FAKULTET POLITICKIH NAUKA

sad sam ucio franc. revoluciju, tamo se ne zna ko pije a ko placa, sve sto sam zapamtio je neka kraljica deficita i giljotina. Pitanja koja imam iz ustava :
1.pojam?
2. Politeja i nomos?
3. Solon mudri.
4.monopol vlasti drzavnog legitimiteta - ko je rekao to.
5.deklaracije neke.
6. Podela ustava.
7. Dusanov zakonik.
8.1. Pisani ustav.
9. Shvatanje pojma kao odnos snaga.
10.ustavni sud.
11.nep. Demokratija.
12. Sta je majorazicaja.

sad sam ucio franc. revoluciju, tamo se ne zna ko pije a ko placa, sve sto sam zapamtio je neka kraljica deficita i giljotina. Pitanja koja imam iz ustava :
1.pojam?
2. Politeja i nomos?
3. Solon mudri.
4.monopol vlasti drzavnog legitimiteta - ko je rekao to.
5.deklaracije neke.
6. Podela ustava.
7. Dusanov zakonik.
8.1. Pisani ustav.
9. Shvatanje pojma kao odnos snaga.
10.ustavni sud.
11.nep. Demokratija.
12. Sta je majorazicaja.
E ovo je super :) Nije tesko. Pola sam zapamtila tokom skolske godine,stvarno su osnovne stvari . Hvala puno!

Ljudi nije me bilo jedno vreme... Crk'o mi komp :D Inace citajuci prethodne strane vidim da je sociologija problem.. Ako vam je za utehu i meni je.... Zbunili ste me sa ovim sta je izbaceno a sta nije. Ja sam bila na pripremama u februaru i mogu reci da nije izbacena cela V oblast kako su neki pisali... Mogu da napisem sta je nama izbacio pa da uporedimo...
Istorija se uveliko uci. III godina mi je dosta zanimljivija od IV... Ustav jos nisam pocela :D

Ljudi... Ja se stvarno maksimalno trudim da svima pomognem, svi koji su mi poslali pp (ubuduće, ako vam nešto treba, šaljite mi pp, kad okačite post na forumu pogubim se i ne znam kome treba da odgovorim), dobili su odgovor, ako nekome nisam stigla da odgovorim, izvinjavam se.
Baz obzira na to da li smo konkurencija ili ne, treba da se pomažemo, ali, ako neko ne želi da podeli svoja iskustva sa priprema nemamo prava da se ljutimo.
Ludjakinja91, danas sam ceo dan učila, ali sam ipak našla pola sata slobodnog vremena da ti odgovorim na pp, i uopšte nije bilo potrebe da koristiš velika slova. Iskreno, pitanja koja vam šaljem mogu samo da vam služe da proverite znanje, ali ako visimo po ceo dan na forumu i čekamo da nam neko napiše pitanja ili šta već, nećemo ni stići sve da naučimo. U svakom slučaju, trebalo bi da se pročitaju te knjige, ako se već ne uče detaljno.

Alexsandra_mld, na jednoj od prethodnih strana foruma se nalazi spisak isključenih lekcija iz sociologije koji sam ja kucala, listala sam knjigu i detaljno se trudila da zapišem, moguće je da sam nešto propustila, pošalji mi pp sa tvojim spiskom, ako možeš, čisto da uporedim.

Još jednom, šta god vam treba, samo mi pustite pp.

E, ja srpski samo sam ucio malo stilske figure i ko je sta napisao od pripovedaka i romana...
Gramatiku necu da ucim, ako bude kao prosle 2 godine, bice lako.... A pravopis malo chituckam... Nzm sta da radim s pesmama... Mozda daju da se napisu imena pesnika ili tako nesto... Awwww poludecu xD
Sta si ti ucila iz srpskog? Je l' znas nekoga ko je bio na pripremama?

