, ali nisam baš sigurna...nisam išla na njih.... poz i srećno sa pripremama! =)

Е па другари а надам се будуће колеге...чврсто сам решио да упишем политичке науке смер политиколог...иначе учим средњу економску и имаћу из школе око 30 бодова, е сад као и сваког почетника ме занима пар стварчица!!!

Имам прошлогодишњи информатор па ме занима да ли се разликује литература за полагање пријемног од прошле године или не???

jel mi mozes reci koja je literatura potrebna za prijemni? ovo sam uspeo da pronadjem: SOCIOLOGIJA:
Milovan Mitrovic,Sreten Petrovic_sociologija za III razred strucnih skola i IV razred gimnazije
USTAV I PRAVA GRADJANA:
Slavko Tadic-ustav i prava gradjana za III i IV razred srednjih strucnih skola i IV razred gimnazije...... ali za PSIHOLOGIJU nigde...ne znam ni za soc i ustav da li je tacno...pomoc bi mi bila jaaaaaaaako potrebna...hvala...

jel mi mozes reci koja je literatura potrebna za prijemni? ovo sam uspeo da pronadjem: SOCIOLOGIJA:
Milovan Mitrovic,Sreten Petrovic_sociologija za III razred strucnih skola i IV razred gimnazije
USTAV I PRAVA GRADJANA:
Slavko Tadic-ustav i prava gradjana za III i IV razred srednjih strucnih skola i IV razred gimnazije...... ali za PSIHOLOGIJU nigde...ne znam ni za soc i ustav da li je tacno...pomoc bi mi bila jaaaaaaaako potrebna...hvala...

PSIHOLOGIJA-Nikola Rot, Slavoljub Radonjic-psihologija za drugi razred gimnazije
ja sam bio na fakultet krajem decembra i rekli su mi da ce u ovom novom informatoru pisati isto kao i ode prosele godine(samo sto ce pisati kada se polaze prijemni i kada su pripreme), tako da predmeti za polaganjeostaju isti.

ljudi, jer neko krenuo da sprema prijemni?ja sam pocela da ucim sociologiju i jako mi tesko ide...jer moze neka pomoc oko soliologije(npr. na sta da obratim paznju, neka pitanja, koje su oblasti najbitnije...)?
sorry ako smaram, ali mi je stvarno potrebna pomoc.

Ja planiram da krenem od danas, tako da se nadam da ce biti dovoljno vremena da sve predjem detaljno. Mozes da ucis sve ili da ides na pripreme i izbacis par stranica - znaci svodi se na isto. :) Ubila sam se iscitavajuci sve moguce komentare i dosla sam do zakljucka da samo uzmes prave udzbenike i zagrejes stolicu. Tako da opusteno... ;) :D

i na kraju iz koje njige se uci sociologija sto posto? :)
da li moze da pomognu i ovi testovi iz srpskog za vezbanje...mislim ima li takvoh pitanja....
inace, bila sam juce na faxu....kazu da ce se o pripremama nesto vise znati pocetkom februara, i da ce verovatno biti u martu, vikendom.... Informator ce izaci pocetkom marta, a za sada ima samo onaj od prosle godine da se kupi...i to je to.. :)

Back