FAKULTET POLITICKIH NAUKA

ja ne znam sta cu da radim iz ustava..nemam knjigu! jel ima neko mozda 2 ili zna nekog ko ima ustav a ne treba mu? ae pls odg mi..taman bih je uzela 23 pa bar da procitam valjda cu da ubodem neko pitanje..jao boze sta ja radim nisam normalna..do sad mi je bilo smesno zezala sam se e danas je vec pocela panika da me hvata!

iz ustava to napisano sitnim slovima ni ne citam, sinoc sam pala u nesvest (bukvalno) zbog glupog ustava.... a srpski sam presla teoriju i to je to nemam vremena za druge gluposti...

svi su rekli kako je ustav lak ima oko 100 str bla bla ma moze da ima i 10 meni je to dosadno jako i tesko..jos nemam knjigu ali osecam da je gore i od soc..ako je moguce da postoji gora knjiga od one! ja ne znam sto ne promene vise te autore hahaha

Jooj, glupi ustav, sociologija jeste konfuzna i teska, ali ustav glupi je DOSADAN! I ja nemam ocigledno talenat za taj predmet... Danas sam odlucila da predjem 4. i 5..deo sociologije, pa makar ne spavala :(
Jel neko izvukao knjizevnost iz srpskog, bar za 1. godinu, jer nemam citanku iz prve... ili ako bar moze da mi iskuca sadrzaj citanke pliiiiz :(

Poslednja izmena:
Ja zvala fax jutros da proverim da li može neko drugi da nas prijavi i niko se nije javljao, valjda zato što je subota... Sad cu se pojesti do ponedeljka...

Moze bilo ko da nas prijavi, zvala sam... :telefon: A za ustav su na pripremama rekli da nije iskljuceno ono sitnim slovima... Mada je lako da se proceni sta je tu bitno a sta ne.A pitanja sa priprema iz istorije su uglavnom sva ona iz informatora uz neke dopune... S tim sto su rekli da pitanja od proslih godina ne mogu da se ponavljaju. :dash:

ko je pitao za srpski za 1.god. odmah da kazem da nije bitna, tu su dela antigona, romeo i julija, ilijada, ep o gilgamesu, rani jadi, prvi put sa ocem na jutrenju 4 i 3 su najbitnije... ja za prijemni vise ne ucim to je to, nemam ja zivaca za to, naucila sm 2 knjige i to je to... jej ja sam pobednik -.-

Nije tajna. Ali sta ce tebi pitanja iz istorije kad ces upisati soc. rad, koliko sam videla? :lol:

Eto recimo bili su neki primeri tipa:

Kad je bila bitka na Ivankovcu?
Od kad do kad je trajao period poluautonomije?
Kad je potpisan konkordat sa Vaseljenskom patrijarsijom?
Kad je osnovan Licej?
Kad je bio berlinski kongres?
Ko je potpisao trojecarski savez?
Ko je vladao CG u vreme krimskog rata?
Ko se nalazio na celu pokreta solidarnost?
Ko je bio vodja Hrvatske republikanske stranke?
etc...:)[/QUOTE

Odakle su ova pitanja? Ja sam bila na pripremama ali nama nisu dali ova pitanja... Za konkordat, solidarnost, poluautonomiju... :dontunderstand:

jaoooooo ubicu se!ja bukvalno idem prijemni da radim eto cisto da probam....nista ne znam iz soc nisam jos ucila..one tabele sam mislila u sveci da ispisem kao lekciju..prvu tabelu ne kontam ne znam ni kako moze da se postavi pitanje uopste..a ove druge su isto ocajne..pa brate 5 tabela..tu ima oko 100 pitanja sigurno i bice sigurno iz tabela bar 3 pitanja..ne mogu ni to da naucim a kamoli ostalo..sve neke glupe definicije podele..sta je ko rekao mislio sacuvaj boze...i da je bar ustav zanimljiv..imala sam u sk ustav i privredno pravo hvala bogu kod te prof nismo morali da ucimo za 2,3 haha ono je strasno, a ovo je sigurno jos dosadnije..da me to zanima upisala bih pravni..prosto mi se gadi sto moram da nabavim knjigu jos kad citam ovde da trebaju neke godine i plus sitna slova,kako da ne ni da imam vremena ne bih to ucila..i osecam da je za moj smer test najtezi iz soc i iz psih i prava...ma krivo mi sto nisam na vreme ucila bar psih..ovu soc necu nauciti ni do sl god! mozda ako promene knjigu..****** ih autori!uf al sam sad besna..prslaaaaaa skroz..da bar imam rezervu neku nemaaaaaaaam..tako da od drugog roka nemam nista..jer necu da upisem nesto sto me ne zanima..i sigurno nece ostati mesta na fpn..ostace na nekim koje ne bih upisala ni da se trazi 30 za budzet hah

Back