St.figure ce biti 1000 posto, to su svi rekli, jaoj pa ne znam, znam jednu devojka ona je rekla da su najvise radili gramatiku i to nesto najosnovnije... Kakvi pesnici? Mislis fazon ko je pisao Dolap? :D E ako bude kao prosle godine, ekstra, ono je prelako, ali u informatoru pise da se uci gramatika iz one zute gramatike, a ona knjiga je toliko obimna da to nije normalno :/ Ja sam ucila gramatiku, treba da izvucem na neki papir sve lektire i sve sto smo ikad radili :D i da napisem pisce,gl likove i da izvucem teoriju knjizevnosti... Joj majko mila :per: Pravopis sta mi bog da, valjda sam pismena, ako ne,sta sad,to ne mogu da naucim :D Sad se mucim sa ustavom :besna:

Ljudi... Ja se stvarno maksimalno trudim da svima pomognem, svi koji su mi poslali pp (ubuduće, ako vam nešto treba, šaljite mi pp, kad okačite post na forumu pogubim se i ne znam kome treba da odgovorim), dobili su odgovor, ako nekome nisam stigla da odgovorim, izvinjavam se.
Baz obzira na to da li smo konkurencija ili ne, treba da se pomažemo, ali, ako neko ne želi da podeli svoja iskustva sa priprema nemamo prava da se ljutimo.
Ludjakinja91, danas sam ceo dan učila, ali sam ipak našla pola sata slobodnog vremena da ti odgovorim na pp, i uopšte nije bilo potrebe da koristiš velika slova. Iskreno, pitanja koja vam šaljem mogu samo da vam služe da proverite znanje, ali ako visimo po ceo dan na forumu i čekamo da nam neko napiše pitanja ili šta već, nećemo ni stići sve da naučimo. U svakom slučaju, trebalo bi da se pročitaju te knjige, ako se već ne uče detaljno.

Alexsandra_mld, na jednoj od prethodnih strana foruma se nalazi spisak isključenih lekcija iz sociologije koji sam ja kucala, listala sam knjigu i detaljno se trudila da zapišem, moguće je da sam nešto propustila, pošalji mi pp sa tvojim spiskom, ako možeš, čisto da uporedim.

Evo ti moj mail pa mi posalji pitanaj iz ustava i istorije. saraaa_992@hotmail.com moze?

amin. :worth: :hahaha:

Haha pa ozbiljno, koje god ime da ne znam reci cu Maks Veber :D
Joj ja cu zaplakati, ovo je toliko informacija, meni se sve pomesalo, osecam se kao da sam dete debil, ne mogu prokleti ustav da zapamtim,najlaksi predmet od svega koji meni prokleto ne ulazi u glavu :/

Haha pa ozbiljno, koje god ime da ne znam reci cu Maks Veber :D
Joj ja cu zaplakati, ovo je toliko informacija, meni se sve pomesalo, osecam se kao da sam dete debil, ne mogu prokleti ustav da zapamtim,najlaksi predmet od svega koji meni prokleto ne ulazi u glavu :/

ma sto se nerviras ja jos nisam ni psihologiju naucio. stigao sam do pola, ostalo nisam ni pogledao :dash: ima jos cela 11 dana.Ako uspem da naucim za tih nekoliko dana da naucim ja sam genije :mafijas:

haha pa sta ako koristim velika slova :) mozda sam tebi poslala takvu por ne secam se ako sam te time uvredila sorry ti bar zasluzujes da kazem sorry :D
a ovde cu pisati tako kad god me neko iskulira :hahaha: moram malo ovu raju da smaram i nerviram :D cimam se

ma sto se nerviras ja jos nisam ni psihologiju naucio. stigao sam do pola, ostalo nisam ni pogledao :dash: ima jos cela 11 dana.Ako uspem da naucim za tih nekoliko dana da naucim ja sam genije :mafijas:

Eh, i ja ako uspem stvarno sam genije :per: Kolko volim ovog obrvatog smajlila.. :hahaha:
Ja izvukoh prvih 30 str soc na 12 malih u svesci, i tako svaki dan po jednu oblast i za 5 dana sam naucila,kako sam optimisticna :hahaha:
Tuga:(
Ljudi, pocela sam da mrzim ustav, vise cak i od sociologije :besna: :D
Ajd srecno, opet nema spavanja za mene:(

ja sam uspela da stignem do 5 oblasti..kucala u wordu..znate na koliko? 10 15 str hahahahahhaha ozb! samo osnovne stvari podele trebam jos tabele to cu za kraj! daj boze i to da naucim hahaha bas tuga sto kaze lorkica :)
ja mrzim pravo meni je to mnogo dosadno! nesto mi se i ne kupuje knjiga ima da padnem u depresiju haha

Back