FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Ево да не будем површан, чини ми се да кад се мало дубље погледа да је Маркс имао патана за медаљу и да је имао савршене предиспозиције да буде макро. :)
Осећам да је у свом ормару имао капут са енимл (леопард, тигар, зебра) дезеном и љубичанствени шеширић, као и неизоставне наочаре за сунце са звездастим оквиром. :)

П.С. - Мало се спрдам, без увреде за поштоваоце Маркса и марксисте. :)

Ево да не будем површан, чини ми се да кад се мало дубље погледа да је Маркс имао патана за медаљу и да је имао савршене предиспозиције да буде макро. :)
Осећам да је у свом ормару имао капут са енимл (леопард, тигар, зебра) дезеном и љубичанствени шеширић, као и неизоставне наочаре за сунце са звездастим оквиром. :)

П.С. - Мало се спрдам, без увреде за поштоваоце Маркса и марксисте. :)

:think: Moguce ...

Cao. Ja zavrsavam cetvrtu godinu srednje skole u Kragujevcu i zanima me koliko placaju samofinansirajuci studenti?? I da li neko zna da mi kaze kakav je smer politikologije? Da li je bar malo slican smeru medjunarodnih odnosa? Unapred hvala. :roll:

Ове године ми смртници плаћамо 90.000 динара у 4 рате (дакле по 22.500). Политиколошки смер, па не знам да ли је сличан међународном. Ја сам мислио да јесте, ал' сад кад видим ми више времена (тј. предавања) проводимо са новинарима него са њима. То нека каже неко стручнији за поређења. Што се тиче каквоће смера, па за сада мени лично је до јаја. Има доста да се ради (као и на сваком факсу), али што се мора није тешко (или пак што се мора најтеже је), а и друштво је ВРХ. Имаћеш колеге и колегинице (мјау, грр...) за медаљу, то је сигурно. :)

Koliko ja znam, P i M-smer su najslicniji na FPN, N-smer ima prilicno strucnih predmeta, a S je vec drzava za sebe.

Razilka izmedju P i M je u tome sto je prvi okrenut vise ka unutrasnjoj, a drugi vise ka spoljnoj politici. Samim tim je odredjena i razlika u predmetima koji se polazu. Usled nekakvog nazovi prestiza koji postoji vec decenijama i cinjenice da su profesori na strucnim predmetima na visim godinama studija stroziji, M slovi za tezi i prestizniji smer, pa je na njemu obicno znatno veca konkurencija za upis. Inace, kad se trazi zaposlenje, razlike skoro da i nema, a perspektive sa bilo kojim smerom su blago receno mrsave.

Šta treba da pročitamo za vežbe iz političke ekonomije za sutra, bilo je na njihovom sajtu, ali sad su sklonili, a ja nisam zapisala?
A što se tiče političke ekonomije, moji su uplatili drugu ratu, poslađe mi priznanicu, pa ću je predati u studensku službu, mislim da je to to.

Šta treba da pročitamo za vežbe iz političke ekonomije za sutra, bilo je na njihovom sajtu, ali sad su sklonili, a ja nisam zapisala?
Imas tamo u obavestenjima. Treba 1.5 1.6 i 2.1

Hvala!

E, politikolozi, engleskinja nam je zakazala kolokvijum za 20. decembar (bar za moju grupu, P2).Slažete li se da je u ovaj ponedeljak što dolazi pitamo da odloži za neki drugi dan, zato što je 18. i 19. slava, pola nas će otići kući ili neće biti u stanju da dođe u ponedeljak na fax?

Citat Original postavio Maja:) Pogledaj poruku
da li neko moze da mi kaze za kolko moze da se spremi prijemni za medjunarodne odnose?kada je najbolje da pocnem da spremam?
Ja sam ga spremala tri meseca...sve zavisi od osobe, koliko dnevno ucis, i to...

Da li je isuvise rano da pocnem sad sa spremanjem prijemnog? Volela bih da upisem politikologiju.

Hvala i pozdrav.

BBV

Citat Original postavio Maja:) Pogledaj poruku
da li neko moze da mi kaze za kolko moze da se spremi prijemni za medjunarodne odnose?kada je najbolje da pocnem da spremam?
Ja sam ga spremala tri meseca...sve zavisi od osobe, koliko dnevno ucis, i to...

Da li je isuvise rano da pocnem sad sa spremanjem prijemnog? Volela bih da upisem politikologiju.

Hvala i pozdrav.

BBV

Као што рече колегиница изнад, то када је најбоље да се крене са спремањем пријемног је САМО НА ТЕБИ (ВАМА). Свако за себе треба да види...нас има разних...неки су спремали 2 месеца, неки 3, а неки и годину дана...тако да нема правила! :)

Као што рече колегиница изнад, то када је најбоље да се крене са спремањем пријемног је САМО НА ТЕБИ (ВАМА). Свако за себе треба да види...нас има разних...неки су спремали 2 месеца, неки 3, а неки и годину дана...тако да нема правила! :)

Hvala!!!

:p

Zelim da upisem fpn,konkretno se dvoumim izmedju smerova medjunarodni odnosi i politikologija...pa me zanimaju iskustva drugih studenata,onih koju su skorije upisali,ili uopste oni koju studiraju neki od ova dva smera....
Kakav je prijemni?Kad treba poceti sa spremanjem?S obzirom da se jako malo studenata prima na oba smera,od cega najvise zavisi upis,sta ocekivati..?
I ako neko zna,zanima me prilikom upisa,jel moze da se konkurise za oba smera(pa gde upadnes) ili mora na jedan,i postoji li mogucnos prebacivanja sa jednog smera na drugi,i kada se to moze uciniti?
Ima mnogo pitanja,znam,ali bila bih Vam jakooo zahvalna kada bi mi odgovorili na njih!
Havla unapred!

"Svi studenti/studentkinje koji imaju bilo kakvih nejasnoca u vezi kolokvijuma, mogu me naci dana 03. decembra (petak) od 15:00 u slusaonici 10 (tada se zavrsavaju vezbe sa jednom od grupa, pa cu ja ostati sa vama posle toga). Ukoliko je ta slusaonica zauzeta bicemo u nekoj od obliznjih ili na spratu iznad."

Postavljeno na blogu sociologije. Ko ide na konsultacije?:mrgreen:

Back